Ένα μεγάλο αντίο σε ένα «πικραμένο βαμπίρ»


"Χρωστάω παντού και δε μπορώ, 
το δάκρυ να κρατήσω
πώς ήμουνα, πώς έγινα 
και πώς θα καταντήσω.."

Αλησμόνητο λαϊκό άσμα και πάντα διαχρονικό. Ένα άσμα που του ταιριάζει γάντι, λες και ο στιχουργός ήταν γνωστός του και το έγραψε γι αυτόν.

Είχα σήμερα ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από Νέα Υόρκη.
Ήταν μια κυρία, η οποία εργαζόταν για το εκεί γραφείο του, κι η οποία πλέον δεν άντεξε άλλο τους εκβιασμούς, τις απειλές και τις προσβολές του, κι έτσι αποφάσισε να τα πεί έξω από τα δόντια και να γκρεμίσει αυτό το προσωπείο της κλάψας που φοράει τόσα χρόνια και κορδώνεται ο βάμπιρος. Μου είπε λοιπόν -μέσα σε πολλά άλλα- και τα εξής:

«Στην αρχή, μας έβγαζε έξω όλη την ομάδα καθημερινά για φαγητό, πλήρωνε αδρά, κάνοντάς μας να πιστέψουμε ότι το άτομο ήταν πολύ "σπόρτης", καλοπληρωτής και αξιόλογος κύριος. Ερχόταν στο γραφείο κάθε μέρα, φέρνοντας γλυκά και καφέδες, και γενικά μας φερόταν σαν τζέντλεμαν. Δυστυχώς, όλα ήταν στάχτη στα μάτια.

Εμένα μου έταξε ένα ποσόν κάθε βδομάδα, κάποια "υψηλή" θέση στο γραφείο της Ν.Υ. κι ότι θα παίρνω ποσοστά από τις διαφημίσεις και από χορούς που κάνει, κι όλα με συμβόλαιο, το οποίο όμως ήταν επίσης στα λόγια μόνο. Μετά 2-3 βδομάδες, μου λέει μια μέρα: "Κοίτα, δούλεψε πρός το παρόν χωρίς να πληρώνεσαι γιατί δεν βγαίνω επειδή τα έξοδα πολλά, δεν πήρα και διαφημίσεις, όταν θα μαζέψω λεφτά, θα πληρωθείς. Αν σου δώσω επιταγή, θα διαμαρτυρηθεί, δεν υπάρχει δολάριο στο λογαριασμό". 

Του είπα πως λυπάμαι, αλλά δεν δουλεύω αμισθί και ζήτησα τα λεφτά μου. Μου μίλησε τότε πολύ άσχημα και απαξιωτικά, ουρλιάζοντας στην κυριολεξία, εκστομίζοντας βαριές κουβέντες. 
Δεν κρατήθηκα, του είπα δυνατά τη γνώμη που είχα πλέον για το άτομό του, σηκώθηκα κι έφυγα από το γραφείο του αηδιασμένη, και μάλλον δεν του άρεσε καθόλου η γνώμη μου.

Μου έστειλε λοιπόν ένα μήνυμα μέσω email, όπου, εκτός που έγραφε ένα σωρό δικαιολογίες για να αποφύγει να με ξοφλήσει, μου έγραψε κι ότι δήθεν "τον πρόσβαλα μπροστά σε όλο το προσωπικό, κι ότι αν δεν του ζητήσω δημόσια συγνώμη δεν με πληρώνει τα χρήματα που μου οφείλει". Δεν είχα κανέναν λόγο να ζητήσω συγνώμη. Πήγα κι εγώ μετά από όλα αυτά στο Ministry of Labour και του έκανα καταγγελία, ας πάει τώρα να τα βγάλει πέρα μαζί τους.

Σε πλησιάζει με μαεστρία, και σε ψαρεύει, να μάθει όσα μυστικά σου καταφέρει, και τα οποία, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, τα χρησιμοποιεί εναντίον σου για να σε εκβιάζει. Το έχει κάνει άπειρες φορές σε πολύ κόσμο.

Σας διάβαζα τι γράφατε εναντίον του και όλα όσα του "σούρνατε", και στις αρχές έλεγα, μα γιατί τόση κακία, γιατί να γράφει τέτοια πράγματα για έναν τόσο καλό και σωστό άνθρωπο; Μετά όμως από όλα όσα είδα και έζησα εκεί μέσα, σας λέω ευθέως πως είσασταν τρομερά επιεικής».

Επίσης, μάθαμε από διάφορες άλλες πηγές και τα παρακάτω..:

Το "σαπρόφυτο" αυτό, όπως τον αποκαλεί πολύς κόσμος, για να μπορέσει να νοικιάσει τα δήθεν "πολυτελέστατα" γραφεία (που ήταν σε μια απόμερη γειτονιά με γκαράζ και συνεργεία), λόγω του ότι δεν είχε δολάριο στην τσέπη του, "ΔΑΓΚΩΣΕ" έναν παλιό γνωστό του, που τον είχε ξαναδαγκώσει όμως και πιο παλιά ("αγύριστα" φυσικά), σε σημείο που, ο γεράκος, έφτασε να πει: "εκείνα του τα χαρίζω, ξέρω ότι ποτέ δεν θα τα πάρω, τα 3 χιλιάρικα όμως τα τωρινά, τα θέλω, τα χρειάζομαι".

Ο λόγος για τον 92χρονο Λ. Τώρα του "δάνεισε" κι αυτή τη φορά 2.000 δολάρια για νοίκια + 1000 για deposit (σύνολο $3.000), και όπως ξαναματαποδείχτηκε, αγύριστα όπως πάντα, για να κοκορεύεται ότι έχει "γραφεία" ..με ξένα κόλλυβα. Δεν πλήρωσε ούτε τον άνθρωπο που του τα έβαψε, όπως δεν πλήρωσε και κάποια νοίκια (γι αυτό και την έκανε για αλλού).

Αρρώστησε λοιπόν μια μέρα ο γέρος που λέγαμε λίγο πιο πάνω, και ο βάμπιρος δεν πήγε ούτε μια φορά να τον επισκεφθεί. Όταν ήταν να τον δαγκώσει όμως, έτρεχε με λαχτάρα να τον βρεί. Του είπε κάποιος, "ντροπή ρε συ, γέρος άνθρωπος, σε δάνεισε κι όλας, πάρ' τον έστω ένα τηλέφωνο".
Και πήρε, αλλά τον άρχισε στα "άσε με μωρέ, κι εγώ άρρωστος είμαι, άσε με τώρα, έχω τα χάλια μου.." και τέλος, του κατέβασε από πάνω και μερικά καντήλια και τα ξεσκόνισε μαζί με τις εικόνες, μόλις ο γέρος έκανε το λάθος και του ζήτησε τα δανεικά. Δεν άφησε στην ησυχία τους ούτε τα ζωντανά, μα ούτε και τα πεθαμένα.

Λέγεται ότι έχει τόσα χρέη, που μέχρι και η Μιχαλού του τηλεφώνησε να την ξοφλήσει, διότι ως και της Μιχαλούς χρωστάει..

Από τους πλέον "πιστούς οπαδούς" του, ήταν και το ζεύγος των ηλικιωμένων Ι. & Π. Ρ. (η σύζυγος απεβίωσε πρόσφατα), οι οποίοι τον είχαν λέει για μανάρι, τον τάιζαν και τον κοίμιζαν στο σπίτι τους.
Αυτοί έκαναν και τους πληροφοριοδότες του, για το τι συνέβαινε στην εκεί παροικία, και τον πηγαινόφερναν με το αυτοκίνητό τους. Τώρα, όπως με πληροφόρησαν, έφαγε πόρτα από τον Ι. Ρ..

Τον Διαμαντή, τον είχε, όπως ο ίδιος είπε σε άτομα του γραφείου του, "ότι τον είχε για "δόλωμα", λόγω του ότι ήταν ένας "Δ", και το όνομά του και μόνο θα έφερνε πελάτες", μιας και δεν τον θεωρούσε κάτι σπουδαίο ως τραγουδιστή. Δεν τον πλήρωσε ποτέ, λέγοντάς του πως η πληρωμή του θα είναι οι διάφοροι χοροί που θα του κλείνει για να πάει να τραγουδήσει.

Κανένα άτομο που δούλεψε μαζί του στη Ν.Υ. δεν πήρε τα συμφωνημένα, και κάποια μάλιστα έφυγαν εντελώς απλήρωτα, με απειλές, προσβολές και με βρισίδια -και ενίοτε μπροστά σε άλλους. Οι μόνοι που πληρώνονταν κανονικά, ήταν ο κιοφτές και ο καλλιτέχνης, στο Τορόντο. Κανείς άλλος.

Κάθε Κυριακή ο Συναπτός διοργάνωνε "χοροεσπερίδα", για να μαζέψει 20ρικα και 50ρικα από το ακροατήριο που αποτελούνταν από 10 κατίνες μεταξύ 70 και 100 ετών, χωρίς κανένα επίπεδο, οι ίδιες που άκουγαν το ανύπαρκτο ράδιό του. Τελευταία είχε πάει στις χοροεσπερίδες του και ένα ακόμα μοναχικό και ως έδειχναν τα πράγματα "απονήρευτο" άτομο, που το καημένο πίστευε πως το εκτιμάνε. Κάποιος κ. Νάσος.
Γελούσαν όλοι μαζί του και τον χλεύαζαν πίσω από την πλάτη του, αλλά μόλις έβγαλε και του έδωσε ένα 100ρικο σε μια χοροεσπερίδα, ο Συναπτός αμέσως τον κάθισε στην "τιμητική θέση" (πίσω από το μικρόφωνο), αφήνοντάς τον -για να τον καλοπιάσει- να απαγγέλλει δικά του αυτοσχέδια ποιήματα και να βάζει τραγούδια. Μυρίστηκε "νέο αίμα" βλέπετε.

Ένας ραδιοσταθμός παρωδία, που έκανε αναμετάδοση έναν άλλο ραδιοσταθμό από Ελλάδα (Derti FM), με ακροατήριο 10-15 γριές κατώτατου κοινωνικού και πνευματικού επιπέδου, που τηλεφωνούσαν ακατάπαυστα για να πουν καλημέρα η μία την άλλη αναμεταξύ τους, αλλά και να κουτσομπολεύουν η μια την άλλη, διαφημιζόταν δίχως αιδώ ως ο μεγαλύτερος της Αμερικής και κατόπιν, όλου του κόσμου. Φυσικά, έκλεισε πιό σύντομα από όσο χρειάστηκε για ν' ανοίξει!

Κάθε φορά που κάποια μπάμπω έπαιρνε τηλέφωνο για να κουτσομπολέψει κάποια άλλη, την έβαζε -εν αγνοία της- σε ανοιχτή ακρόαση, για να ακούν όσοι ήταν μέσα στο γραφείο και να σπάνε πλάκα.
Κι αυτές που κοτσομπόλευε, ήταν οι ίδιες που του κουβαλούσαν φαγητά να φάει και του έδιναν 20ρικα και 50ρικα.

Κάποια όμως, τις ξεπέρασε όλες.. 

Λέγεται ότι μια γριά 85-87 ετών, του έδωσε πάνω από $50.000 -από ευγνωμοσύνη για τα τόσο ενδιαφέροντα κουτσομπολιά που της μετέφερε ο Συναπτός στο τηλέφωνο καθημερινά, κρατώντας την ενήμερη του τι συμβαίνει στην παροικία. Έλεγα κι εγώ, γιατί να είναι άραγε όλο "Ζαχ.." και "Ζαχ.."; Λύθηκε το μυστήριο.. 50 χιλιάρικα είναι αυτά. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.
Με μια διαφορά. Η "διψασμένη" για γνώση αυτή γριά, που τόσο πολύ καίγεται για να μαθαίνει κουτσομπολιά για τις ζωές και τις κρεβατοκάμαρες των άλλων, σε σημείο να πληρώνει αδρά για να τα μάθει, η ίδια της, ζεί και κοιμάται σε ένα υπόγειο, παρέα με κατσαρίδες και ποντίκια.

Στο New Jersey, σταμάτησε να μοιράζει εφημερίδες, γιατί το άτομο που τις μοίραζε, του ζήτησε 175 δολάρια για 8 γεμάτες ώρες με δικό του αμάξι, διόδια, βενζίνη κ.λ.π. Αυτός έκανε φασαρία, και του έδωσε μόνο 100. Φυσικά, δεν είναι πολλά τα κορόϊδα, οπότε, βρίστηκαν και.. NJ τέλος.

Μια κοπέλα που είχε έρθει πρόσφατα από Ελλάδα, πήγαινε μας είπαν από Long Island μέχρι την Αστόρια καθημερινά, κάνοντας περί τα 300 δολάρια έξοδα κάθε βδομάδα. Την έβρισε προσβάλλοντάς την μπροστά σε τρίτους και.. έφυγε κι αυτή απλήρωτη.

Ο μέγας δημοσιογράφος της ΕΣΥΕΑ που δεν ήταν τελικά καμιάς ΕΣΥΕΑ αλλά που νόμιζε ο δύστυχος ότι δουλεύει για το CNN, μας τελείωσε κι αυτός, απλήρωτος φυσικά.

Παρατήρησα πάντως, ότι στην τελευταία του έκδοση, έβγαλε επί τέλους την φωτογραφία με τα άτομα που πρωτοξεκίνησε και την οποία καπηλευόταν επί τόσους μήνες, μιας και δεν του έμεινε σχεδόν κανένας τους (εκτός του ψώνιου με τα μπότοξ).

Κι άλλο νέο..

Είχαμε μια απορία, "γιατί δεν πάει άραγε με το αμάξι του στην Αμερική και γιατί άλλοι τον πηγαινοφέρνουν δεξιά κι αριστερά πάντα, αντί να οδηγάει ο ίδιος;" Μας λύθηκε κι αυτή η απορία.
Ο λόγος -όπως μας είπαν- είναι, ότι, στην Αμερική βρίσκεται "Under Probation", που σημαίνει, πως ακόμα και κλήση να πάρει από την τροχαία, "κάηκε" η γούνα του.

Τώρα που έφυγε για Ελλάδα και η αρχικιοφτές, δεξί χέρι κι αριστερό πόδι του, είναι μέσα στη θλίψη.
Την είχε τόσο στενή.. συνεργάτρια, που ο ίδιος είπε κάπου, πως, την είχε και στο λογαριασμό της τράπεζας. Χμμμμμ.! χμ! χμ!. Ρε λές; μπάααα..!!!!

"Πώς όμως επιβιώνει;" θα ρωτήσει ίσως κάποιος.

Κυρίες και κύριοι, είναι τόσο απλό. Υπάρχουν τεσσάρων ειδών άνθρωποι.

1. Αυτοί που δεν τον γνωρίζουν, και μέχρι να μάθουν με τι βρυκόλακα έχουν να κάνουν, τους έχει ήδη δαγκώσει και πήγαν αδιάβαστοι.
2. Αυτοί που τρελαίνονται για δαγκώματα, οι γνωστοί "εθελοντές αιμοδότες".
3. Αυτοί που ξεχνάνε τα δαγκώματα, οι γνωστοί "Αλζχάϊμερς".
4. Αυτοί που τρέχουν ξοπίσω του, μήπως και πέσει καμιά σταγόνα αίμα κάτω να γλείψουν, τα γνωστά βαμπιρίδια, επειδή έχουν ατροφικά δόντια και αφήνουν να δαγκώσει άλλος γι αυτά.


Όλα τα παραπάνω, είναι υπέρ αρκετά να μπορεί ζήσει "αιώνια" ένα βαμπίρ.
Ειδικά όταν υπάρχουν άτομα σαν τον "Λ" και τη "Ζ", οι τύποι σαν κι αυτόν, μη σας πω ότι βγάζουν και έξτρα δόντια.

"Νόμιζες σε ξέχασα, μα τι λάθος κάνεις"

Με τις υγείες σου και.. επειδή έχω πολύ καλό θυμητικό, θυμάμαι κι εκείνο το περισπούδαστο δίστιχο που μου είχες αφιερώσει τότε στο Flyer που εκδίδεις και που μου έλεγες:
"άμα θέλεις μπάρμπα Ράμμο, ξαναπέρνα από τη Ντάνφορθ".
Εγώ τυχαίνει όμως να κυκλοφορώ ακόμα στη Ντάνφορθ και εκεί τραγουδάω.. ο τόσο "χάλια" τραγουδιστής όπως με αποκαλούσατε τότε εσύ και η κλίκα του εξειδικευμένου γραφείου τελετών (με τόσο θάψιμο, μόνο τελετών μπορεί να θεωρηθεί) που διατηρείς.

Όσο για σένα, μιας κι ήρθαν οι άσχημοι καιροί κι οι δίσεκτοι οι χρόνοι, πάρ' το πίσω για να 'χεις:
"Άμα θέλεις μπάρμπα 'μυτερά δόντια', ξαναπέρνα απ' την Αστόρια".

Ξέρεις, η εκδίκηση, μου άρεσε από ανέκαθεν κρύα, μη σου πω.. παγωμένη!
Name

Admin Says,734,Break News,10324,History,469,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,957,Interesting,2173,Movies,13,Nature-Travel,415,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,523,Social Media,134,Sports,907,Video,29,Άρθρα,483,Αστυνομιία-Έγκλημα,872,Βιβλία-Εκδόσεις,70,Γιώργος Φάκος,200,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,11053,Ηealth - Μedicine,1076,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,10,Λογοτεχνία.,5,Μαγειρική-συνταγές,580,Μουσική,176,Νίκος Ράμμος,237,Ομογένεια,834,Συγγραφείς,132,
ltr
item
TGBNEWS: Ένα μεγάλο αντίο σε ένα «πικραμένο βαμπίρ»
Ένα μεγάλο αντίο σε ένα «πικραμένο βαμπίρ»
https://2.bp.blogspot.com/-YGqK2JPQj2o/WKENcWvon4I/AAAAAAAAZ-M/VY2Ir4b0OIE4vN3CllMGCufkpmmS8vK6gCLcB/s640/2017-02-12_20-32-28.png
https://2.bp.blogspot.com/-YGqK2JPQj2o/WKENcWvon4I/AAAAAAAAZ-M/VY2Ir4b0OIE4vN3CllMGCufkpmmS8vK6gCLcB/s72-c/2017-02-12_20-32-28.png
TGBNEWS
http://www.tgbnews.com/2017/02/blog-post_371.html
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2017/02/blog-post_371.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy