Ταξίδι σε πέντε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας


Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες καταφτάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα με στόχο να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό της και να θαυμάσουν τα αρχαία της, από την Ακρόπολη μέχρι την Κνωσό. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, φαίνεται να «ξυπνά» το ενδιαφέρον του κόσμου ξανά για επιστροφή στις ρίζες του, ωθώντας τον να συνδυάσει το ταξίδι του με τη γνωριμία με τον αρχαίο πολιτισμό της χώρας. Όσοι, λοιπόν, σχεδιάζουν θεματικά ταξίδια συχνά, ήρθε η ώρα να βάλουν και τους αρχαιολογικούς χώρους στην ατζέντα τους, με τις παρακάτω 5 από τις πολυάριθμες επιλογές που τους δίνει η Ελλάδα.

Αρχαία Ολυμπία 

Γύρω στο 776 π.Χ. εντοπίζεται ο πρώτος καταγεγραμμένος εορτασμός των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία και ακόμη και σήμερα ο αρχαιολογικός αυτός χώρος προκαλεί δέος στους επισκέπτες του, βάζοντάς τους να σκεφτούν πώς θα μπορούσαν να είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες τότε, όταν ήταν μόνο τοπικοί και διεξαγόταν μόνο ένα αγώνισμα, η κούρσα του σταδίου. Εκτός από το αρχαίο στάδιο, επισκεφτείτε το Πρυτανείο της Ολυμπίας, το Φιλιππείο που ήταν ναός στην αρχαία Ολυμπία, το Ναό του Δία όπου φυλασσόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμά του που συμπεριλαμβανόταν στα Επτά Θαύματα του κόσμου και το αρχαιολογικό μουσείο με τον Ερμή του Πραξιτέλους , συλλογές κεραμικών, χαλκών, γλυπτών, αλλά και συλλογές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εισιτήρια: €12, (μειωμένο: €6), (μειωμένο κατά 50% από 1/11/16 έως 31/3/17), τηλ. 26240 22742.


Δελφοί 

Κάποιοι ίσως τους είχαν επισκεφτεί κάποτε σε εκδρομή με το σχολείο. Οι περισσότεροι μπορεί και να μην έχουν βρεθεί ποτέ σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, στα 10 χιλιόμετρα από την Αράχωβα , στο Νομό Φωκίδας κι αν είστε ανάμεσα σε αυτούς, ήρθε η ώρα να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας. Πανελλήνιο κέντρο και ιερή πόλη των αρχαίων Ελλήνων, οι Δελφοί είναι πασίγνωστοι για το περίφημο μαντείο , το σημαντικότερο του αρχαιοελληνικού κόσμου, ενώ βρίσκονται στη λίστα με τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco . Εκτός από το Μαντείο, θα δείτε και τα 2 τεμένη του Απόλλωνα και της Αθηνάς, τα ερείπια του οικισμού των Δελφών, τη Στοά των Αθηναίων, το αρχαίο θέατρο των Δελφών, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο των Δελφών για να δείτε συλλογές του περιλαμβάνουν αρχαία αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του μαντείου. Εισιτήρια: €12, (μειωμένο: €6), (από 1/11/16 έως 31/3/17 τιμή εισιτηρίου €6), τηλ. 22650 82313, 22650 82346.


Βεργίνα 

Στη θέση των αρχαίων Αιγών, πρωτεύουσας της αρχαίας Μακεδονίας, η Βεργίνα έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1977, όταν ανακαλύφθηκαν από την Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου οι τόποι ταφής των Μακεδόνων βασιλέων και ο τάφος του βασιλιά Φιλίππου Β ΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τα μοναδικής αξίας ευρήματά του (χρυσή λάρνακα, υδρία, στεφάνια, ασπίδα κ.λπ.). Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βέροιας , στην Κεντρική Μακεδονία και από το 1996 έχει εισαχθεί και αυτή στη λίστα με τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco , αφού πρόκειται για έναν αρχαιολογικό χώρο μεγάλης σημασίας. Οι βασιλικοί τάφοι, το νεκροταφείο των τύμβων, μια επιβλητική νεκρόπολη της Εποχής του Σιδήρου, το ανάκτορο και το θέατρο, η Ακρόπολη και το τείχος της πόλης είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα της περιοχής, ενώ στο Μουσείο που εγκαινιάστηκε το 1993, θα θαυμάσετε όλα τα ευρήματα. Εισιτήρια: ενιαίο και για είσοδο στο μουσείο €14, (μειωμένο: €7) ισχύει για 3 ημέρες, τηλ. 23310 92347.


Μυκήνες 

Στη βορειοανατολική Πελοπόννησο , 140 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, βρισκόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών , που αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του μυκηναϊκού πολιτισμού, που αναπτύχθηκε την περίοδο 1600-1100 π.Χ., κυρίως στην κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα. Στις Μυκήνες βρίσκεται το θρυλικό παλάτι του Αγαμέμνονα, απ’ όπου ξεκίνησε ο Τρωικός πόλεμος, το οποίο πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του, τα ερείπια της Ακρόπολης που κατοικούνταν από την πρώιμη νεολιθική έως και την πρώιμη και μέση ελλαδική περίοδο, δυο ταφικοί βασιλικοί περίβολοι Α και Β, με τον ταφικό περίβολο Α' των Μυκηνών να αποτελεί βασιλικό νεκροταφείο των Μυκηναίων ηγεμόνων κατά τον 16ο αιώνα π.Χ., ο θησαυρός του Ατρέα (θολωτός τάφος), ο θολωτός τάφος της Κλυταιμνήστρας και άλλα σπουδαία μνημεία. Πολλά από τα ευρήματα των Μυκηνών βρίσκονται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας , όπως επίσης και στο νέο Μουσείο Μυκηνών. Εισιτήριο: ενιαίο €6, τηλ. 27510 76585.


Επίδαυρος 

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου φιγουράρει σε όλες τις λίστες αυτών που πρέπει να επισκεφτεί οπωσδήποτε κάποιος μια φορά στη ζωή του, ζώντας από κοντά το μεγαλείο μιας παράστασης σε ένα μαγευτικό χώρο που θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι παγκοσμίου φήμης ηθοποιοί ονειρεύονται να δώσουν κάποτε μια παράσταση στην Επίδαυρο, με κάποιους από αυτούς, όπως ο Κέβιν Σπέισι, ο Ίθαν Χοκ, αλλά και η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας, να έχουν περάσει από αυτό. Το αρχαίο θέατρο αποκαλύφθηκε ύστερα από ανασκαφές το διάστημα 1870-1926 και το 1938 ανέβηκε η πρώτη παράσταση , η τραγωδία Ηλέκτρα του Σοφοκλή. Η Επίδαυρος ήταν επίσης για αιώνες το πιο σημαντικό θεραπευτικό κέντρο της ανατολικής Μεσογείου, με το Ασκληπιείο της να είναι το πιο φημισμένο από όλα τα ασκληπιεία της αρχαίας Ελλάδας, ενώ στην περιοχή μπορείτε επίσης να δείτε και άλλα κτίσματα, όπως το άβατο, τον οίκο των ιερέων, τους ναούς για την Άρτεμη, το ιερό του Απόλλωνα. Μια βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Επιδαύρου που βρίσκεται εντός του Αρχαιολογικού Χώρου του ιερού του Ασκληπιού, δεν πρέπει φυσικά να λείψει από το ταξίδι σας εκεί, αφού στεγάζει τα πολλά και σημαντικά ευρήματα της πολυετούς ανασκαφής του Ιερού του Ασκληπιού. Εισιτήριο: ενιαίο για τον αρχαιολογικό χώρο Ασκληπιείου €6, τηλ. 27530 22009. 

 clickatlife.gr
Name

Admin Says,734,Break News,10324,History,469,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,957,Interesting,2171,Movies,13,Nature-Travel,415,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,522,Social Media,134,Sports,907,Video,29,Άρθρα,483,Αστυνομιία-Έγκλημα,869,Βιβλία-Εκδόσεις,70,Γιώργος Φάκος,197,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,11042,Ηealth - Μedicine,1076,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,10,Λογοτεχνία.,5,Μαγειρική-συνταγές,579,Μουσική,176,Νίκος Ράμμος,237,Ομογένεια,834,Συγγραφείς,132,
ltr
item
TGBNEWS: Ταξίδι σε πέντε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας
Ταξίδι σε πέντε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας
https://2.bp.blogspot.com/-d4kg8KumR1k/WKbxaTdaq4I/AAAAAAABtG0/_D23csDR8BgoIJMNQwqmhUxSNylw3VejACLcB/s640/AAn2gq9.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-d4kg8KumR1k/WKbxaTdaq4I/AAAAAAABtG0/_D23csDR8BgoIJMNQwqmhUxSNylw3VejACLcB/s72-c/AAn2gq9.jpg
TGBNEWS
http://www.tgbnews.com/2017/02/blog-post_657.html
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2017/02/blog-post_657.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy