Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Για γέλια ή για κλάματα; Στο Πειθαρχικό παραπέμπεται ο Δήμαρχος;Όταν κάποιοι δεν είναι ικανοί για τα απλά πράγματα, άραγε οι πολίτες τι μπορούν να περιμένουν;

Απίστευτο και όμως αληθινό! 

Στο πειθαρχικό [;;;] παραπέμπει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης, Μοράντ Ναμπίλ, για μια… πινακίδα!

Θα μπορούσε το θέμα να ήταν ένα κακόγουστο, πρωταπριλιάτικο αστείο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες.

Όλα ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο, όταν ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ρωτήθηκε γιατί δεν έχει τοποθετήσει στη πρόσοψη του δημαρχείου την προβλεπόμενη από το νόμο πινακίδα που πρέπει να αναγράφει, «Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης». 

Συγκεκριμένα, με έγγραφό του στις 8 Ιουνίου 2016, [αρ. πρωτ. 7641], προς τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, ο Νίκος Δημάκης ζητάει να ενημερωθεί γιατί δεν υπάρχει η νέα πινακίδα στη πρόσοψη του δημαρχιακού μεγάρου και γενικά σε όλα τα δημοτικά καταστήματα του δήμου.

Απάντηση δεν παίρνει και κάπου εκεί αρχίζει το πανηγύρι. 

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2016 ο ίδιος, με έγγραφό του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζητάει να ενημερωθεί για την υποχρέωση που έχει ή όχι ο Δήμος να αναρτήσει στην πρόσοψη των δημοτικών κτηρίων και κυρίως στη πρόσοψη του δημαρχείου την προβλεπόμενη από το νόμο πινακίδα.

Περίπου 10 ημέρες αργότερα, με έγγραφό του [7/10/2016, αρ. πρωτ.: 29928] το Υπουργείο γνωστοποιεί, το έγγραφο του κυρίου Δημάκη, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ζητώντας την άμεση ενέργειά τους.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 13 Δεκεμβρίου 2010, με αρ. πρωτ.: 71119, το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ενημερώσει όλες τις Περιφέρειες και τις Διευθύνσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με επιστολή που είχε ως θέμα: «Άμεσες ενέργειες των νυν δημοτικών αρχών για την οργάνωση και λειτουργία των νέων Δήμων», πως από την 1η Ιανουαρίου 2011», εκτός των άλλων, θα πρέπει να έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πινακίδες με το όνομα του νέου Δήμου όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 1 του Ν. 3852/2010, τουλάχιστον στο δημοτικό κατάστημα της έδρας του νέου δήμου και όπου είναι εφικτό στα καταστήματα των άλλων υπηρεσιών του δήμου.

 Αλλά στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, οι υπεύθυνοι περί άλλων τυρβάζουν!!! 

Στις 31 Οκτωβρίου 2016, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στέλνει έγγραφο στον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης [αρ. πρωτ.: 184166] τονίζοντας ότι η ανάρτηση της νέας πινακίδας είναι υποχρεωτική. Δεύτερο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με ημερ. 21/2/2017 και αρ. πρωτ.: 32283, στέλνεται στον δήμαρχο αναφέροντας ότι δεν έχουν λάβει απάντηση για την εντολή ανάρτησης της νέας πινακίδας υπενθυμίζοντάς του και πάλι την σχετική υποχρέωση που έχει. Στην ίδια επιστολή αναφέρεται στη τελευταία παράγραφο: «Σε περίπτωση που δεν περιέλθει άμεσα απάντηση στην υπηρεσία μας το σύνολο της αλληλογραφίας μας θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Διοίκησης για τις ενέργειές του, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 233-234 του Ν. 3852-/2010», σύμφωνα με το οποίο, εκτός των άλλων, επιβάλλονται στους αιρετούς πειθαρχικές ποινές της αργίας έως 6 μήνες και της έκπτωσης του αξιώματός τους.

Στις 19 Ιουνίου 2017, δηλαδή, δηλαδή πριν λίγες ημέρες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κοινοποιεί έγγραφο στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και στο Νίκο Δημάκη, με αρ. πρωτ.: 119376, στο οποίο ζητάει από το ΑΔΠΔΕ & Τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού Ν. Ηλείας, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ελέγχου των αιρετών του Δήμου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 233-234 του Ν. 3852/2010, λόγω αρμοδιότητας.

Η αλήθεια είναι πως αν ο Νίκος Δημάκης δεν παρακολουθούσε το θέμα, κανείς δεν θα γνώριζε τίποτα, αφού από μία ενημέρωση που ζήτησε, το Υπουργείο Εσωτερικών και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση οδηγούνται στη τήρηση του σχετικού νόμου.

Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάσει, να κλάψει, ή απλώς να προβληματιστεί, με τα… τραγελαφικά που συμβαίνουν στον συγκεκριμένο δήμο, σε μια περίοδο όπου υπάρχει έντονη ανησυχία των πολιτών για την πορεία που ακολουθεί και με μια δημοτική αρχή που φαίνεται τελείως ανίκανη να πράξει ακόμα και τα πιο απλά.

Αν αυτό ήταν το μόνο θέμα, σίγουρα θα προκαλούσε χαμόγελα και μια νότα χιούμορ, όμως αυτό που διαπιστώνεται από τα όσα συμβαίνουν γενικότερα στο δήμο, {κλείσιμο Α.Τ. Ανδραβίδας, υποβάθμιση με κίνδυνο κλεισίματος Κ.Υ. Βάρδας κ.α.], πως είναι ένα καράβι ακυβέρνητο που οδηγείται σε βούλιαγμα.

Υ.Γ.: Ελπίζουμε ότι η πινακίδα, αν τελικά αξιωθεί η δημοτική αρχή να την φτιάξει, να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του νόμου, ώστε να μην αναγκαστεί να την κατεβάσει και φτιάξει νέα.

[όλα τα παραπάνω έγγραφα βρίσκονται στη κατοχή μας]
Name

Admin Says,736,Break News,10324,History,515,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,975,Interesting,2403,Movies,13,Nature-Travel,482,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,536,Social Media,136,Sports,950,Video,29,Άρθρα,530,Αστυνομιία-Έγκλημα,1078,Βιβλία-Εκδόσεις,72,Γιώργος Φάκος,240,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,11801,Ηealth - Μedicine,1155,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,10,Λογοτεχνία.,5,Μαγειρική-συνταγές,687,Μουσική,194,Νίκος Ράμμος,237,Ομογένεια,862,Συγγραφείς,142,
ltr
item
TGBNEWS: Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Για γέλια ή για κλάματα; Στο Πειθαρχικό παραπέμπεται ο Δήμαρχος;
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Για γέλια ή για κλάματα; Στο Πειθαρχικό παραπέμπεται ο Δήμαρχος;
https://1.bp.blogspot.com/-_wyAFVSkCqU/WUz2VsQiqlI/AAAAAAAB1SU/sxqvuvsUm2EJy6g8HY_optUOFSRUt7OMQCLcBGAs/s640/iosif_nabil_morad.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-_wyAFVSkCqU/WUz2VsQiqlI/AAAAAAAB1SU/sxqvuvsUm2EJy6g8HY_optUOFSRUt7OMQCLcBGAs/s72-c/iosif_nabil_morad.jpg
TGBNEWS
http://www.tgbnews.com/2017/06/blog-post_746.html
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2017/06/blog-post_746.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy