Εξοικονόμηση 1 τρις US $ ζητά ο Trump από τους ηγέτες της τεχνολογίας


 Ο αμερικάνος πρόεδρος , Donald Trump σκοπεύει να προχωρήσει σε φοροαπαλλαγές ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων κατά τα επόμενα 10 χρόνια με βοήθεια από την βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας της Αμερικής.

"Ο στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε μια  σαρωτική μεταρρύθμιση της τεχνολογίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που θα αναβαθμιστεί σημαντικά  και θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες", δήλωσε ο πρόεδρος σε μια σύσκεψη που είχε με το Αμερικανικό Συμβουλίου Τεχνολογίας, που αποτελείται από τους ηγέτες 18 αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών όπως η Apple, Amazon και Microsoft.

"Προχωρούμε σε  μεγάλες αλλαγές, κάνουμε τολμηρές σκέψεις και υπάρχουν απεριόριστες προοπτικές για να μεταμορφώσουμε την κυβέρνηση και να την κάνουμε όπως πρέπει να είναι και όλα αυτά με πολύ μικρότερο κόστος", δήλωσε Πρόεδρος Donald Trump

Τα ξεπερασμένα συστήματα πληροφορικής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, δήλωσε ο πρόεδρος, αλλά «θα εργαστούμε εντατικά και θα λύσουμε το πρόβλημα και έτσι τα επόμενα 10 χρόνια θα εξοικονομήσουμε  για τους φορολογημένους ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Αν και η εξοικονόμηση από την αναβάθμιση των συστημάτων πληροφορικής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σημαντική, ο αριθμός των 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πιθανά είναι υπερβολικά αισιόδοξος.

"Η εκτίμηση του Προέδρου για εξοικονόμηση 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας είναι ανεδαφική " δήλωσε στον TechNewsWorld ο Charles King, κύριος αναλυτής της Pund-IT.

Ο πρόεδρος είπε επίσης στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι η κυβέρνηση του θα βελτιώσει τις υποδομές των αεροδρομίων, αναβαθμίζει τα συστήματα διαχείρισης του υπουργείου άμυνας, θα διευκολύνει την

απρόσκοπτη μεταφορά πληροφοριών μεταξύ των κυβερνητικών οργανισμών και θα προωθήσει ¨φιλικούς¨ προς  τη μετανάστευση νόμους, ώστε οι εταιρείες τεχνολογίας να μπορούν να απασχολούν υψηλής ειδίκευσης

ξένους εργαζόμενους, ώστε να συνεχίζουν να καινοτομούν.

Πού είναι τα χρήματα;

Ο πρόεδρος υπέγραψε τον περασμένο μήνα το προεδρικό διάταγμα  που αφορά  τον εκσυγχρονισμό της ομοσπονδιακής πληροφορικής.

"Το πλάνο εκσυγχρονισμού που απαιτεί αυτό την διάταγμα  δεν θα είναι έτοιμο  πριν τον Αύγουστο, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε  συγκεκριμένα πως θα υλοποιηθεί αυτός ο «εκσυγχρονισμός», δήλωσε ο Julian Sanchez, ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Cato.

"Θα χρειαστεί μήνες, αν όχι χρόνια,  πριν μπορέσουμε να εκτιμήσουμε εάν πραγματικά αυτό το πλάνο υλοποιείται αποτελεσματικά, δήλωσε στο TechNewsWorld.

Στο επίκεντρο του σχεδίου είναι η αναβάθμιση του παλαιού ομοσπονδιακού hardware και λογισμικού. Αυτό θα απαιτήσει χρήματα - χρήματα που φαίνεται να απουσιάζουν από τον προϋπολογισμό του προέδρου.

"Αν μιλάτε για μια γενική αναδιοργάνωση της ομοσπονδιακής ΙΤ υποδομής, δεν είδα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σε κανένα από τα έγγραφα του προϋπολογισμού που εξέτασα", δήλωσε ο Chris Bronk, βοηθός καθηγητής στο College of Technology στο Πανεπιστήμιο Του Χιούστον.

Μια  τέτοιας κλίμακας αναδιοργάνωση της κυβερνητικής πληροφορικής θα απαιτούσε βοήθεια από ¨ηγέτες¨ της βιομηχανίας  πληροφορικής, οι οποίοι φαίνεται να απουσιάζουν αυτή τη στιγμή.

"Δεν πρόκειται να δείτε σημαντικά οφέλη από μεγάλες αλλαγές εάν δεν έχετε ομοσπονδιακά στελέχη αποφασισμένα για  να  αλλαγές", δήλωσε ο Bronk στο TechNewsWorld.

"Η κυβέρνηση Trump  φαίνεται ότι προχωρά αργά στη στελέχωση της  ομοσπονδιακής κυβερνητικής αρχής  τόνισε. "Δεν έχουμε ακόμα ομοσπονδιακό υπεύθυνο πληροφορικής. Χωρίς ομοσπονδιακό CIO, πώς μπορεί να υπάρχει  μια επιτυχής ομοσπονδιακή στρατηγική εκσυγχρονισμού;"

Shared Services

Το προεδρικό διάταγμα  απαιτεί επίσης τη μετάβαση σε shared IT infrastructure και σε υπηρεσίες cloud, μια διαδικασία που ξεκίνησε από τη κυβέρνηση Obama.

Η μετάβαση σε τέτοιες υποδομές και σε υπηρεσίες cloud  "συνεπάγεται αρχικό κόστος, αλλά δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση  να εξοικονομήσει χρήματα   μακροπρόθεσμα με την εκμετάλλευση οικονομιών κλίμακας - και με την εξορθολογισμό  των  απαιτήσεων  των μεμονωμένων κυβερνητικών  οργανισμών.

Επίσης κάνει αποτελεσματικότερη και την άμυνα των ομοσπονδιακών συστημάτων κατά των cyberattack (κυβερνοεπιθεσεων)", σημείωσε ο Sanchez της Cato.

Οι σαρωτικές αλλαγές στις ομοσπονδιακές Τεχνολογίες Πληροφορικής είχαν προταθεί και παλαιότερα, αλλά τείνουν να αποδυναμώνονται σταδιακά.

"Σκεφτείτε  ότι  ακόμη κυβέρνηση διατηρεί μια τεράστια υπόγεια εγκατάσταση όπου τα αρχεία των ομοσπονδιακών υπαλλήλων εξακολουθούν να διατηρούνται σε χαρτί μετά από δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών στη ψηφιακή μετάβαση", δήλωσε ο Sanchez.

"Υπάρχουν  όλα τα συνηθισμένα εμπόδια που συναντούν οι μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές σε συνδυασμό με τη γραφειοκρατία - μερικά από αυτά τα εμπόδια υπάρχουν για προφανείς λόγους , όπως η αποφυγή της

διαφθοράς ή η διασφάλιση της ιδιωτικότητας και  των ευαίσθητων δεδομένων των πολιτών - γεγονός που καθιστά τις ομοσπονδιακές δημόσιες συμβάσεις πιο αργές και πιο δυσκίνητη τη διαδικασία από ό, τι οι

περισσότερες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα μπορούν να αντιμετωπίσουν", πρόσθεσε.

Το αρχαϊκό υλικό και το λογισμικό είναι μόνο μέρος του προβλήματος.

"Δεν υπάρχει κεντρική ς διαχείριση των απαιτήσεων σε θέματα προμήθειας υλικών  και υπηρεσιών πληροφορικής. Αυτό σημαίνει ότι μεμονωμένα ιδρύματα, οργανισμοί  και ομάδες διαπραγματεύονται με τις εταιρείες που επιλέγουν", εξήγησε ο επικεφαλής της Pund-IT.

"Αυτό τείνει να καταστήσει τις προμήθειες πιο δαπανηρές και πιο περίπλοκες  από ό, τι είναι απαραίτητο, συνέχισε. "Αν τα θέματα αυτά δεν αντιμετωπιστούν από το σχέδιο του προέδρου, τα οφέλη που ελπίζουμε, θα είναι δύσκολα ή αδύνατα να επιτευχθούν".

Η προσπάθεια του προέδρου να δώσει στην βιομηχανία τεχνολογίας μεγαλύτερο ρόλο στη μετατροπή της ομοσπονδιακής πληροφορικής αποτελεί  δέσμευση, δήλωσε ο Jim McGregor, κύριος αναλυτής στην Tirias Research.

"Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν ζητήσει από την βιομηχανία τεχνολογίας την καθοδήγησή της", δήλωσε στο TechNewsWorld. "Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχω δει έναν πρόεδρο να λέει, " Η υποδομή πληροφορικής μας είναι ξεπερασμένη. Είναι η πρώτη φορά που έχω δει ολόκληρη τη συζήτηση για την τεχνολογία να φτάνει ως το υψηλότερο επίπεδο δηλαδή έως τον πρόεδρο".

Επιπλέον, μια σχέση μεταξύ κυβέρνησης-βιομηχανίας θα μπορούσε να συμβάλει στην εξάλειψη του ψηφιακού χάσματος μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

"Ελπίζουμε ότι το χάσμα θα κλείσει, γιατί είναι σημαντικό να συνεργαστούν", δήλωσε ο McGregor.

"Με βάση τα στοιχεία από τη Silicon Valley - κάτι που η προηγούμενη διοίκηση προσπάθησε να τονίσει - θα μπορούσε να αποφέρει πραγματικά κέρδη και για τους δυο αν υπάρχει η βούληση να ακολουθήσουν μια πραγματική προσέγγιση", πρόσθεσε ο Cato's Sanchez.

Ωστόσο, "θα μπορούσε επίσης να γίνει εύκολα μια δικαιολογία για ετήσιες φωτογραφήσεις με τεχνολογικές προσωπικότητες, που δεν αποδίδουν τίποτα συγκεκριμένο", παραδέχτηκε.

«Ελπίζω να προχωρήσουμε άμεσα σε αυτή την τεχνολογική μεταρρύθμιση», είπε ο Sanchez, «αλλά δεν θα σοκαριστώ αν αργήσουμε».

Πηγή : Tech news world
Name

Admin Says,737,Break News,10324,History,549,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,987,Interesting,2501,Movies,13,Nature-Travel,513,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,549,Social Media,137,Sports,986,Video,29,Άρθρα,540,Αστυνομιία-Έγκλημα,1215,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,268,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,12210,Ηealth - Μedicine,1195,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,12,Λογοτεχνία.,6,Μαγειρική-συνταγές,725,Μουσική,199,Νίκος Ράμμος,237,Ομογένεια,871,Συγγραφείς,147,
ltr
item
TGBNEWS: Εξοικονόμηση 1 τρις US $ ζητά ο Trump από τους ηγέτες της τεχνολογίας
Εξοικονόμηση 1 τρις US $ ζητά ο Trump από τους ηγέτες της τεχνολογίας
https://2.bp.blogspot.com/-3iS2CYOS2OE/WW7aBXu4o4I/AAAAAAAAcYI/1nQ9qvtRhq0Gn914ax630j2kt0ItySAOQCLcBGAs/s640/ffb67c0cbdf3cc4dd2a13b69ce367cd4_L.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-3iS2CYOS2OE/WW7aBXu4o4I/AAAAAAAAcYI/1nQ9qvtRhq0Gn914ax630j2kt0ItySAOQCLcBGAs/s72-c/ffb67c0cbdf3cc4dd2a13b69ce367cd4_L.jpg
TGBNEWS
http://www.tgbnews.com/2017/07/1-us-trump.html
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2017/07/1-us-trump.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy