Αντιμετωπίζοντας μια πυρηνική έκρηξη; Τι πρέπει να κάνετε για να επιβιώσετε


ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

Η έκρηξη πυρηνικού όπλου οπουδήποτε στον κόσμο θα έχει πιθανώς τεράστιες και επιζήμιες συνέπειες σε παγκόσμια κλίμακα. Σε αυτούς τους αβέβαιους χρόνους, ίσως είναι καλή ιδέα να σκεφτείτε το σχέδιό σας σε περίπτωση που συμβεί το χειρότερο σενάριο.

... ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ

Το ρολόι Doomsday δημιουργήθηκε μετά τη χρήση ατομικών βόμβων στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι για να επιφέρουν ένα γρήγορο τέλος στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Αναπτύχθηκε από μια διεθνή ομάδα ερευνητών που ονομάζεται Chicago Atomic Scientists, το ρολόι είναι μια συμβολική μέτρηση του πόσο κοντά είμαστε στην πυρηνική καταστροφή.
Το ρολόι κορυφώθηκε στα "δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα" το 1953, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Πιο πρόσφατα, το ρολόι έχει μετακινηθεί ξανά σε αυτά τα επίπεδα εποχής του Ψυχρού Πολέμου , με τον λεπτοδείκτη του να είναι δυόμισι λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, τον Ιανουάριο.

Τώρα, οι εντάσεις μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ηνωμένων Πολιτειών κορυφώνονται και ενώ το ρολόι δεν έχει μετακινηθεί, η ρητορική που χρησιμοποιείται από την Πιονγκγιάνγκ και τον Λευκό Οίκο, δεν κάνει τίποτα για να μετριάσει τους φόβους μας για μια πυρηνική αναμέτρηση.

"ΛΑΙΛΑΠΑ ΦΩΤΙΑΣ"

Τι μπορούμε να περιμένουμε από μια τέτοια τρομακτική πιθανότητα;
Οι συνεντεύξεις που διεξήχθησαν με τους επιζώντες των επιθέσεων στην Ιαπωνία δίνουν προσωπική εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει με αυτούς που είναι αρκετά ατυχείς για να παρακολουθήσουν μια πυρηνική έκρηξη από πολύ κοντά. Οι μαρτυρίες συγκεντρώθηκαν από το Πολιτιστικό Κέντρο Ειρήνης της Χιροσίμας ως μέρος του έργου « Φωνή του Ημπακούσα » (Voice of Hibakusha Project).

Ο Akiko Takakura ήταν 20 ετών όταν έπεσε η βόμβα στη Χιροσίμα. Ήταν μόλις 300 πόδια (περίπου 100 μέτρα) από το επίκεντρο της βόμβας (μηδενικό έδαφος). "Έχασα τις αισθήσεις μου ​​αμέσως μετά ή σχεδόν ταυτόχρονα που είδα το φλας. Όταν συνήλθα κάπως, βρήκα τον εαυτό μου στο σκοτάδι ", εξήγησε. "Μετά από λίγο, μια λαίλαπα φωτιάς μας πλησίασε από το νότο. Ήταν σαν ένα μεγάλο ανεμοστρόβιλο που εξαπλώνεται σε όλο το πλάτος του δρόμου. Κάθε τι που άγγιξε τη φωτιά, όπου έφτανε η φωτιά, καιγόταν. Μου έκαψε το αυτί και το πόδι μου, δεν συνειδητοποίησα ότι είχα καεί εκείνη τη στιγμή, αλλά το παρατήρησα αργότερα. "

Πέρα από την έκρηξη, οι μάρτυρες περιέγραψαν έντονη θερμότητα, εκσφεντονισμένα παράθυρα, και πυρκαγιές που δεν μπορούσαν να κατασβεστούν. Η έκρηξη μπορεί να γίνει αισθητή περισσότερο από δυόμισι μίλια από το σημείο μηδέν. "Κοίταξα γύρω και έπειτα συνειδητοποίησα ότι η κοπέλα που βρισκόταν δίπλα μου τραυματίστηκε σοβαρά, με πολλά σπασμένα γυαλιά καρφωμένα σε όλο το σώμα της. Το αίμα της είχε πιτσιλιστεί τριγύρω κάνοντας λεκέδες στο πουκάμισό μου "υπενθύμισε ο τότε 28χρονος Χιρόσι Σαουάτσικα.


Εικόνα: Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore / FEMA

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ

Με την ελπίδα να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο, θα ότι θα πρέπει να επικρατήσουν τα πιο ψύχραιμα μυαλά, ο ιστοχώρος της FEDA, Ready.gov, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επείγουσας Ανάγκης (FEMA), δίνει κάποιες συμβουλές για το πώς να μεγιστοποιήσετε την ικανότητά σας να επιβιώσετε.

Ακόμη και αν δεν αναπτύσσονται μαζικά πυρηνικά από ένα έθνος, θα μπορούσαμε επίσης να αντιμετωπίσουμε μικρότερες συσκευές που εκρήγνυνται, από άτομα, ανεξάρτητα από το αν ενεργούν μόνα ή ως μέλη σε μια τρομοκρατική ομάδα. Αυτές οι βόμβες θα είναι σημαντικά μικρότερες, αλλά οι καταστροφές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν θα ήταν ικανές να προκαλέσουν όλεθρο.

Μεταξύ των ευαίσθητων σημείων που ενέχουν υψηλότερο κίνδυνο πυρηνικής επίθεσης περιλαμβάνονται πυραυλικοί χώροι και στρατιωτικές βάσεις, κυβερνητικά κέντρα (Ουάσιγκτον DC), σημαντικά κέντρα μεταφορών, επικοινωνίας, τεχνολογίας ή οικονομικών κέντρων (NYC, San Fransisco κ.λπ.) άλλες σημαντικές υποδομές. Οι άνθρωποι σε αυτούς τους τομείς θα πρέπει να σιγουρευτούν για την κατανόηση της απειλής και να ξέρουν πώς να ενεργούν όταν χρειάζεται.

Ο σημαντικότερος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η δυνατότητα να βρεθεί το πιο ασφαλές καταφύγιο. Τα καταφύγια παρέχουν την μεγαλύτερη δυνατή προστασία, αλλά δεν μπορούν καν να επιβιώσουν από ένα άμεσο χτύπημα από μια πυρηνική βόμβα. Μόλις επιζήσετε την αρχική έκρηξη, θα χρειαστείτε πυκνό υλικό - σκυρόδεμα, τούβλα, μολύβδου, ή ακόμα και βιβλία - ανάμεσα σε εσάς και την ακτινοβολία. Τα καταφύγια Fallout είναι το επόμενο ασφαλέστερο μέρος για σας, καθώς θα παρέχουν την υψηλότερη προστασία από τα συντρίμμια.


Ακόμη και μετά την άμεση έκρηξη, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι δεν έχουν ακόμη περάσει.
Το Fallout, (τα υλικά που εκπέμπονται/δημιουργούνται από την έκρηξη), μπορεί να εξαπλωθεί από τον άνεμο σε εκατοντάδες μίλια, θέτοντας σε κίνδυνο αμέτρητες ζωές στη συνέχεια - οπότε το καλύτερο είναι να παραμείνετε μέσα σε ένα καταφύγιο μέχρι να περάσει ο κίνδυνος.

Τα υλικά απόρριψης χάνουν τη ραδιενέργεια τους αρκετά γρήγορα και οι περισσότερες περιοχές θα είναι ασφαλείς μετά από δύο περίπου εβδομάδες. Ωστόσο, εάν δεν μπορέσατε να βρείτε επαρκή καταφύγιο, η καλύτερη λύση είναι να απαλλαγείτε από τα ρούχα σας, καθώς το 90 τοις εκατό της ραδιενεργούς σκόνης μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με την απομάκρυνση των ρούχων. Για τους υπόλοιπους, οι ειδικοί συμβουλεύουν ένα ντους με σαπούνι και νερό και να μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό στα μαλλιά σας , καθώς θα μπορούσε να δεσμεύσει ραδιενεργά υλικά.

Οι περιοχές που βρίσκονται κάτω από το βουνό, κινδυνεύουν περισσότερο να πέσουν θύματα, οπότε φροντίστε να συντονιστείτε σε κάθε διαθέσιμο τρόπο επικοινωνίας (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο) για να ακούσετε τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες για το πώς να μείνετε μακριά από τις πολύ επικίνδυνες περιοχές. Στην περιοχή της έκρηξης, το Κέντρο Ελέγχου Νόσων συνιστά να τρώνε μόνο τα αποθηκευμένα τρόφιμα και το εμφιαλωμένο νερό, καθώς τα νωπά τρόφιμα και οι προμήθειες ύδατος της πόλης πιθανόν να έχουν μολυνθεί.

Οι πιθανότητες να έχουμε πάντα να ανησυχούμε για αυτά τα μέτρα είναι περιορισμένες, αλλά τώρα ζούμε σε μια εποχή που το αδύνατο γίνεται τακτικά πραγματικότητα. Μπορεί να μην είναι συνετό να αισθανόμαστε υπερβολική ασφάλεια και εφησυχασμό.

Παραπομπές: Hibakusha , Ready.gov , Business Insider
Name

Admin Says,737,Break News,10324,History,529,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,979,Interesting,2446,Movies,13,Nature-Travel,498,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,542,Social Media,137,Sports,967,Video,29,Άρθρα,534,Αστυνομιία-Έγκλημα,1144,Βιβλία-Εκδόσεις,73,Γιώργος Φάκος,250,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,11976,Ηealth - Μedicine,1174,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,11,Λογοτεχνία.,5,Μαγειρική-συνταγές,700,Μουσική,196,Νίκος Ράμμος,237,Ομογένεια,866,Συγγραφείς,144,
ltr
item
TGBNEWS: Αντιμετωπίζοντας μια πυρηνική έκρηξη; Τι πρέπει να κάνετε για να επιβιώσετε
Αντιμετωπίζοντας μια πυρηνική έκρηξη; Τι πρέπει να κάνετε για να επιβιώσετε
https://1.bp.blogspot.com/-HtDdp4SMQDk/WaIUznJ2nZI/AAAAAAAAdJw/Nb3fk6ecAw4skKhGQJh8osvAv2GjO-wTgCLcBGAs/s640/615300610.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-HtDdp4SMQDk/WaIUznJ2nZI/AAAAAAAAdJw/Nb3fk6ecAw4skKhGQJh8osvAv2GjO-wTgCLcBGAs/s72-c/615300610.jpg
TGBNEWS
http://www.tgbnews.com/2017/08/blog-post_375.html
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2017/08/blog-post_375.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy