Πότε θα έχουμε μια θεραπεία για όλες τις μορφές καρκίνου;

SHARE:


Θα θεραπεύσουμε τελικά τον καρκίνο;

Ο καρκίνος είναι, χωρίς αμφιβολία, μια από τις πιο επίφοβες διαγνώσεις που μπορεί να λάβει κάποιος στη ζωή του. Ενώ υπάρχουν πολλές μορφές καρκίνου και η αντίστοιχη πρόγνωση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες - όπως ο ασθενής, το στάδιο του καρκίνου και οι διαθέσιμες θεραπείες - για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που θα διαγνωσθούν φέτος, εξακολουθεί να υπάρχει η λέξη "καρκίνος". Μια τρομακτική λέξη για να ακούσει κανείς.

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία προέβλεψε ότι θα διαγνωσθούν 1.688.780 νέες περιπτώσεις καρκίνου το 2017. Άνθρωποι όλων των ηλικιών μπορεί να είναι μεταξύ εκείνων που διαγνώστηκαν με έναν από τους 100 διαφορετικούς τύπους καρκίνου. Αλλά όταν μιλάμε για καρκίνο - ειδικά όταν συζητάμε για θεραπείες - είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι ο καρκίνος δεν είναι μόνο μια ασθένεια. Επομένως, η πιθανότητα ότι, μια μεμονωμένη θεραπεία θα μπορούσε ποτέ να θεραπεύσει όλες τις μορφές καρκίνου, είναι εξαιρετικά απίθανη.

Βίντεο - ανατομία του καρκίνου


Για να πλαισιώσετε την αναζήτηση για μια θεραπεία του καρκίνου ως την αναζήτηση για ένα και μόνο φάρμακο ή μια διαδικασία, προσεγγίζεται το έργο σε λάθος πλαίσιο. Αντί να αναπτύξουμε μια μόνο θεραπεία για τον καρκίνο - πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι επικεντρωνόμαστε αντ' αυτού στην ανάπτυξη θεραπειών που είναι ειδικές για την ασθένεια - και ακόμη και σε συγκεκριμένους ασθενείς. Αυτή η στρατηγική είναι απαραίτητη επειδή μπορεί να προκύψει καρκίνος σε διαφορετικά όργανα του σώματος, με συχνά αρκετές μεταστάσεις ταυτόχρονα, και σε διαφορετικούς ανθρώπους με τη δική τους μοναδική φυσιολογία.

Θα υπάρξουν τέτοιες θεραπείες; Όταν φτάσαμε να κάνουμε προβλέψεις για το πότε - αν ποτέ - θα έχουμε μια θεραπεία για όλες τις μορφές καρκίνου, οι αναγνώστες του Futurism ήταν αρκετά αισιόδοξοι: το 25% πιστεύει ότι θα φτάσουμε εκεί από τη δεκαετία του 2030, το 18 τοις εκατό από τη δεκαετία του 2040 και το 16 Τοις εκατό πιστεύετε ότι είμαστε ακριβώς στην άκρη - προβλέποντας μια θεραπεία μόλις την επόμενη δεκαετία. Περίπου το 10% των αναγνωστών προέβλεψε ότι ποτέ δεν θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο.

Ο Bård Pedersen, ένας αναγνώστης από τη Νορβηγία, δήλωσε ότι «πιστεύω ότι θα είναι εφικτή μέσα στα 2020 ... Αλλά λόγω χαρτοτεχνικών εργασιών, η δοκιμή άλλων νομικών δομών, δεν θα είναι διαθέσιμη ως νομική βάση μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030».
Σχολίασε την κατάσταση στη Νορβηγία που ζει, όπου η έγκριση για νέες θεραπείες φαρμάκων είναι μια επίπονη διαδικασία, όπως σε όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ, η ρύθμιση είναι ιδιαίτερα περιορισμένη και μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τους ερευνητές, τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα και τους ασθενείς.

Ενώ η ανάπτυξη πολλών διαφορετικών και ακόμη και εξατομικευμένων θεραπειών μπορεί να φανεί σαν ένα υψηλό καθήκον, στην πραγματικότητα είναι κάτι που έχουμε κάνει και κάνουμε. Το CRISPR επέτρεψε στους ερευνητές να επεξεργαστούν το γονιδίωμα ενός ποντικιού έτσι ώστε τα ανοσοκύτταρά τους να είναι γενετικά τροποποιημένα, ώστε να θανατώνουν τα καρκινικά κύτταρα . Οι κλινικές δοκιμές που έχουν ολοκληρωθεί έως τώρα δείχνουν ότι μπορεί να είναι μια καλή επιλογή θεραπείας για ασθενείς με μορφή καρκίνου που ονομάζεται πολλαπλό μυέλωμα , μια μορφή καρκίνου που επηρεάζει τα κύτταρα του πλάσματος του αίματος.

Μια άλλη μελέτη ποντικιών που δημοσίευσε η πανεπιστημιακή Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ νωρίτερα φέτος χρησιμοποίησε τη γενετική μηχανική για να στοχεύσει κύτταρα καρκινικής σύντηξης - κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ πριν.
"Είναι πραγματικά συναρπαστικό επειδή θέτει τις βάσεις για αυτό που θα μπορούσε να γίνει μια εντελώς νέα προσέγγιση για τη θεραπεία του καρκίνου", δήλωσε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Jian-Hua Luo, διευθυντής στο High Genume Center της Ιατρικής Σχολής του Pitt. Αυτά τα γονίδια σύντηξης - δύο γονίδια που συγχωνεύονται και παράγουν πρωτεΐνες που προάγουν τον καρκίνο - μπορεί να διαδραματίσουν έναν καθοριστικό ρόλο σε πολλούς τύπους καρκίνου.

Τι λένε οι ειδικοί

Ενώ η έρευνα αυτή είναι πολλά υποσχόμενη, πολλοί ειδικοί στον καρκίνο εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί σχετικά με το μέλλον του τομέα. Η Monica Bertagnolli, πρόεδρος της Συμμαχίας για Κλινικές Δοκιμές στην Ογκολογία, δήλωσε στην Scientific American πέρυσι ότι ακόμη και αν αναπτυχθούν νέες θεραπείες και να περάσουν από τα απαιτούμενα ρυθμιστικά εμπόδια, δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσουν για κάθε ασθενή.

"Δυστυχώς, βλέπουμε ορισμένους ασθενείς να μην ανταποκρίνονται σε αυτές τις εξαιρετικά νέες θεραπείες και ορισμένοι ασθενείς που αντιδρούν αρχικά τελικά αναπτύσσουν αντίσταση σε αυτές τις θεραπείες και έτσι ο όγκος επιστρέφει", δήλωσε ο Bertagnolli στη συνέντευξη. "Προφανώς αυτό είναι με τον τρόπο θεραπείας του καρκίνου επειδή θέλουμε μια θεραπεία την οποία ένας ασθενής δεν θα αναπτύξει ποτέ αντίσταση".

Βίντεο - γιατί δεν θεραπεύσαμε ακόμη τον καρκίνο;


Άλλοι εμπειρογνώμονες που έχουν αφιερώσει την καριέρα τους στην έρευνα για τον καρκίνο - όπως ο Barrie Bode, πρόεδρος βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Ιλλινόις - αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες στην έρευνα για να είναι ενθουσιασμένοι, αλλά δεν έχουν γίνει τόσο παθιασμένοι με τον ενθουσιασμό που να παραβλέπουν την πραγματικότητα. Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι θα υπάρξει θεραπεία για τον καρκίνο στις ζωές μας , ο Bode είπε όχι, αλλά πρόσθεσε ότι «Κάποιοι τύποι καρκίνου μπορεί να θεραπευτούν - αυτό συνέβη ήδη. Αλλά οι νέες φαρμακευτικές θεραπείες είναι σπάνιες. Κατά τον επόμενο αιώνα, θα έλεγα ότι η πιθανότητα είναι πολύ απομακρυσμένη, ώστε να βρούμε μια μόνο θεραπεία για τον καρκίνο»".

Το σχόλιο του Bode απηχεί αυτό των πολλών άλλων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απολύτως χωρίς πίστη ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε σταθερή πρόοδο τόσο στην κατανόηση του καρκίνου όσο και στην ανάπτυξη αποτελεσματικότερων θεραπειών. Η αναζήτηση μιας θεραπείας μπορεί να μην είναι τόσο ζωτική τα επόμενα χρόνια, όπως η δέσμευση για την ανάπτυξη θεραπείας που μπορεί να αυξήσει την ποιότητα ζωής ενός ασθενούς, αν όχι το προσδόκιμο επιβίωσης.
Ο Μποντ λέει ότι οι θεραπείες που έρχονται θα «ενημερωθούν από την επιστήμη και τις τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες, έτσι ώστε, ο καρκίνος να μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως και άλλες ασθένειες, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης».

Εάν οι καινοτόμες έρευνες και οι κλινικές δοκιμές πρόκειται να συνεχιστούν, θα χρειαστεί χρηματοδότηση. Σην πρωτοβουλία για τον καρκίνο "Moonshot" (The Cancer Moonshot initiative), η οποία δημιουργήθηκε από τον πρώην πρόεδρο Obama και τον πρώην αντιπρόεδρο Joe Biden στο τιμόνι, διατέθηκε από το Κογκρέσο τον Δεκέμβριο του 2016, ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να χρησιμοποιηθεί για τα επόμενα επτά χρόνια.

Πολλοί στόχοι του προγράμματος επικεντρώνονται στα αποτελέσματα για τους καρκινοπαθείς που είναι πλησιέστερα σε μια θεραπεία . Ενώ ο καρκίνος που βρίσκεται σε ύφεση μετά μια θεραπεία, μπορεί να επανέλθει, τις τελευταίες δεκαετίες η έρευνα επέτρεψε στους ασθενείς με πολλές μορφές καρκίνου να ζήσουν πολύ, επεκτείνοντας τις περιόδους ύφεσης τους μέσω της θεραπείας.

πηγή: Futurism
Name

Admin Says,740,Break News,10324,History,554,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,998,Interesting,2568,Movies,13,Nature-Travel,534,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,557,Social Media,137,Sports,996,Video,29,Άρθρα,552,Αστυνομιία-Έγκλημα,1275,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,282,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,12450,Ηealth - Μedicine,1226,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,6,Μαγειρική-συνταγές,760,Μουσική,208,Νίκος Ράμμος,241,Ομογένεια,879,Συγγραφείς,147,
ltr
item
TGBNEWS: Πότε θα έχουμε μια θεραπεία για όλες τις μορφές καρκίνου;
Πότε θα έχουμε μια θεραπεία για όλες τις μορφές καρκίνου;
https://2.bp.blogspot.com/-9GHx6fWZoOo/WZrLC4-A5BI/AAAAAAAAc-Q/5XwUPtZfWOkXNlals4wCrSKoExaOT3w8wCLcBGAs/s640/protonia.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-9GHx6fWZoOo/WZrLC4-A5BI/AAAAAAAAc-Q/5XwUPtZfWOkXNlals4wCrSKoExaOT3w8wCLcBGAs/s72-c/protonia.jpg
TGBNEWS
http://www.tgbnews.com/2017/08/blog-post_774.html
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2017/08/blog-post_774.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy