Αναστάτωση στο Windsor λόγω μετάθεσης ιερέα


Έλαβα ένα ακόμη Email μέσω της ανώνυμης φόρμας, που μου καταγγέλλει ένα γεγονός με στοιχεία, δίνοντάς μου ένα Link και γράφοντάς μου τα παρακάτω:
«Διαβάστε αυτό και θα καταλάβετε. Υπάρχουν Link για του λόγουυ το αληθές. 
Αν ψάξετε θα βρείτε πολλά στοιχεία.. Και πως λειτουργούν οι κοινότητες.
Σας ευχαριστώ.»

Ακολούθησα το Link που μου έδωσε ο/η πληροφοριοδότης/τρια και με οδήγησε σε αυτό το άρθρο που θα διαβάσετε αμέσως παρακάτω:

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται .. σε Αγγλόφωνη πόλη του Καναδά

Φίλοι μου αληθινός είναι ο τίτλος που έδωσα στην ανάρτησή μου, έτσι
αισθάνθηκα όταν διάβασα μια ανάρτηση που μου ήρθε για ένα Ιεραπόστολο της εκκλησίας του Καναδά.. Λυπηρό αλλά αξίζει να δώσετε προσοχή και να διαβάσετε πόσο φτηνός / μικρός μπορεί να γίνει ο άνθρωπος μπρός στον φόβο και μπρός στο χρήμα.
Παρακολουθούσα την υπόθεση από τον Ιούλιο του 2017 που σιγόβραζε στο διαδίκτυο. Μέχρι που αρχές Αυγούστου έσκασε σαν βόμβα η χολή για ένα οικογενειάρχη και άξιο κληρικό.
Σας αντιγράφω κείμενο που έλαβα.

Windsor: 01 Αυγούστου 2017
ΘΕΜΑ: Άδικη μετάθεση Ιερατικού Προϊστάμενου του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Windsor – Καναδά.
ΖΗΤΩ: Την παρέμβαση να σταματήσει η αδικία αυτή και να παρακαλέσετε τον Σεβ. Μητροπολίτη Τορόντο, κ. Σωτήριο για την αναίρεση της μετάθεσης.

Η χάρη του Κυρίου µας Ιησού Χριστού, η αγάπη του Θεού Πατέρα και η κοινωνία του Αγ. Πνεύματος να είναι πάντα μαζί σας, Καλημέρα σας.
Με την παρούσα μου επιστολή μου, σας στέλνω για μια αδικία που αντιλήφθηκα σ’ ένα Ιεραπόστολο της εκκλησίας του Καναδά.
Σε μια εποχή που ο Χριστιανισμός διώκετε και περνάει την χειρότερη διεθνή αντιμετώπιση, η Ορθόδοξος εκκλησία του Καναδά σταυρώνει τον Ιεραπόστολο της, αλλά και πατέρα, και αγαπητό σ όλη την παροικία του Windsor.
Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού, Windsor, Ontario ο πάτερ Σταύρος Χατζής, τον διακόπτουν χωρίς λόγων με δυσμενή μετάθεση από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός ή οικονομικός λόγος.
Ένας άξιος Ιερατικώς απόστολος, μορφωμένος ιατρός ψυχολόγος και οικογενειάρχης , πατέρας δύο τέκνων εκ των οποίων η κόρη του πρέπει συχνά να την μεταφέρει στο νοσοκομείο της περιοχής «London», 2 ώρες από την ενορία του. Η μετάθεση του έγινε από την περιοχή του Αγγλόφωνου Καναδά σε περιοχή Γαλλόφωνη στο Québec-Montréal. Χωρίς να κωλυσιεργήσει στα ιερατικά του καθήκοντα, αντίθετα η παρουσία του λόγου του επαγγέλματός του σαν ψυχολόγος γιατρός ήταν κοντά, αλλά και ενεργά στο ποίμνιο του και στα παιδιά της κοινότητας.
Χωρίς να λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι, τους κάτωθι λόγους και χωρίς καμία προειδοποίηση έγκαιρη για την μετάθεσή του.
1.     Ο π. Σταύρος Χατζής δεν ομιλεί την Γαλλική γλώσσα καθώς και όλη η οικογένεια του, και μετατίθεται σε περιοχή Γαλλόφωνη.
2.    Την ασθένεια του τέκνου του και την παρακολούθηση της από τους ιδικούς ιατρούς στο Γενικό νοσοκομείο της περιοχής London στο Ontario.
3.    Την σύζυγο του πάτερ Σταύρου Φαρμακοποιός η οποία για να εργασθεί θα χρειασθεί να κάνει εξετάσεις και ισοτιμία πτυχίων της, διότι δεν αναγνωρίζονται, κάτι που είναι φυσικά αδύνατον, διότι δεν ομιλεί την Γαλλική Γλώσσα.
4.    Δεν έλαβαν υπόψη τα τέκνα του σε τι σχολείο μπορούν να φοιτήσουν αφού δεν κατέχουν την γλώσσα.
Ουσιαστικά καταδικάζουν τα παιδιά με χάσιμο χρόνων για την εκμάθηση τους πρώτα της Γαλλικής Γλώσσας και μετά να ενταχθούν στα Γαλλικά σχολεία. Ταυτόχρονα είναι φυσικό αδύνατον να πάνε σε αγγλικό ιδιωτικό σχολείο κάτι που αδυνατεί ο πάτερ να πληρώσει τα έξοδα, λόγου πενιχρού μισθού, καθώς και της ασθένειας του τέκνου του.
5.    Την περικοπή του μισθού του στο 50% με την μετάθεση του από 1η Σεπτέμβρη του 2017.
6.    Μεταγραφή σε ένα παρεκκλήσι που δεν λειτουργεί λόγο ελλείψεις Ελλήνων κατοίκων στην περιοχή αυτή.
7.    Κυριολεκτικά την εκτέλεση όλης της οικογένειας.

Οι ως άνω λόγοι είναι μέρος από τα προβλήματα που ακούσθηκαν και διασταυρώθηκαν από την Ελληνική Κοινότητα της περιοχής Windsor, Ontario ότι είναι αληθινά και δεν περιαυτολογώ ..
Θεωρώ αδύνατον και απάνθρωπη την αντιμετώπιση του πάτερ Σταύρου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Τορόντο, κ. Σωτήριο. Ενώ έχει λάβει επιστολές και εκκλήσεις από τους κατοίκους της περιοχή να μην τον μεταθέσουν, διότι είναι ο αγαπητός ιεραπόστολος τους, εξομολογητής τους και εκκλησιαστικός πατέρας και καθοδηγητής των παιδειών τους, δεν έκαναν καμία Ανθρώπινη, ή Χριστιανική κίνηση να αναιρέσουν την μετάθεση του. Αυτός είναι και ο λόγος που με συγκίνησε η υπόθεση , ότι ακόμα υπάρχουν σωστοί άνθρωποι και κληρικοί που πονούν για τον συνάνθρωπο τους. Ενώ υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν το 2017 να σταυρώνουν τον ίδιο τον Χριστό, την πίστη, την οικογένεια και την εκκλησία μας. Ντροπή. Μεγάλη Ντροπή για την Ορθόδοξη εκκλησία είτε είναι στον Καναδά είτε στην Αφρική είτε στην Ελλάδα είναι οίκος του Θεού και δεν σηκώνει αυθαίρετες πράξεις και καταστροφές οικογενειών.
Αν είχε βλάψει την εκκλησία ο π. Σταύρος δεν θα έστελνα την επιστολή αλλά ούτε θα ξεσηκώνονταν όλοι οι κάτοικοι του Windsor να στέλνουν επιστολές και εκκλήσεις να παραμείνει στην εκκλησία τους.
-       Τι έκανε αυτός ο άνθρωπος πάνω απ όλα και μετά ιεραπόστολος της εκκλησίας για να του διαλύσουμε την οικογένεια και ολόκληρη την ζωή του?
-       Τι είναι αυτό που καταδίκασε το τέκνο του π. Σταύρου να μην έχει τους γιατρούς της και την άνεση της εκμάθησης ?
-       Τι έκανε σαν παπάς και έβλαψε την Ορθόδοξη εκκλησία ώστε τον τιμωρεί με την εσχάτη των πινών?
Ζητώ την χάρη να επέμβετε και να σταματήσετε αυτή την απάνθρωπη μετάθεση και την αδικία στο παιδί σας και συνάδελφό σας, που εκτελεί τα καθήκοντα του στα Ελληνικά/Αγγλικά και διδάσκει τον λόγων του Θεού στα παιδιά τον Ελλήνων ομογενών στο Windsor.
Σαν συναδελφική αλληλεγγύη να σταματήσετε αυτό το κακό πριν είναι αργά.

Σας αποστέλλω τις ανακοινώσεις για το λόγο του αληθούς.

Greek Orthodox Community of Windsor

Στις 2 Αυγούστου, 9:30 μ.μ.

Η χάρη του Κυρίου µας Ιησού Χριστού, η αγάπη του Θεού Πατέρα και η κοινωνία του Αγ. Πνεύµατος να είναι πάντα µαζί σας. Με την παρούσα μου διορίζεται Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού, Windsor, Ontario από 1ης Σεπτεμβρίου 2017, ο π. Ευάγγελος Αραβαντινός, σύμφωνα με το Ομοιόμορφο Καταστατικό Κοινοτήτων της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά). Παρακαλώ να συνεργασθείτε με αγάπη για την πρόοδο της Κοινότητάς σας. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα. Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Greek Orthodox Community of Windsor

Στις 2 Αυγούστου, 5:31 μ.μ.

To the beloved faithful of Holy Cross Greek Orthodox Church, Windsor, Ontario. As of August 1st, 2017, I am on a medical disability leave, and on behalf of my family, I would like to send you all my sincere gratitude, for your support and agape, during this difficult time. May our Lord and Saviour Jesus Christ watch over us, and may our Holy Theotokos protect us, always.
Fr. Stavros Chatzis+

  1. http://www.gocw.ca/about/priest/
  2. Σας αποστέλλω και αντίγραφα από την ανακοίνωση τους.

Υ.Γ.
Λυπάμαι αλλά θα ενεργήσω ανώνυμα να πατάξω την κακόβουλη στάση που ματώνει την Ορθόδοξη Εκκλησία με τέτοιες αποφάσεις.
Θα σταθούμε κατά της αδικίας με όλα τα μέσα, Ραδιόφωνα, Τηλεόραση, εφημερίδες μέχρι να αποκαταστήσουμε την αδικία που έγινε στο πρόσωπο του Άξιου κληρικού «Σταύρου Χατζή και την οικογένειά του» και θα πολεμήσουμε στο πλευρό του.
Ο λόγος που κρατώ την ανωνυμία μου είναι καθαρά σεμνού ανθρώπου που δεν θέλει ντόρο γύρω από το όνομα του, αλλά και δεν βρίσκω το λόγο να αναφερθώ ονομαστικά την στιγμή που εσείς τα γράφετε στο Διαδίκτυο του Facebook και μπορείτε να το διασταυρώσετε.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την καλή σας διάθεση να βοηθήσετε.

Μετά τιμής
Ορθόδοξοι Έλληνες όλου του Κόσμου.

(και συνεχίζει...)
Τι έχετε να πείτε φίλοι μου για αυτή την επιστολή που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο?
Πώς μπόρεσαν μετά από τόσα καλά που υπηρέτησε αυτός ο άνθρωπος να τον καταστρέψουν.. Και γιατί να τον καταστρέψουν? Πως μπορεί ένας άνθρωπος που μιλάει μόνο αγγλικά και ελληνικά να πάει ξαφνικά σε ένα μικρό χωριό του Québec σ ένα παρεκκλήσι που δεν πατάει άνθρωπος? Αυτό πως ονομάζεται?
Αυτό το παιδί που χρειάζεται γιατρούς και ιατρική παρακολούθηση στο χωριό τι θα κάνει? Τα σχολεία των παιδιών ? πως ξαφνικά από αγγλικό στο δημοτικό να το μεταφέρεις σε γαλλικό σχολείο? Τι ντροπή και αίσχος είναι αυτό για την Ορθόδοξη εκκλησία. Λυπάμαι πραγματικά και πονάω για αυτή την μάνα που την ξεσπιτώνουν στους 5 δρόμους για κάποιοι να περάσουν το δικό τους θέλω και συμφέρων.
Γιατί δεν μου το βγάζεται από το μυαλό μου ότι λάκκο έχει η φάβα και πολύ βαθύ.. ας το ψάξουν οι αρμόδιοι , εμένα το μόνο που νοιάζει είναι ότι σταύρωσαν τον πάτερ Σταύρο και την οικογένειά του, σαν κοινός εγκληματίας..

Αυτό μου δίνει λαβή να πω ότι το κείμενο που ανάρτησε ο Μητροπολίτη Τορόντο κ. Σωτήριος που αναφέρει «παρακαλώ θερμά να των τιμήσετε όπως αξίζει να τιμηθεί ένας καλός ιερέας».
Λυπάμαι Σεβασμιότατε αν όντως πιστεύετε αυτά που γράφετε γιατί δεν καθησυχάζετε την υπόθεση και να μείνει ο ιερέας στην ενορία του? αφού είναι ένας καλός ιερέας.
Γιατί πρέπει να καταστραφεί και να ξεριζωθεί μια ολόκληρη οικογένεια? Θέλω να πιστεύω χιλιάδες σκάνδαλα έχουν γίνει γύρο μας και δεν άκουσα τέτοια ποινή ποτέ..
Άλλα δεν θα γράψω, αλλά την μεγάλη ευθύνη την έχει ο πρόεδρος της Κοινότητας που δεν έκανε ψηφοφορία την στιγμή που πληρώνεται και ο παππάς αλλά και το πατριαρχείο του Τορόντου (σ.σ. θα εννοεί μάλλον την Μητρόπολη) από χρήματα της Κοινότητας. Μήπως έτσι δεν έγινε και στο Τορόντο πριν κάτι χρόνια και βούιξαν η εφημερίδες και αποσπάστηκε η κοινότητα από το Ορθόδοξη Κοινότητα?
Δηλαδή σήμερα το 2017 που περνάει η θρησκεία μας τέτοια δοκιμασία … εμείς σταυρώνουμε τον ίδιο τον ιερέα της εκκλησίας μας. Αυτός που μας κοινωνά το θείο Σώμα και Αίμα του Χριστού.
Τι να πώ … Λυπάμαι πολύ και ας φωτίσει η δύναμη του Θεού τον δρόμο του να βρει την καλύτερη λύση για την οικογένεια του..

(σ.σ. ας του/της συγχωρήσουμε τα συντακτικά και ορθογραφικά λάθη και ας επικεντρωθούμε στην ουσία της υπόθεσης)


Name

Admin Says,737,Break News,10324,History,549,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,987,Interesting,2501,Movies,13,Nature-Travel,513,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,549,Social Media,137,Sports,986,Video,29,Άρθρα,540,Αστυνομιία-Έγκλημα,1215,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,268,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,12210,Ηealth - Μedicine,1195,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,12,Λογοτεχνία.,6,Μαγειρική-συνταγές,725,Μουσική,199,Νίκος Ράμμος,237,Ομογένεια,871,Συγγραφείς,147,
ltr
item
TGBNEWS: Αναστάτωση στο Windsor λόγω μετάθεσης ιερέα
Αναστάτωση στο Windsor λόγω μετάθεσης ιερέα
https://2.bp.blogspot.com/-i7DAoAODbCc/WZVM7CstXXI/AAAAAAAAc8E/D6TS2s67C_EUnDYoJtX6evZUDdxM7Ra5ACLcBGAs/s1600/%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%2593%25CE%2593%25CE%2595%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591-%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2591%25CE%2593%25CE%259D%25CE%25A9%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%2597-1.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-i7DAoAODbCc/WZVM7CstXXI/AAAAAAAAc8E/D6TS2s67C_EUnDYoJtX6evZUDdxM7Ra5ACLcBGAs/s72-c/%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%2593%25CE%2593%25CE%2595%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591-%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2591%25CE%2593%25CE%259D%25CE%25A9%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%2597-1.jpg
TGBNEWS
http://www.tgbnews.com/2017/08/windsor.html
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2017/08/windsor.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy