Ο Χριστός έδιωξε τους έμπορους από το ναό. Όμως έγιναν πιο έξυπνοι... φόρεσαν ράσα'


Τα πραγματικά προβλήματα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τα βρώμικα παιχνίδια συμφερόντων

Το γεγονός ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, εξαιτίας κακοδιαχείρισης, στην Αρχιεπισκοπή μας (ΗΠΑ), το γνωρίζουμε από 2014.

Το ζήτημα (με το μεγάλο ερώτημα) είναι ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ δημιουργήθηκε το έλλειμμα και ειδικά ΠΟΥ πήγαν χρήματα της Αρχιεπισκοπής και χρήματα γιά την κατασκευή του (νέου) αγίου Νικολάου (κάτω Μανχάτταν, Νέας Υόρκης).

Κατά συνέπεια, έχουμε ''κρίση ηγεσίας'' στην Εκκλησία μας στις ΗΠΑ, γνωστή και ως ''Αρχιεπισκοπή Αμερικής'' (θυγατρική επιχείρηση του οικουμενικού Πατριαρχείου), όπως θέλουν να μας πείσουν οι, γνωστοί από το παρελθόν, δημιουργοί ''κρίσεων'' γιά την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.

Με την λογική, ''αφού υπάρχει κρίση οικονομική, μόνος υπεύθυνος είναι ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, που πρέπει να αντικατασταθεί με άλλον'', που θα εξυπηρετεί καλύτερα τα (προσωπικά-επιχειρηματικά) συμφέροντά τους.

Στον ''χορό'' της δημιουργίας ''κρίσης'' και μεγάλα αμερικάνικα ΜΜΕ (π.χ. New York Times), που αντέγραψαν, με αφορμή το σταμάτημα των έργων στον άγιο Νικόλαο, εξαιτίας έλλειψης χρήματος. Και οι υπερβολές, που αναδημοσιεύονται στην Ελλάδα, ''βγάζουν μάτι''. Ομιλούν γιά Εκκλησία με 1,5 εκατομ. μέλη, όταν επίσημα όλοι οι ελληνικής καταγωγής Αμερικανοί ή 'Ελληνες μόνιμοι κάτοικοι στις ΗΠΑ, πλησιάζουν το 1,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή στην χώρα. Φυσικά, τα ''μέλη'' δεν είναι 1,5 εκατομ. Είναι κοντά  200,000 (άτομα), δηλ. ούτε το 1/6 του συνολικού αριθμού των Ελλήνων στις ΗΠΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ''κρίση'', ξεκίνησε με δημοσιεύματα ημερήσιας ελληνικής εφημερίδας στην Αστόρια Νέας Υόρκης (''Εθνικός Κήρυξ''), που...''ειδικεύεται'' στην δημιουργία κρίσεων γιά τα δικά της οικονομικά και λοιπά συμφέροντα. Γιά την εφημερίδα, πριν το Φθινόπωρο δεν ''υπήρχε κρίση''. Κατά ''σύμπτωση'', η ''κρίση'' ξεκίνησε όταν δεν δόθηκε η χρονιάτικη χορηγία (''χαράτσι'') των 2 εκατομ. δολαρίων στο οικουμ. Πατριαρχείο. Και μητροπολίτης στο Φανάρι, που ενδιαφέρεται γιά τον ''θρόνο Αμερικής'', φρόντισε να διοχετεύσει ''ειδήσεις'' στην εφημερίδα (''παλιά μας τέχνη κόσκινο'').

'Ετσι, η προϋπάρχουσα οικονομική δυσπραγία στην Αρχιεπισκοπή, μετατράπηκε, ξαφνικά, σε ''κρίση'', που ''επιβάλει άμεσα'' την απομάκρυνση του αρχιεπίσκοπου Δημήτριου. Επειδή, με την λογική τους, αν φύγει ο Δημήτριος, ο διάδοχός του με ''θαύμα'' θα βρει εκατομμύρια δολάρια και θα ''τακτοποιηθούν όλα''.

'Ολοι αυτοί οι επιτήδειοι ''ενδιαφερόμενοι'' και...''ανησυχούντες'', αγνοούν ενοχλητικά την πραγματικότητα: Ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ, ''γύρισε την πλάτη'' οριστικά, στην ληστρική-φιλοχρήματη Εκκλησία του. ''Γύρισε την πλάτη'' στις υπόγειες διεργασίες και πρακτικές του φιλοχρήματου οικουμενικού Πατριαρχείου, αφού δεν ξεχνά τι έγινε με την ''απομάκρυνση'' του (μακαριστού) Ιάκωβου και του Σπυρίδωνα (δεκαετία '90).

Δηλαδή, αν αλλάξει αρχιεπίσκοπος, με ''θαύμα'' θα γεμίσουν πάλι τα μαγαζιά-εκκλησίες; Αλλά τέτοια ''θαύματα'' δεν γίνονται, ούτε και πρόκειται να γίνουν στο μέλλον, επειδή, την επόμενη δεκαετία, η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών θα ''βλέπει τα ραδίκια ανάποδα''. 'Οσο περνούν τα χρόνια θα κλείνουν εκκλησίες (και θα πωλούνται ως οικόπεδα), εξαιτίας έλλειψης ''πιστών''. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, έχει ''άγρια μεσάνυχτα'' γιά την κατάσταση στον Ελληνισμό ΗΠΑ.

Να σημειώσουμε ότι τις εκκλησίες, τα κοινοτικά κέντρα (με σχολεία και μη) τα έχτισαν οι 'Ελληνες μετανάστες. Τα τελευταία -ειδικά- 20 χρόνια σιγά-σιγά, τους τίτλους ιδιοκτησίας, τους ''έκλεψε'' η Αρχιεπισκοπή, δηλ. οι τοπικές μητροπόλεις της.

Θυμίζουμε ότι, στα τέλη δεκαετίας '70 και στις αρχές δεκαετίας '80, επειδή υπήρχε πολύ χρήμα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, δίνονταν δάνεια και σε ''επιφανείς'' (σήμερα) Ομογενείς γιά να κάνουν επιχείρηση. Δανεικά και αγύριστα.

Τώρα -κι εδώ η ''κουτοπονηράδα''- ομιλούν γιά ''κρίση'', γιά ''άτυπη χρεοκοπία''. Αλλά ουδείς ασχολείται με την ουσία: ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ δημιουργήθηκε η ''οικονομική κρίση''. Χρήματα υπήρχαν. Τι έγιναν, που πήγαν; Κακοδιαχείριση, σπατάλη, ''αρπαγή'', μεταφορά χρημάτων στην ''μητρική επιχείρηση'' εκτός ΗΠΑ; Αυτή είναι η ουσία, αυτό είναι το βασικό ερώτημα, που χρειάζεται πειστική απάντηση.

«'Ο Χριστός έδιωξε τους έμπορους από τον ναό. Οι έμποροι όμως έγιναν πιο έξυπνοι και φόρεσαν ράσα''
(Χ. Σαφρίν)»
Κι επειδή από τους ''αρμόδιους'' αποκλείεται να δοθεί απάντηση, η προσφυγή στην αμερικάνικη Δικαιοσύνη ενός ''χριστιανού'' μέλους ενορίας μας, είναι μονόδρομος. ΜΟΝΟ έτσι θα μάθουμε τι έγινε και που κατάληξε ο ''οβολός'' μας.

Μην ξεχνάμε ότι η ''Αρχιεπισκοπή Αμερικής'' είναι ΕΤΑΙΡΙΑ μη κερδοσκοπική, μη φορολογίσιμη, με τον χαραχτηρισμό από την φορολογική Υπηρεσία (IRS) ως 501(c)3.

Δεν είναι ''κρατούσα εκκλησία'', αλα Ελλάδα γιά να κάνει ότι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό. Και αρμόδια να κρίνει, δεν είναι καμία ''ιερά Σύνοδος'' (τοπική-αρχιεπισκοπική ή πατριαρχική). Αρμόδια είναι, αποκλειστικά και ΜΟΝΟ, η αμερικάνικη Δικαιοσύνη.

Ο Δημήτριος, λογικά, δεν έπρεπε να είχε γίνει ποτέ αρχιεπίσκοπος Αμερικής ή ''να είχε πάει σπίτι του'', πριν 10 χρόνια. 'Αριστος ιεράρχης, αλλά ελάχιστος στην διοίκηση μιάς μεγάλης ''επιχείρησης-εταιρίας''. Δέχτηκε πριν 20 χρόνια (η ιστορία επαναλαμβάνεται άσχημα) να αντικαταστήσει τον Σπυρίδωνα, που τον ''έφαγαν'' -πάλι- συμφέροντα, με τα οποία το Πατριαρχείο συμπλέει, δηλ. ''όλα γιά το χρήμα''. Τι σύμπτωση! Πάλι η ίδια εφημερίδα Αστόριας, πρωταγωνίστησε και τότε στην ''δημιουργία κρίσης'', με την βοήθεια διαπλεκόμενων, φιλοχρήματων, του Πατριαρχείου και ''αρχόντων'' του στις ΗΠΑ.
Και το ερώτημα: Αν αντικατασταθεί ο Δημήτριος, θα λυθούν με ''μαγικό τρόπο'' όλα τα προβλήματα και θα...γεμίσουν χρήμα τα ταμεία της Αρχιεπισκοπής; 'Η θα γεμίσουν οι εκκλησίες με ''πελάτες'', δηλ. ''πιστούς'';
Φυσικά, έχουμε και...''σενάρια'' γιά διαδόχους του Δημήτριου: Ακόμα και ''περισπούδαστοι'', αποκαλούμενοι ''μεγαλοδημοσιογράφοι'' στην Αθήνα (που πέρασαν γιά 3-4 χρόνια από τις ΗΠΑ πριν 30-35 χρόνια και ''τα έμαθαν όλα''), έχουν ''άποψη''. Μας προβάλουν έμμεσα (και άμεσα), την ''ξεφωνημένη'' Γαλλίας και τον διαπλεκόμενο-''αλαζόνα'' μητροπολίτη ''Προύσης'', ως ''επικρατέστερους διαδόχους''. Σε απλά ελληνικά, όποιος από τους δύο επιλεγεί (υποθετικά), θα πρόκειται γιά ''αυτοκτονία'' του Φαναρίου στην Αμερική, επειδή, μετά, η ανακήρυξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής σε αυτοκέφαλη Εκκλησία (ή η διάλυσή της), θα είναι μονόδρομος. ''Ιεράρχης'' από έξω, ελεγχόμενος απόλυτα από το οικουμ. Πατριαρχείο (''αδελφή'' ή μη), που ΔΕΝ έχει ζήσει στις ΗΠΑ το ελάχιστο 15-20 χρόνια, ΔΕΝ πρόκειται να γίνει αποδεκτός από το ''ποίμνιο''.

Πιστεύουμε ότι, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, επιβάλεται να μάθουμε ως Ομογένεια, ΠΟΥ πήγαν τα χρήματα, αν βγήκαν εκτός ΗΠΑ (μόνο σε Δικαστήριο θα μάθουμε), αλλά και τον πραγματικό ρόλο του διαχρονικού ''εισπράκτορα'' του Βαρθολομαίου, του ''άτυπου αρχιεπίσκοπου'', παπά Αλεξ. Καρλούτσου, τον οποίον η Ομογένεια αποκαλεί χαϊδευτικά ''ρασπούτιν''. Μην ξεχνάμε ότι όπου χρήμα και ''ραδιουργία'', ο παπα-Καρλούτσος, ''μέσα''. Ακόμα και στην υπόθεση του αγίου Νικολάου. Θυμίζουμε ότι, χρόνια πριν, είχαμε τονίσει -γραπτά- ότι ''η ανάμιξη του π. Καρλούτσου ΚΑΙ στην συλλογή χρημάτων γιά το χτίσιμο του αγίου Νικολάου, μας δείχνει ότι κάτι βρωμάει''. Και η υπόθεση ''βρωμάει'' πολύ...

www.kalami.us
Name

Admin Says,737,Break News,10324,History,549,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,987,Interesting,2501,Movies,13,Nature-Travel,513,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,549,Social Media,137,Sports,986,Video,29,Άρθρα,540,Αστυνομιία-Έγκλημα,1215,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,268,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,12210,Ηealth - Μedicine,1195,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,12,Λογοτεχνία.,6,Μαγειρική-συνταγές,725,Μουσική,199,Νίκος Ράμμος,237,Ομογένεια,871,Συγγραφείς,147,
ltr
item
TGBNEWS: Ο Χριστός έδιωξε τους έμπορους από το ναό. Όμως έγιναν πιο έξυπνοι... φόρεσαν ράσα'
Ο Χριστός έδιωξε τους έμπορους από το ναό. Όμως έγιναν πιο έξυπνοι... φόρεσαν ράσα'
https://4.bp.blogspot.com/-uip6aK7lpNE/WkaUZwtFfRI/AAAAAAAAenU/3zXHwx2AJT0EOodvXx5vfdZIkd2HTGuTQCLcBGAs/s640/ekdioxsi.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-uip6aK7lpNE/WkaUZwtFfRI/AAAAAAAAenU/3zXHwx2AJT0EOodvXx5vfdZIkd2HTGuTQCLcBGAs/s72-c/ekdioxsi.jpg
TGBNEWS
http://www.tgbnews.com/2017/12/blog-post_429.html
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2017/12/blog-post_429.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy