Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Ηλεία: Τι είπε σε Αμαλιάδα & Πύργο [video & φωτογραφίες]

SHARE:Ο Διοικητής της Αμαλιάδας Γ. Λέντζας
υποδέχεται τον υπουργό Υγείας
Χθες το πρωί, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου πραγματοποίησε ανοιχτή σύσκεψη με τη διοίκηση, τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν ήταν η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, κυρίως ενός αναισθησιολόγου (η προκήρυξη αυτής της θέσης έχει ήδη εγκριθεί), ενός καρδιολόγου και ενός χειρουργού, η αποσύνδεση από το νοσοκομείο Πύργου, να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου που είναι σχεδόν έτοιμη και να δοθεί έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) με το άνοιγμα νέων δομών (ΤΟΜΥ).

Ο υπουργός απάντησε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στην επόμενη επαναπροκήρυξη για τις ΤΟΜΥ μια θέση γιατρού στην Αμαλιάδα έτσι ώστε να ενισχυθεί η νέα δομή που θα λειτουργήσει στους επόμενους μήνες σε κτίριο που, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, είναι έτοιμο.

Η Αλεξία Κοτσαύτη τη στιγμή που δίνει στον υπουργό
το υπόμνημα των εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας
Ανακοίνωσε επίσης ότι στην προκήρυξη των 750 θέσεων μόνιμων γιατρών που θα ακολουθήσει αυτό το καλοκαίρι, θα υπάρχει πρόβλεψη για θέσεις που θα καλύψουν επείγουσες ανάγκες σε νοσοκομεία με χρόνια υποστελέχωση, ενώ για το αίτημα αποσύνδεσης είπε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ μεγάλου- μικρού νοσοκομείου είναι σύνηθες φαινόμενο στην περιφέρεια, αναφέροντας παραδείγματα και άλλων νοσοκομείων στην Ελλάδα. Ωστόσο, όπως τόνισε, στην παρούσα φάση, προτεραιότητα του υπουργείου είναι η διασφάλιση της αξιόπιστης λειτουργίας και ότι αποσύνδεση νοσοκομείων θα γίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις που κρίνεται απολύτως απαραίτητο.

Video με τις απαντήσεις του υπουργού μετά τις τοποθετήσεις εργαζομένων και φορέων:  Στη συνέχεια, ο κ. Ξανθός επισκέφθηκε τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου τονίζοντας ότι έχει διασφαλιστεί το απαραίτητο κονδύλι για να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες εργασίες και αυτό που απομένει είναι η απεμπλοκή από νομικές και διαδικαστικές εκκρεμότητες έτσι ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό το νέο τμήμα του νοσοκομείου.

Μετά την Αμαλιάδα, ο υπουργός πήγε στον Πύργο όπου  εγκαινίασε τη νέα μονάδα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ . Τον Αγιασμό τέλεσε ο Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος – με τον εφημέριο του παρεκκλησίου του Νοσοκομείου πατέρα Βασίλειο Κούλη. Η νέα δομή θα εξυπηρετήσει τους 40 ασθενείς της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στην Πάτρα για να παρακολουθούν το πρόγραμμα, θα απορροφήσει τη λίστα αναμονής και θα αποσυμφορηθεί η μονάδα του ΟΚΑΝΑ του Ρίου.

Τη νέα μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο στελεχώνουν 1 ψυχίατρος, 1 ψυχολόγος, 2 νοσηλεύτριες και 1 φύλακας.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Πύργου όπου ο Διοικητής, Κώστας Διαμαντόπουλος έκανε δημόσιο απολογισμό του έργου του- μια πρακτική που ο υπουργός έχει παροτρύνει όλους τους διοικητές να ακολουθούν- παρουσία των εργαζόμενων του νοσηλευτικού ιδρύματος, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας, της Εκκλησίας κλπ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι τα τελευταία 2 χρόνια, πραγματοποιήθηκαν 88 διορισμοί στις δομές της Ηλείας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (μόνιμοι, επικουρικοί, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ) και προσλήφθηκαν 35 άτομα μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Στο νοσοκομείο του Πύργου αυξήθηκε σημαντικά ο ρυθμός εισροής των νοσηλευόμενων, αναδιοργανώθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), λειτούργησε για πρώτη φορά ενδοκρινολογικό ιατρείο και διασφαλίστηκε η καθημερινή εφημέρευση του Ορθοπεδικού και του Ακτινολογικού.

Όσον αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό επαναλειτούργησε ο μαστογράφος και το μηχάνημα οστικής πυκνότητας, έγινε προμήθεια υπερηχοτομογράφου, κλινικού ακοογράφου, αναίμακτου χολερυθρινόμετρου και άλλων ιατρικών μηχανημάτων, συνολικής αξίας 76.000 ευρώ. Επίσης εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός συνολικού προϋπολογισμού 216.500 ευρώ.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία, ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε ότι το 2016, το Νοσοκομείο του Πύργου έλαβε έκτακτη επιχορήγηση 7,4 εκ. ευρώ για πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία απορροφήθηκε πλήρως ενώ η χρηματοδότηση αυξήθηκε από 6,34 εκ. ευρώ που ήταν το 2015 σε 8,8 εκ. ευρώ το 2017.

Τέλος, το ΚΕΦΙΑΠ «αναγεννήθηκε» με τις συνεδρίες λειτουργικής αποκατάστασης να έχουν αυξηθεί κατά περίπου 385% και τους οφελούμενους των προγραμμάτων να έχουν αυξηθεί από 31 σε 89. 

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του υπουργού και των γιατρών, νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού του νοσοκομείου με τους εργαζόμενους να εκθέτουν στον κ. Ξανθό τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το νοσοκομείο Πύργου. 
Name

Admin Says,741,Break News,10324,History,569,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1008,Interesting,2626,Movies,13,Nature-Travel,542,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,559,Social Media,137,Sports,1013,Video,29,Άρθρα,561,Αστυνομιία-Έγκλημα,1338,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,286,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,12698,Ηealth - Μedicine,1260,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,6,Μαγειρική-συνταγές,795,Μουσική,214,Νίκος Ράμμος,244,Ομογένεια,888,Συγγραφείς,149,
ltr
item
TGBNEWS: Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Ηλεία: Τι είπε σε Αμαλιάδα & Πύργο [video & φωτογραφίες]
Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Ηλεία: Τι είπε σε Αμαλιάδα & Πύργο [video & φωτογραφίες]
https://4.bp.blogspot.com/-H7x11yR2Ug8/WrS5zuknZTI/AAAAAAACeL8/1URnt7TG3983Dd3h7cBSGvtoeYyR4fmxwCLcBGAs/s640/P1120135.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-H7x11yR2Ug8/WrS5zuknZTI/AAAAAAACeL8/1URnt7TG3983Dd3h7cBSGvtoeYyR4fmxwCLcBGAs/s72-c/P1120135.JPG
TGBNEWS
http://www.tgbnews.com/2018/03/video_23.html
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2018/03/video_23.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy