24 από τις πιο γνωστές φωτογραφίες με φαντάσματα που τραβήχτηκαν ποτέ

SHARE:


Ο Ουιλιαμ Μαμπλερ - γυρω στα 1860

Ο William Mumbler θεωρείται ο πρώτος φωτογράφος που απαθανάτισε φάντασμα γύρω στο 1860. Στην πραγματικότητα δεν ήταν φάντασμα βεβαίως, επρόκειτο απλώς για μια λάθος διπλή εμφάνιση αρνητικού ενώ φωτογράφιζε τον εαυτό του. Το επιχειρηματικό του δαιμόνιο το εκμεταλλεύτηκε όμως και ξεκίνησε να φωτογραφίζει πελάτες με την εικόνα κάποιου νεκρού συγγενή τους.


Ο Λορδος Κομπερμιαρ - 1891

Η φωτογραφία αυτή που τραβήχτηκε στην βιβλιοθήκη στο Κόμπερμιαρ Άμπεϊ, στην Αγγλία από τον Sybell Corbett απεικονίζει καθαρά μια μορφή να κάθεται στην καρέκλα στα αριστερά. Πολλοί πίστευαν ότι πρόκειται για το φάντασμα του Λόρδου Κόμπερμιαρ, ενός Βρετανού αξιωματικού του ιππικού που έζησε το 1880.


Το πλοιο Watertown - 1924

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε από το πλοίο Watertown κι απεικονίζει τα πρόσωπα δύο μελών του πληρώματος, του James Courtney και του Michael Meehan μέσα στο νερό. Οι δύο άντρες πέθαναν πάνω στο πλοίο και θάφτηκαν στη θάλασσα. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είδαν τα πρόσωπα μέσα στη θάλασσα αλλά δεν τράβηξαν φωτογραφίες. Στη συνέχεια επέστρεψαν στο ίδιο σημείο και είδαν πάλι τα πρόσωπα. Οι πέντε από τις έξι φωτογραφίες δεν έδειχναν τίποτα αλλά στην έκτη φαίνονται ξεκάθαρα τα δύο πρόσωπα των ανδρών.


Η Καφε Κυρια - 1936

Η λεγόμενη φωτογραφία με την Καφέ Κυρία θεωρείται από πολλούς μια από τις πιο ρεαλιστικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν την ύπαρξη φαντασμάτων. Τραβήχτηκε στο Ρέινχαμ Χολ, στο Νόρφολκ της Αγγλίας το 1936. Φημολογείται ότι η συγκεκριμένη οπτασία εμφανίστηκε αρκετές φορές πριν να απαθανατιστεί. Λέγεται ότι πρόκειται για το φάντασμα της Λαίδης Τάουνσεντ την οποία κλείδωσε ο άντρας της στο δωμάτιο αυτό όταν ανακάλυψε ότι τον απατούσε και την άφησε εκεί να πεθάνει.


Το μωρο της κυριας Αντριους - 1947

Αυτή την φωτογραφία την τράβηξε η ίδια η κυρία Άντριους το 1947 και απεικονίζει ένα παιδάκι πάνω από ένα τάφο. Η Άντριους πρόσεξε το παιδί όταν εμφάνισε το φιλμ αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν η κόρη της. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλοι τάφοι παιδιών εκεί κοντά, το παιδί της φωτογραφίας δεν αναγνωρίστηκε ποτέ.


Ο βραχος του Κορομπορι - 1959

Κανείς δεν αναγνωρίζει την παρουσία στη συγκεκριμένη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Άλις Σπρίνγκς στην Αυστραλία το 1959. Ορισμένοι πιστεύουν ότι πρόκειται απλώς για περίπτωση διπλής εκτύπωσης ενώ άλλοι ότι πρόκειται για κάποιο πνεύμα που μας παρακολουθεί καθώς μοιάζει να κρατάει κυάλια.


Το φαντασμα στο πισω καθισμα - Μαρτιος 1959

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία την τράβηξε η Mabel Chinnery το 1959. Φαίνεται καθαρά ο άντρας της στη θέση του οδηγού και στο πίσω κάθισμα μοιάζει να κάθεται μια παρουσία που μοιάζει με την πεθερά της που είχε πεθάνει την εποχή εκείνη. Παρόλο που κάποιοι πιστεύουν ότι είναι πραγματική, υπάρχουν και άλλοι που ισχυρίζονται ότι απλώς πρόκειται για διπλή εκτύπωση.


Η εκκλησια του Νιουμπι - 1963

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι πλαστή επειδή η μορφή που διαφαίνεται μοιάζει να ποζάρει επιτηδευμένα. Ωστόσο ο εφημέριος K.F. Lord επιμένει ότι δεν φαινόταν τίποτα με γυμνό μάτι όταν τράβηξε την φωτογραφία και οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται για διπλή εκτύπωση.


Το φαντασμα της γυριστης σκαλας - 1966

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε μέσα στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο στο Γκρίνουιτς της Αγγλίας και απεικονίζει καθαρά μια μορφή που κρατά την κουπαστή της σκάλας. Οι ειδικοί της φωτογραφίας ισχυρίζονται ότι η φωτογραφία είναι αυθεντική και δεν έχει υποστεί κάποια επεξεργασία και γι' αυτο το λόγο θεωρείται απόδειξη ότι υπάρχουν φαντάσματα.


Ρομπερτ Α Φεργκιουσον - Νοεμβριος 1968

Επειδή η φωτογραφία αυτή είναι Polaroid, θεωρείται αληθινή. Απεικονίζει τον Ρόμπερτ Φέργιουσον να δίνει μια ομιλία και το φάντασμα του νεκρού αδελφού του, του Γουόλτερ να στέκεται ακριβώς πίσω του.


Ο ναος του Γουορστεντ - 1975

Το 1975 ο Peter Berthelot τράβηξε την συγκεκριμένη φωτογραφία με τη γυναίκα του Νταιάν η οποία κάθεται στο στασίδι της εκκλησίας του Γουόρστεντ στο Νόρφολκ της Αγγλίας. Όταν εμφανίστηκε το φιλμ, παρατήρησαν ένα φάντασμα να κάθεται στο στασίδι πίσω από την Νταιάν. Κάποιος άνδρας προθυμοποιήθηκε να μείνει όλη νύχτα στην εκκλησία το 1830 για να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν φαντάσματα αλλά το επόμενο πρωί παραδέχθηκε ότι είχε δει κι εκείνος την λευκή κυρία της φωτογραφίας.


Το φαντασμα του Αμιτιβιλ - 1976

Αυτή η φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Ed και την Lorraine Warren, υποτίθεται ότι απεικονίζει το φάντασμα του 9χρονου John DeFeo. Ο DeFeo, μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τις αδελφές του και τους γονείς τους δολοφονήθηκαν από τον μεγαλύτερο αδελφό του Ronald στο σπίτι τους στο Άμιτιβιλ. Ο Ed και η Lorraine Warren ήταν μελετητές υπερφυσικών φαινομένων οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι και τράβηξαν τη φωτογραφία με υπέρυθρη κάμερα. Οι φόνοι της οικογένειας DeFeo έγιναν βιβλίο και ταινία.


Το καταστημα παιχνιδιων 'Toys 'R' Us' - 1978

Το κατάστημα παιχνιδιών 'The Toys 'R' Us" στην Καλιφόρνια λέγεται ότι είναι στοιχειωμένο καθώς εκεί εμφανίζεται το φάντασμα του Τζόνι Τζόνσον, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Η παρουσία αυτή δεν ήταν ορατή όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία. Λέγεται ότι ο Τζόνι είχε ερωτευτεί ένα κορίτσι που το έλεγαν Ελίζαμπεθ, την κόρη ενός ιδιοκτήτη κάποιας φυτείας η οποία βρισκόταν στο σημείο που χτίστηκε το κατάστημα. Ο Τζόνι πέθανε από αιμορραγία καθώς κόπηκε κόβοντας ξύλα και πλέον στοιχειώνει τους διαδρόμους του μαγαζιού ψάχνοντας για την αγαπημένη του.


Η εκκλησια του Σεν Μποτολφ - 1982

Εάν ρίξετε μια πολύ προσεκτική ματιά στην επάνω δεξιά γωνία της φωτογραφίας θα μπορέσετε να διακρίνετε μια διάφανη μορφή. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1982 και την ώρα εκείνη υπήρχαν μόνο τρία άτομα στην εκκλησία. Ένας εργάτης επικοινώνησε αργότερα με τον Κρις Μπράκλεϊ για να του πει ότι αναγνώρισε το πρόσωπο της φωτογραφίας κι ότι ήταν το ίδιο με κάποιου νεκρού που είχε κηδευτεί στην εκκλησία.


Η παρουσια στο Κοβεντρι - 1985

Με μια πρώτη ματιά θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει κάτι το ασυνήθιστο στην συγκεκριμένη φωτογραφία. Εάν κοιτάξετε όμως καλύτερα θα δείτε μια ψηλή, μαύρη μορφή που φορά κάτι σαν ιμάτιο μοναχού με κουκούλα, επάνω αριστερά. Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε κάποια συγκέντρωση του κύκλου Κόβεντρι Φρίμαν όπου κανείς δεν φορούσε τέτοια ρούχα.


Πυροσβεστικη μοναδα Πολινγκ - 1988

Η λευκή φιγούρα της φωτογραφίας πιστεύεται ότι είναι κάποιος φύλακας άγγελος που προστατεύει την Ρόουζ Μπενβενούτο που βρισκόταν στο αυτοκίνητο του τροχαίου. Η ίδια είπε ότι σώθηκε από θαύμα και από ότι φαίνεται μπορεί και να είναι αλήθεια σύμφωνα με τη φωτογραφία που τράβηξε η πυροσβέστης Σάρον Μπου.


Η Μαντονα του νεκροταφειου - 1991

Η Εταιρεία Μελέτης Φαντασμάτων της Αμερικής τράβηξε τη φωτογραφία που βλέπετε στο Κοιμητήριο Μπάτσελορ στο Ιλλινόις όταν άρχισαν να λαμβάνουν περίεργα σήματα στα ειδικά μηχανήματά τους. Τη στιγμή εκείνη δεν έβλεπαν τίποτα αλλά όταν εμφανίστηκε και εκτυπώθηκε το φιλμ φάνηκε μια γυναίκα με λευκά ρούχα να κάθεται σε κάποιον από τους τάφους.


Το φαντασμα του Γουεμ Ταουν Χολ - Νοεμβριος 1995

Παρόλο που στη φωτογραφία του Τόνι Ο' Ράιλι βλέπουμε τη μορφή ενός κοριτσιού στην πόρτα του Γουέμ Τάουν Χολ που έχει τυλιχθεί στις φλόγες, αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν κατασκευασμένη. Το εν λόγω κορίτσι είναι και σε καρτ ποστάλ που δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα.


Το φαντασμα του Μπουτ Χιλ - 1996

Όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία αυτή ο μόνος που υπήρχε εκεί ήταν ο φίλος του Άικ Κάντον. Ο μυστηριώδης άνδρας με το καπέλο πίσω του δεν υπήρχε. Ο Κάντον αργότερα παρατήρησε πιο προσεκτικά τη φωτογραφία και αποφάσισε ότι επρόκειτο για κάποια μορφή που κρατά μαχαίρι.


Η εκκλησια του Σεφτον - 1999

Στη φωτογραφία αυτή που τραβήχτηκε στην εκκλησία του Σέφτον στο Λίβερπουλ της Αγγλίας φαίνεται καθαρά η μορφή ενός άνδρα με μαύρη στολή ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο παλιός εφημέριος της εκκλησίας. Λέγεται ότι την ημέρα εκείνη ήταν μόνο δύο φωτογράφοι στην εκκλησία και κανείς τους δεν πρόσεξε να υπήρχε κάποιος άλλος εκεί όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία.


Τα κοριτσια στην Μανιλα - γυρω στο 2000

Τα κορίτσια της φωτογραφίας ήταν μόνες τους και δεν ανέφεραν να είδαν κάποιον ή να αισθάνθηκαν κάποια παρουσία όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία με ψηφιακή κάμερα μάλιστα, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο διπλής εκτύπωσης.


Το φαντασμα της φαρμας του Τεγουιν Μπερι - 2008

Ο Neil Sandwich φωτογράφησε το αγροτόσπιτο στο οποίο θα παντρεύονταν οι φίλοι του. Όταν ανέβασε τη φωτογραφία στο Photoshop και άλλαξε τον φωτισμό, παρατήρησε μια μυστηριώδη λευκή φιγούρα να βγαίνει από την πόρτα. Το συνεργείο καθαρισμού ανέφερε ότι είχε δει το φάντασμα ενός αγοριού με λευκά ρούχα.


H μοιρα στολου του Γκονταρ - Φρεντι Τζακσον - 1919

Τη φωτογραφία αυτή την τράβηξε ο Σερ Βίκτορ Γκοντάρ και απεικονίζει τη μοίρα του το 1919. Η μορφή του τέταρτου ναύτη από τα αριστερά, στην επάνω σειρά, λέγεται ότι ανήκει στον Φρέντι Τζάκσον ο οποίος είχε σκοτωθεί λίγες πριν τραβηχτεί η φωτογραφία από χτύπημα προπέλας.


Το φαντασμα του παππου - Αυγουστος 1997

Αυτή είνα μια φωτογραφία της γιαγιάς της την οποία τράβηξε η Ντενίζ Ράσελ. Η γιαγιά της Ντενίζ ζούσε μόνη της την εποχή εκείνη και παρόλο που τυπώθηκε και δόθηκε σε διάφορα μέλη της οικογένειας, κανείς δεν πρόσεξε την ανδρική φιγούρα που στέκεται πίσω της μέχρι τα Χριστούγεννα του 2000. Η οικογένεια Ράσελ ισχυρίζεται ότι η φιγούρα είναι ολόιδια με τον παππού που πέθανε το 1984.

  Pocket-lint
Name

Admin Says,741,Break News,10324,History,569,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1008,Interesting,2626,Movies,13,Nature-Travel,542,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,559,Social Media,137,Sports,1013,Video,29,Άρθρα,561,Αστυνομιία-Έγκλημα,1338,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,286,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,12698,Ηealth - Μedicine,1260,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,6,Μαγειρική-συνταγές,795,Μουσική,214,Νίκος Ράμμος,244,Ομογένεια,888,Συγγραφείς,149,
ltr
item
TGBNEWS: 24 από τις πιο γνωστές φωτογραφίες με φαντάσματα που τραβήχτηκαν ποτέ
24 από τις πιο γνωστές φωτογραφίες με φαντάσματα που τραβήχτηκαν ποτέ
https://3.bp.blogspot.com/-giARrKFJ54E/WsyN8bdlEgI/AAAAAAACiKg/sLWGEV_9FFEb0xdeO1H6anDA5Yr6UvXEQCLcBGAs/s640/BBCmGtB.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-giARrKFJ54E/WsyN8bdlEgI/AAAAAAACiKg/sLWGEV_9FFEb0xdeO1H6anDA5Yr6UvXEQCLcBGAs/s72-c/BBCmGtB.jpg
TGBNEWS
http://www.tgbnews.com/2018/04/24.html
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2018/04/24.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy