Πληροφορίες για τον κανιβαλισμό που θα σας σοκάρουν


Η ανθρωποφαγία είναι η κατανάλωση ανθρώπινου κρέατος, είτε από ένα μεμονωμένο άτομο είτε από ομάδα. Η πράξη αυτή είναι κοινώς γνωστή ως κανιβαλισμός. Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη από πολύ παράξενες ιστορίες και μερικές από αυτές αφορούν και στην ανθρωποφαγία. Κάντε κλικ και μάθετε περισσότερα.


Οι προιστορικοι ανθρωποι ετρωγαν ανθρωπινο κρεας

Οι Νεάτερνταλ και άλλοι προϊστορικοί άνθρωποι έτρωγαν ανθρώπινο κρέας. Σύμφωνα με την Chicago Tribune, κατέφευγαν στην ανθρωποφαγία λόγω πείνας, βίαιων συγκρούσεων μεταξύ φυλών, μεταθανάτιες ιεροτελεστίες και άλλα.


Το ανθρωπινο κρεας εχει χαμηλη διατροφικη αξια

Σύμφωνα με το περιοδικό National Geographic ένα νεκρό μαμούθ μπορούσε να θρέψει 25 Νεάτερνταλ επί ένα μήνα. Εάν τρέφονταν με άνθρωπο, θα λάμβαναν μόνο το ένα τρίτο των ημερήσιων απαιτήσεών τους σε θερμίδες.. Σε σύγκριση με άλλα είδη, το ανθρώπινο κρέας είναι λιγότερο θρεπτικό


Κανιβαλισμος για λογους επιβιωσης

Σήμερα οι περιπτώσεις κανιβαλισμού είναι σπάνιες. Οι πιο συχνές αφορούν σε περιπτώσεις ανθρωποφαγίας για λόγους επιβίωσης και εκεί η απόφαση είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.


Ο κανιβαλισμος ειναι εθιστικος

Σύμφωνα με την Karen Hylen, την επικεφαλής ψυχοθεραπεύτρια στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας Σάμιτ Μαλιμπού στην Καλιφόρνια, οι άνθρωποι που έχουν προβεί σε κανιβαλιστικές πράξεις αποκάλυψαν ότι αισθάνθηκαν μεγάλη ευφορία την ώρα εκείνη, και αυτός είναι ο λόγος που οι πράξεις αυτές μπορεί να μετατραπούν σε εθισμό, σύμφωνα με άρθρο της Huffington Post.


Η γευση του ανθρωπινου κρεατος

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, η γεύση του ανθρώπινου κρέατος μοιάζει με εκείνη του χοιρινού.


Διαφορετικες γευσεις

Σύμφωνα με μια έκδοση του Smithsonian, η γεύση του ανθρώπινου κρέατος εξαρτάται από τον τρόπο μαγειρέματος. Το άρθρο αναφέρει ότι οι διάφορες φυλές μαγείρευαν με διαφορετικούς τρόπους το κρέας, κάτι που επηρέαζε την γεύση του.


Ταμπου

Ο κανιβαλισμός είναι ένα ευαίσθητο θέμα για τους ανθρώπους. Όταν αφορά όμως σε άλλα είδη, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Παραδείγματος χάρη, οι μαύρες χήρες τρώνε τους συντρόφους τους μετά το ζευγάρωμα και γι' αυτό το λόγο αποκαλούνται έτσι, σύμφωνα με το περιοδικό National Geographic.


Ο κανιβαλισμος στους χιμπατζηδες

Οι χιμπατζήδες μοιάζουν στους ανθρώπους σε πολλά θέματα. Σύμφωνα με το National Geographic το 2007 στη Σενεγάλη μια αγέλη χιμπατζήδων σκότωσαν και έφαγαν τον πρώην αρχηγό της ομάδας τους. Οι ειδικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό έγινε λόγω ανταγωνισμού για τα θηλυκά.


Ενδοκανιβαλισμος

Αυτή η μορφή κανιβαλισμού συνηθιζόταν σε μια φυλή στην Παπούα της Νέας Γουινέας όπου τα μέλη της φυλής έτρωγαν το μυαλό του συγγενή τους όταν εκείνος πέθαινε στο πλαίσιο μιας ταφικής τελετής.


Εξωκανιβαλισμος

Ο ενδοκανιβαλισμός είναι το τελετουργικό κατά το οποίο τρώγεται το συγγενικό πρόσωπο, ενώ ο εξωκανιβαλισμός είναι η κατανάλωση κάποιου προσώπου με το οποίο δεν υπάρχει καμία σύνδεση. Τις περισσότερες φορές ο εξωκανιβαλισμός γινόταν για λόγους εκφοβισμού κάποιας αντίπαλης φυλής, σύμφωνα με το How Stuff Works.


Νεα ασθενεια

Όταν η φυλή στην Παπούα έφαγε τους νεκρούς συγγενείς τους, ανέπτυξαν μια ασθένεια την οποία ονόμασαν "Κούρου". Σύμφωνα με το Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο, τα συμπτώματα της ασθένειας ήταν παράλυση, ανεξέλεγκτο γέλιο και απώλεια ελέγχου των άκρων. Αυτό συνέβη επειδή εμφανίστηκαν σιγά σιγά κενά στον εγκέφαλο του ατόμου που έφαγε το ανθρώπινο κρέας.


Οι κανιβαλοι αποικοι

Σύμφωνα με το National Geographic, οι Άγγλοι άποικοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην ανθρωποφαγία για να επιβιώσουν στο Τζειμστάουν της Βιρτζίνια από το 1609 μέχρι το 1610.


Το αιμα που θεραπευει τις ασθενειες

Σύμφωνα με την Washington Post, τον 17ο αιώνα υπήραν πολλοί Ευρωπαίοι οι οποίοι πίστευαν ότι το να πίνεις αίμα από νεκρούς συγγενείς μπορεί να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες.


Η ιστορικη πραξη του κανιβαλισμου

Το 2007 η Telegraph δημοσίευσε ένα άρθρο το οποίο αποκάλυπτε ότι μια φυλή στην Παπούα της Νέας Γουινέας ζήτησε συγνώμη επειδή είχε φάει τέσσερεις Μεθοδιστές μοναχούς το 1878.


Οι Ευρωπαιοι κανιβαλοι

Σύμφωνα με μια έκδοση του Smithsonian, τον 17ο αιώνα οι μούμιες και τα ανθρώπινα μέλη αποτελούσαν συνηθισμένα συστατικά στην ευρωπαϊκή ιατρική.


H τραγωδια της ομαδας του Ντονερ

Το 1846, μια ομάδα περίπου 90 ανθρώπων έφυγε από την πόλη Σπρίνγκφιλντ στο Ιλινόις και ταξίδεψε δυτικά, προς την Καλιφόρνια. Όταν οι ηγέτες της ομάδας αποφάσισαν ότι η ομάδα θα έπρεπε να αλλάξει κατεύθυνση, χάθηκαν στα βουνά της Σιέρρα Νεβάδα. Το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό και η ομάδα αναγκάστηκε να καταφύγει στον κανιβαλισμό για να επιβιώσει τον σκληρό χειμώνα. Μόνο οι μισοί κατάφεραν να επιβιώσουν και να φτάσουν στην Καλιφόρνια. Σήμερα έχει στηθεί μνημείο για τους ανθρώπους αυτούς.


Η αεροπορικη τραγωδια του 1972 που επισης κατεληξε σε κανιβαλισμο

Το 1972 ένα αεροπλάνο έπεσε στις Άνδεις. Οι επιβάτες προκειμένου να επιβιώσουν αναγκάστηκαν να τραφούν με το κρέας των επιβατών που είχαν σκοτωθεί κατά την πτώση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post. Τους βρήκαν μετά από δύο μήνες.


George H. W. Bush

Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ένα Αμερικανικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε στο ιαπωνικό νησί Τσιτσιτζίμα. Ο George H. W. Bush κατάφερε να πηδήσει νωρίτερα από τους συναδέλφους του και δεν τον συνέλαβαν οι Ιάπωνες στρατιώτες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian πιστεύετο ότι κάποιοι από τους Αμερικανούς που πιάστηκαν αιχμάλωτοι δολοφονήθηκαν και φαγώθηκαν από τους Ιάπωνες στρατιώτες.


Μικρες πραξεις κανιβαλισμου

Η αυτοφαγία είναι μια μορφή αυτοκανιβαλισμού. Πρόκειται για μια ψυχολογική διαταραχή η οποία οδηγεί τους ανθρώπους να τρώνε τα νύχια τους, το δέρμα τους κι άλλα σημεία του σώματός τους.


Ο κανιβαλισμος που πηγαζει απο την πεινα

Οι Ουκρανοί δεν δέχονταν τις πολιτικές αλλαγές του Στάλιν στην Σοβιετική Ένωση και αντιστάθηκαν μέχρι τέλους. Ο Στάλιν τους στέρησε την πρόσβαση στα τρόφιμα και εκείνοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στον κανιβαλισμό, σύμφωνα με το BBC.


Πλακουντοφαγια, η νεα μοδα

Η πλακουντοφαγία, το να τρώει κάποιος τον πλακούντα δηλαδή, αποτελεί σήμερα μια νέα μόδα. Σύμφωνα με το Newsweek, η πρακτική αυτή δεν έχει και τόσα πολλά οφέλη για την υγεία όπως πίστευαν μερικοί.


Κανιβαλισμος και σχιζοφρενεια

Υπάρχουν κάποιες ψυχικές ασθένειες, όπως η σχιζοφρένεια οι οποίες συνδέονται με τον κανιβαλισμό. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε το NBCI, υπάρχουν σχιζοφρενείς που έχουν περιγράψει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πως σκότωσαν κάποιον και στη συνέχεια τον έφαγαν.
 

Το συνδρομο του αυτοκανιβαλισμου

Το σύνδρομο Lesch-Nyhan είναι μια κληρονομική γενετική διαταραχή. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από το συγκεκριμένο σύνδρομο, δαγκώνουν τη γλώσσα τους, τα χείλη τους και πιπιλούν τα δάχτυλά τους. Υπάρχουν κάποιοι που το αποκαλούν το σύνδρομο του αυτο-κανιβαλισμού, σύμφωνα με το Medscape. Το σύνδρομο αυτό επηρεάζει μόνο άνδρες.


Ο κανιβαλισμος σημερα

Ο Armin Meiwes ο 42χρονος Γερμανός μηχανικός υπολογιστών ήθελε να φάει έναν νέο, γεροδεμένο άνδρα. Αφού μπήκε σε διάφορα chat στο ίντερνετ αναζητώντας τον ιδανικό υποψήφιο, τον βρήκε και ικανοποίησε τις ορέξεις του. Ο Meiwes καταδικάστηκε για φόνο σε ισόβια φυλάκιση, σύμφωνα με δημοσίευση του Independent.

 StarsInsider
Name

Admin Says,743,Break News,10324,History,574,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1013,Interesting,2648,Movies,13,Nature-Travel,546,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,562,Social Media,137,Sports,1022,Video,29,Άρθρα,569,Αστυνομιία-Έγκλημα,1365,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,288,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,12783,Ηealth - Μedicine,1271,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,6,Μαγειρική-συνταγές,808,Μουσική,214,Νίκος Ράμμος,246,Ομογένεια,897,Συγγραφείς,151,
ltr
item
TGBNEWS: Πληροφορίες για τον κανιβαλισμό που θα σας σοκάρουν
Πληροφορίες για τον κανιβαλισμό που θα σας σοκάρουν
https://2.bp.blogspot.com/-r4NMAPCP-tE/WspL6qZo2uI/AAAAAAACh00/TJx5WxCDafgIAb53S6MovKvi_jqbYb2pwCLcBGAs/s640/BBKqubF.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-r4NMAPCP-tE/WspL6qZo2uI/AAAAAAACh00/TJx5WxCDafgIAb53S6MovKvi_jqbYb2pwCLcBGAs/s72-c/BBKqubF.jpg
TGBNEWS
http://www.tgbnews.com/2018/04/blog-post_23.html
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2018/04/blog-post_23.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy