Στο στόχαστρο πάλι το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Μετακινούν παθολόγο για τρεις μήνες στο Π.Ν. Ρίου!


Νέα πρόκληση για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας έχει προκαλέσει από χθες θύελλα αντιδράσεων, καθώς κοινοποιήθηκε έγγραφο από την 6η ΥΠΕ για την μετακίνηση ιατρού-παθολόγου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου για διάστημα τριών μηνών! Αιφνιδιαστικά χθες το πρωί κοινοποιήθηκε έγγραφο στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας από την 6η ΥΠΕ, το οποίο υπογράφει ο αναπληρωτής διοικητής κ. Δημήτρης Κωστακιώτης, βάσει του οποίου αποφασίστηκε την Τρίτη 10 Απριλίου να δοθεί έγκριση για την μετακίνηση ιατρού Β’ παθολογίας από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για κάλυψη εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών.
Η απόφαση προβλέπει ότι η μετακίνηση θα γίνει από 1η Μαΐου 2018 και για χρονικό διάστημα τριών μηνών. Στην συγκεκριμένη απόφαση αναφέρεται ότι έχει προηγηθεί και σχετικό αίτημα της ιατρού από τις 28 Μαρτίου 2018, ωστόσο ως λόγος μετακίνησης ορίζεται η κάλυψη εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών, οι οποίες ως φαίνεται έχουν προβλέψει οι ιθύνοντες ότι θα ανακύψουν από την Πρωτομαγιά και θα έχουν και διάρκεια τριών μηνών!

Θύελλα αντιδράσεων

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά στην μετακίνηση της ιατρού- παθολόγου που είχε διοριστεί στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας το 2017. Μέσω της ίδιας προκήρυξης είχε διοριστεί ακόμη μία παθολόγος η οποία ωστόσο αυτομάτως την ημέρα που ορκίστηκε μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου. Ήταν αναμενόμενο λοιπόν η χθεσινή κοινοποίηση της απόφασης για την μετακίνηση και της άλλης ιατρού να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αφού αποδυναμώνεται πλήρως η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, η οποία θα απομείνει με δύο ιατρούς, εκ των οποίων ο ένας είναι ο διευθυντής ο οποίος κάνει και εφημερίες στο Νοσοκομείο του Πύργου. Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης πήραν φωτιά τα τηλέφωνα και ζητείται από το Υπουργείο και την 6η ΥΠΕ η άμεση ανάκληση της απόφασης μετακίνησης.

«Μας δουλεύουν;»

Το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστα Τσαούση, τον νομικό σύμβουλο του Συλλόγου Μισέλ Αμπουχάντμπα και τον συντονιστική του έργου των αντιδημάρχων Σπύρο Τζουλέκη και διαμήνυσαν μέσω δηλώσεών τους ότι εάν δεν υπάρξει ανάκληση της απόφασης θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις. «Είναι δυνατόν να μας δουλεύουν;

Από την μία λένε στην απόφαση ότι θέλουν την γιατρό για να καλύψει έκτακτες ανάγκες και από την άλλη ότι είχε προηγηθεί αίτηση της ιατρού» σχολίασε ο κ. Χριστοδουλόπουλος μαινόμενος και δήλωσε στην συνέχεια: «Ο Υπουργός Υγείας είχε πει ότι δεν θα μετακινηθεί κανείς και ότι θα υπάρξει προκήρυξη για νέες προσλήψεις ιατρών. Τις δύο παθολόγους τις πήραμε πέρυσι και την μία την μετακίνησαν απευθείας στον Πύργο και τώρα θέλουν να πάρουν και την άλλη στην Πάτρα. Εάν θέλουν να κλείσουν το Νοσοκομείο να βγουν ευθαρσώς και να το πουν. Φθάνει πια. Αυτή η απόφαση πρέπει να ανακληθεί άμεσα, δεν την δεχόμαστε και θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο». Ο κ. Χριστοδουλόπουλος επικοινώνησε χθες και με το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ και τους διοικητές των Νοσοκομείων και απαίτησε ανάκληση της απόφασης.

«Ή είναι ψεύτης ο Υπουργός ή δεν είναι»

Για το ίδιο θέμα ο κ. Τσαούσης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα: «Το θέμα δεν είναι η μετακίνηση για την κάλυψη αναγκών, γιατί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχει ανάγκες αλλά το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας έχει μεγαλύτερες ανάγκες. Χρησιμοποιούν το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας που έχει κενές θέσεις σε γιατρούς για να κάνουν προσλήψεις και μετά να κάνουν ρουσφέτια. Στην προκειμένη περίπτωση ή ο Υπουργός ψεύδεται ή οι εγκάθετοι παίζουν τα παιχνίδια τους. Μας πουλάνε παραμύθια.

Ή είναι ψεύτης ο Υπουργός ή δεν είναι. Να μας απαντήσει η 6η ΥΠΕ και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας ποιος ψεύδεται». Για κοροϊδία έκανε λόγο και ο κ. Τζουλέκης, ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Μας λένε στο έγγραφο για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών στο μέλλον. Πώς ξέρουμε ότι θα προκύψουν αυτές οι ανάγκες. Ή θα πρέπει τότε να δώσουν ομαδικές άδειες ή θα έχουμε τοκετούς από γυναίκες ιατρούς. Θα πέσει θανατικό δηλαδή και χρειάζονται γιατρούς; Είναι φως φανάρι ότι μας κοροϊδεύουν και χρησιμοποιούν το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας για τους διορισμούς. Είναι μεθόδευση για να κλείσουν το Νοσοκομείο. Δεν μπορούν να συνεχίσουν να μας κοροϊδεύουν έτσι και να ταλαιπωρούν το λαό».

Για το ίδιο θέμα το πρωί έκανε παρεμβάσεις και ο πρώην Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος είναι πυρ και μανία και είχε επικοινωνία και με το Υπουργείο και τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. Ο κ. Λυμπέρης ως μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας θα φέρει το θέμα στην συνεδρίαση της 20ης Απριλίου και αναμένεται να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις που γίνονται εις βάρος του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

 patrisnews
Name

Admin Says,743,Break News,10324,History,573,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1011,Interesting,2647,Movies,13,Nature-Travel,546,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,562,Social Media,137,Sports,1021,Video,29,Άρθρα,569,Αστυνομιία-Έγκλημα,1358,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,288,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,12772,Ηealth - Μedicine,1271,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,6,Μαγειρική-συνταγές,804,Μουσική,214,Νίκος Ράμμος,246,Ομογένεια,894,Συγγραφείς,151,
ltr
item
TGBNEWS: Στο στόχαστρο πάλι το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Μετακινούν παθολόγο για τρεις μήνες στο Π.Ν. Ρίου!
Στο στόχαστρο πάλι το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Μετακινούν παθολόγο για τρεις μήνες στο Π.Ν. Ρίου!
https://4.bp.blogspot.com/-zdTmzwMsfp0/WtCLwW_GHsI/AAAAAAACi2g/90jhG9MNmsw-t58rlZq59xSqyoBRyFC0QCLcBGAs/s640/P1120102.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-zdTmzwMsfp0/WtCLwW_GHsI/AAAAAAACi2g/90jhG9MNmsw-t58rlZq59xSqyoBRyFC0QCLcBGAs/s72-c/P1120102.JPG
TGBNEWS
http://www.tgbnews.com/2018/04/blog-post_564.html
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2018/04/blog-post_564.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy