Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πηνειού: "Στηρίζουμε τον πολίτη, δυναμώνουμε την κοινωνία" - Συνέντευξη Τύπου [φωτογραφίες]

SHARE:


Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα το πρωί τα μέλη του Κέντρου Κοινότητας δήμου Πηνειού, όπου αναφέρθηκαν στις δραστηριότητές τους, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν κι άλλοι πολίτες του δήμου που έχουν ανάγκη για να βοηθηθούν όσο γίνεται μέσα από τις δομές του δήμου που υποστηρίζονται από το κράτος. 


ΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ 
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 

«Καλώς ήρθατε σε έναν χώρο όπου οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και χρειάζεται, διότι είναι μια εποχή και οικονομικά δύσκολη που περνάει η χώρα μας και ο δήμος μας. Οι άνθρωποι του κέντρου Κοινότητας μαζί με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου που επικεφαλής είναι η Μαργαρίτα Πανταζοπούλου.

Στο δε κέντρο κοινότητας είναι 5 άτομα με επικεφαλής τον κοινωνικό λειτουργό Κωνσταντίνο Βέρρα, επιτελούν ένα έργο καθότι αρκετοί συμπολίτες μας έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες. Το έργο που επιτελούν είναι σημαντικό και σπουδαίο, αλλά ακόμα χρειάζεται δρόμος και είναι δρόμος μακρύς γιατί οι ανάγκες είναι πολλές.

Ο λόγος της ανακοίνωσης σήμερα είναι να ευαισθητοποιηθούν κι άλλοι πολίτες και συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και να έρθουν κοντά εδώ για να βοηθηθούν όσο γίνεται μέσα από τις δομές του δήμου που υποστηρίζονται από το κράτος. Είναι δομές που αναφέρονται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες κι ευάλωτες, ΑΜΕΑ, ειδικές κατηγορίες και ότι άλλο μπορεί να προκύψει στην κοινωνία μας.

Ευχαριστούμε όλους τους προέδρους των κοινοτήτων για την βοήθεια και την συνεργασία που έχουμε και θα προσπαθήσουμε στο μέλλον να είμαστε πιο αποδοτικοί, πιο παραγωγικοί, γιατί θα είμαστε πιο έμπειροι. Είναι μια καινούργια δομή που προσπαθεί.».


ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 
& ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ 

«Η υπηρεσία έχει συσταθεί βάση του Καλλικράτη από το 2012, εν μέρει διότι οι υπηρεσίες γίνονται με τη συνεργασία με την υπηρεσία του δήμου Πύργου σε ότι αφορά την έκδοση των αποφάσεων. Εμείς έχουμε δραστηριοποιηθεί σαν δήμος γιατί γίνεται η διοικητική υποστήριξη από τον Πύργο στην έκδοση των αποφάσεων, των ΑΜΕΑ κλπ μαζί με ‘μας, καθώς επίσης εμείς συμβάλλουμε στο κομμάτι της εγγραφής των ανασφαλίστων, την εγγραφή των ανθρώπων που έχουν ανάγκη και ειδικά σήμερα με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι περισσότεροι πολίτες θεωρούνται σαν ανασφάλιστοι οπότε επεμβαίνουν η Πρόνοια και οι υπηρεσίες.

Η επίσκεψή τους στην Πρόνοια θεωρείται αναγκαία για να εγγραφούν και να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα περίθαλψης. Η Πρόνοια έχει κι άλλες αρμοδιότητες. Συνεργάζεται με το νεοσύστατο Κέντρο Κοινότητας σε ότι αφορά της υπηρεσίες του πρώην ΤΕΒΑ σε συνεργασία με το ΚΕΑ καθώς επίσης και άλλες υπηρεσίες τις οποίες τα παιδιά λίγο-λίγο προσπαθούν να κάνουν όλο και ποιο έντονη την παρουσία τους.

Στη δική μας υπηρεσία, σαν υπηρεσία ανασφαλίστων, έχουμε πάνω από 100 αιτήματα ετησίως περίπου, τα οποία βέβαια αυτά δεν είναι πάντα σταθερά».ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΡΡΑΣ 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ 

«Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια καινούργια δομή που ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2017. Εξυπηρετεί τους δημότες του δήμου Πηνειού, δημότες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι άνεργοι είτε είναι μονογονεϊκής οικογένειας είτε έχουν χαμηλά εισοδήματα είτε πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι είναι ΑΜΕΑ και ειδικές κατηγορίες όπως οι Ρομά κλπ.

Το Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με την Πρόνοια του δήμου Πηνειού έχει εξυπηρετήσει φέτος έναν τεράστιο όγκο ανθρώπων που εκτιμάται γύρω στους 1700 σε όλες τις ειδικές κατηγορίες. Κι όταν λέω ειδικές κατηγορίες εννοώ σε δράσεις οι οποίες γίνονται και για επιδόματα και στην Πρόνοια και σε εμάς.

Εμείς έχουμε το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, τρόφιμα και το ΤΕΒΑ το οποίο συνδυάζεται με το ΚΕΑ, ρουχισμός σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, είδη πρώτης ανάγκης από δωρεές και οτιδήποτε άλλο. Το Κέντρο Κοινότητας απαρτίζεται από ειδικότητες όπως κοινωνιολόγος, παιδαγωγός, επισκέπτρια υγείας και διαμεσολαβητής. Ο καθένας με την σειρά του παρέχει υπηρεσίες στο κομμάτι που του αναλογεί.

Πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί όταν υπήρξε η έξαρση της ιλαράς σε συνεργασία με το ΚΥ της Γαστούνης, με τον στρατό ο οποίος μας βοήθησε.

Θέλω να πω ότι το Κέντρο Κοινότητας, λόγω της κρίσης η οποία βαθαίνει όλο και περισσότερο, ήταν απαραίτητο. Βλέπω καθημερινά στα πρόσωπα των ανθρώπων ότι έχουν ανάγκη το παραμικρό. Από οικονομική βοήθεια, από υλική βοήθεια, από ψυχολογική υποστήριξη μέχρι και το οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει.

Εύχομαι στο μέλλον και το Κέντρο Κοινότητας αλλά και άλλες δομές, όπως η κοινωνική πρόνοια με τέτοιο χαρακτήρα και προσανατολισμό στον άνθρωπο που έχει ανάγκη να αυξηθούν και να έχουν ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες, διότι μη ξεχνάμε ότι παρέχουμε υπηρεσίες στο βαθμό που μπορούν να γίνουν.

Όλα αυτά πετυχαίνονται με τη βοήθεια του δήμου. Οι δομές είναι καλές όσο όμως έχουν τη στήριξη του δήμου γίνονται καλύτερες. Να ευχαριστήσουμε την δημοτική αρχή για την στήριξη που προσφέρει».

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ 
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Βέρρας Κων/νος
Κοινωνικός Λειτουργός

Μακρή Ελένη
Κοινωνιολόγος

Παν/τα Σπηλιωπούλου
Παιδαγωγός

Κασσάρα Βασιλική
Επισκέπτρια Υγείας

Γεώργιος Χαλιλόπουλος
Διαμεσολαβητής

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 
& ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Πανταζοπούλου Μαργαρίτα
Αλεξόπουλος Παν/της


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Name

Admin Says,741,Break News,10324,History,560,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1004,Interesting,2585,Movies,13,Nature-Travel,536,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,558,Social Media,137,Sports,1002,Video,29,Άρθρα,555,Αστυνομιία-Έγκλημα,1305,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,284,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,12570,Ηealth - Μedicine,1251,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,6,Μαγειρική-συνταγές,775,Μουσική,210,Νίκος Ράμμος,243,Ομογένεια,880,Συγγραφείς,148,
ltr
item
TGBNEWS: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πηνειού: "Στηρίζουμε τον πολίτη, δυναμώνουμε την κοινωνία" - Συνέντευξη Τύπου [φωτογραφίες]
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πηνειού: "Στηρίζουμε τον πολίτη, δυναμώνουμε την κοινωνία" - Συνέντευξη Τύπου [φωτογραφίες]
https://4.bp.blogspot.com/-EKIl2apQ8ko/WuBaunQXPbI/AAAAAAAClEI/BzLUSuxa7fENl2vS_Alp5KnSxuoJpO7yACLcBGAs/s640/P1120575.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-EKIl2apQ8ko/WuBaunQXPbI/AAAAAAAClEI/BzLUSuxa7fENl2vS_Alp5KnSxuoJpO7yACLcBGAs/s72-c/P1120575.JPG
TGBNEWS
http://www.tgbnews.com/2018/04/blog-post_679.html
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2018/04/blog-post_679.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy