Επίθεση με VAN στο Toronto: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής;

SHARE:


- Η αστυνομία του Τορόντο ερευνά εξονυχιστικά την οδό Yonge νότια της λεωφόρου Finch στις 24 Απριλίου, το πρωί μετά που ένα φορτηγάκι χτύπησε πεζούς κατά μήκος του δρόμου - Φωτογραφία: MELISSA TAIT/THE GLOBE AND MAIL

Ένας άνδρας συνελήφθη με 10 κατηγορίες για δολοφονία πρώτου βαθμού, όταν το λευκό φορτηγό που οδηγούσε στην πολυσύχναστη Yonge Street στο βόρειο Τορόντο, χτύπησε δεκάδες πεζούς.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την επίθεση, τον ύποπτο και τι ακολούθησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
Δέκα άνθρωποι είναι νεκροί και 14 τραυματίστηκαν όταν ένα νοικιασμένο φορτηγάκι χτύπησε πεζούς στο βόρειο Τορόντο τη Δευτέρα το μεσημέρι. Αρχικά, αξιωματούχοι είπαν ότι είχαν τραυματιστεί 15 άτομα.

Το βαν κατευθυνόταν νότια στην οδό Yonge από τη λεωφόρο Finch Avenue για 2,2 χιλιόμετρα, αφήνοντας πίσω του καταστροφή, προτού σταματήσει.
Ο πρωθυπουργός Justin Trudeau καταδίκασε την "άσκοπη τραγωδία και επίθεση" σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη το πρωί στην Οτάβα.

Πως εγινε
Η επίθεση: Περίπου στις 1:30 μ.μ. τη Δευτέρα, ένα άσπρο φορτηγό, το οποίο είχε στο πλευρό του ένα λογότυπο Ryder Truck Rental & Leasing, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο στην πολυσύχναστη διασταύρωση της οδού Yonge και λεωφόρου Finch και χτύπησε αρκετούς ανθρώπους. Από εκεί, το φορτηγό κατευθύνθηκε νότια στη Yonge για μερικά τετράγωνα προς τη Sheppard Avenue. Σε λιγότερο από 25 λεπτά, το φορτηγό χτύπησε τους ανθρώπους, πράξη που ο αρχηγός της αστυνομίας του Τορόντο περιέγραψε ως «σκόπιμη» δολοφονική ενέργεια. Το φορτηγό οδήγησε περίπου 2,2 χλμ πριν σταματήσει στο πεζοδρόμιο κοντά στην Λεωφόρο Poyntz με σοβαρές ζημιές στο μπροστινό μέρος.

Η σύλληψη: Η αστυνομία του Τορόντο συνέλαβε τον ύποπτο περίπου 25 λεπτά μετά την πρώτη κλήση που δέχτηκε. Μόλις το όχημα σταμάτησε, ο οδηγός βγήκε έξω και έδειξε κάτι μαύρο σε έναν αστυνομικό, δείχνοντάς το σαν όπλο και προκαλώντας τον αξιωματικό να τον σκοτώσει με το να τον πυροβολήσει στο κεφάλι (το αποκαλούν και "αυτοκτονία με αστυνομικό" ή Suicide with a Cop"), σύμφωνα με μάρτυρες και βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο Twitter. Ο αξιωματικός όμως τον αγνόησε, προχωρώντας ψύχραιμα και αργά προς τον ύποπτο, ο οποίος στο τέλος έριξε το αντικείμενο που κρατούσε. Κανένας πυροβολισμός δεν έπεσε τελικά και ο αξιωματικός επαινέθηκε από όλους, που κατάφερε να διατηρήσει απόλυτα την ψυχραιμία του στην δύσκολη αυτή κατάσταση.

Δείτε το βίντεο με το κινητό ενός περαστικού από τη σύλληψη του υπόπτουΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ

Ο ύποπτος Alek Minassian, 25 ετών, κάτοικος Richmond Hill, Ont., Κατηγορείται για 10 κατηγορίες φόνου πρώτου βαθμού και 13 απειλές απόπειρας δολοφονίας. Η αστυνομία του Τορόντο δήλωσε ότι αναμένουν να υποβάλουν και μια 14η κατηγορία για απόπειρα δολοφονίας. Κανένα κίνητρο δεν είναι ακόμη γνωστό για την πράξη του.

Μια ανάρτηση στο Facebook λίγο πριν από την επίθεση - η οποία, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Facebook, προφανώς προήλθε από τον πραγματικό λογαριασμό του Minassian - αναφερόταν σε μια "επανεμφανιζόμενη επανάσταση". Ο όρος "incel" έχει χρησιμοποιηθεί από τους λεγόμενους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συχνά συνδέεται με τον μαζικό δολοφόνο Elliot Rodger, του οποίου το όνομα ανέφερε στο Facebook. Δεν είναι ακόμη βέβαιο αν ο κ. Minassian έγραψε την ανάρτηση ο ίδιος.

Οι αξιωματούχοι δεν αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας, δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Ralph Goodale, τη Δευτέρα.


Alek Minassian - όπως φαίνεται στο προφίλ του στο LinkedIn.

Ο Alek Minassian, 25 ετών, από το Richmond Hill, Ont., συνελήφθη σε σχέση με την επίθεση της Δευτέρας. Σε σύντομη τριμερή συνάντηση την Τρίτη, κατηγορήθηκε για 10 κατηγορίες φόνου πρώτου βαθμού και 13 απειλές για απόπειρα δολοφονίας και διατάχθηκε να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 10 Μαΐου.

Οι φίλοι και οι συμμαθητές του, περιγράφουν τον κ. Minassian ως "μάγο" της τεχνολογίας, που σπάνια μιλούσε και που ίσως είχε κάποια κοινωνική αναπηρία. Άτομα που τον γνώριζαν στο γυμνάσιο και στο κολέγιο Seneca, απ' όπου πρόσφατα αποφοίτησε από πρόγραμμα σπουδών ηλεκτρονικών υπολογιστών, δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν αν είχε θρησκευτικά ή πολιτικά ενδιαφέροντα και δεν πίστευαν ότι συντάσσεται στη βία.

Ο κ. Minassian ήταν σε στρατιωτική βασική εκπαίδευση για 16 ημέρες το 2017, αλλά "αποχώρησε οικειοθελώς" πριν τελειώσει η εκπαίδευση στρατολόγησης, επιβεβαίωσαν οι ένοπλες δυνάμεις.

Όταν ο κ. Minassian κατηγορήθηκε την Τρίτη, οι πληροφορίες που κατατέθηκαν στο δικαστήριο δεν ανέφεραν τα 10 νεκρά θύματα, αλλά δήλωσε ότι κατηγορήθηκε για την απόπειρα δολοφονίας των ακόλουθων 12: Sammantha Samson, Samantha Peart, Morgan McDougall, Mavis Justino, Catherine Riddell, Aleksandra Kozhevinikova, Amir Kiumarsi, Yunsheng Tian, ​​Jun Seok, Amaresh Tesfamariam, Beverly Smith, Robert Anderson.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ
Σύμφωνα με την αστυνομία, 14 άτομα τραυματίστηκαν, αναθεωρώντας την προηγούμενη μέτρηση των 15. Οι περισσότεροι απεστάλησαν στη μονάδα τραυματισμού στο Κέντρο Υγείας του Sunnybrook, και μερικοί άλλοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Βορείου Υόρκης και στο Νοσοκομείο του Αγίου Μιχαήλ.

Ο δήμαρχος John Tory εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όσους κατέβαλαν προσπάθεια να στηρίξουν τα θύματα και τις οικογένειες που πλήττονται από αυτή την τραγωδία. "Έχουμε να κάνουμε με μια πόλη που βρίσκεται σε πένθος, αλλά είμαστε ισχυροί και είμαστε ανθεκτικοί και πιστεύουμε ότι δείχνουμε στον κόσμο το πώς το Τορόντο αποκρίνεται σε καταστάσεις όπως αυτές ...", δήλωσε ο Tory. Ο Tory είπε επίσης, ότι η πόλη του Τορόντο έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα του Τορόντο για να ξεκινήσει ένα ταμείο που ονομάζεται #TorontoStrong . Η πόλη εργάζεται επίσης παράλληλα με την οργάνωση Zakat του Καναδά που οργάνωσε έρανο στο GoFundMe .

Anne Marie D'Amico, ένα από τα 10 άτομα που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Δευτέρας.
FACEBOOK / ANNE MARIE D'AMICO
Ένας από τους 10 ανθρώπους που σκοτώθηκαν ήταν η Anne Marie D'Amico, μια πηγή γνωστή με το θύμα, δήλωσε στο The Globe and Mail, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Η κα D'Amico εργαζόταν στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Invesco Canada, της οποίας ο πρόεδρος, ο Peter Intraligi, δημοσίευσε μια δήλωση την Τρίτη το πρωί, αλλά δεν κατονόμασε την κα D'Amico: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας συνεχίζουν να είναι με όλους εκείνους που επηρεάζονται από αυτό το τραγικό γεγονός. Τώρα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δυστυχώς ένας από τους υπαλλήλους μας υπέκυψε στους τραυματισμούς της. Από το σεβασμό για την ίδια και την οικογένειά της, δεν θα παρέχουμε περαιτέρω λεπτομέρειες».

Αγνοούμενοι και τραυματίες: Έχει δημιουργηθεί μια τηλεφωνική γραμμή (416-808-8085) για τους φίλους ή τα μέλη των οικογενειών που αγνοούν τους αγαπημένους τους, οι οποίοι μπορούν επίσης να καλέσουν το Κέντρο πληροφοριών και υποστήριξης οικογένειας στο Sunnybrook (416-480-4940) για πληροφορίες σχετικά με τους αγαπημένους τους που νοσηλεύονται εκεί. Η πόλη προτρέπει επίσης τους ανθρώπους που χρειάζονται άμεση βοήθεια να καλέσουν τον Καναδικό Ερυθρό Σταυρό (416-676-8558).

Μνημόσυνο: Η πρωθυπουργός του Οντάριο Kathleen Wynne και ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι επισκέφθηκαν το σημείο του συμβάντος. Κατέθεσαν λουλούδια και συλλυπητήρια σημειώματα. Πολλοί κάτοικοι του Τορόντο έχουν επισκεφθεί το μνημείο όλη την ημέρα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους και την λύπη τους.


Δείτε όλο το άρθρο αναλυτικότερα εδώ: [CLICK HERE TO VIEW ##eye##]
Name

Admin Says,741,Break News,10324,History,560,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1004,Interesting,2585,Movies,13,Nature-Travel,536,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,558,Social Media,137,Sports,1002,Video,29,Άρθρα,555,Αστυνομιία-Έγκλημα,1305,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,284,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,12570,Ηealth - Μedicine,1251,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,6,Μαγειρική-συνταγές,775,Μουσική,210,Νίκος Ράμμος,243,Ομογένεια,880,Συγγραφείς,148,
ltr
item
TGBNEWS: Επίθεση με VAN στο Toronto: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής;
Επίθεση με VAN στο Toronto: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής;
https://4.bp.blogspot.com/-bwUouK2aifo/Wt-vR1vTapI/AAAAAAAAfxU/Js9k1HsT-TEigrgWAdCU9JpF2UwXlCg_QCLcBGAs/s640/7TN2YCCOAZGWTMB2JKFVLKDLCM.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-bwUouK2aifo/Wt-vR1vTapI/AAAAAAAAfxU/Js9k1HsT-TEigrgWAdCU9JpF2UwXlCg_QCLcBGAs/s72-c/7TN2YCCOAZGWTMB2JKFVLKDLCM.jpg
TGBNEWS
http://www.tgbnews.com/2018/04/van-toronto.html
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2018/04/van-toronto.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy