Ηλιδα: Μεγάλης σπουδαιότητας συνάντηση του Δημάρχου Ηλιδας με τον "Παγκόσμιο Ινδό" [video & φωτογραφίες]


Μιας μεγάλης σπουδαιότητας συνάντησης είχε σήμερα το απόγευμα ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, με τον Ινδό Assem Chauhan, μέλος μίας από τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες οικογένειες στον τομέα της εκπαίδευσης.

Αν η συνεργασία, που απόψε συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών, προχωρήσει τότε θα υπάρξει μια μεγάλη ανάπτυξη σε όλο τον δήμο Ήλιδας στο τομέα της εκπαίδευσης και όχι μόνο, αφού αυτή η συνεργασία θα είναι πολυεπίπεδη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο κος Assem Chauhan διάλεξε την Ήλιδα ως τη μόνη περιοχή σε ολόκληρη την Ελλάδα για να συζητήσει με τον δήμαρχο και από κοινού να συμφωνηθούν συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Ο κος Chauhan, ο οποίος συνοδευόταν και από την οικογένειά του, κάλεσε τον Δήμαρχο στην Ινδία, ενώ στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η αδελφοποίηση της Αμαλιάδας με αντίστοιχη μεγάλη πόλη της Ινδίας.

  Δείτε το video
Assem Chauhan (Ασσήμ Τσοουχάν)

"Έρχομαι από το Νέο Δελχί της Ινδίας. Ο λόγος που σήμερα είμαι εδώ είναι ιδιαίτερος. Έρχομαι εκ μέρους του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού οργανισμού της Ινδίας κι ένας από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ασίας. Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα καθώς ο Πρόεδρος της Ινδίας συναντάει τον Πρόεδρο της Ελλάδας κι εγώ σήμερα συναντάω τον δήμαρχο Ήλιδας και θα προσπαθήσουμε να θεμελιώσουμε τις σχέσεις ανάμεσα σε δύο λαούς, με την Ήλιδα η οποία είναι γνωστή η σχέση της με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μέσω αυτής της φιλίας θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο στην Ήλιδα και την Ήλιδα στον κόσμο. Αυτά τα πράγματα βασίζονται στα άτομα και αφού γνωρίσαμε σήμερα τον δήμαρχο της Ήλιδας αισθανόμαστε πολύ άνετα για μια σχέση φιλίας και συνεργασίας για το μέλλον".

Σε ερώτηση του newsgf.net, η επιλογή της Ήλιδας με ποια κριτήρια έγινε ο κος Chauhan τόνισε ότι, "Εχουμε φίλους στη περιοχή, μία είναι η κα Νικολοπούλου Σταμάτη η οποία μέσω της συνεργασίας της με τον οργανισμό και την κα Ραχμάλ για πάνω από δέκα χρόνια, βρεθήκαμε σε ένα συνέδριο στην Πάτρα για την αειφορία κι έτσι ξεκίνησε η σχέση μας με την Ήλιδα. Υπάρχει ακόμη ένας λόγος και είναι ότι η Ήλιδα και η Ολυμπία είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο για την τελειότητα του ανθρώπου και για την ανθρώπινη προσπάθεια η οποία έφτασε στο απόγειό της".

Σε νέα μας ερώτηση αν το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επισκέψεις και σε άλλες πόλεις, ο κος Chauhan είπε πως, "όχι, μόνο η Ήλιδα ήταν στο πρόγραμμά μας. Από εδώ θα πάει στην Αθήνα για μία ημέρα με την οικογένεια και μετά θα αναχωρήσει για την πατρίδα του".


Χρήστος Χριστοδουλόπουλος 
Δήμαρχος Ηλιδας 

"Υποδεχθήκαμε σήμερα τον κο Chauhan, ο οποίος ήταν στο παγκόσμιο συνέδριο που από χθες γίνεται στην Πάτρα για το περιβάλλον και μας ζήτησε αυτή μας την συνάντηση για να αναπτυχθούν δεσμοί συνεργασίας σε διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων και η εκπαίδευση. Όχι μόνο για την ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών ως όμιλος που έχει αναπτύξει 130 πανεπιστήμια σε όλες τις χώρες.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό είναι κρατικό θέμα και δεν αφορά τον δήμο, όμως μπορούν να αναπτυχθούν δραστηριότητες σε άλλους τομείς όπως είναι ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα και διάφορα άλλα. Πάνω απ' όλα όμως τον δεχτήκαμε κοντά μας ως φίλο, σαν δύο αρχαίοι λαοί που μπορούν να συναντηθούν και να συζητήσουν για την ιστορία, την οποία ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία της αρχαίας Ήλιδας και γι' αυτό επέλεξε την Ήλιδα σαν έναν σταθμό στην Ελλάδα, να συζητήσει για επενδύσεις.

Ευχόμαστε αυτή η συνάντηση να έχει συνέχεια. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας. Τις επόμενες ημέρες δικοί του συνεργάτες και δικοί μου θα καθορίσουν πότε θα γίνει η επόμενη συνάντησ΄'η μας. Μας προσκάλεσε στο Νέο Δελχί. Όλοι μιλάμε για ανάπτυξη και επενδύσεις. Μακάρι να ξεκινήσει κάτι γιατί θα είναι καλό για όλους και περισσότερο για τον τόπο μας. Τον ευχαριστώ και πιστεύω ότι η σημερινή μας συνάντηση να είναι η απαρχή μιας περαιτέρω συνεργασίας".


Ποιος είναι «Ο Παγκόσμιος Ινδός» Assem Chauhan (Ασσήμ Τσοουχάν) 

Ο Assem Chauhan (Ασσήμ Τσοουχάν) προέρχεται από Ινδική οικογένεια, η οποία αποτελεί κάτι περισσότερο από μία συνηθισμένη Ινδική οικογένεια. Πέρα από το γεγονός πως ακολουθούν πιστά τις τιμημένες αξίες, φέρουν το όνομα μίας από τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες οικογένειες στον τομέα της εκπαίδευσης.

Οι προσπάθειές τους ανέδειξαν το “Amity University” ως παγκόσμιο ηγέτη που έχει στόχο την επαγγελματική επιτυχία των μαθητών του. Το “Amity University” με 130 παραρτήματα διεθνώς (Ινδία/ Αμερική/ Ευρώπη), είναι γνωστό για την ικανότητα του να εφευρίσκει, να προσφέρει και να διδάσκει πρωτότυπα και πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα. Μια σωρεία λόγων κρύβεται πίσω από την επιτυχία του και την αέναη βασιλεία του στην κορυφή της εκπαίδευσης.

Ο νεότερος απόγονος της οικογένειας Chauhan, που είναι γνωστός για την καινοτόμα σκέψη του, αποτελεί την κινητήριο δύναμη των επιχειρηματικών τους ενεργειών. Αυτό που στοιχειοθέτησε τον Assem Chauhan ως ηγέτη είναι οι ξεκάθαρες επιδιώξεις του και η πρόθεση του να τις υλοποιεί. Η στενή του σχέση και η ενασχόλησή του με τον ιδιωτικό τομέα τον κατέστησαν ικανό να αντιλαμβάνεται τι απαιτεί μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα πιστεύει, «Δεν είναι μόνο οι ιδέες ή η προνοητικότητα που οδηγούν στην επαγγελματική επιτυχία, αλλά, επιπλέον, η πραγματική εφαρμογή και η εκτέλεση μίας ιδέας». Δεν είναι περίεργο πως έχει συμβάλει στην ανάδειξη της ομάδας Πανεπιστημίων Amity σε πρωτοφανή ύψη και εργάζεται πυρετωδώς για την επέκταση του Ιδρύματος σε ολόκληρη την Ινδία. Η εύστοχη επιχειρηματική του αίσθηση αποτελεί επίσης ένα από τα κεντρικά σημεία και τους λόγους για τους οποίους η δραστηριότητα του είναι προσοδοφόρα και διανύει αυτή την περίοδο άνθηση. Ο ίδιος δηλώνει «Ποιο είναι το νόημα να διατηρείς μία προσοδοφόρα επιχείρηση χωρίς να είναι ξεκάθαρη η ροή των εσόδων».

Οι ικανότητές του στην ανάπτυξη και την καθοδήγηση επιχειρήσεων γρήγορα μετατράπηκαν σε μύθο, αλλά η ευχαρίστηση του βρίσκεται στην δημιουργία. Το Πανεπιστήμιο Amity διέθετε καινοτόμα μέσα προκειμένου να προετοιμάσει τους φοιτητές του σχετικά με τις επιχειρήσεις. Η επιθυμία του να προωθήσει επαγγελματικά τους μαθητές αποδεικνύεται και από το Youth Tv. Πρόκειται για το 24ωρο τηλεοπτικό κανάλι του Amity το οποίο προβάλει εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνουν και προβάλουν οι ίδιοι οι φοιτητές μέσα από το στούντιο που διατηρεί το Πανεπιστημίου.

Τα περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν από τον Assem για αυτό το έργο αποδεικνύουν ότι είναι έτοιμος αλλά και ικανός να επενδύσει τα χρήματά του εκεί όπου είναι απαραίτητο. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος «Η δύναμή μας είναι οι μαθητές μας». Επίσης συμπληρώνει «Γνωρίζουμε πως υπάρχει μεγάλη ποσότητα δημιουργικής ενέργειας στην ινδική νεολαία. Αυτή είναι που θέλουμε να γίνει ο θεμέλιος λίθος του προγράμματος. Προσπαθήσαμε να καταστήσουμε την εκπαίδευση πιο διαδραστική περικλείοντας μέσα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα τη χρήση διάφορων μέσων επικοινωνίας».

Ο Assem πιστεύει πως η μανιώδης αφοσίωση ενός επιχειρηματία στο κέρδος ίσως καταφέρει να τον καταστήσει επιτυχημένο αλλά αυτό δεν αποτελεί εγγύηση για την αρτιότητα του έργου του. Επισημαίνει «ο καλύτερος επενδυτής είναι εκείνος που δεν κυνηγάει το χρήμα αλλά το πάθος». Ο Aseem εννοεί κάθε του λέξη και ο ίδιος αγωνίζεται με πάθος για το ποδόσφαιρο. Οι προσπάθειες του με τη συνεργασία του Bhijoy Basu ο οποίος κατέχει θέση προπονητή οδήγησαν στο Magic of Football, έτσι οι φανατικοί οπαδοί αυτού του υπέροχου παιχνιδιού διατήρησαν μια σταθερή πορεία, προκειμένου να δημιουργήσουν το αθλητικό συγκρότημα του “Amity University” το οποίο αποτελεί ένα χώρο προπόνησης παγκοσμίου επιπέδου.

Το όνειρό του δεν περιορίζεται μόνο να προπονεί καλούς ποδοσφαιριστές στα “Amity Universities”, αλλά ελπίζει πως κάποια μέρα θα δημιουργήσει μία ινδική ποδοσφαιρική ομάδα παγκόσμια κλάσης. Κατέχει διάφορες θέσεις, και εκτός από το γεγονός πως διατελεί πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ritnand Baldev Education Foundation, έχει αναδειχθεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της διασυνοριακής ομάδας. Κατέκτησε αυτές τις θέσεις και τα αξιώματα αξιοκρατικά και τα διατηρεί χάρις τις ικανότητες και την εμπειρία του. Η εμπειρία του στα επιχειρηματικά κεφάλαια διευρύνθηκε από το μηχανικό πλεόνασμα εκατομμυρίων δολαρίων σε επενδύσεις 500 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Η πραγματοποίηση επενδύσεων για άτομα που άνηκα στο Fortune 100 CEO (ή Η πραγματοποίηση επενδύσεων για άτομα που διέθεταν τις πιο προσοδοφόρες επιχειρήσεις) και πλούσιες οικογένειες ήταν μόνο ένας από τους πολλούς τομείς στους οποίους διακρίθηκε. Η θητεία του στην Mercer Management Consulting τον εξοικείωσε με τη στρατηγική και τον σχεδιασμό πίσω από εταιρείες όπως η JP Morgan. Απόφοιτος της Σχολής Επιχειρήσεων Wharton στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και του διακεκριμένου προγράμματος Jerome Fisher στη Διαχείριση & Τεχνολογία, ο Aseem διαθέτει ένα ιδιαίτερα υψηλό εκπαιδευτικό υπόβαθρο.

Είναι λογικό, υπό το πρίσμα αυτών των γεγονότων, να υπηρετεί στην Εθνική Επιτροπή Βιοτεχνολογικής Πολιτικής της Ινδίας και στην Εθνική Επιτροπή για την Ανώτατη Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση. Οι τρεις δεκαετίες που πέρασε στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α διεύρυναν το όραμά του και τον κατέστησαν έναν πραγματικό πολίτη του Κόσμου. Δεν ξέχασε, όμως, ποτέ την ανατροφή του σε μια παραδοσιακή ινδική οικογένεια, για το λόγο αυτό οι προσπάθειές του να καταστήσει την Ινδία παγκόσμιο ηγέτη ήταν αδιάκοπες.

Ο Aseem Chauhan αποτελεί πρότυπο ενός Παγκόσμιου Ινδού ο οποίος εύκολα γεφύρωσε το κενό που χωρίζει εμάς από τον κόσμο.

H άφιξη του Assem Chauhan, 
της συνοδείας & της οικογένειάς του


Φωτογραφίες από την σύσκεψηName

Admin Says,742,Break News,10324,History,573,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1011,Interesting,2646,Movies,13,Nature-Travel,546,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,562,Social Media,137,Sports,1021,Video,29,Άρθρα,568,Αστυνομιία-Έγκλημα,1356,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,288,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,12768,Ηealth - Μedicine,1270,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,6,Μαγειρική-συνταγές,803,Μουσική,214,Νίκος Ράμμος,245,Ομογένεια,893,Συγγραφείς,151,
ltr
item
TGBNEWS: Ηλιδα: Μεγάλης σπουδαιότητας συνάντηση του Δημάρχου Ηλιδας με τον "Παγκόσμιο Ινδό" [video & φωτογραφίες]
Ηλιδα: Μεγάλης σπουδαιότητας συνάντηση του Δημάρχου Ηλιδας με τον "Παγκόσμιο Ινδό" [video & φωτογραφίες]
https://3.bp.blogspot.com/-Es2jML24ZAg/WygFlmuI6AI/AAAAAAACvUY/uZyAXj0vZOMqmx72rbgevZCibBjAv1-NwCLcBGAs/s640/P1130821.JPG
https://3.bp.blogspot.com/-Es2jML24ZAg/WygFlmuI6AI/AAAAAAACvUY/uZyAXj0vZOMqmx72rbgevZCibBjAv1-NwCLcBGAs/s72-c/P1130821.JPG
TGBNEWS
http://www.tgbnews.com/2018/06/video_18.html
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2018/06/video_18.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy