Γιατί δεν γράφεις κάτι;

SHARE:


"Τόσοι Οργανισμοί και Σύλλογοι στην παροικία βρε Νικόλα, εσύ γιατί δεν γράφεις κάτι;"

Αυτό μου είπε ένα γνωστό μου ζευγάρι προχτές το βράδυ, σε μια τυχαία συνάντησή μας στο Pape.

Γιατί δεν γράφω...

Γιατί κουράστηκα. Γιατί βαρέθηκα. Γιατί το μόνο που μου έμεινε, είναι απογοήτευση και τίποτε περισσότερο. Πλέον όλα αυτά, μου προκαλούν -αν όχι γέλιο- πλήρη αδιαφορία. Δεν έχω ξανασυναντήσει πουθενά στη ζωή μου τόσο βαρετή και τόσο οξύμωρη κατάσταση. Τέτοιο "πανηγυρτζιλίκι" δεν συναντάς στην ελληνική επικράτεια, ούτε στον πλέον απομακρυσμένο καταυλισμό Αθίγγανων.

Τέτοια "δίψα" για προεδριλίκια, με τόσα πισώπλατα μαχαιρώματα και αδιάκοπες ίντριγκες, αλλά και τέτοια "πείνα" για "βραβεία" και "τίτλους", δεν πρόκειται να δείς πουθενά αλλού. Αυτά μόνο σε Αμερική και Καναδά συμβαίνουν.

Οι πλέον "αποκομμένοι" Έλληνες απανταχού της γης, που η μόνη τους σχέση πια με την Ελλάδα, είναι πρώτα τα πανηγύρια, κατόπιν η καταγωγή των προγόνων τους, και μερικές φορές τα ελληνικά τους (ακόμη) ονόματα, που ήδη σε μεγάλο ποσοστό τα άλλαξαν πολλοί, άλλοι τα κόντυναν, και οι υπόλοιποι θα τα αλλάξουν μια μέρα κι εκείνοι. Απλά, είναι θέμα χρόνου, τίποτε περισσότερο.

Έτσι κι αλλιώς, ήδη ο Παναγιώτης συστήνεται σαν "Πίτερ", όπως κι ο Γιώργος ως "Τζώρτζ" και πάει λέγοντας. Μήπως κάνω λάθος; Αφού να φανταστείς, μέχρι κι εγώ το έκανα "Νίκ" για να μην αισθάνομαι σαν ...αποκομμένος "πληβείος".

Έχει πολλούς Οργανισμούς και συλλόγους είπατε. Μάλιστα...

Όσους Οργανισμούς, όσους Συλλόγους και να φτιάξουν εδώ, το τέλος του ελληνισμού και της "ελληνικότητας", είναι προδιαγεγραμμένο και δεν μπορεί να το αλλάξει, ούτε πρόκειται να το σταματήσει κανένας.

Όλοι τους "σκοτώνονται" για μια θέση, για προεδριλίκια, για τιμητικούς τίτλους και για άχρηστα "βραβεία". Όλοι την είδαν αντιπρόσωποι των άλλων, λες και οι άλλοι αισθάνονταν ακέφαλοι και χρειάζονταν τσομπάνους να τους καθοδηγούν και να τους αντιπροσωπεύουν. Ξεχνάνε πως ο κόσμος μπορεί μια χαρά (και πολύ καλύτερα μάλιστα) να τα καταφέρει μονάχος, χωρίς να ανήκει σε αγέλες.

Οι περισσότεροι Οργανισμοί, Σύλλογοι και εκκλησίες σας, το μόνο που ήξεραν και ξέρουν να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχουν, είναι να στήνουν χορούς και πανηγύρια και να μαζεύουν χρήματα. Και καλά κάνουν. Αλλά, ας μας πούν και τι πρόσφεραν; Σε ποιούς πρόσφεραν ή ποιοί ακριβώς επωφελήθηκαν;
...με εξαίρεση πάντα ορισμένων φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων από 2-3 Συλλόγους/Οργανισμούς που αξίζουν επαίνους, και είναι σχεδόν πάντα οι ίδιοι, μα που δυστυχώς μέσα στο πλήθος, μοιάζουν σταγόνα στον ωκεανό...
Οργανισμοί και σύλλογοι, με πολλούς απ' αυτούς να έχουν πίσω τους ιστορίες σκοτεινές. Χρήματα έκαναν φτερά, περιουσίες εξανεμίστηκαν, φιλίες γκρεμίστηκαν. Μα πάνω απ' όλα -και το χειρότερο- γκρεμίστηκε η εμπιστοσύνη του κόσμου στους θεσμούς...
Όμως, στο ερώτημα: «Πόσα "φαγώθηκαν" όλα αυτά τα χρόνια και από ποιούς "ταχυδακτυλουργούς";» Κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν γνωρίζει, ούτε απαντά. Άκρα του τάφου σιωπή! ΜΗ ΤΖΙΖ!!! Όποιος μιλήσει γι αυτά, «κάηκε!!!»

Και μετά ανησυχείτε τάχα επειδή δεν γράφω εγώ; 

Και ποιός χέστηκε αν γράφω εγώ και γενικότερα το τι γράφω;
Γιατί δεν ανησυχείτε καλύτερα για τον κόσμο που απομακρύνεται;
Και απομακρύνεται γιατί κουράστηκε, όπως κι εγώ, να ακούει για απάτες και φαγοπότια που στήνονταν με τα χρήματά του εις βάρος του, για να περνάνε κάποιοι καλά, διαιωνίζοντας το «εις υγεία των κορόιδων». Γιατί κουράστηκε να ακούει για ίντριγκες, δικαστήρια, "πολέμους" και ...σωτήρες!!!

Άρχισε πλέον -και ειδικά η νεολαία- να απομακρύνεται από όλα αυτά.
Σιχάθηκε να ακούει για φιλοχρήματους παπάδες, για ανίκανους "ηγέτες", για "κομπιναδόρους" που σφετερίζονται θέσεις και εξουσίες, για αυτόκλητους "εκπροσώπους" του ελληνισμού, μα, πάντα για το καλό ΤΟΥΣ...

Κατάλαβε πλέον ο καθ' ένας, έμαθε, άκουσε, είδε, ότι «μόνο αυτός μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια και τίμια τον εαυτό του». Κανένας άλλος.
Ο "άλλος" πάντα, μόνο την πάρτη του θα κοιτάει και τα δικά του άτομα, αυτά τον νοιάζουν ...Α! ναι! και την κλίκα του. Και εδώ πέρα, από κλίκες... να χορτάσουν τα μάτια σου!

Σύλλογοι και Οργανισμοί, διοικούνται από άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 70 χρόνια.
Τι μπορούν να προσφέρουν πλέον; Την ξεπερασμένη και δυστυχώς -και αποδεδειγμένα- την ανύπαρκτη σοφία τους; ή την χοληστερίνη τους; Ή μήπως -κάποιοι- την κακία, τη "στέρηση και δίψα" για εξουσία και καρέκλα, και κάποιοι άλλοι, την  εσώψυχη μοχθηρία τους που έκρυβαν μια ζωή;

Μιλάνε σήμερα εκ του ασφαλούς, με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο για τους νέους μετανάστες λόγω της κρίσης και τους αποκαλούν "λαθρομετανάστες", ξεχνώντας ότι κι οι ίδιοι, πρώην μετανάστες είναι, που ήρθαν εδώ "θεόφτωχοι και νηστικοί" με πλεχτά σώβρακα, πολλοί μάλιστα ως πληρώματα καραβιών, που ξεμπάρκαραν νύχτα και παράνομα στον Καναδά, δηλαδή σαν... "λάθρομετανάστες" κι αυτοί.

Αυτοί είναι που κινούν σήμερα τα νήματα μιας ολόκληρης παροικίας;
Και θέλετε να τους χτυπάω παλαμάκια;
Για ποιό πράγμα; Που διατήρησαν την μιζέρια που κουβάλησαν από τα χωριά τους όταν ήρθαν, χωρίς να αλλάξουν σπιθαμή πρός το καλύτερο; Ή που προσπαθούν διακαώς, όλη αυτή τους τη μιζέρια να την μεταγγίσουν και στους απογόνους τους;

Δεν πα να βάλουν λουκέτο οι Σύλλογοι, η μητρόπολη, οι εκκλησίες κι οι Οργανισμοί σας; Δεν μου καίγεται καρφάκι Μα την αλήθεια!!!

(*) Οι δύο - τρεις που αξίζουν και που προσφέρουν έργο βοηθώντας κόσμο; Ναι!
Εύχομαι να συνεχίσουν να υπάρχουν γιατί αυτοί οι λίγοι και άξιοι, πάντα θα χρειάζονται!
Οι υπόλοιποι του "φέρτε-δώστε", αυτοί που "τρώνε δίχως να προσφέρουν τίποτε και σε κανέναν" παρά μόνο στους ημετέρους και στις τσέπες τους, ή παριστάνουν τους προέδρους για το θεαθήναι, για να πουλάνε πόζες, «στο καλό και μη μας γράψετε!»
Αρκετά έχουν "εκπροσωπήσει" τον ελληνισμό, κάνοντάς του πραγματική αφαίμαξη σαν βάμπιροι. Καιρός να τον αφήσουν στην ησυχία του.

Έρχονται χρόνοι δίσεκτοι. Ξυπνήστε επιτέλους και μην επαναπαύεστε!
Οι επίγειοι Παράδεισοι, τα νταχτιριντί , τα "ώπα! ώπα!", όπως και τα χρόνια με τις παχιές αγελάδες, τελείωσαν! Έφυγαν ανεπιστρεπτί. Ασχοληθείτε με πιό σοβαρά ζητήματα.
Κοιτάξτε λίγο μακρύτερα. Γιατί, έτσι και δείτε τι έρχεται, θα φρίξετε!!

Άντε πάλι, με κάνατε και έγραψα...

Name

Admin Says,741,Break News,10324,History,560,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1004,Interesting,2585,Movies,13,Nature-Travel,536,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,558,Social Media,137,Sports,1002,Video,29,Άρθρα,555,Αστυνομιία-Έγκλημα,1305,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,284,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,12570,Ηealth - Μedicine,1251,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,6,Μαγειρική-συνταγές,775,Μουσική,210,Νίκος Ράμμος,243,Ομογένεια,880,Συγγραφείς,148,
ltr
item
TGBNEWS: Γιατί δεν γράφεις κάτι;
Γιατί δεν γράφεις κάτι;
https://1.bp.blogspot.com/-jfaXPxWeSu4/WvUN38WSNKI/AAAAAAAAf-0/DcpV8ti5AW0BgX1WYrgk9KvqoaAm3H1lgCLcBGAs/s640/papal_throne.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-jfaXPxWeSu4/WvUN38WSNKI/AAAAAAAAf-0/DcpV8ti5AW0BgX1WYrgk9KvqoaAm3H1lgCLcBGAs/s72-c/papal_throne.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/05/blog-post_11.html
https://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2018/05/blog-post_11.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy