Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας των αντικαρκινικών φαρμάκων

SHARE:


Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των εννέα μελών της σπείρας που διακινούσαν παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα. Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε η αστυνομία πρόκειται για τους:

Deyab Husseinπου γεννήθηκε την 21-01-1948 στην Αίγυπτο


Ιωάννα Ραντοπούλου που γεννήθηκε την 27-11-1961 στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου


Εμμανουήλ Βαρβέρη που γεννήθηκε 19-11-1954 στο Περιστέρι


Μαχερ Μαχμούντ που γεννήθηκε 01-11-1959 στην Αίγυπτο


Δημήτρη Λαγούδηπου γεννήθηκε 18-06-1959 στην Πρέβεζα


Αικατερίνη Καταπόδη που γεννήθηκε την 13-02-1965 στην Αιτωλοακαρνανία


Γεωργία Πατήλα που γεννήθηκε 10-06-1969 στην Άρτα


Salem Moussa που γεννήθηκε 07-09-1967 στην Αίγυπτο


Λάζαρο Παπακωνσταντίνου που γεννήθηκε την 08-12-1957 στην ΑθήναΠώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη της σπείρας

Το κουβάρι λύθηκε έπειτα από έλεγχο σε φαρμακαποθήκη της Γερμανίας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν εισαχθεί μεγάλες ποσότητες ακριβών, νοσοκομειακών φαρμάκων, τα οποία έφεραν ελληνική σήμανση αλλά όχι ταινίες γνησιότητας. Ο φερόμενος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είναι ένας Αιγύπτιος, μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, ο οποίος εμφανίζεται να δίνει οδηγίες στα μέλη, να επικοινωνεί μαζί τους και να καθορίζει τις τιμές της αγοράς.

Τα προϊόντα αυτά είχαν εισαχθεί στη Γερμανία από ελληνικό φαρμακείο που ανήκει σε βασικό κατηγορούμενο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το εν λόγω φαρμακείο είχε εκδώσει τιμολόγια για εισαγωγή φαρμάκων από εταιρεία στο Κάιρο, καθώς και τιμολόγια για την πώληση των ίδιων φαρμάκων στη γερμανική φαρμακαποθήκη και σε άλλη εταιρεία στην Ελβετία. Το συνολικό ποσό που πλήρωσε το φαρμακείο για εξαγωγές ανέρχεται στα 24,9 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό από την πώληση φτάνει τα 25,1 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό της αστυνομίας, «από τον έλεγχο των τιμολογίων που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε μεταξύ άλλων ότι για τα έτη 2013-2016 έχουν εκδοθεί τιμολόγια για αγορά φαρμάκων κυρίως ελληνικής προέλευσης, υψηλού κόστους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης , από εταιρεία με έδρα το Κάιρο προς το φαρμακείο εμπλεκόμενου στην υπόθεση, και επίσης τιμολόγια πώλησης των ιδίων φαρμάκων, από το εν λόγω φαρμακείο προς τη φαρμακαποθήκη Γερμανίας, καθώς και άλλη εταιρεία στην Ελβετία.

Η οργάνωση, αποκάλυψαν οι καταθέσεις, είχε συγκεκριμένη δομή και φέρεται να αποτελείτο από τέσσερις πυρήνες. Ο πρώτος ήταν οι γιατροί και νοσηλευτές που εξέδιδαν ψευδείς συνταγές· ο δεύτερος αναλάμβανε την αποθήκευση και την εξαγωγή των φαρμάκων· ο τρίτος πυρήνας υπεξαιρούσε σκευάσματα από το Λαϊκό Νοσοκομείο· και ο τέταρτος αναλάμβανε την υπεξαίρεση από άλλα νοσοκομεία, φαρμακεία του ΕΟΓΤΥΥ και φαρμακεία ιδιωτών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορά κατά περίπτωση στην συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ), απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση επάγγελμα και συνήθεια, πλαστογραφία μετά χρήσεως, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ επάγγελμα συνήθεια και εξακολούθηση, έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτες συναλλαγές κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση, καθώς και προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πρώτος πυρήνας:

Είχε κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση των στόχων της οργάνωσης, καθώς αναλάμβανε την παράνομη προμήθεια των φαρμάκων από τα μέλη των άλλων πυρήνων και την αποθήκευση και εξαγωγή αυτών στο εξωτερικό, συμφώνα με τις παραγγελίες και τις συμφωνηθείσες τιμές πώλησης. Μέλη του πυρήνα διαχειρίζονταν το φαρμακείο 70χρονου συλληφθέντα, προκειμένου να προσδίδουν νομιμοφάνεια στα φάρμακα που εξήγαγαν στο εξωτερικό, εκδίδοντας προς τούτο σχετικά εικονικά τιμολόγια με παραλήπτη φαρμακαποθήκη.

Δεύτερος πυρήνας:

Εκτελούσε παρόμοιες δραστηριότητες με τον πρώτο πυρήνα, με τη διαφορά ότι δρούσε υπό την κάλυψη φαρμακαποθήκης, πραγματοποιώντας συναλλαγές με το προαναφερόμενο φαρμακείο. Παράλληλα, μέρος των μεταφορών των φαρμάκων στο εξωτερικό, αναθέτονταν σε δύο μέλη του, οι οποίοι αναλάμβαναν την συσκευασία και αποστολή στο εξωτερικό αεροπορικώς.

Τρίτος πυρήνας:

Είχε αναλάβει την προμήθεια του πρώτου πυρήνα με τα φαρμακευτικά σκευάσματα, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα των μελών του, ως νοσηλευτικό προσωπικό σε δημόσιο Νοσοκομείο της Αθήνας, απ‘ όπου υπεξαιρούσαν φαρμακευτικά σκευάσματα και στη συνέχεια τα διοχέτευαν στο εξωτερικό.

Τέταρτος πυρήνας:

Μέλη του τέταρτου πυρήνα προμήθευαν τον πρώτο πυρήνα με φαρμακευτικά σκευάσματα, που περιέρχονταν στην κατοχή τους από νοσοκομεία και φαρμακεία, εκμεταλλευόμενα την επαγγελματική τους ιδιότητα, καθώς, ως ιατροί συνέτασσαν ιατρικές πιστοποιήσεις ασφαλισμένων, βεβαιώνοντας ψευδώς ότι πρόκειται για πάσχοντες από ογκολογικές ή άλλες σοβαρές παθήσεις.

Στη συνέχεια, έτερα μέλη του πυρήνα, εξαπατούσαν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΕΦΚΑ, ΕΟΠΥΥ, δημόσια νοσοκομεία), προκαλώντας ζημιά ισόποση με την αξία των φάρμακων, που αναγράφονταν στις παράνομες συνταγογραφήσεις.

Από την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα 2013 έως 2016: εκδόθηκαν εικονικά τιμολόγια αγοράς φαρμακευτικών σκευασμάτων από εταιρεία με έδρα το εξωτερικό, προς το προαναφερόμενο φαρμακείο, συνολικής αξίας 24.913.375 ευρώ, σύμφωνα με την αξία των επίμαχων τιμολογίων πώλησης φαρμακευτικών σκευασμάτων στο εξωτερικό, που εκδόθηκαν από το ίδιο φαρμακείο, τα έσοδα από την εγκληματική δραστηριότητα υπολογίζονται στα 25.073.196 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε συνολική ποσότητα 14.401 σκευασμάτων.

Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε, ότι η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από την δράση της οργάνωσης, λαμβάνοντας υπόψη την κατώτερη φαρμακευτική τιμή των ανωτέρω σκευασμάτων, ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στα 13.690.376 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

μεγάλος αριθμός φαρμακευτικών σκευασμάτων συνολικής αξίας 307.258 ευρώ,
το χρηματικό ποσό των 63.815 ευρώ,
9 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα,
συσκευές κινητών τηλεφώνων και πλήθος καρτών SIM,
κάρτες ανάληψης διαφόρων τραπεζικών ιδρυμάτων, καθώς και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων.

Οι χώροι που κατασχέθηκαν τα ανωτέρω σκευάσματα - φάρμακα δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια για την αποθήκευση και διακίνησή τους και κρίνονται ακατάλληλοι, με αποτέλεσμα τα εν λόγω φάρμακα να κρίνονται ως επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία.

Τέλος, στο πλαίσιο της διερεύνησης, προέκυψε ότι σε βάρος του 64χρονου αρχηγικού μέλους της οργάνωσης εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για απάτη, συνολικής ποινής φυλάκισης έντεκα (11) ετών. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της οργάνωσης και οι επιμέρους διασυνδέσεις τους τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

  newpost.gr
Name

Admin Says,741,Break News,10324,History,560,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1004,Interesting,2585,Movies,13,Nature-Travel,536,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,558,Social Media,137,Sports,1002,Video,29,Άρθρα,555,Αστυνομιία-Έγκλημα,1305,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,284,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,12570,Ηealth - Μedicine,1251,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,6,Μαγειρική-συνταγές,775,Μουσική,210,Νίκος Ράμμος,242,Ομογένεια,880,Συγγραφείς,148,
ltr
item
TGBNEWS: Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας των αντικαρκινικών φαρμάκων
Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας των αντικαρκινικών φαρμάκων
https://4.bp.blogspot.com/-LbY6DFAwQdI/WvRWUqPyL8I/AAAAAAACn0Y/M3cXZF76pyEox0xnx48AkNVyOkQDq2mZgCLcBGAs/s640/drugs3322564.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-LbY6DFAwQdI/WvRWUqPyL8I/AAAAAAACn0Y/M3cXZF76pyEox0xnx48AkNVyOkQDq2mZgCLcBGAs/s72-c/drugs3322564.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/05/blog-post_95.html
https://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/
http://www.tgbnews.com/2018/05/blog-post_95.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy