Το Σκοπιανό πλήττει την κυβέρνηση: Στους 152 η κυβερνητική πλειοψηφία

SHARE:


Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ ο Γιώργος Λαζαρίδης – Να παραδώσει την έδρα ζητάει το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Την παραίτηση του από την κοινοβουλευτικη ομάδα των ΑΝΕΛ κατέθεσε το μεσημέρι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης. 

Σημειώνεται πως ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος εκλέγεται στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, έχει εκφράσει τη διαφωνία του για τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής του έχουν να κάνουν με το Σκοπιανό. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι «δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος στη συνείδησή του». Μετά την εξέλιξη αυτή, οι ΑΝΕΛ μένουν με οκτώ βουλευτές και η κυβερνητική πλειοψηφία με 152. Πρόκειται για τη δεύτερη «απώλεια» για τους ΑΝΕΛ, μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου, επειδή ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής της ΝΔ για το Σκοπιανό.

ΑΝΕΛ: Να παραδώσει την έδρα

«Τον δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε. Αφού, λοιπόν, δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του, πρέπει και να παραδώσει την έδρα του, η οποία ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον πρωθυπουργό ενώπιον δύο υπουργών» προσθέτει ο κ. Τοσουνίδης και καταλήγει: «Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα, η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».

Γιατί αποφάσισε να παραιτηθεί

Τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξηγεί στην μακροσκελή επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Γιώργος Λαζαρίδης. Ο κ. Λαζαρίδης προτάσσει τη διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών, με την πρόσθετη επισήμανση ότι αυτή πρέπει να υπερψηφιστεί από πλειοψηφία 3/5 της Βουλής, ενώ αναφέρει ότι δέχτηκε απειλές πιέσεις και ύβρεις κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

«Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα».

 Στη συνέχεια της επιστολής του, ο ανεξάρτητος πλέον, βουλευτής υπερασπίζεται την ανάγκη για διευρυμένη πλειοψηφία στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και αναφέρει ότι όταν κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας, σε λάθος χρόνο κατά την άποψή του, είχε να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πράγματα:

Α) Να ενδώσω στις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές (απειλές-ύβρεις κλπ) να στηρίξω την πρόταση δυσπιστίας (…)

Β) Να στηρίξω την κυβερνητική συνοχή για την ολοκλήρωση της Δ’ αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια και στη συνέχεια να ασχοληθώ με το θέμα της συμφωνίας (…)».

 Τι είχε πει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης στην πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας: 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καταρχήν, επειδή από την ιδρυτική μας διακήρυξη δεν μπορούμε να δεχθούμε τη χρήση του όρου Μακεδονία, λέμε όχι και στη συμφωνία και στη χρήση του όρου Μακεδονία. Όμως, λέμε όχι και στην πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας, γιατί, όπως σας είπα, είναι ένα μνημείο υποκρισίας… Εγώ προέρχομαι από τη Νέα Δημοκρατία του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως όρισε τότε το ιδεολογικό περίγραμμα του κόμματος και που δεν έχει καμία σχέση με αυτό το Κόμμα το οποίο βλέπουμε σήμερα στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. ..

Επιτέλους, κύριοι συνάδελφοι, άκουσα μετά από πολύ καιρό κάποιους από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να υπερασπίζονται την περίοδο του Κώστα Καραμανλή. Άκουσα κι εχθές έναν Βουλευτή, άκουσα και σήμερα. Διότι τόσο καιρό, τόσους μήνες ακούω από τους πρώην συνεταίρους σας, από το ΠΑΣΟΚ, να πυροβολούν την περίοδο του Κώστα Καραμανλή, η οποία ήταν η περίοδος που είχε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης η πατρίδα μας και να τη θεωρούν υπεύθυνη για την καταστροφή και την κρίση στη χώρα μας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως είπα προηγουμένως, λέμε «ΟΧΙ» και στην πρόταση μομφής την οποία έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, αλλά το ίδιο λέμε και στη συμφωνία.

Δ. Καμμένος: ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ θα ρίξουν την κυβέρνηση πριν λυθεί το Σκοπιανό

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος έχουν συνεννοηθεί να ρίξουν την κυβέρνηση πριν έλθει προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο η συμφωνία με τα Σκόπια, υποστήριξε μέσω του ΣΚΑΪ ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δημήτρης Καμμένος. Όπως είπε, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ διαβεβαίωσε στην κρίση συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ότι έχει συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό να κάνουν εκλογές όποτε τους συμφέρει.

«Θα κάνω το παν, θα γίνουν εκλογές σε συνεννόηση με τον κύριο Τσίπρα για να μην ψηφιστεί και να μην κυρωθεί η σύμβαση στην Ελλάδα. Άρα, η σύμβαση είναι εν δυνάμει άκυρη» φερεται να είπε στους βουλευτές του ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Δημήτρη Καμμένου. Επέμεινε μάλιστα πως στην ΚΟ είχε συμφωνηθεί να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά.

Τζανακόπουλος: Απολύτως σταθερή η κυβερνητική πλειοψηφία

Την πεποίθησή του ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά είναι απολύτως σταθερή», εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη. «Συνεχίζουμε με απόλυτη ασφάλεια στον δρόμο της οριστικής και αμετάκλητης εξόδου από το μνημόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μας ανησυχεί».

Πάντως σχολιάζοντας την κίνηση του κ. Λαζαρίδη, ο οποίος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής αναφέρθηκε σε απόσπασμα των όσων δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος στην πρόσφατη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα με την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, λίγες μέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup. Επομένως νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Λαζαρίδη από όσες δίνει με την επιστολή της ανεξαρτητοποίησης του».

  www.fortunegreece.com
Name

Admin Says,741,Break News,10322,History,580,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1020,Interesting,2660,Movies,13,Nature-Travel,552,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,563,Social Media,137,Sports,1027,Video,29,Άρθρα,577,Αστυνομιία-Έγκλημα,1381,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,290,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,12819,Ηealth - Μedicine,1278,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,6,Μαγειρική-συνταγές,820,Μουσική,216,Νίκος Ράμμος,249,Ομογένεια,898,Συγγραφείς,151,
ltr
item
TGBNEWS: Το Σκοπιανό πλήττει την κυβέρνηση: Στους 152 η κυβερνητική πλειοψηφία
Το Σκοπιανό πλήττει την κυβέρνηση: Στους 152 η κυβερνητική πλειοψηφία
https://2.bp.blogspot.com/-Xzq12X8vqSY/WzI0thJj50I/AAAAAAACwqU/4A-DREPgzzY6orOs9dfvNWGFhEcxy_YdwCLcBGAs/s640/19647181.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-Xzq12X8vqSY/WzI0thJj50I/AAAAAAACwqU/4A-DREPgzzY6orOs9dfvNWGFhEcxy_YdwCLcBGAs/s72-c/19647181.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/06/152.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/06/152.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy