Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: "Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος, 'πολιτικού θανάτου'!"

SHARE:* Ο Ναμπίλ Μοράντ "κληρονόμησε" μια παράταξη ιδιαίτερα συμπαγής και δυναμική και κατάφερε να την διαλύσει!!!


Δεν πρόλαβε να ... στεγνώσει το μελάνι, απ' όσα πρόσφατα γράφαμε, όπως λέμε στη δημοσιογραφία, και πριν λίγες ημέρες και μάλιστα πρωί-πρωί, ο Διονύσης Μάλλιαρης, κατέθεσε την παραίτησή του τόσο από τη θέση του Αναπληρωτή Δημάρχου, [την οποία τελικά θέση κατέλαβε με απόφαση δημάρχου ο αντιδήμαρχος Χ. Δημόπουλος], όσο και από Επόπτης. Δύο θέσεις άνευ ουσιαστικής σημασίας, αλλά το χειρότερο για την παράταξη του δημάρχου είναι το πολιτικό πλήγμα που δέχτηκε από την παραίτηση του κ. Μάλλιαρη, του πρώτου δημοτικού συμβούλου, ο οποίος είναι κι εκείνος που θα συγκαλέσει σε ειδική συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο για να εκλέξει νέο πρόεδρο, στη θέση του παραιτηθέντα Δημήτρη Χάρδα.

Η παραίτηση του κου Μάλλιαρη ήρθε σχεδόν 24 ώρες μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου του ΔΣ, Δ. Χάρδα, αλλά δεν πρέπει να συνδυάζονται μεταξύ τους ως... οργανωμένο σχέδιο. Γιατί έτσι θα θελήσουν να το παρουσιάσουν κύκλοι της δημοτικής αρχής στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με δεδομένο ότι είναι και πολύ καλοί φίλοι!!!

Όπως είχαμε γράψει, αρκετές φορές, στο newsgf.net, το κλίμα είχε βαρύνει πολύ για τον κο Μάλλιαρη για τον οποίο η κίνηση παραίτησής του ήταν ότι πιο αξιοπρεπές του είχε απομείνει να κάνει. Ο ίδιος είχε υπομείνει πάρα πολλά, επομένως η συγκεκριμένη κίνησή του αποτελούσε μονόδρομο. Ο κ. Μάλλιαρης, όχι μόνο είχε έρθει σε ρήξη με τον αντιδήμαρχο Χρήστο Παλαιολόγο για το περιβόητο... χαλίκι, αλλά και ποτέ δεν του αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες που έκανε για την αναβάθμιση του Συνδέσμου ΗΡΑΚΛΗΣ και του ΚΟΤΥΧΙ ΑΕ. Προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη και πολύ σύντομα θα αποδώσουν καρπούς, αν βέβαια ο δήμαρχος δεν προσπαθήσει να του τις πάρει, για να μη καρπωθεί το κόστος της επιτυχίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, βέβαια, θα αποδειχθεί ότι τον Ναμπίλ Μοράντ δεν τον ενδιαφέρει το όφελος που θα προκύψει για τους δημότες... Αλλά δε νομίζω πως θα το κάνει αυτό!!!

Και οι δύο παραιτήσεις [Χάρδα-Μάλλιαρη], όπως και οι παραιτήσεις-ανεξαρτοποιήσεις Ελένης Καραγιάννη-Λευκαδίτη και Αλεξάνδρας Αλτούνη, φέρουν την... υπογραφή Ναμπίλ Μοράντ, αφού ο ίδιος ως ο ηγέτης, όχι μόνο δεν μπόρεσε να διατηρήσει τη συνοχή στην παράταξη, αλλά φάνηκε αδύναμος να μπορέσει να συμβιβάσει καταστάσεις ανεπίτρεπτες για μια παράταξη.
Ο ίδιος έβλεπε παντού "εχθρούς", προφανώς ακούγοντας έναν στενό πυρήνα, μη λαμβάνοντας υπόψη του ότι τόσο ο Διονύσης Μάλλιαρης όσο και ο Δημήτρης Χάρδας, καθώς και άλλοι που τους έβαλε στο περιθώριο, ήταν αυτοί που τράβηξαν το προεκλογικό 'κανάλι'. Η ανταμοιβή τους από τον κο Μοράντ ήταν η απαξίωσή τους!

Υπάρχουν κι άλλα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι ο Ναμπίλ Μοράντ εμπιστεύθηκε πρόσωπα που εν τέλει μόνο κακό του έκαναν, δίνοντάς του συμβουλές και παρασέρνοντας τον σε μια κατάσταση όπου οι ίδιοι απέβλεπαν μόνο στο προσωπικό όφελος.

Το δυστύχημα είναι ότι ο ίδιος ο δήμαρχος φαίνεται ότι ακόμα δεν καταλαβαίνει το κακό που κάνει στα μέλη της παράταξής του, κάποια εκ των οποίων προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους!!!

Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται, εκτός του ότι χάνει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της παράταξης, [διότι δε νομίζω κανείς να πιστεύει πως οι Χάρδας-Μάλλιαρης θα είναι στο νέο ψηφοδέλτιο του Ναμπίλ Μοράντ], είναι και ποιος θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του ΔΣ, ιδιαίτερα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, αφού απομένει, σχεδόν, ένας μόνο χρόνος μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές [αν ισχύσει αυτό που λέει η τωρινή κυβέρνηση και αν αυτή η κυβέρνηση παραμείνει για πολύ ακόμη στη θέση της] και με δεδομένου ότι οι τόνοι έχουν ανέβει πολύ...

Τόνοι που θα ανέβουν ακόμη περισσότερο από την αντιπολίτευση και τότε ο Ναμπίλ Μοράντ θα νιώσει την... μέγκενη να σφίγγει υπερβολικά...

Και βέβαια το μεγάλο ερωτηματικό είναι ποιοι θα τον ακολουθήσουν από την παράταξή του, αφού ήδη ακούγονται δυο τρία ονόματα που είναι έντονα απογοητευμένα μαζί του και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουν. Αν δεν βρουν άλλη αυτοδιοικητική στέγη θα προτιμήσουν να πάνε σπίτι τους παρά να υποστούν "πανωλεθρία", όπως οι ίδιοι λένε.

Υπάρχει ακόμη μία παράμετρος που μέχρι στιγμής δεν την λαμβάνει κανείς υπόψη: Τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία. Αν τελικά συγκροτηθεί παράταξη που να έχει την, έστω, ανεπίσημη στήριξη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τότε ο Ναμπίλ Μοράντ θα νιώσει υπερβολικά μόνος, επειδή στελέχη του, υποτιθέμενου, στενού του κλοιού θα πάνε όπου το κόμμα τους πει.
Αυτό τόνισε πρόσφατα σημαντικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο δήμο. Επίσης ήδη ένα ακόμη στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Ηλεία, με την εντολή να καταγράφει τις εξελίξεις και να ενημερώσει την ομάδα του κόμματος που ασχολείται κυρίως με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα μας απασχολήσει πολύ έντονα στο επόμενο χρονικό διάστημα και αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο τον δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ που κληρονόμησε μια συμπαγής, και με ιδιαίτερη δυναμική ομάδα, και που κατάφερε να την διαλύσει...

ΥΓ: Ηγέτης, είναι εκείνος που ξέρει, που θέλει, που πραγματοποιεί. Είναι ακόμη εκείνος που κάνει τους άλλους να θέλουν, τους εμπνέει την θέληση, τους ωθεί στην πραγματοποίηση. Ξέρει να τους κάνει να πειθαρχούν και ταυτόχρονα να τον αγαπούν. 

Ο πραγματικός ηγέτης είναι αυτός που κατορθώνει να επιβάλλεται με την καλή συμπεριφορά και τους σωστούς τρόπους. Είναι εκείνος που γνωρίζει πως για να τους οδηγήσει πρέπει να τους προσφέρει τον εαυτό του, να ξέρει να τους αφοσιώνεται. 

Η πίστη σ’ έναν ηγέτη είναι μια άμεση συνέπεια του θαυμασμού και της εμπιστοσύνης που εμπνέει. Ο ηγέτης χαρακτηρίζεται από την πίστη στο έργο του, από την αποφασιστικότητά του, το πνεύμα πειθαρχίας του, την ψυχραιμία του, την καλή του διάθεση, την καλοσύνη της καρδιάς του, το πνεύμα της δικαιοσύνης και τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Όλα αυτά, δηλαδή, που ποτέ δεν ήταν ο Ναμπίλ Μοράντ...
Name

Admin Says,741,Break News,10322,History,580,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1020,Interesting,2660,Movies,13,Nature-Travel,552,Reportage-Exclusive,69,Sience - Technology,563,Social Media,137,Sports,1027,Video,29,Άρθρα,577,Αστυνομιία-Έγκλημα,1381,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,290,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,12819,Ηealth - Μedicine,1278,Καταγγελίες,211,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,6,Μαγειρική-συνταγές,820,Μουσική,216,Νίκος Ράμμος,249,Ομογένεια,898,Συγγραφείς,151,
ltr
item
TGBNEWS: Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: "Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος, 'πολιτικού θανάτου'!"
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: "Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος, 'πολιτικού θανάτου'!"
https://1.bp.blogspot.com/-sY3GU_kEOwI/WywbQ0rNVbI/AAAAAAACv0c/oi62qhuwXOgWDhoWN8AACsxErwg3RU99QCLcBGAs/s640/13317017_255841554771650_1957455925298359323_o.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-sY3GU_kEOwI/WywbQ0rNVbI/AAAAAAACv0c/oi62qhuwXOgWDhoWN8AACsxErwg3RU99QCLcBGAs/s72-c/13317017_255841554771650_1957455925298359323_o.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/06/blog-post_229.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/06/blog-post_229.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy