20 σημάδια ότι το τηλεφώνημα κρύβει κάποια επικίνδυνη απάτη

SHARE:


Είναι το τηλεφώνημα απάτη;

Όταν απαντάτε στο τηλέφωνο θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι μερικές από τις μεγαλύτερες απάτες έχουν γίνει με ένα τηλεφώνημα. Υπάρχουν πολλών ειδών και κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνουν και καινούργιες, πιο ευφάνταστες και πιο πονηρές.

Δείτε παρακάτω τα 20 σημάδια που πρέπει να σας βάλουν σε σκέψεις.


Έχετε κληρωθεί ή δικαιούστε να λάβετε επιστροφή χρημάτων ή χρήματα από την εφορία ή άλλο κυβερνητικό οργανισμό.

Αυτός που σας καλεί σας λέει ότι έχετε κληρωθεί να λάβετε χρήματα από την εφορία ή ότι έχετε κάποια επιστροφή φόρου ή κάτι παρόμοιο και ότι πρέπει να του δώσετε τα στοιχεία της κάρτας σας προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία και να πιστωθεί ο λογαριασμός σας. Αυτό φυσικά δεν είναι ποτέ αλήθεια και όσο κι εάν θα θέλατε να είναι, δεν πρόκειται να συμβεί. Βάλτε μπροστά τη λογική σας και κλείστε το τηλέφωνο.


Κερδίσατε κάποιο βραβείο!

Αυτός που σας καλεί σας λέει ότι έχετε κερδίσει δωρεάν διακοπές ή κάποιο άλλο βραβείο και ότι υπάρχουν κάποια έξοδα διεκπεραίωσης ή αποστολής και ότι και σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται τα στοιχεία της πιστωτικής ή της χρεωστικής κάρτας για να μπορέσουν να σας το στείλουν. Καταλαβαίνετε βεβαίως, εάν το σκεφτείτε ψύχραιμα, ότι εάν ήθελαν να σας κάνουν δώρο δεν θα σας ζητούσαν να πληρώσετε τα έξοδα αποστολής....


Αγοράστε λαχείο από ξένη χώρα με καλύτερα ποσοστά κέρδους

Εάν σας καλέσει κάποιος και να σας πει ότι πουλά λαχεία από κάποια άλλη χώρα τα οποία έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσουν κάποιο ποσό, μην το πιστέψετε. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρετε ποτέ στα χέρια σας το λαχείο αυτό καθώς κάτι τέτοιο είναι παράνομο.


Εάν αγοράσετε κάτι θα πάρετε κάποιο δώρο ή κάποιο bonus

Πολύ συχνά όταν κάποιος προσπαθεί να σας πείσει να αγοράσετε κάτι από το τηλέφωνο θα σας πει ότι θα πάρετε και κάποιο δώρο ή κάτι άλλο δωρεάν εάν αγοράσετε εκείνη τη στιγμή. Επειδή όμως δεν μπορείτε να ξέρετε ποιος σας τηλεφωνεί και εάν είναι αξιόπιστος, ακόμη κι εάν πει ότι εργάζεται σε κάποια εταιρεία που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε, μην ενδώσετε. Πείτε ένα απλό: 'Όχι, ευχαριστώ" και κλείστε το τηλέφωνο.


Χρωστάτε στην εφορία

Αυτό συνήθως γίνεται από κάποιο άτομο με αυστηρή και σοβαρή φωνή με σκοπό να σας κάνει να τρομάξετε. Ακόμη κι εάν όντως χρωστάτε χρήματα στην εφορία, πράγμα καθόλου απίθανο στις μέρες μας, μην ανταποκριθείτε. Η εφορία δεν πρόκειται ποτέ να σας πάρει τηλέφωνο. Έχει άλλους τρόπους να σας πιέσει.


Το τηλέφωνο χτυπά μία φορά και μετά κλείνει

Σήμερα με την αναγνώριση κλήσεως, εάν χάσουμε ένα τηλεφώνημα μπορούμε να δούμε ποιος μας πήρε. Εάν δείτε κάποιο άγνωστο νούμερο όμως και το τηλέφωνό σας χτύπησε μία φορά, μην καλέσετε από περιέργεια. Μπορεί να συνδεθείτε με κάποιο αριθμό που χρεώνει με το λεπτό το οποίο παίζει κάποιο ψεύτικο μαγνητοφωνημένο μήνυμα και θα χρεώνεστε με τα έξοδα.


Έχετε πέσει θύμα απάτης

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που σας παίρνουν για να σας πουν ότι η κάρτα σας ή η τράπεζά σας κατηγορείται και ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για απάτη και ότι θα πρέπει να μεταφέρετε τα χρήματά σας αλλού για να μην τα χάσετε. Μόλις κλείσετε και καλέσετε την αστυνομία ή την τράπεζά σας οι απατεώνες παραμένουν στη γραμμή και συνδέουν το τηλέφωνό σας με κάποιο ψεύτικο αριθμό. Αυτό το κόλπο μπορεί να γίνει μόνο στα σταθερά τηλέφωνα αλλά είναι πάντα απάτη.


Προσφέρονται να σας φτιάξουν τον υπολογιστή

Αυτός που σας καλεί σας λέει ότι είναι από την Microsoft ή κάποια άλλη εταιρεία και σας ενημερώνει ότι ο υπολογιστής σας έχει κολλήσει κάποιο επικίνδυνο ιό και δεν λειτουργεί σωστά αλλά μπορούν να το φτιάξουν εκείνοι εάν τους επιτρέψετε να δουν την οθόνη σας. Αυτό δεν είναι ποτέ νόμιμο. Καμία εταιρεία δεν κάνει τέτοιου είδους τηλεφωνήματα σε χρήστες. Κλείστε το.


Σας πουλάνε κάποια επιπλέον εγγύηση στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σας

Θα σας καλέσουν και ίσως σας πουν ότι η ασφάλειά σας λήγει ή ότι δεν σας καλύπτει για κάποιες περιπτώσεις και θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν κάποια επιπλέον κάλυψη. Ζητούν συνήθως κάποια προκαταβολή άμεσα για να μην χάσετε την έκπτωση ή την ευκαιρία ή θα ζητήσουν να τους δώσετε κάποια προσωπικά στοιχεία. Αυτές οι εταιρείες είναι σπανίως νόμιμες. Εάν έχετε απορίες για την ασφάλειά σας, καλέστε την εταιρεία σας ή τον ασφαλιστή σας.


Δεν απαντούν στις ερωτήσεις σας

Ανεξάρτητα από το τι σας λέει εκείνος που σας κάλεσε, εάν δεν απαντά στις ερωτήσεις σας ή αποφεύγει να σας απαντήσει, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για απάτη. Οι νόμιμες επιχειρήσεις και άλλοι φορείς θα απαντήσουν άμεσα στις απορίες σας ή θα σας παραπέμψουν σε κάποια ιστοσελίδα όπου θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Οι απατεώνες απλώς θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να κάνετε αυτό που θέλουν, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο.


Μαζεύουν χρήματα για κάποιο φιλανθρωπικό οργανισμό που δεν έχετε ακούσει ποτέ

Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές οι φιλανθρωπικές οργανώσεις τηλεφωνούν σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν χρήματα για τους σκοπούς τους αλλά ποτέ δεν επιμένουν να τους δώσετε κάποια προσωπικά σας στοιχεία για να προχωρήσουν στη δωρεά. Ζητήστε τους να σας στείλουν κάποιο email ή να σας δώσουν τα στοιχεία της ιστοσελίδας τους. Εάν έχετε αμφιβολίες, κλείστε το τηλέφωνο και καλέστε τον επίσημο αριθμό του οργανισμού.


Απειλούν ότι θα σας συλλάβουν

Είναι πολύ σοκαριστικό να σε καλούν και να σου λένε ότι πρόκειται να σας συλλάβουν εάν δεν πληρώσετε αυτό που ζητάνε. Οι απατεώνες κάθε είδους βασίζονται στον πανικό και στον φόβο που προκαλούν στα θύματά τους και τα χρησιμοποιούν σαν μοχλούς πίεσης για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Οι κυβερνητικοί φορείς όμως δεν χρησιμοποιούν τέτοιου είδους τακτικές ενώ στις εισπρακτικές εταιρείες κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Κλείστε το τηλέφωνο και κάντε αναφορά στην αστυνομία.


Σας ζητούν τα προσωπικά σας στοιχεία

Το ΑΜΚΑ σας είναι εξαιρετικά πολύτιμο για τους απατεώνες κάθε είδους επειδή μπορούν να σας κλέψουν την ταυτότητα. Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να το δίνετε ποτέ από το τηλέφωνο ό,τι κι εάν σας λένε ή ακόμη κι όταν ζητούν να το επιβεβαιώσουν για οποιοδήποτε λόγο. Μην δίνετε επίσης σε καμία περίπτωση τη διεύθυνσή σας, τον αριθμό τηλεφώνου σας ή την ημερομηνία γέννησής σας.


Ζητούν να εισπράξουν κάποια οφειλή που δεν θυμάστε ότι χρωστάτε

Πολλές φορές οι απατεώνες παρουσιάζονται σαν εταιρείες είσπραξης οφειλών και σας ζητούν να πληρώσετε κάποιο χρέος το οποίο δεν έχετε σε καμία περίπτωση. Ζητήστε τους να σας το στείλουν γραπτώς και μην δεχθείτε απειλές. Οι εισπρακτικές εταιρίες δεν λειτουργούν ποτέ με τέτοιο τρόπο.


Ισχυρίζονται ότι έχουν απαγάγει κάποιον που ξέρετε

Υπάρχουν κάποιοι που ψάχνουν τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μαθαίνουν τα πάντα για τους φίλους σας και την οικογένειά σας και χρησιμοποιούν τις πληροφορίες αυτές για να παραστήσουν τους απαγωγείς και να ζητήσουν λύτρα. Μπορεί να ακούγεται πολύ τρομακτικό αλλά τις περισσότερες φορές είναι απάτη. Φυσικά μην τους πληρώσετε. Επικοινωνήστε άμεσα με το συγγενικό σας πρόσωπο και αναφέρετέ το στην αστυνομία.


Σας ζητούν να επενδύσετε σε κάτι

Το ίδιο που ισχύει με τις πωλήσεις από το τηλέφωνο, ισχύει και με οτιδήποτε άλλο στο οποίο σας ζητούν να επενδύσετε. Μπορεί να σας πουν ότι η συγκεκριμένη επένδυση έχει χαμηλό ρίσκο και μεγαλύτερη απόδοση από άλλες επενδύσεις και γι' αυτό σας την ανακοινώνουν από το τηλέφωνο. Δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι πρόκειται για απάτη.


Σας ζητούν τον αριθμό της πιστωτικής ή της χρεωστικής σας κάρτας

Ποτέ και σε καμία περίπτωση μην δίνετε από το τηλέφωνο πληροφορίες που αφορούν τα τραπεζικά σας στοιχεία. Ακόμη κι εάν σας πουν ότι απλώς πρέπει να επιβεβαιώσουν κάτι. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να σας κλέψουν χρήματα και να πλαστογραφήσουν την ταυτότητά σας. Οι τράπεζες δεν ζητούν ποτέ τέτοια στοιχεία από το τηλέφωνο.


Σας πιέζουν να πάρετε μια βιαστική απόφαση

Ανεξάρτητα από το τι σας λέει αυτός που σας τηλεφώνησε, εάν σας πει ότι πρέπει να αποφασίσετε άμεσα για κάτι να ξέρετε ότι είναι σίγουρα απάτη. Ακόμη κι εάν είναι κάτι που θέλετε να κάνετε ούτως ή άλλως, κλείστε το και κάντε την έρευνά σας πριν αποφασίσετε με την ησυχία σας.


Η κλήση μοιάζει να έχει γίνει από τον δικό σας αριθμό

Η τεχνολογία έχει προοδεύσει πάρα πολύ και υπάρχουν τρόποι η εισερχόμενη κλήση να είναι από τον αριθμό σας. Αυτός που σας καλεί έχει σαν στόχο να σας μπερδέψει ώστε να το σηκώσετε και στη συνέχεια σας λέει ότι είναι από τον πάροχό σας και ότι κάποιος έχει παγιδεύσει το τηλέφωνό σας και πρέπει να επιβεβαιώσει κάποιο προσωπικό στοιχείο το οποίο θα χρησιμοποιήσει αργότερα για κάποιου είδους απάτη σε βάρος σας.


Είναι υπερβολικά φιλικοί

Οι επιτήδειοι είναι τις περισσότερες φορές πολύ φιλικοί και προσπαθούν να 'σπάσουν τον πάγο' με κάθε τρόπο για να αισθανθείτε εμπιστοσύνη. Μπορεί να ενδιαφερθούν για τη ζωή σας ή να προσπαθήσουν να ανοίξουν μια ευχάριστη συζήτηση μέχρι να πάρουν αυτό που θέλουν. Να είστε πάντα επιφυλακτικοί.

  www.espressocommunication.com
Name

Admin Says,739,Break News,10312,History,608,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1070,Interesting,2908,Movies,13,Nature-Travel,632,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,595,Social Media,138,Sports,1116,Video,29,Άρθρα,633,Αστυνομιία-Έγκλημα,1592,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,329,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13610,Ηealth - Μedicine,1424,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,21,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,953,Μουσική,229,Νίκος Ράμμος,253,Ομογένεια,921,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: 20 σημάδια ότι το τηλεφώνημα κρύβει κάποια επικίνδυνη απάτη
20 σημάδια ότι το τηλεφώνημα κρύβει κάποια επικίνδυνη απάτη
https://4.bp.blogspot.com/-F4Xt7g3Y3IM/W09XdRSFtiI/AAAAAAAC1BQ/1pUsvG_c-aw6O7Y3o-lzv7yI_XvuMIbMACLcBGAs/s640/AAA8bkj.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-F4Xt7g3Y3IM/W09XdRSFtiI/AAAAAAAC1BQ/1pUsvG_c-aw6O7Y3o-lzv7yI_XvuMIbMACLcBGAs/s72-c/AAA8bkj.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/07/20_18.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/07/20_18.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy