Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Το μαγευτικό ταξίδι του 7ου Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού

SHARE:Με αφορμή την έναρξη του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα στο δημαρχείο στα Λεχαινά και συγκεκριμένα στον δεύτερο όροφο όπου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο. 

Στη συνέντευξη έδωσαν το παρόν:
ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ
ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Χαμουζάς, 
ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Βούκανος και 
η αρχαιολόγος Νάνσυ Ράλλη.


ΝΑΜΠΙΛ ΜΟΡΑΝΤ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ 

"Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης έχοντας ήδη ξεκινήσει το καλοκαιρινό του ταξίδι σας προσκαλεί στην επίσημη έναρξή του το Σάββατο 21 Ιουλίου και ώρα 19.45' με είσοδο ελεύθερη, στο θεσμό που πιστεύουμε θα αγαπηθεί από το κοινό, στο μαγευτικό Κάστρο Χλεμούτσι.

Οι Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου και το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου του Γιώργου Βούκανου, είναι μια οπτικοακουστική περιήγηση στην ιστορία του Κάστρου που δεσπόζει στην περιοχή μας. Μαζί με τη νέα καλλιτεχνική δημιουργία και τις αναβιώσεις ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πόλο τουριστικής έλξης στο νομό μας μετά την Αρχαία Ολυμπία.

Σε αυτό το ταξίδι έχουμε στο πλευρό μας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας με ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία με την Προϊσταμένη κα Ερωφίλη Ιρις Κόλλιακα και την αρχαιολόγο Νάνσυ Ράλλη που μας κατεύθυναν στην επιστημονική εγκυρότητα της προσπάθειας αυτής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καλλιτέχνες και συντελεστές αυτής της προσπάθειας και κυρίως στους εθελοντές της Ομάδας Τοξοβολίας της ΑΕΛ Λεχαινών και του προπονητή τους Αλέξη Παναγόπουλο και την Ολυμπιονίκη Ζωή Παρασκευοπούλου.

Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου ευελπιστούμε να σας ταξιδέψει σε μια εποχή όπου τα παραμύθια και η ιστορία γίνονται ένα στο αγαπημένο μας Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης"


ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΜΟΥΖΑΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

"Η μουσικοθεατρική αυτή παράσταση έχει ως θέμα τις ιστορίες που μας διηγείται μουσικά ένας περιηγητής ταξιδιώτης του 18ου-19ου αιώνα. Εικόνες από βασιλοπούλες, ιππότες, μύθους και ιστορίες που έχουν δημιουργηθεί και περνούν από γενιά σε γενιά σαν παραμύθι, ζωντανεύουν σε αυτή την μουσική παράσταση με τρόπο μοναδικό και ονειρικό. Με κυρίαρχο στοιχείο τις πρωτότυπες μελωδίες, το Λόγο, τα τραγούδια, τον Χορό, τις αναπαραστάσεις και το VideoArt "Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου" φιλοδοξεί να μας ταξιδέψει σε τέσσερις παραστάσεις στο Κάστρο Χλεμούτσι και στην Ανδραβίδα.

Συμμετέχουν μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί και χρησιμοποιούνται μουσικά όργανα που χρησιμοποιούσαν στον μεσαίωνα, καθώς και ιππότες με στολές που θα αναβιώσουν το παραμύθι και τις αφηγήσεις. Με την αισθητική μελέτη των χώρων και με την επιστημονική ομάδα των αρχαιολόγων και ερευνητών συνεργατών θεωρούμε ότι η παράσταση αυτή εναρμονίζεται με τους μοναδικούς αυτούς χώρους που θα παρουσιασθεί.

Οι "Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου" θα είναι μία αναπαράσταση και ξενάγηση του Κάστρου που θα επαναλαμβάνεται κάθε Σάββατο πριν τη δύση του ηλίου, σκηνοθετημένη με σκηνικά, φως, χορό και την πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Βούκανου, με στολές εποχής και ιππότες Φράγκους. Με φορεσιές εποχής, πανοπλίες ιπποτών και γωνιές με δραστηριότητες της εποχής των Βιλλεαρδουίνων έως και του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, οι επισκέπτες θα ταξιδεύουν σε μια μοναδική εποχή όπου η φυσική μοναδική ομορφιά συνδυάζεται με την ιστορία και τον πολιτισμό.

Το έργο μας μεταφέρει στο χθες και στο σήμερα μέσα από τα ονειρικά μονοπάτια των μύθων των Κάστρων, με μοναδικό φωτισμό και με την μουσική που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου"


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΚΑΝΟΣ 
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ

"Είναι πολύ σημαντικό για 'μας ότι το Σάββατο ξεκινάμε έναν θεσμό, τις Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου, οι οποίες θα είναι ένα θέαμα που θα ενώνει την ιστορία με τον μύθο. Θέλω να πω ότι μπαίνοντας ο θεατής μέσα στο Κάστρο θα έχει την ευκαιρία και να ακούσει την ιστορία του με την τεκμηρίωση, από την βοήθεια που είχαμε από την κα Νάνσυ Ράλλη και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, ενώ παράλληλα θα απολαύσει ένα καλλιτεχνικό γεγονός, ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ένα έργο που έγραψα ειδικά γι' αυτή την δράση και είναι εμπνευσμένο από τα τρία παραμύθια που αιώνες τώρα ξέρει ο λαός μας για το Κάστρο Χλεμούτσι. Δηλαδή, για τον βασιλιά Ανήλιαγο και την Ανήλιαγη, για τον μύθο των δύο αδελφών που έχει χρησιμοποιήσει και ο μεγάλος μας λογοτέχνης Ανδρέας Καρκαβίτσας και για την Χρυσή Άμαξα του Παλαιολόγου. Είναι τρεις γνωστοί μύθοι τους οποίους κάναμε ένα καλλιτεχνικό έργο.

Παράλληλα, μπαίνοντας μέσα στο Κάστρο, κάποιος θα μπορεί να δει και διάφορες σκηνές από ένα μεσαιωνικό σπίτι, ένα μεσαιωνικό στρατώνα, μαγειρεία και διάφορες τέτοιες γωνιές που θα τον ταξιδέψουν σε κείνη την εποχή.

Να σας πω και για τις δράσεις που θα γίνουν με την βοήθεια των εθελοντών, όπως είναι η αθλητική ένωση τοξοβολίας ΑΕΛ Λεχαινών όπου τα παιδιά θα ρίχνουν βέλη και θα μάθουν πως γίνεται αυτή η διαδικασία, θα έχουμε επιδείξεις σπαθακίας με την βοήθεια των Ρίντερ Ελλάς, και πιστεύω πως όλο αυτό θα αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Η δράση ξεκινάει 19.45' και κλείνει στις 22.30'.
Σας περιμένουμε όλους στην επίσημη έναρξη του 7ου Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης, το Σάββατο 21 Ιουλίου.

Θα επαναληφθεί η δράση στις 28 Ιουλίου, πάλι Σάββατο και 4 Αυγούστου, επίσης Σάββατο. Και η τελευταία δράση θα γίνει στις 30 Αυγούστου στην Ανδραβίδα, μπροστά από το Ναό της Αγίας Σοφίας με μια βραβευμένη Γερμανική Συμφωνική ορχήστρα".


ΝΑΝΣΥ ΡΑΛΛΗ 
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ
ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

"Οι Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου, που υλοποιούνται στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Χλεμούτσι, αποτελούν μια ακόμη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας με τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Πρόκειται για μια βιωματική, ουσιαστικά, θεώρηση της μεσαιωνικής περιόδου και της ζωής του Κάστρου, καθώς κατά την διάρκειά τους θα προβάλλονται πτυχές της μεσαιωνικής ζωής.

Πρόκειται για μια προσεγμένη επικοινωνιακή δράση της υπηρεσίας σε συνεργασία με τον δήμο με στόχο να αναδείξει τον παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο του αρχαιολογικού χώρου προσβλέποντας αφενός σε αύξηση της επισκεψιμότητάς του αλλά και σε τουριστική και οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της περιοχής.

Θα είναι ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο, μέσα από την ιστορία, τους μύθους και τους θρύλους του μνημείου και στόχος μας είναι να τονιστεί ότι το Χλεμούτσι αποτελεί το πολιτιστικό πλεονέκτημα της περιοχής καθώς αποτελεί έναν μοναδικό καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο και παλάτι και περιέχει το μοναδικό μουσείο Φραγκοκρατίας που υπάρχει στην Ελλάδα".

Name

Admin Says,739,Break News,10312,History,608,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1070,Interesting,2908,Movies,13,Nature-Travel,632,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,595,Social Media,138,Sports,1116,Video,29,Άρθρα,633,Αστυνομιία-Έγκλημα,1592,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,329,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13610,Ηealth - Μedicine,1424,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,21,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,953,Μουσική,229,Νίκος Ράμμος,253,Ομογένεια,921,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Το μαγευτικό ταξίδι του 7ου Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Το μαγευτικό ταξίδι του 7ου Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού
https://1.bp.blogspot.com/-b4QI6J2DWdQ/W1DP0aQr__I/AAAAAAAC1Uw/PjNn6Gm-nsI1KrQAsPq0ZhP_ylntOahpgCLcBGAs/s640/P1140469.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-b4QI6J2DWdQ/W1DP0aQr__I/AAAAAAAC1Uw/PjNn6Gm-nsI1KrQAsPq0ZhP_ylntOahpgCLcBGAs/s72-c/P1140469.JPG
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/07/7.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/07/7.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy