Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Απολογισμός του Κέντρου Κοινότητας - Κέντρου Ενταξης Μεταναστών [φωτογραφίες]

SHARE:


Συνέντευξη Τύπου για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας & του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών δόθηκε στο δημαρχείο του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Οι παριστάμενοι αναφέρθηκαν στις δράσεις που έγιναν μέχρι σήμερα και σε αυτές που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.  


ΝΑΜΠΙΛ ΜΟΡΑΝΤ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ 

"Το Κοινωνικό Φροντιστήριο που ξεκίνησε πέρυσι είναι μια ακόμα δράση του Κέντρου Κοινότητας του δήμου μας. Πέρυσι είχαμε εννιά καθηγητές με πάνω από εξήντα παιδιά. Φέτος ο στόχος μας είναι να είναι περισσότερα και να καλυφθούν όλες οι ηλικίες παιδιών που έχουν την ανάγκη στήριξης από καθηγητές, αλλά λόγω της οικονομικής δυσκολίας που κάθε οικογένεια περνάει, δεν μπορούν να τους παρέχουν τα απαραίτητα.

Πρόκειται, λοιπόν, για μια πάρα πολύ καλή κίνηση. Είναι μια από τις καλύτερες δράσεις που έχει κάνει το Κέντρο Κοινότητας. Εύχομαι φέτος να έχουμε περισσότερους καθηγητές, περισσότερα παιδιά.

Το Κέντρο Κοινότητας και το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του δήμου, ξεκίνησε εδώ κι ένα χρόνο τις δράσεις κι έχουμε να πούμε τα καλύτερα λόγια. Τα κορίτσια προσπαθούν να κάνουν την διαφορά και όντως την κάνουν και φαίνεται από τα συγχαρητήρια που παίρνουν από παντού, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από φορείς, γιατί τον στόχο για τον οποίο ιδρύθηκε το Κέντρο Κοινότητας και το Κέντρο ένταξης μεταναστών στο δήμο πιστεύω πως τον έχουν πετύχει και με το παραπάνω.

Θέλω πάλι να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και φέτος περιμένω περισσότερες δράσεις. Είμαι σίγουρος πως θα τις κάνετε, είμαι σίγουρος για τις δυνατότητες που έχετε και είμαι σίγουρος ακόμα για την αγάπη που έχετε γι' αυτή την δουλειά που κάνετε".


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΓΚΟΣ 
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 

"Πριν λίγο καιρό κλείσαμε έναν χρόνο από την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και του Κέντρου ένταξης μεταναστών. Κάνοντας μια σύντομη ανασκόπηση βλέπουμε ότι οι δράσεις που έγιναν ήταν πάρα πολλές. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 63 δράσεις. Δηλαδή, περίπου, μια δράση κάθε εβδομάδα. Αυτό είναι ρεκόρ, αφού κανένα άλλο αντίστοιχο κέντρο δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο. Συγκεκριμένα έγιναν 29 ομιλίες και ημερίδες, έγιναν 13 ενημερωτικές συναντήσεις με διάφορους φορείς, έγιναν 9 δράσεις για εμβολιασμούς, εξετάσεις, τεστ ΠΑΠ κλπ δωρεάν και 12 άλλες δράσεις.

Εκτός από αυτά, όμως, είχαμε και την ίδρυση 5 νέων δομών. Συγκεκριμένα, φτιάχτηκε το δίκτυο εθελοντών, το κοινωνικό παντοπωλείο, σχολές γονέων, η κοινωνική ιματιοθήκη, έγιναν ομιλίες για το μπούλινγκ, ομιλίες στα σχολεία πριν από τις πανελλήνιες εξετάσεις για το άγχος των παιδιών και τέλος έγινε και το κοινωνικό φροντιστήριο.

Πέρυσι ξεκινήσαμε το Νοέμβριο μήνα, υπήρξε ικανοποιητική προσέλευση κυρίως στη Βάρδα και δευτερευόντως Λεχαινά και Ανδραβίδα. Φέτος, θα ξεκινήσουμε νωρίτερα και θα επεκταθεί και στο δημοτικό. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η δράση λόγω της οικονομικής δύσκολης κατάστασης. Σε λίγες ημέρες θα βγάλουμε ανακοινώσεις για αναζήτηση εθελοντών καθηγητών και να αρχίσουν οι εγγραφές των μαθητών.

Συγχαρητήρια και από εμένα σε όλες τις κοπέλες που δουλεύουν στα κέντρα. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Όσες φορές έχει έρθει η Διαχειριστική έχει δώσει συγχαρητήρια. Αποτελούν ένα πρότυπο και θα συνεχίσουν έτσι, είμαι σίγουρος".


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

"Το Κέντρο Κοινότητας και το κέντρο ένταξης μεταναστών που αποτελεί παράρτημα λειτουργεί στο δήμο περίπου ένα χρόνο. Είμαστε έξι εργαζόμενες. Κύριος στόχος των κέντρων την πρώτη χρονιά ήταν η διάχυση και η επικοινωνία με την τοπική κοινωνία, στόχο που εκτιμούμε εμείς οι εργαζόμενες ότι τον κατακτήσαμε σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό, καθώς μέσα από τις δράσεις αποτυπώνεται η επαφή που είχαμε με την τοπική κοινωνία και με όλο τον πληθυσμό, με απώτερο σκοπό την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, την επιμόρφωσή τους μέσα από διάφορες δράσεις.

Εμείς σας εργαζόμενες θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο κο Μίγκο γιατί μας άφησαν να κάνουμε τη δουλειά μας ως επαγγελματίες.
Τέλος, θέλω να αναφέρω ότι εκτός από τις δράσεις οι οποίες είναι πολλές υποδεχτήκαμε πάνω από 1000 ωφελούμενους στα γραφεία του κέντρου κοινότητας που αφορούσαν αιτήματα που είχαν να κάνουν για το κοινωνικό εισόδημα κ.α.
Οι στόχοι μας για το επόμενο διάστημα επεκτείνονται με σκοπό να καλύψουμε τις ανάγκες του πληθυσμού όπως ήδη τις έχουμε καταγράψει"


ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

"Θα αναφερθώ σε τρεις συγκεκριμένες δράσεις που έγιναν Μάιο 2017 έως και το διάστημα που διανύουμε. Είναι η ίδρυση του κοινωνικού παντοπωλείου, της κοινωνικής ιματιοθήκης και του κοινωνικού φροντιστηρίου. Οι τρεις αυτές δομές λειτούργησαν υπό την μορφή δράσεων.

Μέσα από το κοινωνικό παντοπωλείο όσο και από την κοινωνική ιματιοθήκη ωφελήθηκαν περίπου στις 80 με 100 οικογένειες κατά καιρούς. Τα υλικά που προσφέρθηκαν προέρχονταν κυρίως από χορηγίες. Να σταθώ ιδιαίτερα στην επιτυχία του κοινωνικού φροντιστηρίου που ξεκινήσαμε στην έναρξη της προηγούμενης χρονιάς με μαθητές γυμνασίων και λυκείων.

Μέσα στο καλοκαίρι προετοιμάζουμε ώστε να επεκτείνουμε την λειτουργία τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Ανάγκη ήταν να συμπεριλάβουμε και τους μαθητές δημοτικών σχολείων. Έτσι σκεφτήκαμε πως πρέπει να λειτουργήσουμε και τμήματα για μαθητές δημοτικών. Είμαστε στην περίοδο που αναζητούμε εθελοντές καθηγητές οι οποίοι πάντα εργάζονται δωρεάν. Κάνουμε έκκληση να έρθουν και να προσφέρουν.

Κατά τα μέσα Αυγούστου θα ξεκινήσουν και οι αιτήσεις των μαθητών.
Τη νέα χρονιά θα ασχοληθούμε περισσότερο με το κομμάτι "άεργος". Γι αυτό και σχεδιάζουμε για το επόμενο διάστημα σεμινάρια τόσο εργαζομένων όσο και ανέργων. Είμαστε τώρα στη διαδικασία αυτές τις ημέρες που μέλη του εθελοντικού δικτύου σχεδιάζουν να κάνουν σεμινάρια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Για κάθε δράση θα σας ενημερώνουμε"


ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΝΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

"Το Κέντρο ένταξης μεταναστών στελεχώνεται από εμένα, τη νομικό, την διαμεσολαβήτρια και την ψυχολόγο. Ένας χρόνος λειτουργίας του κέντρου και βασικός μας στόχος ήταν η στήριξη τόσο των μεταναστών όσο και των προσφύγων που έφτασαν μέχρι το γραφείο μας καθώς και η επικοινωνία μας για να μπορέσουμε να λύσουμε δύσκολα ζητήματα που αφορούσαν τις συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες του δήμου.

Αξίζει να αναφέρω ότι στον έναν χρόνο λειτουργίας έγιναν επαφές με πολύ μεγάλους οργανισμούς, όπως η Ύπατη Αρμοστεία, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, που 'έτρεξαν' δράσεις αγωγής υγείας, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης κ.α."
Διαβάστε επίσης...

Κέντρο Κοινότητας - Κέντρο Ενταξης Μεταναστών Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Name

Admin Says,739,Break News,10313,History,590,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1064,Interesting,2821,Movies,13,Nature-Travel,614,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,581,Social Media,138,Sports,1094,Video,29,Άρθρα,623,Αστυνομιία-Έγκλημα,1530,Βιβλία-Εκδόσεις,77,Γιώργος Φάκος,307,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13359,Ηealth - Μedicine,1387,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,17,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,911,Μουσική,225,Νίκος Ράμμος,249,Ομογένεια,918,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Απολογισμός του Κέντρου Κοινότητας - Κέντρου Ενταξης Μεταναστών [φωτογραφίες]
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Απολογισμός του Κέντρου Κοινότητας - Κέντρου Ενταξης Μεταναστών [φωτογραφίες]
https://1.bp.blogspot.com/-QMt1uDnIzTQ/W1W827icAcI/AAAAAAAC14Y/AggLIHeDAeMzdtxYw38LzP-veQvyZ-ZBgCLcBGAs/s640/P1140478.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-QMt1uDnIzTQ/W1W827icAcI/AAAAAAAC14Y/AggLIHeDAeMzdtxYw38LzP-veQvyZ-ZBgCLcBGAs/s72-c/P1140478.JPG
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/07/blog-post_346.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/07/blog-post_346.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy