Ναμπίλ Μοράντ: "Αμεσα οι διαδικασίες για την καντίνα στο Κουνουπέλι - Δεν θα δεχτώ άλλες παρανομίες σε ότι αφορά τους μετανάστες εργάτες...

SHARE:


* Άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για την καντίνα στο Κουνουπέλι...

* Θα καταθέσουμε σοβαρή πρόταση στο ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση...

* Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τους μετανάστες εργάτες γης...

Δηλώσεις στο tgbnews.com έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ τόσο για το Κουνουπέλι, όσο και για τους μετανάστες εργάτες γης.
Σε ότι αφορά το Κουνουπέλι ανέφερε, εκτός των άλλων, ότι άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση καντίνας, τραπεζοκαθισμάτων και για ομπρέλες-ξαπλώστρες, ότι ο δήμος θα διεκδικήσει την παραχώρηση για τουλάχιστον 30 χρόνια με επιπλέον άλλα 20 ώστε να μπορεί να κάνει τις αναγκαίες αξιοποιήσεις στην περιοχή.

Ο κος Μοράντ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μεταναστών εργατών γης, τονίζοντας ότι δεν θα δεχτεί άλλες παρανομίες και πως οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Ο Δήμαρχος καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μη τα ρίχνουν όλα στην τοπική αυτοδιοίκηση όταν δεν της δίνουν τους αναγκαίους πόρους.

"Την Δευτέρα, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας, αποφασίσαμε να κάνουμε σύμβαση με την ΕΤΑΔ για παραχώρηση μιας έκτασης 100 τετραγωνικών στο Κουνουπέλι για την τοποθέτηση καντίνας, τραπεζοκαθισμάτων αλλά και για ομπρέλες-ξαπλώστρες.
Χθες πήγα στην ΕΤΑΔ, με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να προχωρήσουμε στη σύνταξη της σύμβασης και την υπογραφή της που θα περάσει πάλι από τον δήμο για να βγει η δημοπράτηση της καντίνας. Πιστεύω ότι, μπορεί να καθυστερήσαμε, αλλά θα προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να προλάβει, όποιος το πάρει, να δουλέψει και αυτό το καλοκαίρι.

Μετά την συνάντηση με τον υπεύθυνο της ΕΤΑΔ για τις συμβάσεις, μου είπε ότι θα προχωρήσει με τον νομικό σύμβουλό τους στη σύνταξη της σύμβασης και πιστεύει ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε υπογράψει, οπότε τη νέα εβδομάδα θα την έχουμε στα χέρια μας και όπως σας είπα θα προχωρήσουμε άμεσα τις διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να βγει η δημοπράτηση, κι επιτέλους ο δήμος να είναι πάλι μέσα στο Κουνουπέλι ξεκινώντας την αξιοποίησή του".

Πιέζετε να μεγαλώσει ο χρόνος της παραχώρησης πέρα των 15 ετών;

"Η απόφαση που είχαμε πάρει είναι η προσωρινή. Θέλαμε δηλαδή να μπούμε μέσα και να προχωρήσουμε σε αξιοποίηση, ώστε να 'ζωντανέψει' πάλι η περιοχή. Η παραχώρηση είναι μέχρι 31/12/2019, αλλά με επέκταση τουλάχιστον για ένα χρόνο με τους ίδιους όρους που είχαμε υπογράψει.

Περιμένουμε το ΕΣΠΑ το οποίο θα έχει ένα πρόγραμμα αξιοποίησης αλλά αφορά μόνο δήμους και όχι ιδιώτες και θα αφορά τις ιαματικές πηγές. Αρα, όταν αυτό το πρόγραμμα ανοίξει εμείς θα καταθέσουμε μια πρόταση στην ΕΤΑΔ να μας κάνει παραχώρηση στον δήμο ώστε να μπορέσει ο δήμος να καταθέσει την πρότασή του.

Όπως ξέρετε, το ΕΣΠΑ θέλει παραχώρηση τουλάχιστον για 15 χρόνια. Συμφώνησα και στο δημοτικό συμβούλιο πως τα 15 χρόνια είναι λίγα. Αν θες να κάνεις μια σωστή παρέμβαση θα πρέπει να την πάρεις για τουλάχιστον 30 χρόνια με μια επέκταση επιπλέον 20 ετών. Δεν μπορείς να κάνεις μια επένδυση για 15 χρόνια και να έρθουν μετά να σου το πάρουν.

Εμείς θα υπογράψουμε τώρα μόνο για την καντίνα και μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε στο 2ο βήμα της παραχώρησης, με μια σοβαρή πρόταση στο ΕΣΠΑ και τότε θα συζητήσουμε για τα χρόνια παραχώρησης".

Χθες, υπήρξε μια κινητοποίηση των μεταναστών εργατών της Μανωλάδας. Εχετε κάνει προτάσεις προς την κυβέρνηση για την καλύτερη διαβίωση αυτών των ανθρώπων.

"Σίγουρα έχουμε κάνει και προτάσεις και δηλώσεις. Στην επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κου Βίτσα, όπου είχαμε και σύσκεψη στην Βάρδα, είχα δηλώσει ότι δεν θα δεχτώ άλλες παρανομίες. Καταυλισμοί, όπως αυτοί που ήταν, δεν θα δεχτώ από εδώ και στο εξής.

Η κυβέρνηση, οι φορείς, πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Η πρότασή μου ήταν πολύ ξεκάθαρη. Πόσους μετανάστες έχουμε στην περιοχή; 3, 4 χιλιάδες; Αρα, εάν η κυβέρνηση ή το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δώσει σε κάθε παραγωγό κάποιο Ιsobox [σ.σ. λυόμενα σπιτάκια], όπως αλλού που έχουν λύσει το θέμα, θα λύσουμε κι εμείς το πρόβλημα. Με 1000 isobox θα έχουμε λύσει το θέμα παντού. Δεν θα υπάρχουν καταυλισμοί στην κατάσταση που βλέπαμε.
Επίσης, κάθε παραγωγός που απασχολεί εργάτες θα πρέπει να τους ασφαλίσει ώστε το κράτος να έχει κι έσοδα. Από αυτά τα έσοδα θα μπορούσαν να πληρωθούν αυτά τα isobox.

Να σχεδιάσουν, λοιπόν, σωστά γιατί πιστεύω ότι αυτό που σας ανέφερα είναι μια λύση, δηλαδή αν κάθε παραγωγός να δηλώσει τον αριθμό των εργατών που απασχολεί. Τώρα, για παράδειγμα, αυτοί που πρόσφατα κάηκαν, μίλησα χθες με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, ούτε ένας δεν είχε χαρτιά. Ήρθε ο πρέσβης του Μπαγκλαντές, μιλήσαμε, θέλαμε να μας δώσουν τα ονόματα των εργατών γρήγορα να δούμε ποιοι είχαν χαρτιά και όσοι έχασαν να μπορούν να βγάλουν καινούργια σύντομα, ο υπουργός δεσμεύτηκε σε 15 ημέρες ότι θα είχε λύσει το θέμα και δυστυχώς δεν συνέχισαν την συνεργασία από το Μπαγκλαντές. Δεν ενδιαφέρονται, δεν έχουν στείλει τίποτα".

Το πρόβλημα όμως πέφτει πάνω σας, πάνω στην τοπική αυτοδιοίκηση. Χθες οι άνθρωποι έλεγαν πως ο ιδιοκτήτης τους διώχνει.

"Ο ιδιοκτήτης τότε το παραχώρησε για ανθρωπιστικούς λόγους για δέκα ημέρες, μέχρι να προμηθευτούν νέα χαρτιά και να βρεθεί μια καλύτερη λύση. Αυτή δεν ήταν λύση μόνιμη, παρά μια προσωρινή. Δεν θα δεχτώ όμως άλλες παρανομίες. Δεν θα δεχτώ να τους βάλουν πάλι σε μια σκηνή που έστω και αν είναι καλοκαίρι είχαμε και πάρα πολλές βροχές. Δεν είναι συνθήκες αυτές να μένουν άνθρωποι.

Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάλουμε κάποιες χημικές τουαλέτες. Αλλά το κόστος δεν ήταν μικρό. Για την τοπική αυτοδιοίκηση και κάθε δήμο δεν χρειάζεται η απλή αναλογική αλλά, όπως πρόσφατα σας είχα πει, πόρους. Εάν δεν υπάρχουν πόροι δεν μπορεί τίποτα να γίνει.

Τα λεφτά που έδωσα τα παίρνω από κάπου αλλού, από έναν άλλο κωδικό. Δεν μας περισσεύουν λεφτά. Κάναμε ότι μπορούσαμε για την φιλοξενία αυτών των ανθρώπων, όμως το κράτος αργεί και αυτό δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να τα φορτώνουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς να έχει πόρους".
Name

Admin Says,739,Break News,10314,History,589,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1055,Interesting,2767,Movies,13,Nature-Travel,597,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,569,Social Media,138,Sports,1082,Video,29,Άρθρα,604,Αστυνομιία-Έγκλημα,1484,Βιβλία-Εκδόσεις,77,Γιώργος Φάκος,297,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13164,Ηealth - Μedicine,1351,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,7,Μαγειρική-συνταγές,888,Μουσική,224,Νίκος Ράμμος,248,Ομογένεια,914,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Ναμπίλ Μοράντ: "Αμεσα οι διαδικασίες για την καντίνα στο Κουνουπέλι - Δεν θα δεχτώ άλλες παρανομίες σε ότι αφορά τους μετανάστες εργάτες...
Ναμπίλ Μοράντ: "Αμεσα οι διαδικασίες για την καντίνα στο Κουνουπέλι - Δεν θα δεχτώ άλλες παρανομίες σε ότι αφορά τους μετανάστες εργάτες...
https://3.bp.blogspot.com/-YmXA2n637bs/W1DO57mHYbI/AAAAAAAC1Uk/Nf79rM99bZMSUfFqBR1PyUDqUGpUFBGRwCLcBGAs/s640/P1140491.JPG
https://3.bp.blogspot.com/-YmXA2n637bs/W1DO57mHYbI/AAAAAAAC1Uk/Nf79rM99bZMSUfFqBR1PyUDqUGpUFBGRwCLcBGAs/s72-c/P1140491.JPG
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/07/blog-post_480.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/07/blog-post_480.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy