Σας απάτησε; Τι να κάνετε για να σας βγει σε καλό

SHARE:


Το να μαθαίνεις ότι ο/η σύντροφός σου σε απάτησε είναι αναμφισβήτητα μια τραυματική εμπειρία. Παρόλο που δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα να απαλύνει τον πόνο της προδοσίας, η απιστία μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αλλαγή και πρόοδο, ανεξάρτητα από το εάν θα μείνετε στη σχέση ή όχι. Σας παρουσιάζουμε μερικούς παραγωγικούς τρόπους διαχείρισης της απιστίας και σας υπενθυμίζουμε όλα τα θετικά που μπορεί να βγουν από όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση.


Μια ειλικρινής συζήτηση

Με την προϋπόθεση ότι ο/η σύντροφός σας θέλει να είναι ειλικρινής και να σας ανοιχτεί σχετικά με όσα έγιναν, το να συζητήσετε για το θέμα είναι ένα σημαντικό βήμα για να αποκτήσετε πάλι εμπιστοσύνη. Η σύμβουλος γάμου Michele Weiner-Davis μας εξηγεί ότι οι ερωτήσεις εκείνου που πληγώθηκε απαιτούν απαντήσεις με τρόπο ειλικρινή και διεξοδικό. Αυτές οι συζητήσεις δεν είναι εύκολες και ίσως θα έπρεπε να γίνουν υπό την καθοδήγηση κάποιου συμβούλου.


Ευκαιρία για βαθύτερες αναζητήσεις

Ο θεραπευτής Larry Cappel εξηγεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις απιστίας, υπάρχουν πάντα προειδοποιητικά σημάδια τα οποία δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την σχέση, πολύ πριν προκύψει η απιστία. Συζητώντας με έναν σύμβουλο σχέσεων σας δίνεται η ευκαιρία να εκφράσετε το πώς αισθάνεστε, να μιλήσετε για αυτά που συνέβησαν και να αναζητήσετε τα βαθύτερα αίτια που σας οδήγησαν εκεί. Από εκεί και ύστερα, μπορείτε να χτίσετε τη σχέση σε πιο υγιείς βάσεις.


Όλα στο φως

Η όλη διαδικασία της συζήτησης για αυτό που συνέβη, αλλά και τα προβλήματα που οδήγησαν εκεί, θα σας βοηθήσει να δείτε την κατάσταση με άλλο μάτι, πιο ξεκάθαρα και θα σας δώσει την ευκαιρία να αποφασίσετε εάν θέλετε να μείνετε στη σχέση αυτή ή όχι. Ο θεραπευτής Larry Cappel τονίζει ότι ακόμη κι εάν ένα ζευγάρι χωρίσει μετά την συμβουλευτική, θα αισθάνονται και οι δύο καλύτερα επειδή 'δούλεψαν' μαζί και ανακάλυψαν τον εαυτό τους και το τι θέλουν από μία σχέση.


Φροντίστε τον εαυτό σας

Οι καθημερινές μας υποχρεώσεις μας κάνουν πολλές φορές να παραμελούμε τον εαυτό μας αλλά όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάτι τραυματικό όπως είναι η απιστία του συντρόφου μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δώσουμε προτεραιότητα στις ανάγκες μας. Φυσικά και θα προτιμούσατε να μην σας είχε συμβεί ποτέ αυτό αλλά ένας από τους τρόπους να το ξεπεράσετε είναι να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να πάρει χαρά. Η άσκηση, ο χρόνος με τους φίλους, τα αφρόλουτρα και το αγαπημένο σας εστιατόριο είναι πράγματα που θα σας βοηθήσουν να ξεχαστείτε τουλάχιστον προσωρινά. Σίγουρα δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά εάν σας γίνει συνήθεια να φροντίζετε τον εαυτό σας, σιγά σιγά θα αισθάνεστε όλο και καλύτερα.


Κατανοώντας τι θέλετε από την επόμενη σχέση σας

Καθώς μαθαίνετε να διαχειρίζεστε τον πόνο και όσα άφησε πίσω της η σχέση σας, μπορεί να καταλάβετε τι ακριβώς ψάχνετε σε μια σχέση και πώς θα θέλατε να είναι η επόμενη. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2016, οι γυναίκες ειδικά που απατήθηκαν δήλωσαν ότι έγιναν σοφότερες και ότι αυτό τις βοήθησε στις μελλοντικές τους σχέσεις.


Ανακαλύπτοντας εκ νέου τι θέλετε από τη ζωή σας

Όταν μαθαίνετε ότι σας απάτησαν, αρχίζετε να βλέπετε τη σχέση σας με άλλο μάτι, και είναι φυσικό να αναθεωρήσετε και άλλους τομείς της ζωής σας. Περνώντας ο καιρός, μπορεί να αισθανθείτε ότι θέλετε να αλλάξετε κι άλλα πράγματα στη ζωή σας. Ίσως τελικά θέλετε να αλλάξετε και δουλειά, να περνάτε περισσότερο χρόνο με τους φίλους σας.


Καθορίζοντας τι είδους σχέση είναι η ιδανική για εσάς

Εάν είστε σε μια μονογαμική σχέση και ο/η σύντροφός σας σάς απάτησε, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εκείνος ή εκείνη θα προτιμούσαν μια ανοικτή ή ελεύθερη σχέση. Εάν όμως δεν έχετε συζητήσει ποτέ τι είδους σχέση θέλετε, ίσως ήρθε η ώρα να το κάνετε εάν σκοπεύετε να μείνετε μαζί.


Θέτοντας όρια

Η απιστία σημαίνει διαφορετικά πράγματα για κάθε άνθρωπο. Γι' αυτό το λόγο είναι σημαντικό να θέσετε ξεκάθαρα τα όριά σας στη σχέση σας και να είστε ξεκάθαροι σχετικά με το τι θέλετε και τι όχι. Η κλινική ψυχολόγος Lisa Firestone παρατηρεί ότι ακόμη και σύντροφοι που νομίζουν ότι συμφωνούν ανακαλύπτουν πολλές φορές ότι αυτό δεν ισχύει τελικά. Είτε ξεπεράσατε τα όρια ακούσια είτε το κάνατε εκούσια, η όλη εμπειρία θα σας δώσει την ευκαιρία να είστε απόλυτα σαφείς σχετικά με όσα θέλετε και περιμένετε από τον άλλο.


Καλύτερη επικοινωνία

Δεν είναι εύκολο να επικοινωνήσετε με τον άλλο αφού σας πρόδωσε αλλά μέσω μιας συμβουλευτικής διαδικασίας μπορεί να διευκολύνετε την κατάσταση. Ένας επαγγελματίας θα σας βοηθήσει και τους δύο να ξεπεράσετε τα εμπόδια της επικοινωνίας και η σχέση μπορεί να βγει πιο ισχυρή μέσα από όλο αυτό.


Η αίσθηση της ευθύνης

Αφού έχετε συζητήσει και τα έχετε βρει, εσείς και ο/η σύντροφός σας μπορεί να αισθανθείτε μια πιο έντονη αίσθηση του 'μαζί', κάτι που θα σας βοηθήσει να χειριστείτε καλύτερα τα προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν στο μέλλον. Οι κρίσεις τέτοιου είδους μας βοηθούν να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας, να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να προχωρήσουμε σε αλλαγές που είναι απαραίτητες για να πετύχει η σχέση μας και να είμαστε πιο ικανοποιημένοι σαν άτομα.


Οι δεσμοί ανανεώνονται

Η σύμβουλος σχέσεων Esther Perel αναφέρει ότι συχνά τα ζευγάρια αισθάνονται πιο κοντά ο ένας στον άλλον μετά από κάποιο τέτοιο περιστατικό. Πώς έγινε και απομακρυνθήκαμε τόσο μεταξύ μας;... Ο φόβος να χάσουμε τον άλλο καθώς και όλα όσα χτίσαμε μαζί του δίνει μια ένταση στη σχέση που ίσως δεν είχαμε αισθανθεί εδώ και καιρό.


Κάποιο χρονικό διάστημα χωριστά

Μπορεί να αισθάνεστε την ανάγκη να μείνετε για λίγο μόνοι για να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. "Εκείνος που απάτησε τον σύντροφό του το περιμένει ότι εκείνος ίσως θελήσει να απομακρυνθεί για κάποιο χρονικό διάστημα καθώς κατανοεί ότι ο άλλος νιώθει την ανάγκη να προστατευθεί επειδή νιώθει ευάλωτος". Το χρονικό αυτό διάστημα που θα μείνετε χώρια θα σας δώσει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε αυτά που νιώθετε και το τι θέλετε να κάνετε στη συνέχεια.


Συναισθηματική στήριξη

Μην φοβηθείτε να ζητήσετε βοήθεια από τους γύρω σας ενώ πασχίζετε να το 'χωνέψετε'. Η όλη διαδικασία απαιτεί συναισθηματική στήριξη και ο μόνος υγιής τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι να ζητήσετε βοήθεια από ανθρώπους που θα καταλάβουν τι περνάτε, όπως είναι ενδεχομένως η οικογένεια, οι φίλοι αλλά και οι επαγγελματίες του χώρου.


Μια αίσθηση ανακούφισης

Ο ψυχίατρος Scott Haltzman σημειώνει ότι μαθαίνοντας για την απιστία του συντρόφου μας έρχονται στην επιφάνεια κάποια μη αναμενόμενα συναισθήματα, όπως είναι η ανακούφιση. Ίσως να διαισθανόσαστε ότι κάτι πάει λάθος, αλλά δεν είσαστε σίγουροι μέχρι που ήρθε στο φως η απιστία. "Τώρα που όλα ξεκαθάρισαν μπορείτε κι εσείς να αρχίσετε να το "δουλεύετε" μέσα σας", αναφέρει ο Haltzman.


Συναισθηματική ευφυία

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2016 εκείνοι που βίωσαν την απόρριψη μέσω μιας παράλληλης σχέσης του συντρόφου τους, βίωσαν μια θετική αλλαγή με τον καιρό. Έξι μήνες μετά τον χωρισμό οι γυναίκες είχαν υψηλότερη συναισθηματική ευφυία και οι άντρες αισθάνθηκαν ότι έγιναν "ισχυρότερες προσωπικότητες".


Μια ειλικρινής συζήτηση για το σεξ

Σε μια συνέντευξη στην Washington Post η σύμβουλος Esther Perel ρωτά, “Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι συζητούν για το σεξ για πρώτη φορά μετά από μια σοβαρή κρίση στη σχέση; Το σεξ μεταξύ τους—την έλλειψη, την ποιότητα, τον πόνο που αισθάνονται, τη μοναξιά που νιώθουν—όλα όσα έχουν να κάνουν με την σεξουαλική τους ζωή και τη σύνδεση που νιώθουν με τον σύντροφό τους". Εάν εσείς και ο/η σύντροφός σας δεν μπορούσατε να μιλήσετε για το σεξ ανοικτά πριν συμβεί αυτή η απιστία, το πιθανότερο είναι ότι θα μπορέσετε να το κάνετε μετά, αφού περάσει κάποιος καιρός και αυτή είναι μια άριστη ευκαιρία να καταλάβετε τις ανάγκες του άλλου αλλά και να ξεκαθαρίσετε τις δικές σας.


Ανανεωμένη σεξουαλική ζωή

Ο ψυχοθεραπευτής Ian Kerner σημειώνει ότι ενώ κάποιοι αισθάνονται να μειώνεται η επιθυμία τους για σεξ όταν μαθαίνουν για την προδοσία του συντρόφου τους, κάποιοι άλλοι αισθάνονται να αυξάνεται σημαντικά. Το σεξ είναι ένας τρόπος για να αισθανθούμε πάλι ασφαλείς μέσα στη σχέση και να νιώσουμε κοντά στον άλλο.


Αφήνοντας πίσω μια σχέση που έχει πεθάνει

“Πολύ συχνά μια παράλληλη σχέση αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για το μέλλον της μόνιμης σχέσης", αναφέρει η σύμβουλος Esther Perel. Η κρίση αυτή σκοτώνει μια σχέση που ίσως αργοπέθαινε και δεν θέλατε να το παραδεχθείτε. Αποτελεί σε αυτή την περίπτωση μια ευκαιρία να αποδεσμευτείτε και να αναζητήσετε κάτι καινούργιο που θα σας ικανοποιεί περισσότερο.


Η δεύτερη πράξη

Εάν αποφασίσετε να μείνετε με τον/την σύντροφό σας, αυτό σημαίνει ότι αποδέχεστε το γεγονός ότι τα πράγματα δεν θα είναι ίδια με πριν και ότι πρέπει να δουλέψετε μαζί για να χτίσετε εκ νέου τη σχέση σας. Αυτό θα σας φέρει πιο κοντά καθώς θα μάθετε να αναζητάτε την ευχαρίστηση μέσα στη σχέση και όχι έξω από αυτή.


Η συγχώρεση είναι απελευθέρωση

Δεν πρόκειται να είναι εύκολο, αυτό είναι σίγουρο αλλά είναι σημαντικό να τον/την συγχωρέσετε εάν θέλετε να προχωρήσει η σχέση σας και η συγχώρεση είναι κάτι που όλα τα ζευγάρια αναγκάζονται να κάνουν από καιρό σε καιρό για διάφορους λόγους. Ο σύμβουλος και ειδικός σχέσεων David Bennett αναφέρει ότι “Κάποια ζευγάρια κρατούν κακίες ενώ κάποια άλλα κατανοούν ότι η συγχώρεση είναι σημαντική για να προχωρήσει μια σχέση. Παρόλο που η απιστία είναι κάτι που συγχωρείται δύσκολα, τα ζευγάρια που καταφέρνουν να το ξεπεράσουν καταλαβαίνουν και τη δύναμη της συγχώρεσης".

  www.espressocommunication.com/en/
Name

Admin Says,739,Break News,10313,History,590,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1064,Interesting,2817,Movies,13,Nature-Travel,614,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,579,Social Media,138,Sports,1091,Video,29,Άρθρα,623,Αστυνομιία-Έγκλημα,1524,Βιβλία-Εκδόσεις,77,Γιώργος Φάκος,307,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13332,Ηealth - Μedicine,1386,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,907,Μουσική,225,Νίκος Ράμμος,249,Ομογένεια,918,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Σας απάτησε; Τι να κάνετε για να σας βγει σε καλό
Σας απάτησε; Τι να κάνετε για να σας βγει σε καλό
https://4.bp.blogspot.com/-qGSezEUDC3E/W0-S2lhXGpI/AAAAAAAC1Ho/2ViOX942n3IAsY9_rza2bBmcv1l6y6MtACLcBGAs/s640/AAzW63E.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-qGSezEUDC3E/W0-S2lhXGpI/AAAAAAAC1Ho/2ViOX942n3IAsY9_rza2bBmcv1l6y6MtACLcBGAs/s72-c/AAzW63E.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/07/blog-post_572.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/07/blog-post_572.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy