Τα 20 μυστικά που μπορεί να σου αποκαλύψει το DNA σου

SHARE:


Πολλά ακούγονται για το τεστ DNA καθώς η επιστήμη προχωρά ενώ στο εξωτερικό παρατηρείται αύξηση και στα τεστ DNA σε κιτ για οικιακή χρήση. Το DNA είναι γενετικό υλικό που περιέχει όλες τις πληροφορίες για εσένα. Αυτό σημαίνει ότι περιέχει πληροφορίες για τους προγόνους σου, το πως θα αντιδράσεις σε συγκεκριμένες θεραπείες και πολλά άλλα που δεν γνώριζες.


Ανακαλύπτεις συγγενείς που δεν γνώριζες ότι είχες

Εάν κάνεις τεστ DNA μέσω κάποιας ιστοσελίδας σχετικής με το γενεολογικό μας δέντρο, μπορεί να ανακαλύψεις κάποιο μεγάλο οικογενειακό μυστικό. Μόλις προστεθεί το DNA σου σε μια τράπεζα πληροφοριών, μπορεί να αποδειχθεί ότι έχεις κοινό DNA με άτομα που χρησιμοποίησαν την ίδια εταιρεία εξέτασης. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προκύψει ότι έχεις ένα "γενετικό ταίρι" για το οποίο δεν είχες ιδέα. Υπάρχουν και εταιρείες που σου δίνουν τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με μακρινούς σου συγγενείς. Εάν όντως κάνετε το τεστ DNA φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι για όλα...


Μυστικός βιολογικός πατέρας

Καθώς αυξάνεται η χρήση των τεστ DNA στο σπίτι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι ο πατέρας τους δεν είναι τελικά και ο βιολογικός τους πατέρας. Παρόλο που τα συγκεκριμένα οικιακά κιτ δεν είναι επίσημα τεστ πατρότητας, πολλά από αυτά δίνουν τις απαραίτητες γενετικές πληροφορίες για να το επιβεβαιώσετε. Το μισό άλλωστε DNA μας προέρχεται από κάθε γονιό.


Οι βιολογικοί μας γονείς

Εάν κάποιος είναι υιοθετημένος, το τεστ DNA μπορεί να αποτελέσει μια επιπλέον οδό για να βρει τους βιολογικούς του γονείς. Δεν είναι πάντα δυνατή η πρόσβαση στα αρχεία υιοθεσίας, και σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν καν. Πολλοί άνθρωποι κατέφυγαν σε σύγκριση γενεολογικών αρχείων για να εντοπίσουν τις οικογένειές τους.


Το μυστικό κάποιου άλλου

Αναζητώντας τους βιολογικούς σου γονείς με τεστ DNA μπορεί να αποκαλύψεις το μυστικό κάποιου άλλου. Κι ενώ εσύ μπορεί να ξέρεις ότι είσαι υιοθετημένος/η, η οικογένεια της βιολογικής σου μητέρας μπορεί να μην ξέρει ότι υπάρχει κάποιο παιδί που δόθηκε για υιοθεσία ή ότι ο πατέρας της οικογένειας ήταν δωρητής σπέρματος ή ότι είχε εξωσυζυγική σχέση.


Πόσο κινδυνεύετε από Αλτσχάιμερ

Το τεστ DNA μπορεί να σου αποκαλύψει εάν διατρέχεις υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ. Το τεστ αυτό γίνεται υπό την επίβλεψη γιατρού αλλά μπορεί να γίνει και στο σπίτι με αποτελέσματα που μπορεί να σε ξαφνιάσουν.


Πόσο κινδυνεύετε να εμφανίσετε υψηλή χοληστερίνη

Τα γενετικά τεστ μπορεί να αποκαλύψουν εάν έχετε ένα μεταλλαγμένο γονίδιο το οποίο προκαλεί υψηλή χοληστερίνη. Οι στατιστικές λένε ότι ένας στους 500 ανθρώπους έχει την συγκεκριμένη μετάλλαξη.


Πόσο κινδυνεύετε να εμφανίσετε δυσανεξία στη γλουτένη

Οι γιατροί μπορεί να σας συστήσουν να κάνετε κάποιο γενετικό τεστ για την δυσανεξία στη γλουτένη εάν έχουν αποτύχει όλα τα άλλα. Τα άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη έχουν ένα από τα γονίδια HLA DQ2 και DQ8 ή και τα δύο, ενώ εάν κάποιος δεν τα έχει μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα.


Πόσο κινδυνεύετε να πάθετε καρκίνο

Ο κίνδυνος εμφάνισης κάποιου καρκίνου αποτελεί φλέγον ζήτημα για τα γενετικά τεστ, καθώς υπάρχουν χιλιάδες μεταλλάξεις γονιδίων που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Τα τεστ που γίνονται στο σπίτι ανιχνεύουν κάποιες από αυτές. Ένα θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα σε ένα τέτοιου τύπου τεστ στο σπίτι μπορεί να είναι παραπλανητικό. Εάν έχετε κληρονομική προδιάθεση είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε στους ειδικούς που θα σας κατευθύνουν σε ό,τι αφορά στη γενετική εξέταση.


Ο κατάλληλος τύπος θεραπείας

Η φαρμακογονιδιωματική είναι η επιστήμη που ασχολείται με την εξέταση των γονιδίων προκειμένου να εντοπίσει την πλέον αποτελεσματική θεραπεία. Χρησιμοποιείται συχνά σε συγκεκριμένους καρκίνους προκειμένου να καθοριστεί εάν θα έχουν αποτέλεσμα συγκεκριμένα φάρμακα. Σήμερα γίνονται έρευνες για την ανταπόκριση των φαρμάκων και σε άλλες ασθένειες όπως είναι οι καρδιοπάθειες, το άσθμα, το HIV, κλπ.


Η κατάλληλη ράτσα

Το γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε τεστ DNA και στο σκύλο; Παρόλο που αυτό δεν πρόκειται να αποκαλύψει πληροφορίες για την υγεία σας, μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν το συγκεκριμένο σκυλί είναι κατάλληλο για να ζει σε διαμέρισμα, εάν θα είναι φιλικό με τα παιδιά ή πόσο μεγαλόσωμο θα γίνει. Αυτό το ζήτημα βεβαίως είναι αμφιλεγόμενο καθώς μπορεί να οδηγήσει σε πρακτικές αποκλεισμού.


Μπορείτε να ελέγξετε εάν είστε φορέας κάποιας γενετικής διαταραχής

Το DNA αποκαλύπτει στους μελλοντικούς γονείς εάν είναι κινδυνεύουν να περάσουν στο παιδί τους κάποιο γενετικό πρόβλημα. Η εξέταση αυτή πραγματοποιείται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει οικογενειακό ιστορικό.


Προγεννητικός έλεγχος

Πάντα υπό την επίβλεψη γιατρού, οι μελλοντικοί γονείς μπορούν να κάνουν εξέταση DNA στο έμβρυο που βρίσκεται στην μήτρα. Εάν συντρέχει ιατρικός λόγος, είναι δυνατόν να ανακαλύψει ο γιατρός κάποια χρωμοσωματική ανωμαλία στο έμβρυο.


Έλεγχος των νεογέννητων εμβρύων

Αμέσως μετά τη γέννα, υπάρχει η δυνατότητα πλέον να εξετάζεται το μωρό και να ανιχνεύονται παθήσεις οι οποίες είναι καλύτερο να αντιμετωπίζονται έγκαιρα.


Νέες δυνατότητες για την απώλεια βάρους

Υπάρχουν αμέτρητες δίαιτες που βασίζονται στο DNA και τις βρίσκεις παντού στο διαδίκτυο. Ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί ακόμη επιστημονικά εάν δουλεύουν. Το όλο σκεπτικό είναι ότι η παχυσαρκία έχει κάποια γενετικά αίτια. Οι επιστήμονες όμως ακόμη προσπαθούν να κατανοήσουν τον ρόλο της γενετικής στην απώλεια βάρους. Σήμερα δεν υπάρχουν δίαιτες που κάνουν θαύματα, αλλά στο μέλλον είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν.


Η ευαισθησία στην καφείνη

Η ευαισθησία στην καφείνη οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες. Εάν οι γονείς σας έπιναν πολύ καφέ χωρίς να τους πειράζει, αυτό εξηγεί για ποιο λόγο είστε κι εσείς το ίδιο. Εάν δεν διαθέτετε τα συγκεκριμένα γονίδια, τότε το πιθανότερο είναι να μην μπορείτε να καταναλώσετε όσο καφέ καταναλώνουν οι γύρω σας.


Τροφικές αλλεργίες

Οι τροφικές αλλεργίες οφείλονται σε γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Παρόλο που οι τροφικές αλλεργίες κληρονομούνται σε πολλές περιπτώσεις από τους γονείς, οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση ακόμη να τις εντοπίσουν μέσω τεστ DNA.


Η αναγνώριση των εγκληματιών

Είναι γνωστό ότι το DNA του καθενός μας είναι μοναδικό κι αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη ανάλυση για τον εντοπισμό των δραστών.


Οι κολλητοί σας

Όλοι ξέρουμε ότι κάνουμε παρέα με εκείνους που ταιριάζουμε αλλά αυτό που δεν ξέρουμε ίσως είναι ότι ταιριάζουμε και σε επίπεδο DNA με τους φίλους μας. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2018 οι φίλοι είχαν ομοιότητες σε γενετικό επίπεδο μεταξύ τους σε σύγκριση με άτομα που δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους.


Ικανότητες και έφεση στη μουσική

Το DNA έρχεται να καταρρίψει το ρητό που λέει: "Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως", τουλάχιστον στη μουσική. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κλίση στη μουσική καθορίζεται από τα γονίδια αλλά φυσικά πρέπει να ασκούνται προκειμένου να την εκφράσουν. Στην ουσία οι άνθρωποι κουβαλούν την γενετική προδιάθεση για τις ικανότητες που διαθέτουν. Το πώς θα τις εκμεταλλευτούν εξαρτάται από τους ίδιους.


Παράλογες φοβίες

Τώρα μπορείτε πλέον να ρίξετε όλο το φταίξιμο για τις παράλογες φοβίες σας στους προγόνους σας. Παρόλο που και το περιβάλλον παίζει ρόλο, έχει αποδειχθεί ότι τα γονίδια επηρεάζουν τις φοβίες μας σε ποσοστό 25 με 65%.

  www.espressocommunication.com/en
Name

Admin Says,739,Break News,10313,History,590,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1064,Interesting,2815,Movies,13,Nature-Travel,614,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,579,Social Media,138,Sports,1091,Video,29,Άρθρα,622,Αστυνομιία-Έγκλημα,1523,Βιβλία-Εκδόσεις,77,Γιώργος Φάκος,306,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13327,Ηealth - Μedicine,1384,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,906,Μουσική,225,Νίκος Ράμμος,249,Ομογένεια,918,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Τα 20 μυστικά που μπορεί να σου αποκαλύψει το DNA σου
Τα 20 μυστικά που μπορεί να σου αποκαλύψει το DNA σου
https://4.bp.blogspot.com/-fZeiSVXwC5s/W23Ohw0OX6I/AAAAAAAC4wk/ClwW1AhO_Pwfh9FNuXGW5DrP0ldM9H7QQCLcBGAs/s640/BBLJXkR.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-fZeiSVXwC5s/W23Ohw0OX6I/AAAAAAAC4wk/ClwW1AhO_Pwfh9FNuXGW5DrP0ldM9H7QQCLcBGAs/s72-c/BBLJXkR.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/08/20-dna.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/08/20-dna.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy