Δήμος Ηλιδας: Πολλοί οι μνηστήρες, μία η Πηνελόπη!

SHARE:


Πολλοί οι... μνηστήρες, μία η Πηνελόπη, στον δήμο Ήλιδας, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο χάρτης εν' όψη των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019. Κι εδώ, όπως σε όλους τους δήμους, διάφορα πρόσωπα κάνουν τις κινήσεις που θεωρούν απαραίτητες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανιχνεύουν προθέσεις πριν πάρουν την τελική τους απόφαση.

Σε αυτή την... ανίχνευση, κάποιοι δεν αφήνουν πανηγύρι για πανηγύρι που να μην παρευρεθούν, ενώ στο "παιχνίδι" έχει μπει και η... θρησκεία με την έννοια ότι φωτογραφίζονται σε μοναστήρια και με εικόνες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εγείρουν το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι, είτε δημοτικών είτε εθνικών εκλογών, προστρέχουν στον... Μητροπολίτη να πάρουν την ευχή του, και βέβαια πάντα με την ανάλογη φωτογραφία που δημοσιεύουν στα social media ή στον έντυπο τύπο, ή σε site, και βεβαίως δεσπόζει στα φυλλάδια που κυκλοφορούν!!!

Στον δήμο Ήλιδας είναι σίγουρο ότι η παράταξη της "Ανεξαρτησίας" με τον Νίκο Διαμαντόπουλο [είναι κρίμα], όπως ο ίδιος δήλωσε προ καιρού στο newsgf.net, [διαβάστε εδώ...], δεν θα συμμετέχει στις εκλογές. Η παρουσία της, όπως τόνισε, ολοκληρώνεται με το τέλος της δημοτικής θητείας.

Από 'κει και πέρα.... 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 

Ο νυν δήμαρχος έχει ξεκαθαρίσει από καιρό την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την δημαρχία. Αυτό θέλει να το κάνει, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, επειδή χρειάζεται ακόμη μια θητεία για να ολοκληρώσει το έργο του και μάλλον είναι λογικό αφού επί των δικών του ημερών άλλαξε ο νόμος των δημοπρασιών και υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση σε έργα.

Κατάφερε πάντως να ξεμπλοκάρει κάποιες διαδικασίες και μέσα από χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη να γίνουν κάποια έργα, ιδιαίτερα στη Πηνεία.

Παρά ταύτα, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Ήλιδα και ιδιαίτερα η Αμαλιάδα, επί των ημερών του,  εξελίχθηκε σ' ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο με σπουδαίες διοργανώσεις αγώνων και πολιτιστικές παραστάσεις. Καθόλου τυχαίο ότι, ιδιαίτερα φέτος, έκλεψε τις εντυπώσεις με την διοργάνωση των κολυμβητικών αγώνων, του σπουδαίου φεστιβάλ Ήλιδας αλλά και όλα όσα συνέβησαν στο κτήριο Τατάνη. Κι έπεται συνέχεια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ 
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Την επιστροφή του στο δημαρχείο επιθυμεί διακαώς ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει.

Αυτό όμως που ακούγεται είναι πως, "δεν χτίζεις σπίτι με παλιά υλικά" και όσοι το επικαλούνται εννοούν κάποια από τα πρόσωπα που είναι μαζί του και παλαιότερα κατείχαν θέσεις.

Βέβαια, ο ίδιος σίγουρα θα παρουσιάσει και νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιό του, αλλά αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι τι... νέο πρεσβεύει μια νέα θητεία του, όταν ήδη στο τιμόνι της Ήλιδας ήταν για 17 χρόνια, αφού προφανώς ότι είχε να δώσει το έδωσε.

Παράλληλα, ανιχνεύει τις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές!


ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΟΣΑΚΑΣ 
"ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"

Σταθερή αξία στον δήμο Ήλιδας. Ένας από τους πιο έμπειρους αυτοδιοικητικούς που ξεχωρίζει για τις τοποθετήσεις του ασχέτως εάν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις απόψεις του οι οποίες φυσικά έρχονται σε ευθεία γραμμή με τις θέσεις του ΚΚΕ.

Εδώ μπορεί να υπάρξει ένα στοιχείο που αξίζει να σκεφτεί κανείς: Η πετυχημένη παρουσία του Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα ίσως συμβάλλει υπέρ του κου Κολόσακα και της παράταξής του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, αφού ο Πατρινός δήμαρχος απέδειξε ότι τα στελέχη του ΚΚΕ μπορεί να προσφέρουν και από την θέση του δημάρχου!

Το κακό όμως είναι ότι όλες όλες οι παρατάξεις που στηρίζονται από το ΚΚΕ συμπεριλαμβάνουν μόνο στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος και αυτό δεν είναι το "άνοιγμα στην κοινωνία" με την ευρύτερη έννοια.
Αν η Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας έμπαζε πρόσωπα και από άλλους χώρους τότε η τράπουλα θα ανακατευόταν πολύ στον δήμο!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΡΑΚΤΑΣ 
ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Έχει εδώ και πολύ καιρό ξεκαθαρίσει ότι θα διεκδικήσει τον δήμο Ήλιδας, αν και δεν ακούγεται ιδιαίτερα το όνομά του. Αν δεν το έχει μετανιώσει, τότε κάνει τις όποιες κινήσεις θεωρεί απαραίτητες, τις οποίες κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό.

Μετά από μια πολύ μεγάλη περίοδο αποχής, ο κος Αδρακτάς θέλει να επιστρέψει στην πολιτική μ' ένα ρόλο τελείως διαφορετικό από αυτόν που γνωρίζαμε. Τι ευελπιστεί με αυτό και κυρίως τι έχει να προσφέρει; Μόνο ο ίδιος γνωρίζει!

Πάντως ως καθαρόαιμος δεξιός θεωρείται ο πιθανότερος να έχει την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΝΕΙΑΣ

Και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει στις επόμενες εκλογές να διεκδικήσει τον δήμο. Ο κος Παπαδόπουλος, αναμφισβήτητα πετυχημένος δήμαρχος Πηνείας, έχει την εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, αλλά μέχρι σήμερα κανείς ποτέ δεν εκλέχτηκε δήμαρχος Ήλιδας και να μην είναι από την Αμαλιάδα.

Η κάθοδός του πάντως δημιουργεί πολλά και σοβαρά προβλήματα στους αντιπάλους του αφού θεωρείται λογικό ότι η Πηνεία, στο μεγαλύτερο ποσοστό της, θα τον υποστηρίξει στην διεκδίκηση. Από κει και πέρα όμως, αν και έχει δηλώσει την πρόθεσή του εντούτοις το όνομά του δεν ακούγεται ιδιαίτερα. Ίσως θα πρέπει ο ίδιος να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με μια επίσημη δήλωσή του!


Η απλή αναλογική, η οποία θα ισχύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές [εάν δεν προκύψουν νωρίτερα εθνικές εκλογές οπότε σε περίπτωση νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα καταργηθεί] έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς ν' αποκτήσουν κάποιο θεσμικό ρόλο. Σε αυτή την ιστορία ακούγονται διάφορα ονόματα που αν και κάποια στο παρελθόν είχαν πει ότι αν αλλάξει το σύστημα θα διεκδικήσουν τον δήμο, τώρα που έχουμε αυτή την αλλαγή δεν έχουν τοποθετηθεί τουλάχιστον δημόσια.

Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Φωτόπουλος, καθηγητής.

Ένα άλλο πρόσωπο που προσπαθεί τελευταία να κάνει δυναμική εμφάνιση είναι ο επίσης δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Αν και η κυρίαρχη επιθυμία του είναι να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία με τη Νέα Δημοκρατία, εντούτοις κανείς μην αποκλείει το γεγονός ότι σε περίπτωση κοπής του από το ψηφοδέλτιο την αμέσως επόμενη στιγμή να δηλώσει την πρόθεσή του για τον δήμο Ήλιδας. "Θέση να 'ναι και ότι να 'ναι", όπως λέει ο λαός.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει δημόσια εάν θέλει να είναι βουλευτής ή δήμαρχος, ενώ οι τοποθετήσεις του είναι μια από τα ίδια. Μιλάει για τουριστική ανάπτυξη, για την κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου και άλλα, ζητήματα γενικόλογα, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις.

Φυσικά το τι χρειάζεται αυτός ο νομός οι μόνιμοι κάτοικοι το γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα. Ο ίδιος, επίσης, ανεβάζει φωτογραφίες του στα social media από εκκλησίες και από εικόνες που προσκυνάει ενώ συνεχώς τονίζει τις καλές του σχέσεις με την εκκλησία!

Ένα όνομα που ακούγεται, επίσης, ότι θα διεκδικήσει τον δήμο Ήλιδας είναι αυτό του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Χρήστου Παναγόπουλου. Ο ίδιος άλλωστε το ανέφερε σε πηγαδάκι έξω από την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη, την ώρα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο. Από τότε που το ανέφερε μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση που να επιβεβαιώνει την πρόθεσή του.

Ερωτηματικό προκαλεί το τι θα κάνει ο πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας, Δημήτρης Κράλλης, η δυναμική εμφάνιση του οποίου σχετικά με τον Χελωνίτη Κόλπο μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για έναν άνθρωπο με έντονο πολιτικό κριτήριο! 
Name

Admin Says,739,Break News,10314,History,589,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1057,Interesting,2771,Movies,13,Nature-Travel,599,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,569,Social Media,138,Sports,1084,Video,29,Άρθρα,608,Αστυνομιία-Έγκλημα,1487,Βιβλία-Εκδόσεις,77,Γιώργος Φάκος,297,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13176,Ηealth - Μedicine,1354,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,7,Μαγειρική-συνταγές,888,Μουσική,224,Νίκος Ράμμος,248,Ομογένεια,914,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Δήμος Ηλιδας: Πολλοί οι μνηστήρες, μία η Πηνελόπη!
Δήμος Ηλιδας: Πολλοί οι μνηστήρες, μία η Πηνελόπη!
https://3.bp.blogspot.com/-XB2c0zxQqz4/W4BcqqacSoI/AAAAAAAC7no/w2sDMhGMZzQAQKNDZ9X_EuoPqkg5AaRhACLcBGAs/s640/%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%25A7%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259F%2B%25CE%2597%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2594%25CE%2591%25CE%25A31.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-XB2c0zxQqz4/W4BcqqacSoI/AAAAAAAC7no/w2sDMhGMZzQAQKNDZ9X_EuoPqkg5AaRhACLcBGAs/s72-c/%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%25A7%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259F%2B%25CE%2597%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2594%25CE%2591%25CE%25A31.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/08/blog-post_396.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/08/blog-post_396.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy