Ζώα που δεν είναι όσο αθώα φαίνονται

SHARE:


Συνήθως προειδοποιούν τους τουρίστες που κάνουν σαφάρι στην Αφρική να έχουν κλειστά τα παράθυρα του αυτοκινήτου τους για να αποφεύγουν επιθέσεις από λιοντάρια. Ο φόβος για επιθέσεις από πίτμπουλς οδήγησε στην απαγόρευση αναπαραγωγής της ράτσας σε πολλές πόλεις.

Το 40% των Αμερικανών φοβάται τα έντομα, τα ποντίκια, τα φίδια και τις νυχτερίδες, αλλά λιγότερο από το 30% πιο γνωστών ειδών αράχνης έχουν προκαλέσει ευθύνεται για τον θάνατο ανθρώπου. Πολλά ζώα που θεωρούνται επικίνδυνα για τους ανθρώπους, μπορεί να μην βρίσκονται κανστην "μαύρη" λίστα μας.

Ας δούμε μερικά από τα πιο επικίνδυνα ζώα που θα σας προκαλέσουν έκπληξη...


Η σκοτεινή πλευρά των δελφινιών

Τα δελφίνια έχουν την φήμη των φιλικών ζώων. Πολλά παραθαλάσσια μέρη παρέχουν την δυνατότητα σε τουρίστες ακόμα και να κολυπήσουν μαζί με δελφίνια. Ωστόσο, τα δελφίνια μπορεί να αγριέψουν, να σκοτώσουν άλλα ζώα ακόμα και τραυματίσουν ανθρώπους δαγκώνοντάς τους.

Σύμφωνα με το CNN και την Daily Mail, έχουν καταγραφεί περιστατικά από επιθετικά ρινοδέλφινα που έχουν δαγκώσει ή έχουν προσπαθήσει να πνίξουν κολυμβητές στις δυτικές ακτές της Ιρλανδίας. "Τα ρινοδέλφινα δεν είναι χαριτωμένα και χαδιάρικα, δεν είναι "φίλοι" μας και δεν επωφελούνται μέσα από την επαφή τους με τους ανθρώπους", ο ιρλανδέζικος οργανισμός για τις φάλαινες και τα δελφίνια ενημέρωνε το 2014.


Το σαλιγκάρι με το ισχυρότερο δηλητήριο

Το κέλυφος των σαλιγκαριών σε σχήμα κώνου, ενός είδους που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, από συλλέκτες για αιώνες αλλά μια λάθος κίνηση θα μπορούσε να σκοτώσει τον δύτη που πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής από ένα ζωντανό σαλιγκάρι- κώνο. Τα σαλιγκάρια είναι δηλητηριώδη, και μόνο λίγο από το δηλητήριο τους αρκεί για να σκοτώσει μέχρι και 10 ανθρώπους.

Το κεντρί τους μπορεί να διαπεράσει την στολή. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν χάσει με αυτόν τον τρόπο την ζωή τους. Σύμφωνα με το περιοδικό Nature, ένα μόνο σαλιγκάρι μπορεί να παράξει μέχρι 100 τοξίνες" και ποικίλλουν τα όπλα ανάλογα με το αν θέλει να πιάσει το θήραμά του ή να υπερασπιστεί τον εαυτό εναντίον των εχθρών του. Δεν υπάρχει αντίδοτο γα το δηλητήριό του.


Ελάφια

Τα ελάφια είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ζώα στις ΗΠΑ. Kατά μέσο όρο 120 Αμερικανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο σε δυστυχήματα, κυρίως από μετωπικές συγκρούσεις ελαφιών με οχήματα. Εχουν καταγραφεί επίσης πολλοί τραυματισμοί από τα κέρατα των ελαφιών. Τα ελάφια επίσης που προστατεύουν τα μικρά τους ή βρίσκονται στην περίοδο ζευγαρώματος είναι γνωστό ότι δείχνουν επιθετική συμπεριφορά, ξεσπώντας σε άλλα ζώα και ανθρώπους


Άλκη

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες μοτοσικλετιστές στον Καναδά, την Αλάσκα και το Μέην εμπλέκονται σε δυστυχήματα με άλκη και πολλά από αυτά είναι θανάσιμα. Τα περισσότερα από τα δυστυχήματα γίνονται το ξημέρωμα ή το σούρουπο, και το ρίσκο αυξάνεται κατά τους χειμερινούς μήνες και τον Ιούνιο.


Προσοχή στους... κάστορες

Ο κάστορας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο τρωκτικό στον κόσμο. Φημίζεται για τις εντυπωσιακές δεξιότητες του και θεωρείται ως ο καλύτερος μηχανικός της φύσης. Στον Καναδά, ο κάστορας είναι εθνικό σύμβολο στην ιστορία της χώρας. Εμφανίστηκε το 1851 στο πρώτο γραμματόσημο του Καναδά. Εχει πρωταγωνιστήσει και σε πολλές ταινίες, όπως στην Εποχή των Παγετώνων.

Στην πραγματικότητα, όμως θα πρέπει να προσέχετε τους ζωντανούς, άγριους κάστορες. Μπορεί να γίνουν πολύ επιθετικοί, όταν χρειαστεί να υπερασπιστούν την περιοχή τους. Εχουν καταγραφεί περιστατικά όπου έχουν επιτεθεί και έχουν τραυματίσει σκύλους και ανθρώπους. Το 2013, ένας ψαράς στη Λευκορωσία πέθανε από δάγκωμα λυσσαμένου κάστορα.


Κύκνος από απόσταση

Οι κύκνοι βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Αλλά, όσοι τους παρατηρούν θα πρέπει να κρατούν τις αποστάσεις τους ιδιαίτερα κατά την περίοδο του ζευγαρώματος. Εχουν καταγραφεί περιστατικά επιθέσεων κυρίως σε άτομα που κάνουν καγιάκ ή ψαρεύουν, και οι οποίοι πλησιάζουν τις φωλιές τους.


O αργός Λόρις (του γένους Nycticebus)

Ο αργός Λόρις είναι το κοινό όνομα των στρεψίρρινων πρωτευόντων του γένους Nycticebus και ζει στα δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας. Τα συμπαθέστατα όμως ζωάκια κρύβουν ένα μυστικό όπλο: έχουν δηλητήριο στο εσωτερικό μέρος του αγκώνα τους το οποίο και ρουφούν και το φτύνουν στο θήραμά τους. Η δαγκωνιά τους προκαλεί αναφυλακτικό σοκ και άλλες μολύνσεις.


Καζουάριος της Αυστραλίας

Το πουλί αυτό που απαντάται στην Αυστραλία είναι το σύμβολο του Κουίνσλαντ. Οι καζουάριοι όμως θα επιτεθούν εάν τους προκαλέσεις με το μεσαίο τους νύχι το οποίο χρησιμοποιούν για να ξεκοιλιάζουν το θήραμά τους. Το 1926, ένα 16χρονο αγόρι πέθανε όταν ένας καζουάριος του έσκισε το λαιμό. Και παρόλο που δεν έχουν αναφερθεί άλλοι θάνατοι από τότε, έχουν καταγραφεί επιθέσεις και κατάγματα που έχουν προκαλέσει τα επιθετικά αυτά πουλιά.


Το... μοχθηρό πάντα

Στο μυαλό των περισσοτέρων, τα γιγαντιαία πάντα κατοικούν στα δάση και τρώνε μπαμπού. Σύμφωνα όμως με το BBC Earth, τα άγρια πάντα έχουν "επικίνδυνα ισχυρό δάγκωμα και έντονο σεξουαλικό κίνητρο". Τα πάντα μασάνε σκληρά μπαμπού και το δάγκωμά τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά σε άτυχους ή απρόσεκτους ανθρώπους που μπορεί να βρεθούν στο διάβα τους.

Το 2006, ένας μεθυσμένος άνδρας σκαρφάλωσε στο σπίτι του πάντα σε ζωολογικό κήπο στο Πεκίνο και βρέθηκε βαριά τραυματισμένος. Το 2008, ένας 20χρονος θέλοντας να αγκαλιάσει ένα πάντα κατέληξε στο νοσοκομείο με δαγκώματα στα χέρια και στα πόδια από το εκνευρισμένο πάντα.


Γιγάντιος μυρμηγκοφάγος

Ο γιγάντιος μυρμηγκοφάγος τρέφεται μόνο με μυρμήγκια και τερμίτες και δεν έχει δόντια. Ωστόσο, έχει άλλα όπλα: όταν απειλείται σηκώνει τα πίσω πόδια και επιτίθεται με τεράστια κοφτερά του νύχια τα οποία μπορεί να έχουν και δέκα εκατοστά μήκος! Έχουν σημειωθεί περιστατικά με μυρμηγκοφάγους οι οποίοι έχουν επιτεθεί και σκοτώσει ανθρώπους στη Νότια Αμερική.


Ελέφαντες

Γενιές παιδιών έχουν μεγαλώσει με παιδικά με ελεφαντάκια από τον Dumbo και τον Babar μέχρι τον Tantor στον Ταρζάν. Αλλά η μυθοπλασία δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα. Τα ελεφαντάκια των κινουμένων σχεδίων είναι πολύ πιο γλυκά και φιλικά από τους ζωντανούς κατοίκους της τροπικής σαβάνας. Στην Ινδία,περισσότεροι από 400 άνθρωποι σκοτώνονται ετησίως από ελέφαντες, ενώ οι επιθέσεις από ελέφαντες γίνονται όλο και πιο συχνές.


Παπαγάλος

Οι παπαγάλοι γεμίζουν με χρώμα τον χώρο χάρη στα πολύχρωμα φτερά τους. Ενώ, ορισμένοι παπαγάλοι μπορούν να μάθουν πάνω από 1.000 λέξεις. Ωστόσο, ερευνητές της άγριας ζωής προειδοποιούν ότι οι παπαγάλοι είναι άγρια ζώα από τη φύση τους και μπορεί να μην προσαρμοστούν καλά στο κλουβί. Μπορεί να δαγκώσουν και να επιτεθούν, και τα δαγκώματα τους μερικές φορές να είναι αρκετά σοβαρά.


Πλατύπους

Το ζώο αυτό προκαλεί θαυμασμό τόσο στους επιστήμονες όσο και στους παρατηρητές από την ημέρα που οι πρώτοι εξερευνητές έστειλαν στην Αυστραλία το πρώτο δείγμα άγριου πλατύποδα (οι Βρετανοί επιστήμονες πίστευαν ότι πρόκειται για αστείο).

Οι πλατύποδες, και ειδικά οι αρσενικοί, δεν σηκώνουν πολλά πολλά. Στα πίσω τους πόδια έχουν κάτι σαν νύχια με δηλητήριο τα οποία τους χρησιμεύουν για να επιτίθενται σε άλλα αρσενικά την εποχή του ζευγαρώματος. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους ή σε σκυλιά. Το δηλητήριό τους δεν είναι θανατηφόρο για τους ανθρώπους - σε αντίθεση με τα σκυλιά - αλλά πονάει πολύ επί εβδομάδες. Το αξιοσημείωτο είναι ότι μία ορμόνη που περιέχεται στο δηλητήριο μπορεί στο μέλλον να αποδειχθεί ότι θεραπεύει τον διαβήτη.


Ακίτα

Μπορεί τα πίτμπουλ και τα ρότβαιλερ να κυριαρχούν στις ειδήσεις για επιθέσεις σε ανθρώπους, αλλά τι συμβαίνει με τα Aκίτα; Αυτή η ράτσα από την Ιαπωνία αναζητείται σε όλο τον κόσμο ως σκύλος φύλακας, κυνηγός αλλά και ως κατοικίδιο. Εντούτοις, αυτό που κάνει τα Akita καλούς φύλακες είναι επίσης και αυτό που τα κάνει επικίνδυνα. Είναι επιθετικά απέναντι σε άλλα σκυλιά και νευρικά με ξένους. Πέρυσι, μια γυναίκα στην Ιρλανδία κινδύνευσε να χάσει το χέρι της, όταν της επιτέθηκε το Ακίτα του πατέρα της.


Η χήνα του Καναδά

Σε πολλές πόλεις της Βόρειας Αμερικής, οι χήνες του Καναδά αποτελούν χαρακτηριστικό στοιχείο του αστικού τοπίου. Μεταναστεύουν το φθινόπωρο και περιπλανιούνται σε γηπεδα γκολφ και σε δημόσια πάρκα τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορεί να γίνουν επικίνδυνες την άνοιξη που είναι η περίοδος του ζευγαρώματος. Οι Αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να απομακρύνονται αργά και ήσυχα όταν βλέπουν αγριεμένες χήνες.

  www.espressocommunication.com
Name

Admin Says,711,Break News,9721,History,591,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1063,Interesting,2913,Nature-Travel,633,Sience - Technology,598,Video,27,Αστυνομιία-Έγκλημα,1610,Γιώργος Φάκος,328,Ειδήσεις,13618,Ηealth - Μedicine,1443,Μαγειρική-συνταγές,966,Νίκος Ράμμος,240,Ομογένεια,900,
ltr
item
TGBNEWS: Ζώα που δεν είναι όσο αθώα φαίνονται
Ζώα που δεν είναι όσο αθώα φαίνονται
https://2.bp.blogspot.com/-U8uN_gnada8/W4E14T_wT_I/AAAAAAAC7wM/2BxGHjrFUEcHJ5YqF4HNouNI6e74KLMPwCLcBGAs/s640/AAsAi73.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-U8uN_gnada8/W4E14T_wT_I/AAAAAAAC7wM/2BxGHjrFUEcHJ5YqF4HNouNI6e74KLMPwCLcBGAs/s72-c/AAsAi73.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/08/blog-post_806.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/08/blog-post_806.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy