9 διάσημες προβλέψεις του Νοστράδαμου που κάποιοι λένε ότι βγήκαν αληθινές

SHARE:


Οι προβλεψεις του Νοστραδαμου

• Ο Νοστράδαμος έβγαλε ένα βιβλίο το 1555 το οποίο περιείχε 942 τετράστιχα τα οποία λέγεται ότι προέβλεπαν μελλοντικά γεγονότα.

• Κάποιοι παρατηρητές πρόσεξαν ότι ορισμένες από αυτές θύμιζαν γεγονότα που συνέβησαν πολλούς αιώνες αργότερα.

• Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι στίχοι του Νοστράδαμου έχουν μεταφραστεί πολύ αδέξια και με τρόπο ασαφή και για τον λόγο αυτό ερμηνεύονται με πολλούς τρόπους.

Το όνομα του Νοστράδαμου είναι συνώνυμο με την πρόβλεψη δυσοίωνων μελλοντικών γεγονότων και το αστέρι του δεν έσβησε ούτε μετά τον θάνατό του. Τα έργα του συνδέθηκαν με παγκόσμια γεγονότα που συντάραξαν τον κόσμο, όπως την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι προβλέψεις του, όμως, όπως και οι αστρολογικές προβλέψεις συχνά είναι διατυπωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε επιδέχονται πλήθος ερμηνειών και εξηγήσεων. Στο βιβλίο του "Νοστράδαμος: Ο άνθρωπος, ο μύθος και η αλήθεια", ο βιογράφος Peter Lemesurier καταλήγει ότι ο Νοστράδαμος πίστευε "ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται" και χρησιμοποιούσε την τεχνική της προβολής παλαιότερων γεγονότων στο μέλλον προκειμένου να "προβλέψει" με φαινομενικά ρεαλιστικό τρόπο μελλοντικά γεγονότα.

Πολλοί είναι οι μελετητές εκείνοι που ισχυρίζονται ότι οι σύγχρονες μεταφράσεις είναι πολύ πρόχειρες και αναξιόπιστες. Ας δούμε μερικές από τις διασημότερες προβλέψεις του Νοστράδαμου.


Ο θανατος του Ερρικου Β' 

Πρόβλεψη: Το νεαρό λιοντάρι θα ξεπεράσει το μεγαλύτερο, Στο πεδίο της μάχης σε μια ενιαία μάχη. Θα διαπεράσει τα μάτια του μέσα από ένα χρυσό κλουβί, Δύο πληγές που γίνονται μία, στη συνέχεια πεθαίνει απάνθρωπα

Τι συνέβη: Το καλοκαίρι του 1559 ο βασιλιάς Ερρίκος Β' (το μεγαλύτερο λιοντάρι) μονομάχησε με τον ευγενή Γκάμπριελ, Κόμη του Μοντγκόμερι (το νεαρό λιοντάρι), ο οποίος ήταν έξι χρόνια μικρότερός του, στο πλαίσιο του εορτασμού του επικείμενου γάμου της κόρης του βασιλιά. Στην τελευταία φάση, η λόγχη του Γκάμπριελ διαπέρασε την προσωπίδα του βασιλιά (θα διαπεράσει τα μάτια του μέσα από ένα χρυσό κλουβί) και σπάζοντας διαπέρασε το μάτι του, το στήθος του και τον κρόταφό του (δύο πληγές που γίνονται μία).

Παρά τις προσπάθειες των χειρουργών της αυλής ο Ερρίκος Β' υπέφερε φριχτούς πόνους, κρίσεις επιληψίας και μερική παράλυση (πεθαίνει απάνθρωπα) και καταλήγει στο κρεβάτι του 11 ημέρες αργότερα. Η πρόβλεψη μοιάζει αρκετά ακριβής και λεπτομερής επιφανειακά. Όμως σύμφωνα με το βιβλίο η προφητεία αμφισβητείται καθώς τυπωμένη κυκλοφόρησε το 1614.


Η μεγαλη πυρκαγια του Λονδινου 

Πρόβλεψη: Το αίμα των δικαίων θα πνίξει το Λονδίνο, κι από ένα κεραυνό θα καεί στην πυρκαγιά του είκοσι τρία και έξι. Η αρχαία κυρία θα ανατραπεί από το βάθρο της και πολλοί όμοιοι της θα θανατωθούν

Τι συνέβη: Το συγκεκριμένο τετράστιχο συνδέεται συχνά με την καταστροφική πυρκαγιά του Λονδίνου. Όσον αφορά την ημερομηνία, 20 φορές το τρία μας κάνει 60 (σύμφωνα με τον πρωτότυπο στίχο). Εάν προσθέσουμε και το έξι σε αυτό, μας δίνει 66, την χρονιά της πυρκαγιάς η οποία ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1666 και διήρκεσε τρεις ημέρες. Την εποχή εκείνη δεν καταγράφηκαν θάνατοι χωρικών και ανθρώπων της μεσαίας τάξης αλλά το πιθανότερο είναι ότι εκατοντάδες ή ίσως και χιλιάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις φλόγες.

Όσον αφορά τον στίχο "και πολλοί όμοιοί της...", οι Λονδρέζοι κατηγόρησαν για την πυρκαγιά τους Καθολικούς και τους Ολλανδούς και ακολούθησαν λιντσαρίσματα και επιθέσεις, σύμφωνα με το BBC. Οι "όμοιοί της" όμως αναφέρονται στην "αρχαία κυρία" η οποία μπορεί να αναφέρεται στην πόλη του Λονδίνου. Η συγκεκριμένη προφητεία είναι από τις πλέον άστοχες καθώς η σύνδεσή της με την καταστροφική πυρκαγιά του Λονδίνου θεωρείται πολύ τραβηγμένη.


Η Γαλλικη Επανασταση 

Πρόβλεψη: Τραγούδια , συνθήματα και αιτήματα θα έρθουν από τους σκλαβωμένους Ενώ πρίγκιπες και λόρδοι θα κρατούνται αιχμάλωτοι σε φυλακές. Σε μια μεταγενέστερη ημερομηνία, Ακέφαλοι ηλίθιοι θα τα δουν αυτά ως θείες προσευχές

Τι συνέβη: Μετά την έφοδο στη Βαστίλλη το 1789, ξεκίνησε η Γαλλική Επανάσταση η οποία κατέλυσε την μοναρχία και ίδρυσε τη νέα δημοκρατία. Ο λαός πήρε στα χέρια του τον έλεγχο της πρωτεύουσας και επέβαλλε τα αιτήματά του στην αριστοκρατία (λόρδοι και πρίγκιπες). Στο τέλος η επανάσταση βάφτηκε στο αίμα.

Τόσο κάποια μέλη της αριστοκρατίας όσο και κάποιοι από τα λαϊκα΄στρώματα οδηγήθηκαν στην γκιλοτίνα με την κατηγορία της προδοσίας (ακέφαλοι ηλίθιοι). Σύμφωνα με την Britannica, 17.000 άνθρωποι εκτελέστηκαν και 10.000 πέθαναν στην φυλακή. Τα θύματα ανήκαν σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και όχι μόνο στην αριστοκρατία.


Λουι Παστερ 

Πρόβλεψη: Το χαμένο ανακαλύπτεται, κρυμμένο επί αιώνες. Ο Πάστορας θα τιμηθεί σχεδόν σαν θεϊκή φιγούρα. Αυτό θα συμβεί όταν το φεγγάρι ολοκληρώσει τον μεγάλο κύκλο του, Αλλά οι φήμες θα τον απαξιώσουν.

Τι συνέβη: Όλα στηρίχθηκαν στο γεγονός ότι "Παστέρ" στα γαλλικά σημαίνει πάστορας ή ποιμένας. Ο Λουί Παστέρ (ο Πάστορας θα τιμηθεί) ανακάλυψε την ανοσία (το χαμένο που ανακαλύφθηκε...). Τιμήθηκε επειδή έσωσε αμέτρητες ζωές όλους αυτούς τους αιώνες που μεσολάβησαν.


Αδολφος Χιτλερ 

Πρόβλεψη: Από τα βάθη της Δυτικής Ευρώπης, Θα γεννηθεί ένα μικρό παιδί από φτωχούς γονείς, Εκείνος που με τη γλώσσα του θα μαγέψει ένα πελώριο στράτευμα, Η φήμη του θα φτάσει στα πέρατα της Ανατολής.

Επίσης... Άγρια πεινασμένα θηρία θα διασχίσουν ποταμούς, Το μεγαλύτερο μέρος του πεδίου της μάχης θα είναι εναντίον του Δούναβη (στα αγγλικά "Hister" που είναι και το κάτω μέρος του Δούναβη). Σε ένα σιδερένιο κλουβί θα κλειστεί ο Μέγας, Όταν δεν θα κοιτά το παιδί της Γερμανίας.

Τι συνέβη: Στις 20 Απριλίου του 1889 γεννιέται ο Αδόλφος Χίτλερ στην Αυστρία, αλλά οι γονείς του δεν ήταν φτωχοί, ανήκαν στην μεσαία τάξη. Ο Χίτλερ όντως ανέβηκε στην εξουσία εν μέρει χάρη στις ρητορικές του ικανότητες (με την γλώσσα του θα μαγέψει) και όντως ξεκίνησε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (ένα πελώριο στράτευμα) εισβάλλοντας στην Πολωνία. Υπάρχουν κάποιοι υποστηρικτές του Νοστράδαμου οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το Hister είναι τυπογραφικό λάθος για το Hitler αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για τον λατινικό όρο του Δούναβη.


Σαρλ Ντε Γκολ 

Πρόβλεψη: Ο Ηρακλής θα γίνει βασιλιάς της Ρώμης και της Άνμαρκ, Ένας άνδρας με το όνομα Gaul θα ηγηθεί τρεις φορές, H Ιταλία και ο Αγ. Μάρκος θα τρέμουν, Πρώτος μονάρχης, υπεράνω όλων.

Τι συνέβη: Ο Σαρλ Ντε Γκολ, υπήρξε τρεις φορές ηγέτης της Γαλλίας (...θα ηγηθεί τρεις φορές). Πρώτον, ο Ντε Γκολ οδήγησε τα γαλλικά στρατεύματα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, Στη συνέχεια έγινε πρωθυπουργός στην προσωρινή κυβέρνηση μετά τον Β' Παγκόσμιο και τέλος υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλικής Πέμπτης Δημοκρατίας. Πέρα από αυτό, το συγκεκριμένο τετράστιχο δεν έχει άλλη σχέση με τον μεγάλο Γάλλο πολιτικό.


Ο βομβαρδισμος στη Χιροσιμα και στο Ναγκασακι 

Πρόβλεψη: Κοντά στις πύλες και μέσα σε δύο πόλεις Θα πέσει μάστιγα που παρόμοια δεν θα έχει ανθρώπου μάτι, Λιμός μέσα στην πανούκλα, άνθρωποι θα πεθάνουν από το ατσάλι και θα προσεύχονται στον μεγάλο αθάνατο Θεό για σωτηρία.

Τι συνέβη: Στις αρχές του Αυγούστου του 1945 οι ΗΠΑ έριξαν δύο ατομικές βόμβες στην Ιαπωνία, στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι (μέσα σε δύο πόλεις). Οι πόλεις καταστράφηκαν και πολλοί επιζήσαντες υπέφεραν από την ραδιενέργεια (θα προσεύχονται στον μεγάλο αθάνατο Θεό για σωτηρία). Στις αρχές του πολέμου, όντως η Ιαπωνία υπέφερε από έλλειψη τροφίμων (λιμός μέσα στην πανούκλα).


Οι δολοφονιες των Τζον και Μπομπι Κενεντι 

Πρόβλεψη: Ένας σπουδαίος άνδρας θα χτυπηθεί στο φως της ημέρας από κεραυνό, Μια υποχθόνια πράξη που είχε προβλεφθεί από εκείνον που ζητούσε. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, άλλος ένας πέφτει τη νύχτα. Συγκρούσεις στην Ρενς, στο Λονδίνο αλλά και μια επιδημία στην Τοσκάνη.

Τι συνέβη: Ο Τζον Κένεντι (σπουδαίος άνδρας) είχε δεχθεί πολλές απειλές για την ζωή του (από εκείνον που ζητούσε) καθόλη τη διάρκεια της προεδρίας του. Κατά την επίσκεψή του στο Ντάλας στις 22 Νοεμβρίου του 1963 έπεσε νεκρός από σφαίρα (κεραυνός). Ο θάνατός του σόκαρε και συγκλόνισε τη χώρα αλλά και τον κόσμο όλο. Ο αδελφός του Μπόμπι, δολοφονήθηκε στη συνέχεια τα μεσάνυχτα στις 5 Ιουνίου του 1968 (άλλος ένας πέφτει τη νύχτα). Ο τελευταίος στίχος δεν σχετίζεται με τις δολοφονίες των Κένεντι.


11η Σεπτεμβριου 2001 

Πρόβλεψη: Μια φωτιά που θα ταρακουνήσει συθέμελα από το κέντρο της Γης Θα προκαλέσει τριγμούς γύρω από την Νέα Πόλη. Δύο μεγάλοι βράχοι θα πολεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, Τότε η Αρετούσα θα κοκκινίσει ένα νέο ποτάμι.

Τι συνέβη: Το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, οι δύο μεγάλοι πύργοι (δύο μεγάλοι βράχοι) του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη (Νέα Πόλη) κατέρρευσαν μετά από τρομοκρατική επίθεση της Αλ Κάιντα. Οι προβλέψεις του Νοστράδαμου σχετικά με την "φωτιά που θα ταρακουνήσει συθέμελα από το κέντρο της Γης", δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με τις επιθέσεις. Ο Robert Johnson είχε γράψει μια παλαιότερη εκδοχή του παρόντος άρθρου.


Name

Admin Says,739,Break News,10312,History,594,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1067,Interesting,2867,Movies,13,Nature-Travel,625,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,592,Social Media,138,Sports,1106,Video,29,Άρθρα,630,Αστυνομιία-Έγκλημα,1567,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,318,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13502,Ηealth - Μedicine,1411,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,20,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,932,Μουσική,226,Νίκος Ράμμος,251,Ομογένεια,918,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: 9 διάσημες προβλέψεις του Νοστράδαμου που κάποιοι λένε ότι βγήκαν αληθινές
9 διάσημες προβλέψεις του Νοστράδαμου που κάποιοι λένε ότι βγήκαν αληθινές
https://3.bp.blogspot.com/-z9Ak5uHkUBw/W5VRQbifTZI/AAAAAAAC-7s/SwDGL-CZ_lUuWa8td4PYgklwOVQooJyqACLcBGAs/s640/BBKtZ5N.png
https://3.bp.blogspot.com/-z9Ak5uHkUBw/W5VRQbifTZI/AAAAAAAC-7s/SwDGL-CZ_lUuWa8td4PYgklwOVQooJyqACLcBGAs/s72-c/BBKtZ5N.png
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/09/9.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/09/9.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy