Ηλιδα: Συνέντευξη Τύπου για τα εγκαίνια του Πολυχώρου

SHARE:


ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

«Έχουμε τη χαρά και την τιμή, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων δοκιμαστικών στο νέο Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου μας, να προχωρούμε στην επίσημη τελετή των εγκαινίων το ερχόμενο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και μάλιστα με την παρουσία πρώτου πολίτη της χώρας, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου.

Με την τελετή των εγκαινίων «απελευθερώνονται» μία για πάντα οι παλιές δικαστικές φυλακές της Αμαλιάδας, οι οποίες βρίσκονταν στο ίδιο χώρο όπου δημιουργήθηκε το νεότευκτο «στολίδι», και παραδίδονται στους πολίτες της περιοχής ως νέα κοιτίδα τέχνης και πολιτισμού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τα επίσημα εγκαίνια του Πολυχώρου έχουμε προγραμματίσει και δύο ακόμα δράσεις για την περιοχή μας, την αναδρομική έκθεση του μεγάλου Έλληνα γλύπτη Στάθη Λεοντή η οποία θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και το 19ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ που διοργανώνουμε από κοινού με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ιατρικής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου.

Η κεντρική - επίσημη Τελετή του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων, με τιμούμενα πρόσωπα δύο καθηγητές Παγκόσμιου Βεληνεκούς και συγκεκριμένα τον Νομπελίστα Χάραλντ Τσούρ Χάουσεν και την Ελληνοαυστραλή ερευνήτρια με καταγωγή από την Αμαλιάδα, Βάσω Αποστολοπούλου.

Παράλληλα, θα απονείμουμε τόσο εμείς όσο και η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου τιμητικές διακρίσεις σε Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό στο χώρο της Επιστήμης, αλλά και σε Αμαλιαδαίους που τιμούν την περιοχή μας με το επιστημονικό έργο τους όπως η ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου και ο δόκτωρ Γιάννης Σωτηρόπουλος που θα τιμηθούν ξεχωριστά από τον Δήμο Ήλιδας.

Στα δύο τιμούμενα πρόσωπα του συνεδρίου θα ήθελα να παραμείνω και να πω τα εξής: Ο Νομπελίστας Καθηγητής Ιατρικής Χάραλντ Τσούρ Χάουσεν είναι πρωτοπόρος στην Μοριακή Βιολογία και έχει τιμηθεί με το Nobel Ιατρικής για την ανακάλυψή του ρόλου του ιού HPV (Ιός ανθρώπινων θηλωμάτων που βασίζεται στο DNA), όπου οδήγησε στο πρώτο αντικαρκινικό εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Η Ερευνήτρια και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Victoria της Αυστραλίας Βάσω Αποστολοπούλου οραματίστηκαν την ιδέα θεραπείας του καρκίνου, με ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και με θεραπευτικές στρατηγικές εμβολιασμού. Έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και κατάρτιση στον τομέα της ανάπτυξης εμβολίων για χρόνιες ασθένειες με μεταφραστική εστίαση, πρωτοπόρος στην έρευνα κατά του καρκίνου και του καρκίνο του μαστού. Έχει εκπαιδευτεί στην ανοσολογία, τον καρκίνο και την πρωτεϊνική κρυσταλλογραφία, με εκτεταμένο υπόβαθρο και δεξιότητες στην ανάπτυξη κλινικής έρευνας.

Ο αγώνας και των δύο, οι προσπάθειές τους και τα ερευνητικά τους επιτεύγματά αποτέλεσαν και αποτελούν ένα μεγάλο και κορυφαίο άλμα στην Ιατρική. Το συνέδριο Ιατρικής Χημείας είναι ένα από τα παλαιότερα συνέδρια στο χώρο της επιστήμης, με διαδρομή 18 ετών, ενώ και το εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών κλείνει τα 20 πρώτα του χρόνια. Και τα δύο αποτελούν έμπνευση του Έλληνα πανεπιστημιακού – καθηγητή Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, κυρίου Ιωάννη Ματσούκα.

Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, η Ιατρική Χημεία βασίζεται στη στενή συνεργασία των βασικών επιστημών με τις κλινικές επιστήμες, γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στη βασική γνώση και την κλινική πράξη και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της έρευνας και την προαγωγή της γνώσης σε επιστημονικά πεδία της Χημείας και της Βιολογίας που σχετίζονται με την Ιατρική επιστήμη. Ειδικότερα, στο διεθνές συνέδριο της Αμαλιάδας θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα όλων των τελευταίων εξελίξεων πάνω σε σοβαρές παθήσεις όπως το Alzheimer και η σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ η κορυφαία επιστήμονας Βάσω Αποστολοπούλου θα παρουσιάσει σημεία των ερευνών της, που έχουν να κάνουν με της νέες μεθόδους θεραπείας καρκίνου του μαστού. Επίσης, θα ήταν παράλειψη να μην κάνουμε ξεχωριστή αναφορά στην δεύτερη μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εγκαινίων, αυτή τη φορά στην πινακοθήκη και γλυπτοθήκη του Πολυχώρου.

Πρόκειται για την αναδρομική έκθεση του γλύπτη Στάθη Λεοντή, με έργα σταθμούς για την πλούσια καριέρα του, τα οποία πρώτη φορά παρουσιάζονται όλα μαζί στο ευρύ κοινό. Η έκθεση –μάλιστα– θα εγκαινιαστεί το απόγευμα της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου 201, στις 7:30. Ειδικότερα, στην έκθεση θα παρουσιαστούν κορυφαία έργα γλυπτικής και συγκεκριμένα σε φυσικό μέγεθος τα έργα «Κολοκοτρώνης» και «Θυσία» και η ορειχάλκινη προτομή του Μητροπολίτου Γρηγορίου των Δέρκων, ενώ θα εκτεθούν –επίσης– και 25 κορυφαία έργα ζωγραφικής, όπου τα περισσότερα εξ αυτών έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία.

Ο Δήμος Ήλιδας μέσω του Πολυχώρου που ξεκινάει και επισήμως τη λειτουργία του, έχει ως στόχο να θέσει τις βασικές προτεραιότητες για την εν γένει ανάπτυξη του πολιτιστικού προϊόντος και να εξασφαλίσει:

α) την υψηλή ποιότητα καλλιτεχνικών και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων,
β) την ανάδειξη και αξιοποίηση του τοπικού πολιτιστικού αποθέματος,
γ) προώθηση δυναμικών πολιτικών επιμόρφωσης και κατάρτισης πάνω στον πολιτισμό, ιδιαίτερα σε παιδιά και νέους, και
δ) την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού με επίκεντρο τον πολιτισμό που σημαίνει κατ’ επέκταση και βελτίωση της τοπικής οικονομίας και της τοπικής αγοράς εργασίας.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η δημοτική μας αρχή έχει να επιδείξει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο πολιτιστικό απόθεμα, σε όλους τους τομείς. Σε συνέχεια αυτής της διαδρομής, ο Δήμος Ήλιδας με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει ο Πολυχώρος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, αναμένεται να αποτελέσει έναν γνήσιο εκφραστή του τοπικού πολιτιστικού προϊόντος, τόπο συνάντησης πολιτισμών και δραστηριοτήτων, αλλά και κοιτίδα πολιτισμού και καλλιτεχνικής έκφρασης για ολόκληρη την Ηλεία.

Πλέον, αναπροσδιορίζεται η πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου μας, δίχως να απαρνείται τις βασικές τις αρχές, καθώς δεν περιορίζεται στις μικρές και αποσπασματικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές διοργανώσεις, αλλά αναπτύσσεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτιστικής αναβάθμισης με νέους και σύγχρονους όρους.»Name

Admin Says,742,Break News,10320,History,588,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1049,Interesting,2740,Movies,13,Nature-Travel,585,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,565,Social Media,137,Sports,1070,Video,29,Άρθρα,597,Αστυνομιία-Έγκλημα,1449,Βιβλία-Εκδόσεις,77,Γιώργος Φάκος,295,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13088,Ηealth - Μedicine,1332,Καταγγελίες,210,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,7,Μαγειρική-συνταγές,869,Μουσική,223,Νίκος Ράμμος,249,Ομογένεια,913,Συγγραφείς,153,
ltr
item
TGBNEWS: Ηλιδα: Συνέντευξη Τύπου για τα εγκαίνια του Πολυχώρου
Ηλιδα: Συνέντευξη Τύπου για τα εγκαίνια του Πολυχώρου
https://1.bp.blogspot.com/-bYn7ZBZqPoo/W6DR2eCWnAI/AAAAAAADAqo/PXN4V7dMlEUjD1GUkGfNinZGsDJhnx0SwCLcBGAs/s640/20180918_111337.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-bYn7ZBZqPoo/W6DR2eCWnAI/AAAAAAADAqo/PXN4V7dMlEUjD1GUkGfNinZGsDJhnx0SwCLcBGAs/s72-c/20180918_111337.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/09/blog-post_143.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/09/blog-post_143.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy