Γιάννης Λέντζας: Η διορατικότητα ενός υποψηφίου...

SHARE:


Ένας πολιτικός, πολύ περισσότερο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρέπει να "βλέπει" πολύ μπροστά, να συλλέγει πληροφορίες και βέβαια να κάνει τον κατάλληλο σχεδιασμό, έτσι ώστε τη στιγμή που θα αναλάβει τα ηνία του δήμου του, να γνωρίζει επ' ακριβώς τι πρέπει να γίνει ώστε οι συμπολίτες του να νιώσουν τη σιγουριά, ότι υπάρχει μια στιβαρή διοίκηση που παλεύει για τα συμφέροντά του. 

Πριν μερικές ημέρες, και συγκεκριμένα στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και υποψήφιος δήμαρχος [αν κι ακόμα δεν το έχει ανακοινώσει επίσημα] Γιάννης Λέντζας με δήλωσή του στο τοπικό Τύπο [διαβάστε εδώ...] ζήτησε -όπως κι έγινε- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τον ΕΝΦΙΑ που φέτος ήρθε αυξημένος σε όλη την περιοχή, για να ... ακολουθήσει την επόμενη ημέρα ο ίδιος ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ [διαβάστε εδώ...].

Το τι συνέβη σε 'κείνη τη συνεδρίαση, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ...

Ως διορατικός πολιτικός, αλλά κι έχοντας φυσικά τις σωστές πληροφορίες, ο κος Λέτζας, ανέφερε στη συγκεκριμένη δήλωσή του ότι, "Επίσης σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το επόμενο έτος, υπάρχει σχέδιο να υπαχθούν στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και τα αγροτεμάχια, που σημαίνει ότι θα φουσκώσει ακόμη περισσότερο ο φόρος για τους περισσότερους συνδημότες μας, ενώ ακόμα προβλέπονται ανατροπές στους φόρους μεταβίβασης, νέες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, καθώς και μείωση του αφορολόγητου ορίου...".

Και ήρθε, δυστυχώς, η επιβεβαίωση... 

Όπως δημοσιεύτηκε επίσημα πριν λίγη ώρα, "ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια με συμπληρωματικό φόρο ετοιμάζει η κυβέρνηση"!
Δηλαδή, ένα νέο χαράτσι που θα εξαθλιώσει οικονομικά περισσότερο τους πολίτες.

Διαβάστε στη συνέχεια: 

"Μέσα στις επόμενες ημέρες εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων και αγροτεμαχίων θα λάβουν το… λογαριασμό του νέου ΕΝΦΙΑ. Ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο σε σχέση με πέρσι, ενώ για ορισμένους εξ αυτών οι επιβαρύνσεις ξεπερνούν τα 200 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για το 2018 τα αγροτεμάχια εξαιρέθηκαν από την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου, ωστόσο το 2019 και με βάση τα τωρινά δεδομένα, αυτό δεν πρόκειται να ισχύσει με αποτέλεσμα νέα βάρη για τους αγρότες. 

Τον… λογαριασμό των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν φέτος (ΕΝΦΙΑ 2018) κυρίως οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα σε περιοχές όπου οι τιμές ζώνης έκαναν άλμα κατά 100, 200, 300 ή και 500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εξόφληση του φόρου ακινήτων θα πρέπει να γίνει σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως και τον Ιανουάριο του 2019. 

Ο ΕΝΦΙΑ φέτος υπολογίστηκε με βάση τα ακόλουθα δεδομένα: 

1) Τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Η πρόσφατη αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης έφερε αυξήσεις σε 3.792 περιοχές, που αντιστοιχεί στο 37,11% της επικράτειας, μειώσεις σε 2.122 περιοχές, ενώ οι τιμές ζώνης σε 4.302 περιοχές παρέμειναν σταθερές. 

2) Τη νέα κλίμακα του κύριου φόρου για τα κτίσματα όπου έγιναν παρεμβάσεις στο πρώτο και τρίτο κλιμάκιο προκειμένου να σβήσουν οι μεγάλες επιβαρύνσεις που προκαλούσαν οι νέες αντικειμενικές αξίες στις λεγόμενες φθηνές περιοχές. 

3) Το νέο αφορολόγητο όριο για τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ το οποίο αυξήθηκε στις 250.000 ευρώ από 200.000 ευρώ. Το όφελος που προκύπτει από την αύξηση του αφορολογήτου κατά 50.000 ευρώ είναι μόλις 50 ευρώ για τους περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακίνητων που πιάνονται στην παγίδα του συμπληρωματικού φόρου. 

Σημειωτέον ότι ειδικά για την εκκαθάριση του φόρου αγροτεμαχίων λαμβάνεται υπόψη αν η γεωγραφική θέση του χωραφιού προσδιορίζεται μόνο από το νομό, καθώς λαμβάνεται η μεγαλύτερη Αρχική Βασική Αξία (ΑΒΑ) του νομού για τον κύριο φόρο φυσικών και νομικών προσώπων και, κατά περίπτωση, η μεγαλύτερη ΑΒΑ ή Ειδική Βασική Αξία (ΕΒΑ) για τον συμπληρωματικό φόρο των φυσικών και των νομικών προσώπων. 

Σε περίπτωση κατά την οποία η γεωγραφική θέση του αγροτεμαχίου προσδιορίζεται μόνο από νομό και δήμο, λαμβάνεται κατά περίπτωση η μεγαλύτερη ΑΒΑ ή ΕΒΑ του δήμου για τον συμπληρωματικό φόρο των φυσικών και των νομικών προσώπων. Σε περίπτωση κατά την οποία η γεωγραφική θέση του αγροτεμαχίου προσδιορίζεται μόνο από τον νομό, λαμβάνεται η μεγαλύτερη το αρχικό του νομού και εάν η γεωγραφική θέση του αγροτεμαχίου προσδιορίζεται μόνο από τον νομό και δήμο, λαμβάνεται η μεγαλύτερη το αρχικό του δήμου για τον συμπληρωματικό φόρο των φυσικών και των νομικών προσώπων. 

Προκειμένου για περιπτώσεις κτισμάτων εντός αγροτεμαχίου, σε περίπτωση κατά την οποία έχει συμπληρωθεί η στήλη της συνολικής επιφάνειας κτισμάτων που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο αλλά δεν έχει συμπληρωθεί η κατηγορία του ακινήτου, θεωρείται ότι επί του αγροτεμαχίου βρίσκεται κατοικία. Εάν, τέλος, δεν έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία πρόσοψης του αγροτεμαχίου ή έχουν συμπληρωθεί λανθασμένα, για τον συμπληρωματικό φόρο των φυσικών και των νομικών προσώπων, θεωρείται ότι η έκταση έχει πρόσοψη σε εθνική ή επαρχιακή οδό"

Για ακόμη μια φορά ο Γιάννης Λέτζας αποδεικνύει την πολιτική του ικανότητα και διορατικότητα.
Σε μια περίοδο που κάποιοι άλλοι απλά ψελλίζουν κάτι, μόνο και μόνο για να δείξουν ότι υπάρχουν, [θα μιλήσουμε εκτενέστερα γι' αυτό σύντομα], ή επιδιώκουν να δημιουργήσουν έναν συνδυασμό για να... εκβιάσουν προκειμένου να πετύχουν κάποια θέση που θα επιβεβαιώνει την όποια τους ύπαρξη,  ο Γιάννης Λέντζας μαθαίνει, προγραμματίζει, σχεδιάζει...

για να είναι έτοιμος... όταν αναλάβει τα ηνία...

Και ας μη ξεχνιέται και η, εκτός ημερήσιας διάταξης, πρότασή του για "Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων-Οι Δρόμοι της Ιασης" [διαβάστε παρακάτω] -μια πρόταση που θα αναδείξει όλο το δήμο στη Ελλάδα και όχι μόνο!


Προσεχώς τα υπόλοιπα....

Διαβάστε επίσης... 

Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ψηφίστηκε η πρόταση Γ. Λέντζα για το "Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων-Οι Δρόμοι της Ιασης"

Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ολοι εναντίον Ναμπίλ... [φωτογραφίες]

Δημοτικού Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Οι αποφάσεις για Αγίους Θεοδώρους και ΕΝΦΙΑ

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Διαμαρτυρία για την εξωπραγματική αύξηση του ΕΝΦΙΑ

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Εβαλαν την εικόνα του Χριστού
Name

Admin Says,742,Break News,10320,History,588,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1049,Interesting,2739,Movies,13,Nature-Travel,584,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,565,Social Media,137,Sports,1069,Video,29,Άρθρα,597,Αστυνομιία-Έγκλημα,1449,Βιβλία-Εκδόσεις,77,Γιώργος Φάκος,295,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13086,Ηealth - Μedicine,1332,Καταγγελίες,210,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,7,Μαγειρική-συνταγές,866,Μουσική,223,Νίκος Ράμμος,249,Ομογένεια,913,Συγγραφείς,152,
ltr
item
TGBNEWS: Γιάννης Λέντζας: Η διορατικότητα ενός υποψηφίου...
Γιάννης Λέντζας: Η διορατικότητα ενός υποψηφίου...
https://2.bp.blogspot.com/-dPQ7TO2760M/W57MRFoGAWI/AAAAAAADAXY/rtBLiYtaM3YR2CJ9waQaryeU5_ZtNQm_QCLcBGAs/s640/%25CE%259B%25CE%2595%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%2591%25CE%25A311.JPG
https://2.bp.blogspot.com/-dPQ7TO2760M/W57MRFoGAWI/AAAAAAADAXY/rtBLiYtaM3YR2CJ9waQaryeU5_ZtNQm_QCLcBGAs/s72-c/%25CE%259B%25CE%2595%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%2591%25CE%25A311.JPG
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/09/blog-post_477.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/09/blog-post_477.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy