Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Αναβλήθηκε λόγω της απουσίας δημοτικών συμβούλων

SHARE:


Απουσία της Μείζονος Αντιπολίτευσης με την δικαιολογία ότι η δημοτική αρχή είχε... αυθαίρετα διανείμει τις επίσημες προσκλήσεις σε... εξωθεσμικούς "ημετέρους"!!!

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: "Δυστυχώς κάτι έπρεπε να βρουν για να αμαυρώσουν αυτή την όμορφη εκδήλωση..." 

Ανδρέας Νικολακόπουλος: "Όλοι κρινόμαστε από τη στάση μας..." 

Άγγελος Κολόσακας: "Η εικόνα του δημοτικού συμβουλίου είναι τραγική..." 

Τάσος Σμέρος: "Στη δημοκρατία να καταλάβουμε ότι τα ζητήματα λύνονται με τη συμμετοχή..."


Διπλή ήταν η συνεδρίαση... ή μάλλον, θα ήταν, του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας, με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Γράφουμε όμως πως "θα ήταν", εάν γινόταν και δεν κήρυσσε στις 19.05' την ματαίωσή της ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Νικολακόπουλος!

Ας τα πάρουμε από την αρχή...

Σύμφωνα με την επίσημη πρόσκληση [διαβάστε εδώ...] θα πραγματοποιούνταν σήμερα δύο συνεδριάσεις: Η πρώτη θα ξεκινούσε στις 18.00 με μοναδικό θέμα συζήτησης την "Υποχρεωτική αναμόρφωση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Ήλιδας & Ν.Π.Δ.Δ αυτού, οικονομικού έτους 2018". 
Η δεύτερη συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τις 19.00, με 39 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Δυστυχώς η απουσία δημοτικών συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου και η απουσία σύσσωμης της Μείζονος Αντιπολίτευσης, δηλαδή της παράταξης Λυμπέρη, οδήγησε στην ματαίωση επειδή δεν υπήρχε απαρτία.

Σε ότι αφορά τους συμβούλους που απουσίαζαν, ο Αλέξης Μανωλόπουλος είχε αποκλειστεί λόγω κακοκαιρίας στην Κομοτηνή, ο Μάκης Παπαγιαννόπουλος στην Ζάκυνθο και οι Βαλλιανάτος, Ευσταθόπουλος και Κωνσταντόπουλος στην Αθήνα, οπότε και δικαιολογήθηκε η απουσία τους.

Η απουσία της παράταξης Γιάννη Λυμπέρη

Με επιστολή που έστειλε στο προεδρείο, και την οποία φυσικά ανέγνωσε ο Πρόεδρος, ο Γιάννης Λυμπέρης τόνιζε ότι η απουσία της παράταξής του οφειλόταν στο ότι η δημοτική αρχή είχε... αυθαίρετα διανείμει τις επίσημες προσκλήσεις για τα εγκαίνια του Πολυχώρου σε... εξωθεσμικούς "ημετέρους".

Ήταν κάτι που προκάλεσε τα γέλια πολλών συμβούλων όταν άκουσαν την δικαιολογία της αποψινής τους απουσίας!!!

Διαβάστε εδώ την επιστολή: Από τη συνεδρίαση απουσίαζε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Παναγόπουλος.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι στις 19.05' ο Πρόεδρος του ΔΣ, Ανδρέας Νικολακόπουλος, να αναβάλλει τη συνεδρίαση η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα επαναληφθεί την επόμενη Παρασκευή!


ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

"Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

Λυπάμαι που η Μείζονα Αντιπολίτευση, αντί να σταθεί σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρουσία του Νομπελίστα, παρουσία της κορυφαίας παγκόσμιας ερευνήτριας που έλκη την καταγωγή της από την πόλη μας, άλλων ερευνητών όπως ο Γιάννης Σωτηρόπουλος και ο ίδιος Αμαλιαδιωτόπουλο, στάθηκε στο γεγονός ότι δεν μπόρεσαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι να μπουν μέσα στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες.

Ζήτησα από την αρχή συγνώμη, διότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν μέσα από την αίθουσα. Μπόρεσαν όμως να παρακολουθήσουν -γιατί είχαμε προβλέψει ότι θα υπάρχει πολύ κόσμος- από την γιγαντοοθόνη που τοποθετήσαμε στο φουαγιέ.

Δυστυχώς κάτι έπρεπε να βρουν για να αμαυρώσουν αυτή την όμορφη εκδήλωση. Για χρόνια ο κόσμος της περιοχής θα θυμάται την λαμπρή εκδήλωση με μεγαλείο ψυχής, καθώς κάποιοι προσπάθησαν να την αμαυρώσουν".


ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΗΛΙΔΑΣ

"Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ματαιώθηκε. Απουσίαζαν δικαιολογημένα τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι.

Από κει και πέρα η Μείζονα Αντιπολίτευση επέλεξε να μη παραστεί στη συνεδρίαση για πολιτικούς λόγους.

Όλοι κρινόμαστε από τη στάση μας, και αυτοί που λείπουν και όσοι είναι παρόντες. Ο κόσμος του δήμου θα κρίνει ποιοι και γιατί έλειπαν κι αν αυτό είναι δικαιολογημένο ή όχι.

Θα συγκαλέσω αμέσως νέο δημοτικό συμβούλιο, διότι υπάρχουν επείγοντα θέματα. Θέματα που έπρεπε να περάσουν μέσα στην προθεσμία κι αυτό δυστυχώς τώρα προκαλεί πρόβλημα στον δήμο. Επομένως πρέπει να επιδιώξω όσο το δυνατόν το συντομότερο να επαναληφθεί η συνεδρίαση".


ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΟΣΑΚΑΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ "ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ"


"Η εικόνα του δημοτικού συμβουλίου είναι τραγική. Σήμερα ήταν η κορύφωση όλων αυτών των φαινομένων τα οποία εμφανίζονται στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Συνεδριάσεις που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο, με μια ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο λεγόμενων μεγάλων παρατάξεων και οι οποίοι αφού συμφωνούν πρέπει να δείξουν και ότι κάπου διαφωνούν".
ΤΑΣΟΣ ΣΜΕΡΟΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΔΑ"

"Δεν έγινε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο. Υπήρχαν απουσίες δημοτικών συμβούλων και της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία με επιστολή της διαμαρτυρήθηκε για τον λόγο ότι δεν είχε προσκληθεί στα εγκαίνια του Πολυχώρου.

Το δημοτικό συμβούλιο σήμερα είχε πολλά και σοβαρά θέματα. Θεωρώ ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης και ανταλλαγής επιχειρημάτων και αν θέλετε και "μάχης". Όχι, δια της απουσίας διαμαρτυρόμεθα.

Έχω την γνώμη ότι πρέπει να υπάρχει η παρουσία όλων και να εκφράζεται η διαμαρτυρία και η καταγγελία κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και όχι με την απουσία.

Πρέπει επιτέλους στη δημοκρατία να καταλάβουμε ότι τα ζητήματα λύνονται με τη συμμετοχή, με την ανταλλαγή απόψεων, με την διαπάλη των ιδεών, με την αντιπαράθεση ακόμα και όταν υψώνονται οι τόνοι. Όχι όμως με την απουσία".

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Η τραγική εικόνα του αποψινού δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας:
Άδειες οι θέσεις της Μείζονος Αντιπολίτευσης

Όπως πάντα, από νωρίς στις θέσεις τους ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
να περιμένουν την... εμφάνιση των άλλων συμβούλων!

Από τις 17.55΄ο Άγγελος Κολόσακας ήταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 18.00' ήρθε και ο Νίκος Διαμαντόπουλος

Ο πρώην Δήμαρχος Πηνείας και υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας, Βασίλης Παπαδόπουλος, τα λέει με τον νυν Δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο. Αποκλειστικές δηλώσεις του κου Παπαδόπουλου στο newsgf.net θα διαβάσετε σε άλλο δημοσίευμά μας. 

Από τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων ο Δήμαρχος Ήλιδας ακούει τον Πρόεδρο να
ανακοινώνει την ματαίωση του αποψινού συμβουλίου

Πηγαδάκι μεταξύ δημοτικών συμβούλων καθώς περιμένουν
υπομονετικά μια συνεδρίαση που ποτέ δεν έγινε

Πηγαδάκι μεταξύ δημοτικών συμβούλων καθώς περιμένουν
υπομονετικά μια συνεδρίαση που ποτέ δεν έγινε


Name

Admin Says,739,Break News,10313,History,590,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1064,Interesting,2821,Movies,13,Nature-Travel,614,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,581,Social Media,138,Sports,1094,Video,29,Άρθρα,623,Αστυνομιία-Έγκλημα,1530,Βιβλία-Εκδόσεις,77,Γιώργος Φάκος,307,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13359,Ηealth - Μedicine,1387,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,17,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,911,Μουσική,225,Νίκος Ράμμος,249,Ομογένεια,918,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Αναβλήθηκε λόγω της απουσίας δημοτικών συμβούλων
Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Αναβλήθηκε λόγω της απουσίας δημοτικών συμβούλων
https://3.bp.blogspot.com/-JooGM4nd47c/W65nX3rAThI/AAAAAAADChE/faZr0OFX3Sw4VxPi0_5jW9YRfr8AVgpHQCLcBGAs/s640/P1150051.JPG
https://3.bp.blogspot.com/-JooGM4nd47c/W65nX3rAThI/AAAAAAADChE/faZr0OFX3Sw4VxPi0_5jW9YRfr8AVgpHQCLcBGAs/s72-c/P1150051.JPG
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/09/blog-post_649.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/09/blog-post_649.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy