Βάσω Αποστολοπούλου: «Ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος»

SHARE:


Μήνυμα ελπίδας για την αντιμετώπιση των ασθενειών που αποτελούν μάστιγα και πλήττουν τον σύγχρονο κόσμο, έδωσε από την Αμαλιάδα η διακεκριμένη Ελληνο- Αυστραλή Καθηγήτρια Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Victoria της Αυστραλίας Βάσω Αποστολοπούλου, που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του 19ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας που πραγματοποιήθηκε στον σύγχρονο νέο Πολυχώρο Πολιτιστικών δραστηριοτήτων του δήμου Ήλιδας.

Η κα Αποστολοπούλου ήταν στο επίκεντρο κατά την χθεσινή ημέρα του συνεδρίου και η ίδια δεν έκρυψε την ικανοποίησή της όχι μόνο για την παρουσία της στο Συνέδριο, αλλά και για την παρουσία της στην Αμαλιάδα, τον τόπο καταγωγής των γονιών της. «Οι γονείς μου είναι από την Αμαλιάδα, αλλά εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αυστραλία. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στον τόπο καταγωγής μου, είναι πολύ ωραία εδώ» είπε μιλώντας στην ‘Π’.

Αξιοθαύμαστη διαδρομή

Η κα Αποστολοπούλου έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και κατάρτιση στον τομέα της ανάπτυξης εμβολίων για χρόνιες ασθένειες με μεταφραστική εστίαση. Έχει εκπαιδευτεί στην ανοσολογία, τον καρκίνο και την πρωτεϊνική κρυσταλλογραφία. Έχει εκτεταμένο υπόβαθρο κλινικής έρευνας και εξαιρετικές δεξιότητες στην ανάπτυξη και την κλινική έρευνα.

Το έργο της για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του καρκίνου έχει δοκιμαστεί σε περισσότερες από 25 κλινικές μελέτες και η κα Αποστολοπούλου τα τελευταία 20 χρόνια έχει λάβει πάνω από 100 βραβεία και διακρίσεις για τα επιτεύγματά της. Επίσης, έχει ερευνητικά επιτεύγματα στους τομείς της χορήγησης αντιγόνων και της ανάπτυξης εμβολίων. Έχει συμβάλει στην ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών και του παγκρέατος, τα οποία βρίσκονται σε δομικές πιλοτικής φάσης στον άνθρωπο…

Τι λέει για τον καρκίνο

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο της επιστήμης δήλωσε: «Η έρευνα προχωρά πολύ γρήγορα και έχουμε πολλά να παρουσιάσουμε, έχουμε πολλές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια». Στο ερώτημα που τις θέσαμε για τους παράγοντες που προκαλούν τον καρκίνο αλλά και τα υπόλοιπα νοσήματα, ήταν ξεκάθαρη:

«Η έξαρση που παρατηρείται στον καρκίνο οφείλεται στον τρόπο ζωής του ανθρώπου. Παίζουν μεγάλο ρόλο τα φαγητά, η κακή διατροφή δηλαδή και το καθισιό, η έλλειψη άσκησης.
Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ζωής του ανθρώπου. Πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι ότι πρέπει να σταματήσουν τα τσιγάρα και την κακή διατροφή. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε στον τομέα της πρόληψης και δεν θα δημιουργηθεί ο καρκίνος. Και για τις υπόλοιπες ασθένειες ισχύει το ίδιο, δεν είναι μόνο ο καρκίνος σε αυτή την κατηγορία».

Σωτήριες οι θεραπείες

Και η επόμενη ερώτηση που έρχεται αυτομάτως, είναι εάν θα μπορέσουμε να νικήσουμε τον καρκίνο, με την κα Αποστολοπούλου να στέκεται ιδιαίτερα στην πρόοδο που έχει κάνει η επιστήμη στον τομέα της θεραπείας τα τελευταία χρόνια. «Υπάρχουν πολλές θεραπείες πλέον για πολλούς τύπους καρκίνου. Υπάρχουν πολλά φάρμακα τα οποία μπορεί να λαμβάνει ο άνθρωπος για να ζήσει. Πλέον, λαμβάνουν ένα χάπι και ζουν πολλά χρόνια. Και με έναν καρκίνο μπορούν να διατηρηθούν στην ζωή. Πριν από 30 χρόνια ο κόσμος πέθαινε. Πλέον δεν πεθαίνουν οι άνθρωποι με έναν καρκίνο, γιατί τώρα έχουμε κάνει πολλά βήματα» είπε χαρακτηριστικά.

‘Διώξτε το άγχος’

Αναφορικά με το ερώτημα για την Ελλάδα της κρίσης και το άγχος που έχει καταβάλλει τους πολίτες και κατά πόσο αυτό παίζει ρόλο στην εμφάνιση ενός καρκίνου, η κα Αποστολοπούλου δήλωσε: «Το άγχος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση μίας ασθένειας και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τον καρκίνο. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν μία ουσία και όταν κάποιος έχει άγχος απελευθερώνεται αυτή η ουσία και αυτή στην συνέχεια πηγαίνει και κολλά στο καρκινικό κύτταρο και έτσι κάνει το καρκινικό κύτταρο να μεγαλώσει πιο γρήγορα και έχουμε την εμφάνιση του καρκίνου. Το άγχος λοιπόν θα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και γι’ αυτό πρέπει να το αποβάλλουμε από την ζωή μας. Ότι είναι να γίνει θα γίνει, δεν πρέπει να έχουμε άγχος».

Περήφανη ως Ελληνίδα

Όσο για το μήνυμα που στέλνει μέσω της εφημερίδας ‘Πατρίς’ στους συμπατριώτες της είναι το εξής: «Είμαι περήφανη που είμαι από την Αμαλιάδα, από την πλευρά της καταγωγής των γονιών μου. Θέλω να πω λοιπόν στους πολίτες της Αμαλιάδας και της Ηλείας ότι υπάρχει μεγάλη ελπίδα για όλες τις ασθένειες στο να βρεθούν φάρμακα». Η ομιλία της κας Αποστολοπούλου στο συνέδριο είχε τίτλο: «Σύγχρονες εξελίξεις στην Ιατρική Έρευνα: Τι έχουμε επιτύχει. Οι επόμενοι στόχοι» και αναφέρθηκε στην πρόοδο των ερευνών της στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου και της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Και ο Νομπελίστας

Μέρος των εργασιών του συνεδρίου χθες το πρωί παρακολούθησε και ο Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Heidelberg της Γερμανίας, Harald zur Hausen, που έχει λάβει Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας για την έρευνά του στην Ανοσοθεραπεία του καρκίνου του τραχήλου. Ο κ. Hausen επισκέφθηκε στην συνέχεια την Αρχαία Ήλιδα και το απόγευμα πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο: «Research in cancer causes as an ultimate precondition for cancer prevention” (Η Αντικαρκινική έρευνα είναι η καλύτερη πρόληψη), ενώ τιμήθηκε για την προσφορά του στην Επιστήμη και ως ένθερμος Φιλέλληνας.

Από την χθεσινή ημέρα του συνεδρίου, σε τοπικό επίπεδο ξεχώρισε η ομιλία του Αμαλιαδίτη καθηγητή κ. Γιάννη Σωτηρόπουλου, ο οποίος διαπρέπει στο Πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας ‘Minho University’ και ανέπτυξε το θέμα: «Η νευρο-χημεία του στρες και η νόσος Αλτσχάϊμερ: σύγχρονες θεραπείες και φάρμακα».

 www.patrisnews.com
Name

Admin Says,739,Break News,10313,History,590,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1064,Interesting,2817,Movies,13,Nature-Travel,614,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,579,Social Media,138,Sports,1091,Video,29,Άρθρα,623,Αστυνομιία-Έγκλημα,1524,Βιβλία-Εκδόσεις,77,Γιώργος Φάκος,307,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13332,Ηealth - Μedicine,1386,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,907,Μουσική,225,Νίκος Ράμμος,249,Ομογένεια,918,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Βάσω Αποστολοπούλου: «Ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος»
Βάσω Αποστολοπούλου: «Ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος»
https://1.bp.blogspot.com/-yArZx9IMDMc/W6dk1WNUDBI/AAAAAAADBhI/KY4rt6H285govb4-Sn6wSccSVjNMxnT7gCLcBGAs/s640/vaso-apostolopoulou-696x358.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-yArZx9IMDMc/W6dk1WNUDBI/AAAAAAADBhI/KY4rt6H285govb4-Sn6wSccSVjNMxnT7gCLcBGAs/s72-c/vaso-apostolopoulou-696x358.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/09/blog-post_828.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/09/blog-post_828.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy