Τι σημαίνουν ή τι σήμαιναν στην πραγματικότητα αυτά τα γνωστά σύμβολα;

SHARE:


Του κουρέα

Το βλέπουμε πλέον και στην Ελλάδα, έξω από τα κουρεία. Το συγκεκριμένο σήμα που θυμίζει και λίγο καραμέλα χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους όπου οι κουρείς στην Ευρώπη έκαναν και μικροεπεμβάσεις. Οι κόκκινες γραμμές αντιπροσωπεύουν το αίμα και οι λευκές τους επιδέσμους.
 

Το σύμβολο του άπειρου

To σύμβολο του άπειρου δημιουργήθηκε το το 1655 από τον Άγγλο μαθηματικό John Wallis ο οποίος το χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στη δουλειά του. Ο λόγος που το επέλεξε δεν διευκρινίστηκε ποτέ.


Το σύμβολο του OK

Στις ΗΠΑ το σήμα του OK χρησιμοποιείται για να επισημάνει ότι κάτι ή κάποιος είναι εντάξει. Ωστόσο, σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες θεωρείται αγένεια ενώ στη Νότια Αμερική συμβολίζει τον πρωκτό.
Το σύμβολο της ειρήνης

Αποτελείται από έα κύκλο, μια κάθετη γραμμή και δύο πλάγιες και δημιουργήθηκε από τον Gerald Herbert Holtom, το 1958 ως λογότυπο για την Επιτροπή Άμεσης Δράσης κατά του πυρηνικού πολέμου.
Η κορδέλα από παζλ

Η κορδέλα για την ευαισθητοποίηση σε θέματα αυτισμού υιοθετήθηκε ως σύμβολο το 1999, για να ανακλά την πολυπλοκότητα του φάσματος του αυτισμού. Τα διαφορετικά χρώματα και σχήματα αντιπροσωπεύουν τους διαφορετικούς ανθρώπους και τις οικογένειες που ζουν με τον αυτισμό.


Το χαμόγελο

Πρόκειται για ένα από τα πλέον δημοφιλή σύμβολα στην ψηφιακή επικοινωνία και δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '70. Το κίτρινο φόντο επιλέχθηκε από τον ήλιο ο οποίος αντιπροσωπεύει την χαρά.


Το σύμβολο του αρσενικού

Το σύμβολο του αρσενικού συμβολίζει και τον πλανήτη Άρη. Αποτελείται από την ασπίδα και το δόρυ του Θεού του πολέμου Άρη.
Το σύμβολο του θηλυκού

To σύμβολο του θηλυκού είναι το σύμβολο του πλανήτη Αφροδίτη. Ο κύκλος αντιπροσωπεύει την μήτρα ενώ ο σταυρός υποδεικνύει ότι ότι γεννιέται από αυτή είναι πνευματικά πλήρες και αγαπητό.
Το σύμβολο της ανακλύκλωσης

Το συγκεκριμένο συμβολίζει τις πεπερασμένες πηγές και τη ανάγκη διατήρησης και ανανέωσης για τις μελλοντικές γενιές. Τα βέλη είναι πράσινα θυμίζοντας τη φύση.


Νεκροκεφαλή

Το σύμβολο του θανάτου χρονολογείται από τον Μεσαίωνα. Το χρησιμοποιούσαν και οι πειρατές ενώ σήμερα χρησιμοποιείται σε ετικέτες που προειδοποιούν για την ύπαρξη τοξικών ουσιών.
Το σύμβολο της καρδιάς

Στην αρχαία Ελλάδα, το σχήμα της καρδιάς συμβόλιζε το αρχαίο φυτό σίλφιον, ένα ιατρικό φυτό που χρησιμοποιείτο σαν άρτυμα στο φαγητό, λειτουργούσε σαν αντισυλληπτικό και ως φάρμακο για συγκεκριμένες ασθένειες.
Το σύμβολο της ραδιενέργειας

Το σύμβολο χρησιμοποιείται για να προειδοποιεί για πιθανές πηγές ραδιενέργειας και σχεδιάστηκε το 1946 προκειμένου να απεικονίσει την ραδιενεργή δραστηριότητα του ατόμου.


V Sign

A popular hand gesture which, depending on the cultural context, can mean various things: peace, victory, success and approval, but also disrespect and threat.


Σβάστικα

Σήμερα πλέον η σβάστικα είναι το σύμβολο του ναζισμού, ωστόσο το σύμβολο αυτό είναι χιλιάδων χρόνων και συμβόλιζε την καλή τύχη και την ευημερία.
Ημισέλινος

Το σύμβολο αυτό δεν έχει ισλαμική προέλευση ούτε χρησιμοποιείται αποκλειστικά στο Ισλάμ. Υπήρχε εδώ και χιλιάδες χρόνια, συμβολίζει τη Σελήνη και συνήθως είναι αργυρό.


Το Σύμβολο του τικ

Το σύμβολο αυτό σημαίνει ότι κάτι είναι σωστό, έχει ελεχθεί ή έχει ολοκληρωθεί. Στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν συντόμευση της λέξης 'veritas', η οποία σημαίνει 'αλήθεια' στα λατινικά.


Το σύμβολο του Bluetooth

Το συγκεκριμένο σύμβολο είναι ένας συνδυασμός δύο σκανδιναβικών ρούνων, του 'Χαγκάλ' και του 'Μπτζαρκάν' από τα αρχικά του Δανού βασιλιά Harald Blatand.


Το σύμβολο της ενέργειας

Σήμερα το ξέρουμε ως το κουμπί 'on/off' και είναι λογική εξέλιξη του αρχικού που ήταν οι αριθμοί 1 και 0.
Η ροζ κορδέλα

Η ροζ κορδέλα είναι το σύμβολο της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού από το 1979. Δείχνει την υποστήριξη προς τις γυναίκες εκείνες που νοσού και συμβολίζει την υγεία και την ευρωστία.
Διεθνές Σύμβολο Πρόσβασης

Σχεδιάστηκε από την Δανέζα φοιτήτρια Susanne Koefoed, το 1968, και χρησιμοποιείται για τα άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο αλλά και άλλα άτομα με ειδικές ανάγκες.


Το σύμβολο της εξόδου

Το συγκεκριμένο σύμβολο δημιουργήθηκε στα τέλη του '70 από τον Ιάπωνα σχεδιαστή Yukio Ota και υιοθετήθηκε διεθνώς το 1985. Το πράσινο χρώμα συμβολίζει την ασφάλεια.


Το σύμβολο της κατοχυρωμένης ευρεσιτεχνίας

Το σύμβολο αυτό δείχνει την κατοχύρωση πατέντας και προστατεύει τα λογότυπα και τα ονόματα των επιχειρήσεων.


Το σφυροδρέπανο

Το σφυροδρέπανο αναγνωρίζεται κυρίως ως το σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης. Ωστόσο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά θρησκευτικά σύμβολα το σφυρί συνδέεται με την αρσενική ρώμη και το δρεπάνι με τον θάνατο.

Η ράβδος του Ασκληπιού

Το σύμβολο συνδέεται με την ιατρική και τις υπηρεσίες υγείας. Το φίδι που τυλίγεται στη ράβδο θεωρείτο ιερό από τους αρχαίους οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν σε θεραπευτικές τελετουργίες.

Ο σταυρός της Μάλτας

Ο σταυρός της Μάλτας συνδέεται με τους ιππότες που κυβερνούσαν τα νησιά της Μάλτας από το 1530 μέχρι το 1798. Τα 8 του σημεία συνδέονται τις 8 υποχρεώσεις και τα ιδανικά των ιπποτών.

Name

Admin Says,742,Break News,10320,History,588,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1049,Interesting,2740,Movies,13,Nature-Travel,585,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,565,Social Media,137,Sports,1070,Video,29,Άρθρα,597,Αστυνομιία-Έγκλημα,1449,Βιβλία-Εκδόσεις,77,Γιώργος Φάκος,295,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13088,Ηealth - Μedicine,1332,Καταγγελίες,210,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,7,Μαγειρική-συνταγές,869,Μουσική,223,Νίκος Ράμμος,249,Ομογένεια,913,Συγγραφείς,153,
ltr
item
TGBNEWS: Τι σημαίνουν ή τι σήμαιναν στην πραγματικότητα αυτά τα γνωστά σύμβολα;
Τι σημαίνουν ή τι σήμαιναν στην πραγματικότητα αυτά τα γνωστά σύμβολα;
https://1.bp.blogspot.com/-6iOcaF7RZhY/W7IIgHjhYGI/AAAAAAADC94/H3RTfx78Ej0qZ0S2s60JwLTYktjvygtiACLcBGAs/s640/BBDPyaS.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-6iOcaF7RZhY/W7IIgHjhYGI/AAAAAAADC94/H3RTfx78Ej0qZ0S2s60JwLTYktjvygtiACLcBGAs/s72-c/BBDPyaS.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/10/blog-post_51.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/10/blog-post_51.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy