Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας για το ΤΕΙ: Ακόμη και παραιτήσεις εάν χρειασθεί... [Δηλώσεις & φωτογραφίες]

SHARE:Ακόμα και σε παραιτήσεις θα οδηγηθούν ο Δήμαρχος Ήλιδας και οι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και σε σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων εάν κινδυνεύσει η παραμονή του ΤΕΙ Αμαλιάδας. Στην απόφαση που πάρθηκε προχθές είναι και η αναβάθμισή του σε Πανεπιστημιακό Τομέα γεωργικής Παραγωγής, στην υπό ίδρυση Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η αυτή απόφαση θα μεταφερθεί και στον Υπουργό Παιδείας, τον οποίο και θα επισκεφθεί διαπαραταξιακή επιτροπή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ήλιδας, παρουσία των βουλευτών του νομού.

Η έκτακτη σύσκεψη για το ΤΕΙ Αμαλιάδας, ξεκίνησε 22 λεπτά μετά τις 18.00' με τον Πρόεδρο του ΔΣ Ήλιδας, Ανδρέα Νικολακόπουλο, να κάνει την ανάγνωση πρώτα των δημοτικών συμβούλων που παρίστανται και στη συνέχεια των βουλευτών και φορέων.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της... Αμαλιαδαίας βουλευτή Εφης Σαλτάρη-Γεωργοπο΄θυλου και του πρώην υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη οι οποίοι όμως απέστειλαν κοινή επιστολή που δικαιολογούσαν την απουσία τους λόγω... ανειλημμένων υποχρεώσεών τους στην Αθήνα!

Στην επιστολή τους χαρακτήρισαν εγκληματικό το σχέδιο ‘Αθηνά’ και αναφέρθηκαν στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για την διαμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα για να διορθωθούν οι καταστροφικές του συνέπειες.

Τόνισαν επίσης ότι εάν ο Δήμος Ήλιδας έχει ή προτίθεται να επεξεργαστεί κάποια σοβαρή πρόταση για τον ακαδημαϊκό χάρτη στην περιοχή να την καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή, καθώς και στον διάλογο που θα διεξαχθεί στη συνέχεια με την πολιτική ηγεσία και υποστήριξαν ότι τα υπόλοιπα αφορούν όσους έχουν ανάγκη να κατασκευάζουν σενάρια και εχθρούς, με προφανή στόχο τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Όταν τον λόγο πήρε πρώτος ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, υπήρξε αρκετά αιχμηρός απέναντι στους δύο απόντες βουλευτές, τονίζοντας ότι το θέμα του ΤΕΙ είναι κάτι που πρέπει να ενώνει.

"Αυτά που αναφέρουν δεν έπρεπε να γράφονται  σε αυτή την επιστολή, σε μια ημέρα που παρευρίσκονται όλοι οι φορείς".

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε πως, "αποκρύπτουν επιμελώς τις συναντήσεις που είχαμε στο γραφείο μου, στο γραφείο του πρύτανη στην Πάτρα και στο γραφείο του πρώην υφυπουργού Μπαξεβανάκη. Δεν καταφέρνουν τίποτα αποκρύπτοντας την αλήθεια".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύσκεψη ήταν πολύωρη και υπήρξαν τοποθετήσεις από τους βουλευτές, τους φορείς, καθώς και από τον πρόεδρο του Συλλόγου των φοιτητών Γιάννη Μάρκου, όπως και από τον πρόεδρο του Τμήματος ‘Τεχνολόγων Γεωπόνων’ Γιώργο Ζερβουδάκη.
 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ: 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


"Καμιά φορά πρέπει να διεκδικούμε και το αυτονόητο όταν αμφισβητείται, καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι όταν αποφασίστηκε να γίνει εδώ το ΤΕΙ γεωπονίας, έγινε μετά από μια μεγάλη πολιτική αναδιαρθρώσεων και αποδείχθηκε ότι εδώ είναι ο κατάλληλος τόπος και χώρος, πολύ δε περισσότερο που δίπλα μας είναι το ινστιτούτο Κοροίβου.

Θέλω να θυμίσω σε όλους πως η συμφωνία που τότε έγινε μεταξύ των δύο υπουργών Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν να παραχωρηθεί και το ινστιτούτο Κοροίβου για ερευνητικού;ς κι εκπαιδευτικούς λόγους, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κι έχω κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην Βουλή χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Τώρα λοιπόν η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει να κάνει τον λεγόμενο διάλογο για τον χάρτη της παιδείας στην Δυτική Ελλάδα. Αυτή η διαβούλευση δεν έχει ολοκληρωθεί. Έχω από τον Μάιο μήνα καταθέσει ερωτήσεις για να δούμε ποια είναι η πρόοδος και οι προτάσεις, απάντηση δεν έχω πάρει. Μια αντικοινοβουλευτική πρακτική αυτής της κυβέρνησης και πολύ φοβάμαι ότι πίσω από αυτή κρύβονται διάφορα σχέδια που δεν εξυπηρετούν την πόλη της Αμαλιάδας και την ευρύτερη περιοχή μας.

Κατά συνέπεια, η πρωτοβουλία που πήρε ο δήμαρχος σήμερα πιστεύω να ενώσει όλες τις δυνάμεις για να διατρανώσουμε ότι το αυτονόητο δεν παραχωρείται".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

"Πριν από 8 περίπου μήνες, η κυβέρνηση στο περιφερειακό συνέδριο της Πάτρας είχε εξαγγείλει τη δημιουργία τριών πανεπιστημιακών τμημάτων στο νομό Ηλείας.

Όπως γνωρίζετε η Αμαλιάδα φιλοξενεί ένα τμήμα γεωπονικής κατεύθυνσης το οποίο είναι ένα σημαντικό τμήμα με σημαντικούς φοιτητές, με κτιριακές και εργαστηριακές υποδομές, τμήμα της οποίας έχει παραχωρήσει και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Η δουλειά που γίνεται εδώ είναι εξαιρετική.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σύγχυση και μια έλλειψη πληροφόρησης. Τι ακριβώς γίνεται με την υλοποίηση των τμημάτων που είχαν εξαγγελθεί και τι γίνεται με την τύχη του συγκεκριμένου τμήματος. Αυτά θα κουβεντιάσουμε σήμερα.

Δεν ξέρω εάν θα είναι σήμερα εδώ κάποιος από την κυβέρνηση ή αν ο δήμαρχος έχει κάποια πληροφόρηση από επίσημα χείλη που θα μας ανακοινώσει. Θα ακούσουμε και θα τοποθετηθούμε. Σε κάθε περίπτωση η διεκδίκησή μας για τμήματα πανεπιστημιακού επιπέδου είτε της κατεύθυνσης πολιτισμού-τουρισμού είτε της κατεύθυνσης αγροτικής οικονομίας, θα είναι συλλογική".

Σε ερώτησή μας γιατί κάθε λίγο μπαίνουν ζητήματα απομάκρυνσης από το νομό διαφόρων υπηρεσιών, ο κος Γεωργιόπουλος απάντησε ότι, "έχω την πεποίθηση ότι δεν είναι τόσο τα ξένα συμφέροντα ή άλλες ανάγκες άλλων περιοχών που διεκδικούν με εντονότερο τρόπο. Νομίζω ότι είμαστε πίσω στον τρόπο με τον οποίο διεκδικο΄με. Δεν διεκδικούμε σχεδιασμένα. Αυτό πρέπει να κάνουμε όμως. Τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι υπάρχει μια βελτίωση.

Και δεν το λέω γιατί στην περιφερειακή αρχή της εδώ ενότητας είμαι εγώ ή ο Κατσιφάρας. Είναι γιατί έχουμε αποτελέσματα, θα τα δούμε και στο άμεσο μέλλον ότι έχουμε εκτελέσει ένα σπουδαίο έργο, όταν κάνουμε τον απολογισμό μας. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η Ηλεία δεν έχει ελλείψεις. Έχει τρομακτικές ελλείψεις. Η προσπάθειά μας πρέπει να συνεχιστεί και νομίζω ότι εάν πάμε έτσι, βήμα-βήμα, θα γινόμαστε καλύτεροι".


ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΗΛΙΔΑΣ


"Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης και των δημοτών στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπως επίσης και για την σύμπνοια που υπήρξε από όλους με μοναδικό σκοπό όχι μόνο την παραμονή του τμήματος ΤΕΙ στην πόλη της Αμαλιάδας αλλά και για την αναβάθμιση του σε Πανεπιστημιακή σχολή.

Το τμήμα αυτό έχει διασυνδεθεί με την τοπική κοινωνία και με την αγροτική παραγωγή στην πλέον πλουτοπαραγωγική περιοχή του κάμπου της Ηλείας.

Η παραμονή του επιβάλλεται για λόγους επιστημονικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς. Είναι χρέος όλων μας να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την παραμονή και την αναβάθμιση του και να αντιταχθούμε σε όσους απεργάζονται σχέδια για την απομάκρυνση του με κριτήρια μικροπολιτικά και τοπικιστικά.

Το δημοτικό συμβούλιο με την απόφαση του εκδήλωσε με τον πλέον κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα του για δυναμική αντίδραση σε κάθε σχέδιο απομάκρυνσης".ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ 
ΠΡΟΕΡΔΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

"Η αντίθεσή μας στο να μη φύγουν τα ΤΕΙ ή και άλλες υπηρεσίες είναι δεδομένη και γνωστή είναι εδώ και καιρό. Οχι μόνο σήμερα αλλά ανέκαθεν είμαστε υπέρ των συμφερόντων της πόλης.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω όσα χρόνια ηγούμαι του Ιατρικού Συλλόγου είναι ότι με καλούν είτε σε διαμαρτυρίες είτε σε δημοτικά συμβούλια είτε για το νοσοκομείο είτε για τα ΤΕΙ ή την εφορία ή την ΔΕΗ, λέμε ότι οι μισές υπηρεσίες έχουν φύγει.

Κάποια δημοτική αρχή, κάποια ηγεσία, κάποιοι βουλευτές, αυτή την πόλη θα την στηρίξουν ή θα κοροιδευόμαστε μεταξύ μας; Θα πρέπει οι συμπολίτες μας να καταλάβουν ότι αυτή η πολιτεία εκπροσωπείται από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους βουλευτές. Οι βουλευτές δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκπρόσωποι της περιοχής της Ηλείας. Τελεία και παύλα.

Εάν δεν τους αρέσει να πάνε σπίτι τους, διαφορετικά θα έρχονται στα δημοτικά συμβούλια, όχι να στέλνουν μια επιστολή δεν μπορούμε'. Εμείς πως μπορούμε; Είναι προσβλητικό για τους πολίτες και την πόλη, την πόλη στην οποία ζουν, τους στήριξε και τους έστειλε εκπροσώπους. Επαναλαμβάνω: Δεν είναι εκπρόσωποι του κου Τσίπρα, είναι εκπρόσωποι του πολίτη και της Ηλείας"

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΡΑΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ 
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

"Εμείς, σαν Επιμελητήριο Ηλείας, στηρίζουμε και υποστηρίζουμε την παραμονή του ΤΕΙ και κάθε φορέα είτε πανεπιστημιακού είτε της τοπικής κοινωνίας που συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου και της ευρύτερης περιοχής και κατ' επέκταση της Ελλάδος.

Σίγουρα σαν Επιμελητήριο, επειδή είμαι ο εκπρόσωπος των επιχειρήσεων μεταποιητικών στον αγροτικό τομέα, μετά από αλλεπάλληλο αγώνα να έρθει και να παραμείνει το ΤΕΙ στην Ηλεία, διεκδικούμε τώρα την παραμονή του μαζί με τους τοπικούς φορείς, αλλά πρέπει κάποια στιγμή και οι τοπικοί άρχοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους γι αυτή την πόλη και την περιοχή.

Οπως αυτοί που ψηφίζουμε κι εκλέγονται πρέπει κάποια στιγμή να παρίστανται εδώ να μας πουν τι ακριβώς θέλουν από τους πολίτες αυτού του τόπου".

ΝΙΚΟΣ ΣΙΑΨΑΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

"Ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης διατρανώνει για ακόμη μία φορά ότι το τμήμα ΤΕΙ Αμαλιάδας να παραμείνει, να γίνει αυτόνομη γεωπονική σχολή με έδρα την πόλη της Αμαλιάδας.

Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η νέα πτέρυγα, να βρουν λύσεις και να προχωρήσει η κατασκευή των δύο κτηρίων, τα εστιατόρια και τα φοιτητικά δωμάτια, όπου εκεί να μπορούν να μένουν και οι καθηγητές και να μην πηγαινοέρχονται ή να μένουν κάπου πληρώνοντας μεγάλα ποσά σε ξενοδοχεία. Αμεσα, λοιπόν, το έργο να τελειώσει.

Η επόμενη κίνηση είναι να πάνε οι επικεφαλής των παρατάξεων στην Επιτροπή, να δουν τι γίνεται και από κει και πέρα, αν οι εξελίξεις είναι αρνητικές, να σκληρήνουμε τη στάση μας.
Μπορούμε να πιέσουμε με τα σκουπίσδια, δηλαδή να μη παίρνουμε από άλλες περιοχές. Να πιέσουμε με αυτό τον τρόπο εάν δεν θέλουν το ΤΕΙ στην Αμαλιάδα ή αν σκέφτονται κλείσιμο του νοσοκομείου μας. Εννοώ δηλαδή να σκήσουμε κάθε μορφή πίεσης για τα συμφέροντά μας".Name

Admin Says,739,Break News,10312,History,594,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1066,Interesting,2863,Movies,13,Nature-Travel,624,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,591,Social Media,138,Sports,1106,Video,29,Άρθρα,630,Αστυνομιία-Έγκλημα,1566,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,317,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13492,Ηealth - Μedicine,1410,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,20,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,932,Μουσική,226,Νίκος Ράμμος,250,Ομογένεια,918,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας για το ΤΕΙ: Ακόμη και παραιτήσεις εάν χρειασθεί... [Δηλώσεις & φωτογραφίες]
Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας για το ΤΕΙ: Ακόμη και παραιτήσεις εάν χρειασθεί... [Δηλώσεις & φωτογραφίες]
https://1.bp.blogspot.com/-wn-buuQvo5o/W8xgwzITZvI/AAAAAAADFe0/B4EUGxy7CtQq8VqRyBw6SKkac1eElbCUACLcBGAs/s640/P1150256.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-wn-buuQvo5o/W8xgwzITZvI/AAAAAAADFe0/B4EUGxy7CtQq8VqRyBw6SKkac1eElbCUACLcBGAs/s72-c/P1150256.JPG
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/10/blog-post_842.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/10/blog-post_842.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy