Από τη θεραπεία του καρκίνου μέχρι την αθανασία: Πότε περιμένουμε τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις

SHARE:


Μας βομβαρδίζουν ολοένα με υποσχέσεις για το τι μας περιμένει στο μέλλον. Ακούμε για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, για τουρισμό στο διάστημα μέχρι τη θεραπεία για τον καρκίνο και την αθανασία και μας μιλούν για ένα μέλλον πιο εύκολο το οποίο όλο και πλησιάζει. Πότε όμως προβλέπεται να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα. Για να δούμε τι λένε τα στοιχεία και οι ειδικοί...


Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό: τώρα

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε τη δεκαετία του '20 και το πρώτο αυτοματοποιημένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία το 1977. Τα τελευταία όμως χρόνια μόνο μοιάζει να ολοκληρώθηκε το πειραματικό στάδιο των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό. Σήμερα βλέπουμε κάποιες εταιρείες να προχωρούν σε δοκιμές σε δημόσιους δρόμους. Δυστυχώς όμως όχι χωρίς απρόοπτα...


Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό: τώρα

Όταν η Uber δοκίμαζε το τελευταίο της όχημα τον Μάρτιο φέτος, προέκυψε ένα πολύ δυσάρεστο ατύχημα το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου. Η Elaine Herzberg, 49 ετών, σκοτώθηκε όντας πεζή από το αυτόματο Uber στην Αριζόνα και ήταν το πρώτο θύμα αυτόματου αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τις έρευνες, το αυτοκίνητο δεν ελίχθηκε επειδή λόγω λανθασμένα προγραμματισμένου λογισμικού εξέλαβε τον πεζό ως εμπόδιο που μπορούσε να αγνοήσει προκειμένου να μην διαταράξει την απρόσκοπτη πορεία του.


Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό: τώρα

Είναι πολλοί οι κατασκευαστές που έχουν βάλει πλώρη για να το πετύχουν, όπως είναι η Audi και η Mercedes-Benz. Ωστόσο, απέχουμε πάρα πολύ από μια άριστη τέτοια εμπειρία και οι πεζοί θα πρέπει να έχουν σίγουρα το νου τους για αρκετά χρόνια ακόμη, ακόμη κι εάν η τεχνολογία υπάρχει ήδη.


Έλεγχος του καιρού: σε εξέλιξη

Οι επιστήμονες προσπαθούν να ελέγξουν τον καιρό από τα τέλη της δεκαετίας του '50. Το 1962 το κυβερνητικό πρόγραμμα Stormfury των ΗΠΑ επιχείρησε να μετριάσει την ένταση των τροπικών καταιγίδων στέλνοντας ένα αεροσκάφος μέσα στην καταιγίδα και ψεκάζοντας αντισηπτικό ιωδιούχο άργυρο. Το όλο εγχείρημα δεν πέτυχε καθώς το χημικό δεν πάγωσε την καταιγίδα όπως περίμεναν και προέκυψε ζήτημα διαφοράς μεγεθών καθώς το αεροσκάφος ήταν πολύ μικρό για το μέγεθος της καταιγίδας.


Έλεγχος του καιρού: σε εξέλιξη

Η λύση θα μπορούσε να έρθει μέσω δορυφόρων. Τα λέιζερ θεωρούνται ως μια πιθανή λύση για τον έλεγχο των καιρικών συνθηκών. Αντιστρέφοντας το λέιζερ είναι εφικτή η μείωση της θερμοκρασίας με σύννεφα και αστραπές. Ωστόσο, η Κίνα επιμένει στον ψεκασμό καθώς έχει σαν στόχο να λανσάρει στην αγορά τη μεγαλύτερη στον κόσμο μηχανή καιρού παρόλο που οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι όλο αυτό θα πάρει πολλά χρόνια για να δουλέψει κανονικά.


Διαστημικός τουρισμός: 2018

Εάν σας περισσεύουν 100 εκατομμύρια δολάρια και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε μπορείτε να κλείσετε ένα ταξιδάκι γύρω από το φεγγάρι. Αυτό έκανε και ο 42χρονος Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa μέσω του SpaceX του Elon Musk. Ο Musk στοχεύει να τιμήσει τον συλλέκτη έργων τέχνης και ιδρυτή του μεγαλύτερου online retailer Zozo's μέχρι το 2023, αλλά πάντα υπάρχει πιθανότητα να τα καταφέρουν άλλοι πριν από αυτόν.


Διαστημικός τουρισμός: 2018

Το Virgin Galactic του Βρετανού επιχειρηματία Richard Branson ολοκλήρωσε τη δεύτερη επιτυχημένη πτήση του διαστημόπλοιου Unity, και ίσως σε λίγους μήνες να μπορέσει να πάει ο Branson στο διάστημα μαζί με τους πρώτους εμπορικούς επιβάτες του, πολλοί από τους οποίους πλήρωσαν 250.000 δολ. για να αποκτήσουν το προνόμιο αυτό.


Διαστημικός τουρισμός: 2018

Ωστόσο, ο ιδρυτής του Amazon, Jeff Bezos μπορεί και να προλάβει τον Branson με την διαστημική εταιρεία του Blue Origin μέσω της οποίας ευελπιστεί να μεταφέρει μέσα στη χρονιά τους πρώτους τουρίστες στο διάστημα.


Ιπτάμενα αυτοκίνητα: 2020

Θα μπορούσατε να πείτε ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα υπάρχουν ήδη με τη μορφή του κοντινού τους εξαδέλφου, του ελικοπτέρου. Αλλά η προσωποποιημένη και τακτική μετακίνηση μέσω αέρος δεν αποτελεί κανόνα ακόμη παρά το γεγονός ότι το 1940 ο Henry Ford, ο ιδρυτής της Εταιρείας Ford Motor είχε πει: “Να θυμάστε αυτό που θα πω, έρχεται σύντομα ένας συνδυασμός αεροπλάνου και αυτοκινήτου".


Ιπτάμενα αυτοκίνητα: 2020

Ο ανταγωνισμός έχει ξεκινήσει. Η Uber ελπίζει να συμπεριλάβει στον στόλο της αυτόνομα ιπτάμενα ταξί μέχρι το 2020. Ενώ ο Sebastian Thrun, ο οποίος είχε πάρει μέρος στο project της Google για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, ίδρυσε την εταιρεία του, την Kitty Hawk και τεστάρει διάφορα πρωτότυπα στη Νέα Ζηλανδία ελπίζοντας να ξεκινήσει εκεί ένα σύστημα drone με επιβάτες.

Ιπτάμενα αυτοκίνητα: 2020

Ο ανταγωνισμός έχει ξεκινήσει. Η Uber ελπίζει να συμπεριλάβει στον στόλο της αυτόνομα ιπτάμενα ταξί μέχρι το 2020. Ενώ ο Sebastian Thrun, ο οποίος είχε πάρει μέρος στο project της Google για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, ίδρυσε την εταιρεία του, την Kitty Hawk και τεστάρει διάφορα πρωτότυπα στη Νέα Ζηλανδία ελπίζοντας να ξεκινήσει εκεί ένα σύστημα drone με επιβάτες.


Όργανα εκτυπωμένα σε τρισδιάστατο εκτυπωτη: 2022

Σήμερα είμαστε σε θέση να εκτυπώσουμε τρισδιάστατα το περίγραμμα ενός οργάνου αλλά όχι ένα πλήρες όργανο που να λειτουργεί. Η εταιρεία Prellis Biologics Inc έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που αναμένει να πάρει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το οποίο θα εκτυπώνει με ταχύτητα τριχοειδή τα οποία αποτελούν και το εσωτερικό των οργάνων, γεγονός που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στα τρισδιάστατα εκτυπωμένα όργανα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα μπορέσει να βγει στην αγορά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.


Όργανα εκτυπωμένα σε τρισδιάστατο εκτυπωτη: 2022

Πριν γίνει αυτό όμως θα πρέπει να γίνουν τεστ που θα διαρκέσουν χρόνια. Η ερευνήτρια Melanie Matheu, η οποία συνίδρυσε την Prellis Biologics Inc το 2016, πιστεύει ότι θα χρειαστούν 15 εκ. δολ. και δυόμισι χρόνια για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε δοκιμές των οργάνων σε ζώα.


Γενετικά τροποποιημένοι άνθρωποι: 2038

Το 2012 οι επιστήμονες έμαθαν πώς να χρησιμοποιούν τις αλληλουχίες του DNA που βρίσκονται στα βακτήρια και ονομάζονται CRISPR, δοκιμάζοντας την δυνατότητα να διορθώσουν τα ανθρώπινα κύτταρα. Παρόλο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο ακόμη, μια έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2016 αναφέρει ότι τα CRISPR θα μπορούσαν να διορθώσουν τις γενετικές ανωμαλίες που οδηγούν σε ασθένειες όπως η κυστική ίνωση, ο καταρράκτης και η αναιμία Φαλκόνι, μια σπάνια γενετική πάθηση που οδηγεί σε απώλεια του μυελού των οστών, καρκίνο και λευχαιμία. Μήπως όμως όλο αυτό θα οδηγήσει σε μωρά κατά παραγγελία;


Γενετικά τροποποιημένοι άνθρωποι: 2038

Η γενετική τροποποίηση είναι σήμερα παράνομη στις περισσότερες χώρες και παρόλο που έχουν πραγματοποιηθεί κάποιου είδους πειράματα, δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο μωρό κατά παραγγελία. Ωστόσο, ο καθηγητής βιοηθικής Henry Greely από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ προέβλεψε ότι η σε 20 με 40 χρόνια η συγκεκριμένη πρακτική θα αποτελεί κανόνα και οι γονείς θα επιλέγουν έμβρυα ανάλογα με την προδιάθεση σε ασθένειες, το φύλο και την εξυπνάδα.


Αιώνια ζωή: Το 2045; 

Δεν μιλάμε για το ελιξίριο της ζωής αλλά πώς θα σας φαινόταν εάν μπορούσατε να 'κατεβάσετε' τον εγκέφαλό σας και να ζήσετε για πάντα; Κάποιο επιστήμονες πιστεύουν ότι ο εγκέφαλος μοιάζει με υπολογιστή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανόν να ζήσει και μετά το θάνατο. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι που το αμφισβητούν αυτό οι οποίοι πιστεύουν ότι ο εγκέφαλος αποτελεί μυστήριο για την επιστήμη και αυτό απέχει πάρα πολύ. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που το προσπαθούν...


Αιώνια ζωή: Το 2045;

Ο Ρώσος εκατομμυριούχος Dmitry Itskov (δεξιά στη φωτ. με τον Δαλάι Λάμα) ελπίζει να το πετύχει μέχρι το 2045. Το 2011 δημιούργησε την Στρατηγική Κοινωνική Πρωτοβουλία 20145 (2045 Strategic Social Initiative). Ο στόχος της; Να καταστήσει εφικτή τη μεταφορά της ανθρώπινης συνείδησης σε έναν τεχνητό φορέα επιτυγχάνοντας την αθανασία.


Θεραπεία για τον καρκίνο

Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν μπορούμε να απαντήσουμε με ένα 'ναι' ή ένα 'όχι' στο εάν θα βρεθεί θεραπεία για τον καρκίνο. Παρόλο που ο καρκίνος είναι αποτέλεσμα μιας αφύσικης και ανεξέλεγκτης μίτωσης, δηλαδή πολλαπλασιασμού (αναπαραγωγή) των κυττάρων, σύμφωνα με τους επιστήμονες κάθε καρκίνος και κάθε καρκινοπαθής είναι διαφορετικοί.


Θεραπεία για τον καρκίνο

Υπάρχουν όμως και σήμερα κάποιες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος των όρχεων που έχουν ένα ποσοστό επιβίωσης της τάξης του 98%.

  www.lovemoney.com
Name

Admin Says,739,Break News,10313,History,590,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1064,Interesting,2821,Movies,13,Nature-Travel,614,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,581,Social Media,138,Sports,1094,Video,29,Άρθρα,623,Αστυνομιία-Έγκλημα,1530,Βιβλία-Εκδόσεις,77,Γιώργος Φάκος,307,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13359,Ηealth - Μedicine,1387,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,17,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,911,Μουσική,225,Νίκος Ράμμος,249,Ομογένεια,918,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Από τη θεραπεία του καρκίνου μέχρι την αθανασία: Πότε περιμένουμε τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις
Από τη θεραπεία του καρκίνου μέχρι την αθανασία: Πότε περιμένουμε τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις
https://1.bp.blogspot.com/-97YLw8OqWVE/W7Os4-FLSZI/AAAAAAADDR4/HNX2riTAs9kt-nB7loI-TrPF1i0_6reKQCLcBGAs/s640/AAAEOHZ.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-97YLw8OqWVE/W7Os4-FLSZI/AAAAAAADDR4/HNX2riTAs9kt-nB7loI-TrPF1i0_6reKQCLcBGAs/s72-c/AAAEOHZ.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/10/blog-post_85.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/10/blog-post_85.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy