Ξεσηκωμός στην Ηλεία για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Οι πολίτες απαιτούν το δικαίωμά τους στην υγεία

SHARE:


Πρωτοβουλία για το θέμα της λειτουργίας και αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας αναλαμβάνουν οι πολίτες της Αμαλιάδας και του Ηλειακού κάμπου και η διαδικασία συλλογής υπογραφών που ξεκίνησε πρόσφατα, έχει αρχίσει να γιγαντώνεται και να μετουσιώνεται σε μία μεγάλη κίνηση διαμαρτυρίας και απαίτησης για το δικαίωμα στην υγεία.

Με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Νοσοκομείου και των φαρμακοποιών της Αμαλιάδας, τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών της Αμαλιάδας και της βόρειας Ηλείας με την συγκέντρωση υπογραφών για την στήριξη του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για μία ενέργεια που πολύ γρήγορα βρήκε απήχηση από φορείς και επαγγελματίες της Ηλείας και μέχρι σήμερα πλήθος κόσμου έχει ανταποκριθεί και έχει υπογράψει με προθυμία το κείμενο διαμαρτυρίας στο οποίο παρουσιάζονται τα προβλήματα και παράλληλα είναι κοινή απαίτηση η ολοκλήρωση της κτιριακής υποδομής, της γνωστής σε όλους νέας πτέρυγας, και η άμεση στελέχωση της Νοσηλευτικής μονάδας προκειμένου να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία της για να μην τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Η επιστολή 

Το κείμενο διαμαρτυρίας που έχει τίτλο: «Παραμονή και αναβάθμιση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας», θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την 6η ΥΠΕ. Ειδικότερα, το κείμενο αναφέρει τα εξής:

«O νομός Ηλείας δε διαθέτει ένα νοσοκομείο νομαρχιακών προδιαγραφών, αλλά δύο Νοσηλευτικές μονάδες κάτω από μία ενιαία διεύθυνση. Μια στον Πύργο και μία στην Αμαλιάδα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων της νότιας και βόρειας Ηλείας αντίστοιχα. Τα τελευταία χρόνια όμως το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας έχει παραμεληθεί και υποβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό ώστε κινδυνεύει να κλείσει, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των 75000 πολιτών που εξυπηρετεί καθημερινά οι οποίοι αντιστοιχούν σχεδόν στο μισό πληθυσμό του νομού Ηλείας.

Οι αποδείξεις είναι παραπάνω από αρκετές για να οδηγηθούμε σε αυτό το συμπέρασμα και παρατίθενται κάτωθι:

1) Η δυναμική του Νοσοκομείου είναι 42 ιατροί και αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 17 ιατρούς και κανένα ειδικευόμενο

2) Προ διετίας έκανε έως και 14 εφημερίες νομού ανά μήνα ενώ πλέον οι εφημερίες έχουν μειωθεί στις 6 ανά μήνα

3) Έχουν μετακινηθεί με εντολή της διοίκησης συνολικά 30 άτομα τα οποία ενώ είναι εγγεγραμμένα και πληρώνονται από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, δεν επιστρέφουν στις θέσεις τους

4) Το 2015 μεταφέρθηκε προσωρινά η μαιευτική κλινική της Αμαλιάδας στο Νοσοκομείο του Πύργου λόγω της προσωρινής έλλειψης που είχε προκύψει στο προσωπικό. 3 χρόνια αργότερα η κλινική του Νοσοκομείου παραμένει κλειστή.

5) Οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της Αμαλιάδας υποχρεώνονται καθημερινά σε μετακινήσεις και υπερωρίες στο Νοσοκομείο του Πύργου ενώ όμοιες μετακινήσεις δεν πραγματοποιούνται όταν προκύπτει ανάγκη στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

6) Τo 2004 χρηματοδοτήθηκε και ξεκίνησε η ανέγερση μιας νέας σύγχρονης πτέρυγας εξοπλισμένης μηχανικά, η οποία ενώ έχει ολοκληρωθεί κατά το 95%, η εργολαβία της κατήντησε γεφύρι της Άρτας και ο εργολάβος έκπτωτος από το Δήμο με αποτέλεσμα τα τελευταία 10 χρόνια να μην είναι σε θέση να λειτουργήσει.

7) Όλοι οι εκάστοτε υπουργοί που έχουν επισκεφτεί το Νοσοκομείο , μηδενός εξαιρουμένου, αναγνώρισαν τόσο την αξία της μονάδας όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και υποσχέθηκαν:

-Ενίσχυση προσωπικού
-Αυτονόμηση της μονάδας
-Αύξηση του οικονομικού προϋπολογισμού
-Κανονική λειτουργία της νέας πτέρυγας

Από τις παραπάνω υποσχέσεις υλοποιήθηκε μόνο η πρόσληψη ενός φαρμακοποιού. Αργότερα δηλώθηκαν ακόμη τέσσερις ιατροί στην Αμαλιάδα (2 ΤΕ ραδιολογίας και 2 παθολόγοι),αλλά δεν εργάζονται στο Νοσοκομείο ενώ μεταφέρονται για εργασία σε άλλες μονάδες. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου σε άψογη συνεργασία, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να διατηρήσουν τη λειτουργία του εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Οι απαράδεκτοι και λανθασμένοι χειρισμοί της κεντρικής διοίκησης του Νοσοκομείου, της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας έχουν οδηγήσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας σε υπολειτουργία και απορρύθμιση. Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται ενώ οι ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας που μεταφέρονται στα δυο νοσοκομεία κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους. Η δημόσια δαπάνη από τις συνεχείς και αναγκαίες διακομιδές των ασθενών σε νοσοκομεία άλλων νομών εξ’ αιτίας της αδυναμίας εξυπηρέτησής τους από τα νοσοκομεία του νομού μας έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Η δαπάνη αυτή αν υπολογιστεί μακροχρόνια, είναι σίγουρα πολλαπλάσια της δαπάνης ενίσχυσης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας».

Προ των ευθυνών τους

Οι πολίτες που υπογράφουν το κείμενο απαιτούν το δικαίωμά τους στην υγεία, θέτουν συγκεκριμένα αιτήματα προς τους αρμοδίους και θέτουν άπαντες προ των ευθυνών τους.

Ειδικότερα, στο κείμενο αναφέρονται τα κάτωθι:

«Ως ενεργοί πολίτες που ανησυχούμε για την υγεία μας και ταλαιπωρούμαστε καθημερινά από τα ίδια προβλήματα, έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο, αποφασίσαμε να φέρουμε κάθε φορέα που ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων προ των ευθυνών του. Δεν απαιτούμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτά που το κράτος υποχρεούται να μας παρέχει.

1) Να επανέλθουν οι νομίμως δηλωμένοι εργαζόμενοι στις οργανικές τους θέσεις χωρίς δικαίωμα μετακίνησης σε άλλη μονάδα

2) Να διορισθούν οι ιατροί που λείπουν ώστε οι κλινικές να λειτουργούν σωστά χωρίς οι ιατροί να κάνουν εξαντλητικές υπερωρίες που θέτουν σε κίνδυνο την κρίση και την απόδοσή τους.

3) Να επαναλειτουργήσει η μαιευτική κλινική δεδομένου ότι υπάρχει πλέον το απαραίτητο προσωπικό

4) Να ενισχυθεί το νοσοκομείο οικονομικά ( υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμο υλικό)

5) Πάνω απ’ όλα να ολοκληρωθεί η Νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου ώστε να συμπληρώσει το κενό παροχής υγείας στο νομό μας. Το ότι η υπολειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας θα επηρεάσει τις ζωές όλων των πολιτών του νομού Ηλείας είναι παραπάνω από εμφανές και κοινώς διαδεδομένο. Για κάθε ζωή που χάνεται, για κάθε ασθένεια που επιδεινώνεται και για κάθε πολίτη που ταλαιπωρείται εξ αιτίας της τωρινής κατάστασης υπάρχουν ευθύνες.

Η υγεία μας όμως είναι το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο αγαθό. Δεν τη διαπραγματευόμαστε και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας τη στερήσει». Όταν ολοκληρωθεί η συλλογή υπογραφών η επιστολή θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την 6η ΥΠΕ, αναμένοντας πλέον οι πολίτες τις δικές τους ενέργειες.

 www.patrisnews.com
Name

Admin Says,739,Break News,10313,History,590,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1064,Interesting,2821,Movies,13,Nature-Travel,614,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,581,Social Media,138,Sports,1094,Video,29,Άρθρα,623,Αστυνομιία-Έγκλημα,1530,Βιβλία-Εκδόσεις,77,Γιώργος Φάκος,307,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13359,Ηealth - Μedicine,1387,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,17,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,911,Μουσική,225,Νίκος Ράμμος,249,Ομογένεια,918,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Ξεσηκωμός στην Ηλεία για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Οι πολίτες απαιτούν το δικαίωμά τους στην υγεία
Ξεσηκωμός στην Ηλεία για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Οι πολίτες απαιτούν το δικαίωμά τους στην υγεία
https://1.bp.blogspot.com/-Tq4cgC4ybAA/W8zY1J_yD5I/AAAAAAADFlc/upQ35gKuyqM8YH9aVYdE-oE05rwPsAF_QCLcBGAs/s640/nosokomeioamaliadas-696x359.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-Tq4cgC4ybAA/W8zY1J_yD5I/AAAAAAADFlc/upQ35gKuyqM8YH9aVYdE-oE05rwPsAF_QCLcBGAs/s72-c/nosokomeioamaliadas-696x359.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/10/blog-post_948.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/10/blog-post_948.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy