Ταραχή στη ΝΔ για 10 Περιφέρειες και μεγάλους Δήμους

SHARE:


Ένα εξάμηνο περίπου πριν τις κρίσιμες εκλογές του ερχόμενου Μαΐου το κλίμα στο προνομιακό για τη ΝΔ πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν προοιωνίζεται ανέφελες εξελίξεις. Σε σημείο, που να αμφισβητείται σοβαρά το πέρασμα του πήχη των 8 περιφερειαρχών σε σύνολο 13, που εξέλεξε η ΝΔ τον Μάιο του 2014, μολονότι στις ευρωεκλογές που και τότε είχαν συμπέσει υπολειπόταν περίπου 4 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΡΙΖΑ 26,56 % έναντι 22,72 % της ΝΔ).

Το 2014 είχαν εκλεγεί οι υποψήφιοι που στήριξε επισήμως η ΝΔ στις Περιφέρειες: Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, ενώ με την προσμέτρηση και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος τότε είχε κατέλθει τυπικά ως ανεξάρτητος (αργότερα διεκδίκησε την ηγεσία της ΝΔ και σήμερα στηρίζεται από το κόμμα) με το χρίσμα να έχει δοθεί στον Γιάννη Ιωαννίδη, ο αριθμός εκλεγέντων ανέβηκε στους 8.

Σήμερα, «γαλάζια» αντάρτικα, εσωτερικές συγκρούσεις, έντονη αμφισβήτηση υποψηφίων, αστοχίες, παλινωδίες και αδύναμες υποψηφιότητες, σε τουλάχιστον 7 Περιφέρειες και τρείς μεγάλους Δήμους συνθέτουν ένα προβληματικό σκηνικό, ακόμα και σε περιοχές – κάστρα της ΝΔ.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 

Ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, υποψήφιος της ΝΔ, βρίσκεται αντιμέτωπος με «κίνημα» τουλάχιστον 4 αντιπεριφερειαρχών του, που αντιτίθενται στην υποψηφιότητά του, ακολουθώντας άλλους δρόμους. Οι τρείς (αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης) παρέστησαν χθες στην Κομοτηνή, στην επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του προέδρου του επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη, για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μάλιστα στην ομιλία του ο Χ. Τοψίδης άφησε αιχμές κατά της σημερινής διοίκησης αναφέροντας: «δεν με εκφράζει η σημερινή κατάσταση, δεν συμβιβάζομαι μαζί της». Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 

Ιδιαίτερα δύσκολη θεωρείται η επανεκλογή της Χριστιάνας Καλογήρου μετά την υποψηφιότητα του Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος έχει τη στήριξη και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου. Ο πρύτανης σήμερα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, «ως ανεξάρτητος τεχνοκράτης υποψήφιος», έχοντας δίπλα του στελέχη τόσο από τη ΝΔ όσο και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Περιφέρεια Ηπείρου 

Στην Ήπειρο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ, είναι ξανά ο Αλέκος Καχριμάνης ο οποίος έχει χάσει σημαντικά στελέχη της παράταξής του, τα οποία μεταπήδησαν στο στρατόπεδο του «γαλάζιου» αντάρτη, Σπύρου Ριζόπουλου. Μάλιστα, η Πειραιώς έχει διαγράψει 10 κομματικά στελέχη που αντιτάχθηκαν στην επιλογή Καχριμάνη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο επικοινωνιολόγος σε συνέντευξη τύπου για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα κατηγόρησε τον νυν περιφερειάρχη, για αλαζονεία και καθεστωτική συμπεριφορά. 

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 

Το κενό του Κώστα Μπακογιάννη, που μεταπήδησε στον Δήμο Αθηναίων, φαίνεται ότι δύσκολα θα καλυφθεί για τη ΝΔ. Το «πέρασμα» της υποψηφιότητας του Φάνη Σπανού, αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, είναι δυσχερές, ιδιαίτερα απέναντι στον νυν δήμαρχο Στυλίδας και γνωστό ηθοποιό Απόστολο Γκλέτσο, τον οποίο μετρήσεις φέρουν προηγούμενο. Σημειώνεται, ότι για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας είχε βολιδοσκοπηθεί και ο βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος αρνήθηκε.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 

Εδώ, η ΝΔ επένδυσε χρόνο και προσπάθεια στην περίπτωση του Ηλία Στεφανόπουλου, γιού του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου. Η τελική άρνησή του, την έστρεψε στον 38χρονο δικηγόρο και περιφερειακό σύμβουλο Νεκτάριο Φαρμάκη από το Αγρίνιο. Μια υποψηφιότητα που δείχνει αδύναμη με αντιπάλους τόσο τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛΛ, όσο και τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλο.

Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου η ΝΔ αθέτησε τον κανόνα της να στηρίζει το 2019 τους περιφερειάρχες που εξέλεξε το 2014. Κατέληξε στην υποψηφιότητα του σημερινού δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα (έχει μακροχρόνιους δεσμούς με την οικογένεια Μητσοτάκη), που έρχεται αντιμέτωπος με τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Είμαι μοναχικός καβαλάρης, μόνο και μόνο εμπιστευόμενος την αγάπη των Πελοποννησίων».

Περιφέρεια Κρήτης 

Στην Κρήτη η ΝΔ ήταν σε αναμονή της τελικής απόφασης του πρώην δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, τον οποίο επρόκειτο να στηρίξει για την Περιφέρεια. Η απόφαση του Γ. Κουράκη να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Ηρακλείου, την υποχρεώνει να αναζητεί άλλον υποψήφιο, για να αντιμετωπίσει τον νυν περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, που έχει τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛΛ.

Δήμος Θεσσαλονίκης 

Θολό παραμένει το τοπίο για τη ΝΔ και εδώ, καθώς ο νυν δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατέβει υποψήφιος στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Την απόφασή του έλαβε, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Ορφανού, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στον αγώνα του για τον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι έτοιμος για «συμμαχίες και συγκρούσεις».

Δήμος Πειραιά 

Υπήρξε ή δεν υπήρξε πρόταση του προέδρου Νέας Δημοκρατίας προς τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, για τη δημαρχία του Πειραιά. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι του έγινε και την απέρριψε, λόγω «οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων», ενώ η ΝΔ τον διαψεύδει διαρρέοντας ότι ουδέποτε του έγινε κρούση. Όπως και να έχει τον Δήμο Πειραιά διεκδικεί πάλι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, η ανοιχτή στήριξη του οποίου όμως, δεν είναι απλή υπόθεση για τη ΝΔ, καθώς θα την ταυτίσει πλήρως με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δήμος Πατρών 

Πρόβλημα διχασμού αντιμετωπίζει η ΝΔ και στον Δήμο Πατρών. Σε τοπικό επίπεδο η μια πτέρυγά της παραμένει πιστή στον Κώστα Χριστόπουλο, που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Η άλλη τάσσεται υπέρ ενός νέου προσώπου, όπως ο επιχειρηματίας, πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής Κώστας Μπακαλάρος. Και αυτά συμβαίνουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κυοφορείται και άλλη πρόταση, με βαρύ όνομα, από τη συντηρητική παράταξη.

Γιάννης Δήμου
Γιώργος Ασημένιος

  www.sofokleousin.gr
Name

Admin Says,739,Break News,10312,History,594,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1067,Interesting,2867,Movies,13,Nature-Travel,625,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,592,Social Media,138,Sports,1106,Video,29,Άρθρα,630,Αστυνομιία-Έγκλημα,1567,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,318,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13502,Ηealth - Μedicine,1411,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,20,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,932,Μουσική,226,Νίκος Ράμμος,251,Ομογένεια,918,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Ταραχή στη ΝΔ για 10 Περιφέρειες και μεγάλους Δήμους
Ταραχή στη ΝΔ για 10 Περιφέρειες και μεγάλους Δήμους
https://1.bp.blogspot.com/-R91FCp4RLbI/W_K9t2N-aqI/AAAAAAADKHg/aTWHnUyN81sEcRBVGeiuzGqL58xMR03OQCLcBGAs/s640/map-1027679_960_720.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-R91FCp4RLbI/W_K9t2N-aqI/AAAAAAADKHg/aTWHnUyN81sEcRBVGeiuzGqL58xMR03OQCLcBGAs/s72-c/map-1027679_960_720.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/11/10_19.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/11/10_19.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy