Δικαίωμα ψήφου στους απόδημους - ΝΑΙ; ή.. ΌΧΙ;

SHARE:


Μεγάλος ντόρος γίνεται, για το αν επιτέλους επιτρέψει η Ελλάδα τους απόδημους Έλληνες, να ψηφίζουν από τις χώρες όπου ζουν στις ελληνικές εκλογές.

Προσωπικά, είμαι "κάθετος εις την εβδόμην".
Ψήφο ΜΟΝΟ σ' εκείνους που ζούν εκεί, για να έχουν και την ευθύνη των πράξεών τους. Έτσι κι αλλιώς, και οι εδώ "ψηφοφόροι" θα ψηφίζουν ακριβώς όπως και οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα, με τα ίδια κριτήρια και με τον ίδιο παρονομαστή. Το ιδιωτικό συμφέρον, το ρουσφέτι και η μπαταχτσιά. Τους είδαμε πώς ψηφίζουν και εδώ, τους ακούμε τι λένε στα διάφορα "στέκια πολιτικών συζητήσεων" όπως έχουν καταντήσει τα Tim Hortons και τα McDonald's, είδαμε και πώς ψηφίζουν Προέδρους και συμβούλους σε κοινότητες, οργανισμούς και λοιπούς συλλόγους. Όπου κι αν βρεθεί ο Έλληνας, Έλληνας παραμένει, ειδικά σε ότι αφορά τα "ελαττώματα της φυλής". Καλύτερος δύσκολα θα γίνει, χειρότερος όμως, γίνεται στο άψε σβήσε.

Με ποιό δικαίωμα και με τι "γνώσεις" θα ψηφίσει ένας που ξέχασε και τα Ελληνικά; Τι γνωρίζει από πείνα, από κρύο, από ακρίβεια, από ανεργία, από ταπείνωση, πράγματα που τα "βιώνει κάθε μέρα" ο Έλληνας που ζει πίσω στην πατρίδα; Πώς θα τολμήσει να πάρει στο λαιμό του δέκα εκατομμύρια ανθρώπους που θα συνεχίσουν να βιώνουν και μετά τις εκλογές, τα αποτελέσματα της δικής του ψήφου, την ώρα που αυτός θα είναι μια χαρά πάλι, βολεμένος στο εξωτερικό, δίχως την ανεργία να τον μαστίζει, δίχως να κρυώνει και δίχως να πεινάει; Με ποιά κριτήρια θα σφραγίσει τη μοίρα μιας χώρας, που δεν θεωρεί πλέον "μητέρα πατρίδα", όταν γι αυτόν πλέον ισχύει το "όπου γης, πατρίς" στο έπακρον; Όταν ο ένας στους εκατό (και ζήτημα) θάβεται στα πάτρια χώματα;

Γι αυτό θα το φωνάζω πάντοτε, «ΟΧΙ στην ψήφο των αποδήμων» και καλά θα κάνει κάποτε η Ελλάδα, να τους αφήσει στην ησυχία τους. Ας το πάρει απόφαση, ότι τους έχασε για πάντα, και αυτούς και (πολύ περισσότερο) τους απογόνους τους.
Νίκος Ράμμος

Διαβάζουμε επίσης στο KALAMI της Νέας Υόρκης το παρακάτω:

Ο απόδημος Ελληνισμός ΔΕΝ θέλει την ψήφο
Αν ελληνική κυβέρνηση και Βουλή, ''περάσουν'' με νόμο την (επιστολική) ψήφο στους απόδημους 'Ελληνες, σύμφωνα με αυτά που ορίζει (αλλά ουδέποτε εφαρμόζονται) το άρθρο 51 στο Σύνταγμα, θα χαλάσουν την φήμη τους, ως χαμηλού επίπεδου μικρο-μέτριοι πολιτικάντηδες- ''μαυρογιαλούροι''. Φήμη διαχρονική, εντός και εκτός συνόρων.
'Οσοι ζούμε εκτός Ελλάδας γιά χρόνια, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, ήταν, είναι και θα είναι ασοβάρευτες και κοντόφθαλμες, που ενδιαφέρονται μόνο γιά το βόλεμα ''ημέτερων'', γιά ''μίζα-αρπαχτή'' και λοιπά νεο-ελληνικά ''καλά'', με στόχο τις επόμενες εκλογές, ενώ το ''ενδιαφέρον'' τους γιά τον απόδημο Ελληνισμό, επικεντρώνεται στο ''τι θα φάμε'' από αυτόν.
Δεν θέλουμε την ψήφο. Συνηθίσαμε και ζούμε καλύτερα, χωρίς αυτήν. Δεν την θέλουμε, βασικά επειδή θα βρεθούμε και οι εκτός συνόρων 'Ελληνες, στην πολύ δυσάρεστη θέση, να επιλέξουμε ''οπαδικά'' ποιοί σερνόμενοι-ξεπουλημένοι, ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες, θα ''κυβερνήσουν'' την Ελλάδα. Δεν θέλουμε μετά, να έχουμε τύψεις γιά λάθος επιλογές μας και να υβρίζουμε αυτούς που επιλέξαμε επειδή μας εξαπάτησαν, ακολουθώντας και οι εκτός, την νεο-ελληνική παράδοση των εντός.
Μιά χαρά είμαστε οι εκτός συνόρων και η χώρα που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, η Ελλάδα, υπέροχη μόνο γιά διακοπές. Μπορεί η πατρίδα μας να έχει -παραδοσιακά- σάπιο και διεφθαρμένο κράτος-τέρας, εξαιτίας των άθλιων πολιτικών-κομματικών συμμοριών της, αλλά τι να κάνουμε; Συνηθίσαμε, άσχετα αν ''όπου και να ζούμε, όπου και να πάμε, η Ελλάδα μας πληγώνει''.
Γι' αυτό προτιμούμε, να ζούμε μακριά και αγαπημένα από την πατρίδα, ακολουθώντας την σοφή γραφή του Ελύτη: «'Ελληνας είναι αυτός που ζει ορθά και όρθια». Τι δουλειά έχουμε εμείς οι 'Ελληνες, οι εκτός, να μπερδευτούμε με τα σερνόμενα στα 4, νεο-ελληνικά πολιτικά-κομματικά ανθρωπάκια, τις ''σοφές'' επιλογές των εντός;
Και, γιατί ο πολύ μεγάλης διάρκειας προεκλογικός πολιτικός-κομματικός ''εμφύλιος'' Ελλάδας, να μεταφερθεί και στον απόδημο Ελληνισμό; Ας τον κρατήσουν εκεί.
Σημ. 1: Τι περίεργες ''συμπτώσεις'' με το ζήτημα της ψήφου. 'Οταν κυβερνώντες γίνονται αντιπολίτευση (πχ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) ''παθιάζουν'' με την ''αδικία'' εις βάρος των εκτός συνόρων Ελλήνων να μην διευκολύνονται στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. 'Οταν ήταν κυβέρνηση ''ξεχνούσαν'' το θέμα.
Σημ. 2: 'Οταν θέλουμε να γελάσουμε, προτιμούμε να παρακολουθούμε διαδικτυακά, από το ''κανάλι της Βουλής'', τις συνεδριάσεις με τις ''κόντρες'' των σοβαροφανών ''εγκεφαλικών'' σπουδαρχίδηδων. Η εικόνα της Βουλής, είναι ο ''καθρέπτης της ελληνικής Δημοκρατίας'', που έχει για πρόεδρο τον γραφικό Πάκη. Τέτοιες αυθεντικές κωμωδίες και δωρεάν, δεν τις βρίσκεις σήμερα. Να τονίσουμε ακόμα ότι, η Ελλάδα είναι ''πολύ προχωρημένη'' στον...πολιτικό διάλογο, αφού αυτός γίνεται με... ''κύκλους'' και ''πηγές''. Aξιοσημείωτο και το γεγονός ότι κάθε 5-6 χρόνια αλλάζουν τον εκλογικό νόμο, πιστοποιώντας έτσι έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας ως χώρα... (12 Ioυλίου '18)
Name

Admin Says,739,Break News,10312,History,594,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1067,Interesting,2867,Movies,13,Nature-Travel,625,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,592,Social Media,138,Sports,1106,Video,29,Άρθρα,630,Αστυνομιία-Έγκλημα,1567,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,318,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13502,Ηealth - Μedicine,1411,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,20,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,932,Μουσική,226,Νίκος Ράμμος,251,Ομογένεια,918,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Δικαίωμα ψήφου στους απόδημους - ΝΑΙ; ή.. ΌΧΙ;
Δικαίωμα ψήφου στους απόδημους - ΝΑΙ; ή.. ΌΧΙ;
https://4.bp.blogspot.com/-t1LmIM3_yS8/W_e2KkbPUxI/AAAAAAAAhlE/LwN_DfZs1qYbGcI7aJF-OLivw_qVfTb5QCLcBGAs/s640/vote_2.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-t1LmIM3_yS8/W_e2KkbPUxI/AAAAAAAAhlE/LwN_DfZs1qYbGcI7aJF-OLivw_qVfTb5QCLcBGAs/s72-c/vote_2.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/11/blog-post_737.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/11/blog-post_737.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy