Αμαλιάδα: Κορυφαίοι Νομικοί στην σπουδαία ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου [video & φωτογραφίες]

SHARE:


* Θανάσης Θεοδόσης: "Ο Δικηγορικός Σύλλογος θα κάνει  και άλλες ημερίδες μεγαλύτερου βεληνεκούς..."

* Σπύρος Τσαντίνης: "Οι πλειστηριασμοί θα γίνουν περισσότεροι..."

* Μισέλ Α. Αμπού-Χάντμπα: "Σήμερα φιλοξενούμε τρεις εξέχουσες προσωπικότητες της νομικής μας επιστήμης..."


Παρά το γεγονός ότι ήταν Παρασκευή απόγευμα, όπου τα καταστήματα ήταν ανοικτά, εντούτοις εξαιρετική επιτυχία είχε η πολύ σημαντική ημερίδα που πραγματοποίησε σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, με την συμμετοχή τριών κορυφαίων Νομικών, στον Πολυχώρο του Δήμου Ήλιδας.


Οι παριστάμενοι, νομικοί και πολίτες, είχαν την μεγάλη ευκαιρία να ενημερωθούν κυρίως για τους πλειστηριασμούς -ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο το οποίο έχει πάρει και θα συνεχίσει να έχει μεγάλες κοινωνικές διαστάσεις.

Στην ημερίδα, μίλησαν οι:
Σπύρος Τσαντίνης
Αναπληρωτής Καθηγητής Αστικού Δικονομικού Δικαίου ΔΠΘ

Βασίλειος Χατζηιωάννου
Επίκουρος Καθηγητής Αστικού Δικονομικού Δικαίου ΔΠΘ

Αθανάσιος Πανταζόπουλος
ΔΝ - Πρωτοδίκης


ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

"Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αμαλιάδας εναρμονιζόμενος, κατά το δυνατόν, με τα φαινόμενα και την επικαιρότητα της εποχής θεώρησε υποχρέωσή του να κάνει αυτή την ημερίδα προκειμένου να διαφωτίσει, κατά το δυνατόν, τους απλούς πολίτες αλλά και τους νομικούς στα κύρια και καυτά θέματα που απασχολούν ολόκληρη την κοινωνία και είναι οι κατασχέσεις χείρας τρίτου, η προστασία πρώτης κατοικίας, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ένα σύγχρονο φαινόμενο όπου μπορείς να χάσεις το σπίτι σου χωρίς να το καταλάβεις κ.α.

Για τους λόγους αυτούς γίνεται η σημερινή ημερίδα με κορυφαίους του είδους επιστήμονες και συγκεκριμένα δύο καθηγητές πανεπιστημίου Θράκης, τον κο Τσαντίνη και τον κο Χατζηιωάννου, όπως επίσης και τον διδάκτορα της Νομικής και πρωτοδίκη του Πρωτοδικείου Πειραιά και παλαιότερα του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, τον κο Αθανάσιο Πανταζόπουλο.

Και οι τρεις θ' αναπτύξουν και θα προσπαθήσουν ν' αναλύσουν τα καυτά αυτά θέματα που απασχολούν την κοινωνία των μνημονίων. Διότι μη γελιόμαστε. Εξακολουθούμε να είμαστε στα μνημόνια στην πράξη. Τυπικά μπορεί να έχουμε σταματήσει, αλλά στην ουσία εξακολουθούμε να είμαστε.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα φύγουμε απόψε από εδώ σοφότεροι.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος κάνει αυτές τις εκδηλώσεις που θέλουμε ν' αγκαλιαστούν από τον κόσμο ώστε να κάνουμε και άλλες μεγαλύτερου βεληνεκούς".

ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΙΝΗΣ 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 
ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΠΘ 

"Σήμερα θα αναπτύξουμε στους συναδέλφους τις εξελίξεις στο χώρο της πολιτικής δικονομίας μετά το νόμο 43/35 πρωτίστως, αλλά και νεώτερες εξελίξεις, ιδίως στην αναγκαστική εκτέλεση, στα ζητήματα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ενδιαφέρουν πάρα πολύ τον κόσμο, της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τις εξελίξεις που αναμένεται να ισχύσουν, όπως επίσης και διάφορα άλλα ειδικότερα ζητήματα που έχουν ανακύψει μετά το νόμο 43/35 στην πολιτική δίκη".

Σε ερώτηση του newsgf.net, αν είναι γνωστό πόσα ακίνητα έχουν βγει σε πλειστηριασμό και αν από αυτά τα ακίνητα υπάρχουν και πρώτες κατοικίες, ο κος Τσαντίνης απάντησε ότι, "δεν γνωρίζω συγκεκριμένα αξιόπιστα στοιχεία αλλά το πόσα ακίνητα βγήκαν ή βγαίνουν σε πλειστηριασμό είναι πανεύκολο πλέον να το δει ο καθένας μπαίνοντας στην ηλεκτρονική σελίδα των πλειστηριασμών και στην ηλεκτρονική σελίδα του Ταμείου Νομικών. Πόσα από αυτά είναι κατοικίες ή πρώτες κατοικίες δεν μπορώ να το ξέρω, δεν μπορεί να το δει κανείς".

Σε δεύτερη ερώτησή μας εάν πιστεύει ότι θα γίνουν περισσότεροι πλειστηριασμοί στο επόμενο διάστημα, απάντησε ότι, "όπως έχει ανακοινωθεί και όπως ήδη βλέπουμε οι πλειστηριασμοί θα γίνουν περισσότεροι. Είναι, θα έλεγα, ένα μαθηματικό δεδομένο".


ΜΙΣΕΛ Α. ΑΜΠΟΥ-ΧΑΝΤΜΠΑ 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 

"Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει σήμερα στον υπέροχο αυτό χώρο του Πολύκεντρου τρεις εξέχουσες προσωπικότητες της νομικής μας επιστήμης.
Δύο καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον κο Τσαντίνη και τον κο Χατζηιωάννου καθώς και έναν δικό μας, για πολλά χρόνια στην Αμαλιάδα, πρωτοδίκη, τον κο Πανταζόπουλο.

Τα θέματα τα οποία πραγματεύεται η σημερινή ημερίδα είναι θέματα άκρως κοινωνικού ενδιαφέροντος που αφορούν όλους μας και γι αυτό η σύλληψη της ιδέας, του προέδρου και των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου, ήταν η διοργάνωση μιας ημερίδας η οποία θα προσελκύσει και πολίτες.

Ευελπιστούμε σε μεγάλη συμμετοχή διότι είναι χρήσιμο να παρακολουθήσουμε αυτή την εξαιρετική ημερίδα και νομίζω ότι το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου έχει βάλει στόχο να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις-ημερίδες. Να γίνουν θεσμός και να γίνει αυτό το άνοιγμα προς την κοινωνία".

Απόσπασμα
 Name

Admin Says,739,Break News,10313,History,590,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1064,Interesting,2815,Movies,13,Nature-Travel,614,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,579,Social Media,138,Sports,1091,Video,29,Άρθρα,622,Αστυνομιία-Έγκλημα,1523,Βιβλία-Εκδόσεις,77,Γιώργος Φάκος,306,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13327,Ηealth - Μedicine,1384,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,15,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,906,Μουσική,225,Νίκος Ράμμος,249,Ομογένεια,918,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Αμαλιάδα: Κορυφαίοι Νομικοί στην σπουδαία ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου [video & φωτογραφίες]
Αμαλιάδα: Κορυφαίοι Νομικοί στην σπουδαία ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου [video & φωτογραφίες]
https://2.bp.blogspot.com/-jokYJij_kF4/W9yPQrWRNDI/AAAAAAADHiU/BRvRe9MwTF8ewSOrHNhJtkI_Q5mW9vTVgCLcBGAs/s640/P1150388.JPG
https://2.bp.blogspot.com/-jokYJij_kF4/W9yPQrWRNDI/AAAAAAADHiU/BRvRe9MwTF8ewSOrHNhJtkI_Q5mW9vTVgCLcBGAs/s72-c/P1150388.JPG
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/11/video_23.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/11/video_23.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy