Κυλλήνη: Ιστορική ημέρα για το Λιμάνι - Ξεκίνησε η εγκατάσταση ηλεκτροδότησης πλοίων από ξηρά [Δηλώσεις & φωτογραφίες]

SHARE:


* Νεκτάριος Σαντορινιός: Σήμερα η Κυλλήνη γράφει ιστορία στη Μεσόγειο... 

* Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Εξαιρετικά σημαντικό το πρόγραμμα για το περιβάλλον και την εξοικονόμηση πόρων...

* Ναμπίλ Μοράντ: Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την ναυτιλία, για την Ελλάδα και  το λιμάνι Κυλλήνης...

* Σάκης Αντωνόπουλος: Σύντομα θα διαπιστώσουμε την σημασία του για την ακτοπλοΐα και την προστασία του περιβάλλοντος"

Παρουσία παραγόντων του υπουργείου Ναυτιλίας, 
της Δημοτικής Αρχής Ανδραβίδας-Κυλλήνης, της
λιμενικής, στρατιωτικής και αστυνομικής ηγεσίας και 
κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια


Το Λιμάνι της Κυλλήνης, σήμερα το πρωί έγραψε ιστορία, αφού από εκεί ξεκίνησε η  εγκατάσταση ηλεκτροδότησης πλοίων από ξηρά στην Ανατολική Μεσόγειο, διασυνδέοντας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο FIOR DI LEVANTE της Levante Ferries.

Το πρωτοποριακό αυτό έργο, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος elemed, και συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης των ρύπων αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων, όπως και στον εκσυγχρονισμό του λιμένα.

Σήμερα, λοιπόν, το πρωί πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Ναυτιλίας, όπως του αναπληρωτή υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, της δημοτικής αρχής Ανδραβίδας-Κυλλήνης, της εταιρείας Levante Ferries, πλοίο της οποίας ηλεκτροδοτήθηκε, της  λιμενικής, στρατιωτικής και αστυνομικής ηγεσίας, δημοτικών συμβούλων και αρκετού κόσμου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη ηλεκτροδότηση πλοίου.

«Ως μια ιστορική ημέρα για τις λιμενικές υποδομές στη χώρα μας, στην ανατολική Μεσόγειο, αν όχι σε όλη τη Μεσόγειο», χαρακτήρισε τη σημερινή ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, στις δηλώσεις του, αμέσως μετά τα εγκαίνια και την παρουσίαση της πρώτης εγκατάστασης ηλεκτροδότησης πλοίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Elemed».

«Για πρώτη φορά μία εγκατάσταση, η οποία δίνει ρεύμα σε πλοίο, ξεκινά από την Κυλλήνη και για αυτό το λόγο το λιμάνι εκτός από πολυσύχναστο γίνεται και ιστορικό», τόνισε εκτός των άλλων. «Αυτό το σημερινό μικρό βήμα θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό προπομπό για την ηλεκτροκίνηση στην ναυτιλία και ιδιαίτερα στην ακτοπλοΐα στη χώρα μας».

Αναφερόμενος στην ηλεκτροκίνηση πλοίων, είπε ότι «η απόσταση Κυλλήνη - Ζάκυνθος είναι περίπου 20 μίλια και αυτή τη στιγμή υπάρχει τεχνολογία, ώστε να υπάρχουν απολύτως ηλεκτρικά πλοία, τα οποία καλύπτουν τέτοιες αποστάσεις, ούτως ώστε να μειώσουμε τους ρύπους στο περιβάλλον, αλλά να έχουμε και μία πιο φθηνή ενέργεια κίνησης των πλοίων».

Συνεχίζοντας ανέφερε, «για αυτό το λόγο το υπουργείο Ναυτιλίας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την πρωτοβουλία, η οποία ουσιαστικά δίνει τη δυναμική, για να προχωρήσουμε σε νέο θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτροδότηση πλοίων, για λιμενικές υποδομές με ηλεκτροδότηση, αλλά και για την ηλεκτροφόρτηση νέων πλοίων που θα είναι υβριδικά και ηλεκτρικά. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στηρίξει τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, καθώς έχει υιοθετήσει τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και έχει εντάξει αυτούς τους στόχους στην εθνική στρατηγική».

Όπως εξήγησε, «αυτοί οι στόχοι δεν λένε τίποτε άλλο, από το ότι πρέπει η ενέργεια να παράγεται από ανανεώσιμες και εναλλακτικές μορφές σε ποσοστό τουλάχιστον 30% και ταυτόχρονα να μειώσουμε κατά 30% τους ρύπους σε όλους τους τομείς –και ένας από αυτούς είναι η ναυτιλία».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, επεσήμανε ότι «σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα, αφού αλλάζει τα δεδομένα στην ναυτιλία, ιδιαίτερα στην ακτοπλοΐα στην ανατολική Μεσόγειο».

Συνεχίζοντας είπε πως, «είναι μεγάλη η χαρά μας γιατί αυτό συμβαίνει σε ένα λιμάνι της Δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου, όπως είναι η Κυλλήνη και ακόμα μεγαλύτερη γιατί αυτή η πρώτη εγκατάσταση ηλεκτροδότησης πλοίων συνδέει την Κυλλήνη με την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά».

«Η περιφέρεια έχει ήδη κάνει προετοιμασία και είναι σε συνεννόηση, τόσο με το υπουργείο Ναυτιλίας, όσο και με τους ακτοπλόους της περιοχής που συνδέουν τα λιμάνια των Ιονίων με την απέναντι ακτή και είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα, δηλαδή να έχουμε αυτού του είδους εγκαταστάσεις και στα λιμάνια της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς, της Κέρκυρας και της Λευκάδας, δημιουργώντας έτσι ένα συνολικό πλαίσιο για την ηλεκτροδότηση, αλλά και την ηλεκτροκίνηση των πλοίων».

Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, ανέφερε ότι «σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την ναυτιλία, την Ελλάδα και όλη την ανατολική Μεσόγειο, ενώ ταυτόχρονα το λιμάνι της Κυλλήνης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αφού ανοίγει τα φτερά του και γράφεται στην ιστορία της ναυτιλίας, σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, ως πρώτο λιμάνι με έτοιμη δομή για τροφοδότηση πλοίων μη ηλεκτρικό ρεύμα».ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ
ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

"Σήμερα η Κυλλήνη γράφει ιστορία τουλάχιστον στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα έλεγα συνολικά στη Μεσόγειο.

Η ηλεκτροκίνηση είναι μια σημαντική εξέλιξη την οποία περιμένουμε. Βέβαια, εδώ, μιλάμε για τον ελλιμενισμό των σκαφών, όμως αυτό αποτελεί το πρόπλασμα για τα υπόλοιπα, όπως είναι η ηλεκτροκίνηση, όπως είναι τα υβριδικά πλοία τα οποία θα μπορέσουν να καλύψουν και μεγαλύτερες αποστάσεις.

Όπως είπε νωρίτερα και ο δήμαρχος η Ζάκυνθος είναι 16 μίλια. Σήμερα υπάρχουν ηλεκτροκινούμενα πλοία τα οποία μπορούν να καλύψουν 20 μίλια. Αρα, η γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος μπορεί να γίνει με πλοία απολύτως ηλεκτρικά, με σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος αλλά και οικονομικό. Καταλαβαίνεται, λοιπόν, ότι είναι μια ιστορική ημέρα για την Κυλλήνη, είναι μια ιστορική ημέρα για τις λιμενικές υποδομές στη χώρα μας.

Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει ότι το Ιόνιο έχει νησιά κι ασκούνται νησιωτικές πολιτικές. Το μεταφορικό ισοδύναμο είναι μια πραγματικότητα πλέον για τα νησιά, είναι μια θεσμική τομή στη νησιωτική πολιτική και πλέον τα νησιά του Ιονίου από 1/1/2019 να απολαμβάνουν οι νησιώτες επιδότηση του εισιτηρίου τους για τις μεταφορές τους, αλλά κυρίως επιδότηση των εμπορευμάτων. Κι ελπίζουμε ότι από 1/1/2020, μετά την πιλοτική εφαρμογή που θα γίνει σε κάποια μικρά νησιά να υπάρχει και επιδότηση των καυσίμων για τα νησιά του Ιονίου".ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

"Είναι μια ιστορική στιγμή σήμερα που είναι στην κατεύθυνση να αλλάξει τα δεδομένα στη ναυτιλία, ιδιαίτερα στην ακτοπλοΐα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και είναι μεγάλη η χαρά μας γιατί αυτό συμβαίνει σε ένα λιμάνι της Δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου, όπως είναι η Κυλλήνη κι ακόμα μεγαλύτερη γιατί συνδέει αυτή η πρώτη της εφαρμογή την Κυλλήνη με την Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά.

Πρέπει να συγχαρούμε τους συντελεστές του προγράμματος γιατί όντως είναι ένα πρόγραμμα που η ωφέλειά του στο περιβάλλον μέσω της μείωσης των ρύπων αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων είναι εξαιρετικά σημαντική.

Ταυτόχρονα, αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι έτοιμη, έχει ήδη κάνει προετοιμασία, είναι σε συνεννόηση και με το υπουργείο αλλά και με τους ακτοπλόους της περιοχής που συνδέουν τα λιμάνια των Ινίων με την απέναντι ακτή και είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα. Δηλαδή, να έχουμε αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις και στα λιμάνια της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς, της Κέρκυρας και της Λευκάδας,

Έτσι, δημιουργώντας ένα συνολικό πλαίσιο για την ηλεκτροδότηση και την ηλεκτροκίνηση των πλοίων που είναι η επόμενη ημέρα. Ήρθε η στιγμή να κάνουμε πράξη αυτά που είναι υποχρεώσεις μας απέναντι στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην αειφορία, που είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τη ζωή των πολιτών του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας".


ΝΑΜΠΙΛ ΜΟΡΑΝΤ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ

"Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την ναυτιλία, είναι μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα, αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει γι' αυτό το λιμάνι που λέγεται 'Κυλλήνη'. Σήμερα, μπαίνει στην ιστορία της ναυτιλίας ως πρώτο λιμάνι με δομή για ηλεκτροδότηση πλοίων με ρεύμα.

Πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο γεγονός ότι ξεκινάμε από εδώ και προχωράει σε όλα τα υπόλοιπα λιμάνια της Μεσογείου και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μας στήριξαν και μας βοήθησαν και μας πίστεψαν ώστε από την αρχή να μπούμε στο πρόγραμμα με τα υπόλοιπα λιμάνια, του Πειραιά, της Λεμεσού στην Κύπρο και του Κόπερ της Σλοβενίας, ενώ σύντομα θα ανακοινώσουμε και άλλα ευχάριστα για το λιμάνι της Κυλλήνης.

Όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης η προγραμματική σύμβαση για τα δύο μεγάλα έργα στο λιμάνι είναι έτοιμα, θα δημοπρατηθούν σύντομα και θα προχωρήσουμε στην υλοποίησή τους".


ΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

"Το Κατάκολο χαιρετίζει την πρωτοβουλία που αναπτύσσεται σήμερα στο λιμάνι της Κυλλήνης με ένα πρωτοποριακό έργο.

Μπορεί σε πολλούς να μην έδωσε ακόμη την κατάλληλη εντύπωση, όμως πολύ σύντομα θα διαπιστώσουμε την σημασία του για την ακτοπλοΐα και πάνω από όλα στη συμμετοχή του στη προστασία του περιβάλλοντος".

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Ναμπίλ Μοράντ
Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Νεκτάριος Σαντορινιός
Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας

Ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας Levante Ferries
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΚι άλλες φωτογραφίες...


[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

Name

Admin Says,739,Break News,10312,History,608,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1070,Interesting,2910,Movies,13,Nature-Travel,632,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,595,Social Media,138,Sports,1116,Video,29,Άρθρα,633,Αστυνομιία-Έγκλημα,1594,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,330,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13615,Ηealth - Μedicine,1424,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,21,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,953,Μουσική,229,Νίκος Ράμμος,253,Ομογένεια,921,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Κυλλήνη: Ιστορική ημέρα για το Λιμάνι - Ξεκίνησε η εγκατάσταση ηλεκτροδότησης πλοίων από ξηρά [Δηλώσεις & φωτογραφίες]
Κυλλήνη: Ιστορική ημέρα για το Λιμάνι - Ξεκίνησε η εγκατάσταση ηλεκτροδότησης πλοίων από ξηρά [Δηλώσεις & φωτογραφίες]
https://3.bp.blogspot.com/-rzUvK10_En4/XBukMaRvLmI/AAAAAAADO1Q/EVpQtUe6PZoXLyLAaVpBitYjK--p6kGJACLcBGAs/s640/P1160169.JPG
https://3.bp.blogspot.com/-rzUvK10_En4/XBukMaRvLmI/AAAAAAADO1Q/EVpQtUe6PZoXLyLAaVpBitYjK--p6kGJACLcBGAs/s72-c/P1160169.JPG
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/12/blog-post_255.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/12/blog-post_255.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy