Τελευταίο συνέδριο της ΝΔ πριν τις εθνικές εκλογές

SHARE:


Θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τριήμερο 14-16 Δεκεμβρίου 

Στην τελική ευθεία για το 12ο συνέδριό της, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τριήμερο 14-16 Δεκεμβρίου, μπαίνει η ΝΔ. Στην Πειραιώς σημειώνουν ότι κινούνται όχι μόνο σε συνεδριακούς, αλλά και σε προεκλογικούς ρυθμούς, καθώς το επικείμενο Συνέδριο θα είναι το τελευταίο πριν από τις εθνικές εκλογές «και με την βούληση των πολιτών το τελευταίο που βρίσκει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση». Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές.

Η ΝΔ υπενθυμίζει ότι:

1000 σύνεδροι εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 120.000 πολίτες

100 σύνεδροι εξελέγησαν μέσα από εκλογικές διαδικασίες στις οργανώσεις κόμματος του εξωτερικού.

Οι υπόλοιποι σύνεδροι, όπως ορίζει το καταστατικό της ΝΔ, είναι τα πρόσωπα που μετέχουν ex officio. Δηλαδή μεταξύ άλλων οι πρώην πρόεδροι και υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας, οι πρώην βουλευτές της, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, οι πρώην γραμματείς της, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, οι εν ενεργεία Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, οι πρόεδροι ΝΟΔΕ, ο πρόεδρος και οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ κλπ.

Ως παρατηρητές επίσης θα μετέχουν ενεργά στο Συνέδριο και όλα τα στελέχη που αξιολογήθηκαν μέσω του Μητρώου των νέων στελεχών της ΝΔ. Οι προπαρασκευαστικές εργασίες έχουν ξεκινήσει και ήδη οι σύνεδροι έχουν αποστείλει τις προτάσεις τους για αλλαγές επί του Καταστατικού του Κόμματος. «Αυτό άλλωστε αποτελούσε και πρωταρχική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη: ένα κόμμα που θα ανανεώνεται διαρκώς και θα έχουν πρωτεύοντα ρόλο στις αποφάσεις τα μέλη του.

Σημειώνεται μάλιστα ότι ήταν απροσδόκητη η ανταπόκριση των συνέδρων στην πρόσκληση του Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη να μετέχουν στο καινοτόμο σύστημα διαβούλευσης που στήθηκε ηλεκτρονικά, καθώς στα τερματικά της Πειραιώς έφτασαν περισσότερες από 900 προτάσεις και παρατηρήσεις», προσθέτουν στην Πειραιώς.

Όπως και στα δύο προηγούμενα συνέδρια, ταυτόχρονα με τις εργασίες της ολομέλειας, θα διοργανωθούν στις διπλανές αίθουσες ενημερωτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των γραμματειών του κόμματος. Στο επίκεντρο του Παράλληλου Προγράμματος, όπως ονομάζεται, θα βρεθεί το μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα και η επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές μέσω και της προσέλκυσης επενδύσεων.

Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν θεματικές για:

τα νέα επαγγέλματα που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση,
τις νέες δεξιότητες που θα χρειαστούν οι νέοι της χώρας μας,
τη σύνδεση -επιτέλους- των πανεπιστημίων με την σύγχρονη αγορά εργασίας.

Συγχρόνως όμως θα υπάρξουν και θεματικές για θέματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια, όπως οι ανισότητες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο της εργασίας τους και ο σχολικός εκφοβισμός των παιδιών.

Ειδική εκδήλωση θα γίνει επίσης για τα θέματα του οικουμενικού ελληνισμού, με έμφαση στη νέα γενιά αποδήμων που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσουν και δύο σεμιναριακού τύπου εκδηλώσεις -που θα γίνουν και ενόψει των πολλαπλών εκλογών που έρχονται- για την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τις νέες μορφές επικοινωνίας στην πολιτική.

«Η δουλειά τριών ετών θα αποκρυσταλλωθεί πλέον στο 12ο Συνέδριο που θα αποτελέσει και το «τελικό σάλπισμα πριν από τη μεγάλη μάχη». Πρόεδρος του Συνεδρίου, όπως είναι γνωστό, έχει οριστεί με πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Επιπλέον, ένας από τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα τιμήσουν το Συνέδριο της ΝΔ με την παρουσία τους είναι ο διεκδικητής της θέσης του προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, την υποψηφιότητα του οποίου υπενθυμίζεται ότι στήριξε από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ», προσθέτουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου είναι η εξής:

Πρόεδρος
Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής, πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ. και Βουλευτής Β' Αθηνών

Μέλη
Λευτέρης Αυγενάκης Γραμ. Πολιτικής Επιτροπής, Βουλευτής Ηρακλείου
Κώστας Τσιάρας, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτής Καρδίτσας
Μαρία Σπυράκη Εκπρόσωπος Τύπου, Ευρωβουλευτής
Νικόλαος Παπαθανάσης, Γενικός Διευθυντής ΝΔ
Κωνσταντίνος Δέρβος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Σύμβουλος Προέδρου για θέματα Στρατ. Σχεδιασμού και Επικοινωνίας
Χρήστος Ταραντίλης, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας
Στυλιανός Κονταδάκης, Γραμματέας Οργανωτικού
Κωνσταντίνος Ζούλας, Διευθυντής Γραφείου Τύπου
Κύρα Κάπη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γραφείο Τύπου
Αθανάσιος Νέζης, Σύμβουλος Προέδρου
Στέλιος Πέτσας, Διευθυντής Γραφείου Προέδρου».

  www.newsbeast.gr
Name

Admin Says,739,Break News,10312,History,594,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1067,Interesting,2867,Movies,13,Nature-Travel,625,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,592,Social Media,138,Sports,1106,Video,29,Άρθρα,630,Αστυνομιία-Έγκλημα,1567,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,318,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13502,Ηealth - Μedicine,1411,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,20,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,932,Μουσική,226,Νίκος Ράμμος,251,Ομογένεια,918,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Τελευταίο συνέδριο της ΝΔ πριν τις εθνικές εκλογές
Τελευταίο συνέδριο της ΝΔ πριν τις εθνικές εκλογές
https://3.bp.blogspot.com/-yc09MxLWSEA/XAUiTAsQyJI/AAAAAAADMlc/primPuhXFnYNp2dLh1usslqAzDBst6gtACLcBGAs/s640/4610551-735x458.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-yc09MxLWSEA/XAUiTAsQyJI/AAAAAAADMlc/primPuhXFnYNp2dLh1usslqAzDBst6gtACLcBGAs/s72-c/4610551-735x458.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2018/12/blog-post_98.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2018/12/blog-post_98.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy