Σύλλογοι, Οργανισμοί - Τα ΚΑΠΗ της Ομογένειας ΗΠΑ

SHARE:


Διαβάζω άλλο ένα άρθρο από το Ομογενειακό "ΚΑΛΑΜΙ" της Ν.Υ. και διαβάζοντάς το, ενώ μιλάει για την Ομογένεια της Αμερικής, εγώ αισθάνομαι πως αντιπροσωπεύει και την Ομογένεια του Καναδά στο έπακρον. «Ως εν Αμερικήν, και επί τω Καναδά»
Διαβάστε το και θα πειστείτε δια του λόγου το αληθές:

ΗΠΑ... Διάλυση Αρχιεπισκοπής και ''οργανωμένης Ομογένειας''

«Ο μακαριστός (αρχιεπίσκοπος) Χριστόδουλος σωστά είχε επισημάνει, σε ομιλία του σε παγκόσμια Συνέλευση του ''Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ) στην Θεσσαλονίκη, πριν 20 χρόνια, ότι ''ο απόδημος Ελληνισμός έχει ημερομηνία λήξης''.

Και όσοι ζούμε γιά χρόνια στις ΗΠΑ, διαπιστώνουμε καθημερινά, ότι, η ''οργανωμένη Ομογένεια'' τυπικά μόνο υπάρχει, η Εκκλησία (Αρχεπισκοπή) είναι υπό διάλυση, η Ομογένεια ''τελειώνει''. Οι αιτίες της διάλυσης, γνωστές.

Και όσοι -ολίγοι- ''φωνάζαμε'' πριν 20-25 χρόνια γιά άμεσες διορθωτικές κινήσεις και αλλαγή πορείας, χωρίς ''καρεκλοκένταυρους'', μας ''απαξίωναν'' οι ''γυρολόγοι'', οι χριστιανέμποροι, τα ''ψώνια'' ισόβιοι προεδροπαράγοντες Οργανώσεων, οι άχρηστοι ''τουρίστες'' 'Ελληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ και οι δαπλεκόμενοι-διεφθαρμένοι πολιτικοί Ελλάδας. Τώρα, η κατάσταση δεν διορθώνεται.

Καταφέραμε να διαλυθούμε. Και θα είμαστε η μόνη ''μειονοτική εθνική ομάδα'' στις ΗΠΑ, που αυτοδιαλύθηκε, εξαιτίας διχόνοιας, ανικανότητας και ''κόμπλεξ κατωτερότητας''.

Μιά ματιά στις ομογενειακές Οργανώσεις, πιστοποιεί ότι οι ίδιοι άχρηστοι-αστοιχείωτοι, που αναζητούσαν και αναζητούν προσωπική προβολή και -έμμεσα- οικονομικά οφέλη, εξακολουθούν να παραμένουν σε αυτές, δύο και τρεις δεκαετίες, αρνούμενοι πεισματικά να φύγουν. Αποχωρούν μόνο ''μετά θάνατον''. Μιά ματιά στην οικονομική κατάσταση
«Καταφέραμε να διαλυθούμε. Και θα είμαστε η μόνη ''μειονοτική εθνική ομάδα'' στις ΗΠΑ, που αυτοδιαλύθηκε, εξαιτίας διχόνοιας, ανικανότητας και ''κόμπλεξ κατωτερότητας''.»
της Αρχιεπισκοπής και στο ξεπούλημα εκκλησιών-κοινοτήτων που έχτισαν μετανάστες, μας δείχνει ότι είχαμε να κάνουμε με μία Εκκλησία ληστρική, ρασοφόρων φιλοχρήματων κα αδίστακτων απατεώνων, που ενεργούσαν με τις ''ευλογίες'' του οικουμενικού Πατριαρχείου, δηλ. της ''εκκλησιαστικής εμπορικής επιχείρησης'' του καταστρεπτικού-διαιρετικού Βαρθολομαίου. (Σημ.: Μπορεί, οι παραπάνω ''χαραχτηρισμοί'' και όσοι ακολουθήσουν, να φαίνονται ''υπερβολικοί'', αλλά είναι συντηρητικοί και δεν αποδίδουν με ακρίβεια την άσχημη πραγματικότητα).

Τα τελευταία χρόνια, ζούμε την διάλυση της Αρχιεπισκοπής (Εκκλησίας) στις ΗΠΑ. Τυχοδιώκτες και συμφέροντα, υπό την καθοδήγηση του ''φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσου), του άτυπου αρχιεπίσκοπου και ''εισπράκτορα'' του Βαρθολομαίου, πεισματικά θέλουν να ''συνταξιοδοτήσουν'' τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, με ανήθικες και παράτυπες μεθόδους. Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' έγραψε πολλές φορές, την τελευταία 15ετία, ότι ο Δημήτριος ήταν ελάχιστος γιά να διοικήσει και να τονώσει την παραπαίουσα Αρχιεπισκοπή, αλλά, από ότι φαίνεται, έμαθε καλά τις ''βυζαντινές ίντριγκες''. Στα τέλη του περασμένου μήνα (Νοέμβριος '18), όταν -συντονισμένα- ΜΜΕ σε Ομογένεια και Ελλάδα ανάφεραν ότι θα γίνει ''τελικά'', η ''αποπομπή'' του από τον πατριάρχη, κατάφερε, γιά μία ακόμα φορά, να παρατείνει την παραμονή του στην αρχιεπισκοπία, λέγοντας ωμά στον Βαρθολομαίο ''αν επιμείνεις γιά παραίτησή μου, θα μιλήσω δημόσια γιά τα οικονομικά και τις βρωμιές σου με τον φάδερ 'Αλεξ, που μας οδήγησαν σε αυτήν την άσχημη κατάσταση''.
Η πλειοψηφία των ενοριών-κοινοτήτων στις ΗΠΑ, είναι χρεωμένες, έχουν πάρει δάνεια, που ουσιαστικά δεν χρειάζονταν. Ενδεικτική η περίπτωση με τον καθεδρικό του αγίου Νικολάου στο ''ελληνικό χωριό'' Τάρπον Σπρινγκς Φλόριδας. Ο ''γεροξεκούτης'' και αποτυχημένος, που υποδύεται τον μητροπολίτη Ατλάντας, ''απαίτησε'' -στις αρχές του χρόνου- αύξηση στο ''χαράτσι''. Οι της ενορίας του είπαν ''δεν μπορούμε''. Και αυτός τους είπε ''δεν με ενδιαφέρει, πάρτε δάνειο''. Η απάντησή τους ''μα, μόλις τώρα εξοφλήσαμε το προηγούμενο'', τον άφησε αδιάφορο. Πως να ανταπεξέλθουν οι ενορίες, όταν το εκκλησίασμα χρόνο με τον χρόνο μειώνεται και όταν πληρώνουν γιά τους παπάδες (μισθό, σπίτι, αυτοκίνητο, ασφάλειες κλπ), συνολικά 120-150.000 δολ. τον χρόνο;

Γιά τους ίδιους λόγους ''βγήκε στο σφυρί'' και η ιστορική εκκλησία αγία Τριάδα στο Σικάγο, πρόσφατα. Η υπόθεση χτισίματος του αγίου Νικολάου στο κάτω Μανχάτταν Νέας Υόρκης, είναι ενδεικτική της άθλιας κατάστασης. Υποτίθεται θα στοίχιζε 20 εκατ. δολάρια. Μετά, το κόστος, ανέβηκε στα 40 και τώρα στα 80 εκατ. δολάρια. Το έργο σταμάτησε, λένε ότι θα ολοκληρωθεί, αν βρεθούν τα υπόλοιπα χρήματα, περίπου 30 εκατ. δολάρια. <br>Δεν μάθαμε ακόμα, ποιοί ''άρπαξαν'', ποιοί πήραν ''μίζες'' από αναθέσεις υπο-έργων σε ''ημέτερους'', πόσα δόθηκαν γιά ''ανάγκες'' του Πατριαρχείου κλπ. Χρήματα της Ομογένειας, γιά τον συγκεκριμένο σκοπό. Η εποχή του ''πίστευε, πλήρωνε, σκάσε και μη ερεύνα'' πέρασε, είναι θέμα χρόνου να μαθευτεί η αλήθεια. Και θα μαθευτεί, πιθανά σε δικαστική αίθουσα, επειδή, σήμερα, Ομογένεια στις ΗΠΑ, δεν είναι οι αγράμματοι πιατάδες του '60 και του '70, γιά να τους ''δουλεύουν'' διαπλεκόμενοι-διεφθαρμένοι ''φάδερ 'Αλεξ'' και λοιποί αδίστακτοι ρασοφόροι χριστιανέμποροι επιτήδειοι ''νεο-γενίτσαροι'', αλλά και ο κάθε νανο-''Κόραξ'', που υποδύεται το ΜΜΕ στην Αστόρια.»

(Θα υπάρξει και συνέχεια)
Name

Admin Says,739,Break News,10312,History,607,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1069,Interesting,2899,Movies,13,Nature-Travel,630,Reportage-Exclusive,68,Sience - Technology,595,Social Media,138,Sports,1110,Video,29,Άρθρα,632,Αστυνομιία-Έγκλημα,1588,Βιβλία-Εκδόσεις,76,Γιώργος Φάκος,327,Διηγήματα,49,Ειδήσεις,13584,Ηealth - Μedicine,1420,Καταγγελίες,209,Λογοτεχνία,21,Λογοτεχνία.,8,Μαγειρική-συνταγές,949,Μουσική,229,Νίκος Ράμμος,253,Ομογένεια,921,Συγγραφείς,155,
ltr
item
TGBNEWS: Σύλλογοι, Οργανισμοί - Τα ΚΑΠΗ της Ομογένειας ΗΠΑ
Σύλλογοι, Οργανισμοί - Τα ΚΑΠΗ της Ομογένειας ΗΠΑ
https://1.bp.blogspot.com/-xgz_gXVQggI/XDJsOhFjaNI/AAAAAAAAh2M/ThHUAVdhlpkLkLh5IcDIpLSdAOdsDPjLACLcBGAs/s640/%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25B2%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-xgz_gXVQggI/XDJsOhFjaNI/AAAAAAAAh2M/ThHUAVdhlpkLkLh5IcDIpLSdAOdsDPjLACLcBGAs/s72-c/%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25B2%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2019/01/blog-post_98.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2019/01/blog-post_98.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy