Αναδημοσίευση από το "ΚΑΛΑΜΙ" της Ν. Υόρκης

SHARE:


25η Μαρτίου και ''καραγκιοζιλίκια'' στον Λευκό Οίκο
Η Αρχιεπισκοπή (Καρλούτσος και σία) ευτέλισε και την τιμητική εκδήλωση

Χωρίς φουστανέλλες και τσαρούχια, αλλά με ''smart phones'', εμφανίστηκαν περίπου 200 Ομογενείς (άλλες χρονιές προσκαλούνταν 300-350) στην χρονιάτικη εκδήλωση στον Λευκό Οίκο (18 Μαρτίου 2019), γιά να τιμηθεί η ''ημέρα εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας'', σε μετάφραση, η 25η Μαρτίου. 'Οπως ήταν αναμενόμενο, στο νεο-ελληνικό ''μπαρόκ'', κυριάρχησαν οι...γραφικότητες.

Εξυπακούεται ότι, εκδήλωση γιά την 25η Μαρτίου τα τελευταία πέντε χρόνια δεν γίνεται στον Λευκό Οίκο, χωρίς την παρουσία του γραφικού ''ψώνιου'', δήμαρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, που αυτοφωτογραφιζόταν, γιά να εντυπωσιάσει αφελείς στην Ελλάδα. Εφέτος εκεί και το άλλο ''ψώνιο'', η ''άμισθη σύμβουλος γιά θέματα απόδημου Ελληνισμού'' του πρωθυπουργού, Κατερίνα Παναγοπούλου, που διασκεδάζει την Ομογένεια, γυρνώντας σε χορούς, παρελάσεις και πανηγύρια της, ως... ''προσωπικότητα'' με την ''μεσολάβηση'' του ''Μητσάρα'', κατά κόσμον Γιώργου Μέρμελα. Μάλιστα ο δήμαρχος Πατούλης, στην ιστοσελίδα του, φρόντισε άμεσα να ''ενημερώσει'' γιά τα κατορθώματά του, αναφέροντας την κ. Παναγοπούλου ως ''υπεύθυνη της ελληνικής κυβέρνησης για θέματα Απόδημου Ελληνισμού'', κάνοντας τον θρυλικό ταξιδευτή Τέρενς Κουίκ να... καραφλιάσει από το κακό του (λίγο αργότερα διορθώθηκε η γραφή).

Και ένας λογικός άνθρωπος θα σκεφτεί ''μα καλά, ο Πατούλης, ένας δήμαρχος στην Ελλάδα, είναι τέτοια μεγάλη προσωπικότητα, παγκόσμιας ακτινοβολίας''; 'Οχι, φυσικά. Αλλά ας είναι καλά η πηγή όλων των κακών της Ομογένειας, ο φάδερ 'Αλεξ, που τακτοποιεί -για λογαριασμό της Αρχιεπισκοπής- τον κατάλογο προσκεκλημένων που δίνεται στον Λευκό Οίκο, αρκετοί από τους οποίους (νεολεφτάδες στην πλειοψηφία τους που ζητούν ''αναγνώριση'') πληρώνουν γιά την πρόσκληση (όχι, δεν χρεώνει ο Λευκός Οίκος. Τα ''λαμόγια'' της Αρχιεπισκοπής χρεώνουν). Και το άσχημο στην περίπτωση είναι, ότι, γελοιοποιείται η εκδήλωση, μαζί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, από τις κερδοσκοπικές βλακείες και τις επιλογές του παπα-Καρλούτσου.

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μην εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση με απεσταλμένο υπουργό ή υφυπουργό (ή έστω, με την βουλευτίνα, την κ. Μεγαλοοικονόμου) όπως άλλες χρονιές, αλλά η ''ΝΔ'' ήταν παρούσα με δύο βουλευτές (Κουμουτσάκος, Θεοχάρης), που φρόντισαν να ''εντυπωσιάσουν'' με φωτογραφίες, τους αφελείς στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος Τραμπ, βλέποντας με τι προσκεκλημένους έχει να κάνει, είπε αυτά που ήθελε. Και οι ''επιφανείς'' προσκεκλημένοι, αγνοώντας γιά ποιόν λόγο γινόταν η εκδήλωση, τον διέκοπταν φωνάζοντας ''USA, USA'' και ''4 ακόμα χρόνια''. Δηλαδή, να επανεκλεγείς, γιά να σε έχουμε πρόεδρο ίσαμε Ιανουάριο 2025.

Ο Τραμπ ''έσπασε'' και την παράδοση, αφού γιά πρώτη φορά στα 30 χρόνια του ''θεσμού'' της εκδήλωσης, δεν αναφέρθηκε (στην ομιλία πρόεδρου ΗΠΑ) εναντίον ποιών επαναστάτησαν οι 'Ελληνες στα 1821. Θα σκέφτηκε ''αφού οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας δεν αναφέρουν στα μηνύματα τους γιά την εθνική τους επέτειο, εναντίον ποιών επαναστάτησαν οι 'Ελληνες, γιατί να το κάνω εγώ;''. Βλέποντας, επίσης, ότι οι ελληνικής καταγωγής Αμερικανοί εκπροσωπούνται (η μόνη εθνική ομάδα-μειονότητα στις ΗΠΑ) από ''αρχηγό'' κληρικό (τον αστείο αρχιεπίσκοπο) κατάλαβε πόσο καθυστερημένοι είμαστε.

Ο πρόεδρος Τραμπ, φρόντισε με δύο ''τιτιβίσματα'' στο twitter (μαζί με βίντεο), να ενημερώσει ότι ''στις 18 Μαρτίου 2019, εορτάσαμε στον Λευκό Οίκο την ημέρα ελληνικής ανεξαρτησίας''. Και οι απειροελάχιστοι Αμερικανοί που πιθανά να έδωσαν σημασία, κατάλαβαν ότι 18 Μαρτίου είναι η ημέρα ''ελληνικής ανεξαρτησίας''. Ο πονοκέφαλος θα τους έρθει όταν μάθουν ότι ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ, ΔΕΝ κάνει εκδηλώσεις 25 Μαρτίου, αλλά παρελάσεις τον Απρίλιο. Ακόμα και οι άχρηστες διπλωματικές αποστολές του θλιβερού υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας (πρεσβεία, προξενεία), κάνουν ''δεξιώσεις'' (ολίγα προξενεία) στις 22 Μαρτίου, γιά να μην χάσουν οι διπλωμάτες-τουρίστες, το τριήμερο αργίας.

'Ετσι, τυπικά και ουσιαστικά, ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ (μαζί και οι διπλωματικές αποστολές Ελλάδας) ΔΕΝ κάνει τίποτα στις 25 Μαρτίου. Σε αντίθεση με άλλες εθνικές ομάδες-μειονότητες στις ΗΠΑ, που τιμούν την εθνική τους επέτειο την ημέρα και μόνο την ημέρα, που αυτές είναι. Εμείς, με τα εμφανή χάλια μας, τιμούμε την ''εθνική μας επέτειο'', όποτε και όπως μας ''βολεύει''.

Η εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, έχει χάσει την σημασία της τα τελευταία 15 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι πριν 10 χρόνια, στην πρώτη χρονιά θητείας Ομπάμα, ο τότε πρόεδρος αναρωτήθηκε, αρχίζοντας την ομιλία του, γιατί οι προσκεκλημένοι δεν φορούσαν φουστανέλλες και τσαρούχια. Ξέχασε τα...ταγάρια, αλλά δεν έχει σημασία. Σε απλά ελληνικά, ακόμα και οι πρόεδροι των ΗΠΑ ''μας πήραν χαμπάρι'', σκεπτόμενοι ''καλοί είναι αυτοί οι γραφικοί γιά καμιά οικονομική χορηγία στις προεκλογικές μας εκστρατείες''.

Και όσο, ως Ελληνισμός στην Αμερική, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε έστω στον Λευκό Οίκο, ότι στις 25 Μαρτίου δεν εορτάζουμε ''την ανεξαρτησία'', αλλά την έναρξη της επανάστασης που οδήγησε στην ανεξαρτησία, θα παραμένουμε γραφικοί, ανιστόρητοι, καθυστερημένοι, μόνο γιά χορούς και πανηγύρια. Αλλά, ποιός να τα εξηγήσει αυτά στον Λευκό Οίκο; Ο αστείος-γραφικός αρχιεπίσκοπος ή ο ''εισπράκτορας'' στις ΗΠΑ (φάδερ 'Αλεξ) του φιλοχρήματου ''νεογενίτσαρου'' που υποδύεται τον οικουμ. πατριάρχη;;; 'Η οι αστοιχείωτοι-αστείοι πρόεδροι ομογενειακών, έστω ημιδιαλυμένων, Οργανώσεων;;;

«'Ωπα» και του χρόνου, με σουβλάκια και ''μπακλαβάδες''. Ζήτω η Ελλάς...

Γ. Λυκ. (20 Μαρτίου 2019)
Name

Admin Says,712,Break News,9719,History,597,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1069,Interesting,2958,Nature-Travel,640,Sience - Technology,610,Video,27,Αστυνομιία-Έγκλημα,1658,Γιώργος Φάκος,342,Ειδήσεις,13814,Ηealth - Μedicine,1469,Μαγειρική-συνταγές,994,Νίκος Ράμμος,242,Ομογένεια,904,
ltr
item
TGBNEWS: Αναδημοσίευση από το "ΚΑΛΑΜΙ" της Ν. Υόρκης
Αναδημοσίευση από το "ΚΑΛΑΜΙ" της Ν. Υόρκης
https://3.bp.blogspot.com/-ohIPwH0HkJ8/XJI2u8L2SZI/AAAAAAAAiM8/Y9or-4o1GNAvVf69fO8QRV9uKjBgbHILgCLcBGAs/s640/patoulis_WH_mar19.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-ohIPwH0HkJ8/XJI2u8L2SZI/AAAAAAAAiM8/Y9or-4o1GNAvVf69fO8QRV9uKjBgbHILgCLcBGAs/s72-c/patoulis_WH_mar19.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2019/03/blog-post_539.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2019/03/blog-post_539.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy