Στο μικροσκόπιο εμπειρογνωμόνων από την Αγγλία η δράση του «Ορέστη». «Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω» είχε πει στην πρώην σύζυγό του όταν του ζήτησε διαζύγιο

SHARE:


Κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ «μπήκε» στις έρευνες για τα θύματα του 35χρονου Νίκου Μεταξά στην Κύπρο, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια ανάσυρσης από τον βυθό της Κόκκινης Λίμνης των βαλιτσών που εικάζεται ότι περιέχουν τις σορούς θυμάτων του. Σε δύο κατευθύνσεις συνεχίζονται σήμερα Τρίτη οι έρευνες, στην υπόθεση του 35χρονου Ίλαρχου Νίκου Μεταξά.

Όπως αναφέρει το politis.com.cy, η πρώτη αφορά την αναζήτηση των πτωμάτων που σκόρπισε, σύμφωνα με την ομολογία του, στη «Κόκκινη Λίμνη» και τη λίμνη «Μεμί» και η δεύτερη την αναζήτηση των ιχνών της εγκληματικής του διαδρομής και των κινήτρων του. Ουσιαστικό ρόλο στην εξιχνίαση των εγκλημάτων θα παίξουν οι πέντε εμπειρογνώμονες της Scotland Yard που συνδράμουν από σήμερα το έργο των Κυπρίων ανακριτών. Οι τέσσερις έφτασαν χθες και ο πέμπτος, κυπριακής καταγωγής ψυχολόγος, αναμένεται σήμερα.

Πρόκειται για ιατροδικαστή, δικανικό κλινικό ψυχολόγο, ειδικό σύμβουλο για θέματα πολλαπλών δολοφονιών από έναν δράστη, ειδικό ανακριτή εκπαιδευμένο σε υποθέσεις κατά συρροή δολοφόνων και ειδικό εμπειρογνώμονα σε πολύπλοκες αστυνομικές υποθέσεις. Δεν θα λάβουν μέρος στις ανακρίσεις ή στις έρευνες, αφού δεν έχουν τέτοια εξουσιοδότηση, αλλά θα παίξουν καθοδηγητικό ρόλο σε σχέση με τις πτυχές που αφορούν την ψυχοσύνθεση του 35χρονου, τους λόγους που τον ώθησαν στις δολοφονίες γυναικών, τους λόγους που επέλεγε αλλοδαπές, αλλά και το πως ο ίδιος βίωνε αυτά τα εγκλήματα.

Τα επτά θύματα του 35χρονου

Στις δέκα σελίδες της ομολογίας του ο «Ορέστης» αποκαλύπτει πως όλα τα εγκλήματά του ήταν προμελετημένα. Όσον αφορά τον τρόπο εξαφάνισης των σορών: Mary Rose και Arian Lozano: Τις στραγγάλισε, τις έδεσε χειροπόδαρα με μαύρο καλώδιο, τις τύλιξε με γυμνές με σεντόνι και τις πέταξε στο λατομείο του Μιτσερού Γυναίκα από το Νεπάλ: Τη σκότωσε και την πέταξε γυμνή στο πεδίο βολής της Ορούντας.

Livia Fiorentina, Maricar Valdez και Elena Natalia: Εικάζεται ότι είναι μέσα σε βαλίτσες στην «Κόκκινη Λίμνη». Η πρώτη σορός που εντοπίστηκε στη βαλίτσα, δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι της Livia ή της Maricar. Η σορός που εντοπίστηκε ήταν ντυμένη και σε εμβρυακή στάση ενώ μέσα στη βαλίτσα υπήρχαν τσιμεντόλιθοι.

Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες, θα επιχειρήσουν να συγκρίνουν στοιχεία που έχουν προκύψει από άλλες περιπτώσεις κατά συρροή δολοφονιών με την περίπτωση του ίλαρχου Νίκου Μεταξά. Η ανακριτική ομάδα της κυπριακής Αστυνομίας σήμερα έχει ετοιμάσει ειδική παρουσίαση με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, ώστε οι ειδικοί της Scotland Yard να σχηματίσουν πλήρη εικόνα. Οι Κύπριοι ανακριτές αναμένουν πως οι Βρετανοί συνάδελφοί τους ίσως μπορέσουν να βοηθήσουν ώστε να απαντηθεί το τεράστιο ερώτημα για το αν ο Μεταξάς έχει διαπράξει και άλλους φόνους, τους οποίους δεν έχει ομολογήσει.


«Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω»

Η πρώην σύζυγος του 35χρονου λοχαγού serial killer είχε δεχτεί απειλές από τον ίδιο όταν του ζήτησε διαζύγιο. Η γυναίκα που είναι και μητέρα δύο παιδιών είχε ζητήσει διαζύγιο από τον Νίκο Μεταξά τον Ιούνιο του 2018 και εκείνος αντέδρασε άσχημα. «Του ζήτησα διαζύγιο, γιατί αντιμετωπίζαμε διάφορα προβλήματα. Τα αίματα άναψαν, ο 35χρονος άρχισε να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του. Φοβήθηκα ότι θα με χτυπήσει. Με απείλησε. Μου είπε χαρακτηριστικά “αν τολμήσεις να πάρεις διαζύγιο δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω”», είχε καταγγείλει η πρώην σύζυγος του Ορέστη, σύμφωνα με το STAR.

Τότε η σύζυγος του Μεταξά δεν είχε ζητήσει να του ασκηθεί δίωξη παρά μόνο να του γίνει σύσταση με τον ίδιο να υπόσχεται πως θα συμμορφωθεί. Μάλιστα είπε στους αστυνομικούς πως προσπαθούσε να τη συνετίσει διότι δεν ήθελε να χωρίσουν.

Στη λάσπη της «Κόκκινης Λίμνης» 

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν και χθες Δευτέρα στην «Κόκκινη Λίμνη», με σκοπό την ανάσυρση δεύτερης βαλίτσας που πιστεύεται ότι περιέχει ένα ακόμα πτώμα, δεν είχαν αίσια κατάληξη και γι’ αυτό θα συνεχιστούν σήμερα. Το συνεργείο της κυπριακής Πυροσβεστικής και της ιδιωτικής εταιρείας αντιμετώπισε τη μηδενική σχεδόν ορατότητα που δεν επέτρεπε πρόσβαση στη βαλίτσα και ανάσυρση της. Έγιναν αρκετές απόπειρες, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. Το σημείο έχει «κλειδωθεί» με σημαδούρα.

Παράλληλα, έγινε χθες και προσπάθεια εντοπισμού της τρίτης βαλίτσας, χωρίς όμως να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Εντοπίστηκε κάποιο αντικείμενο και σημάνθηκε για να εξεταστεί σήμερα με τη ρομποτική κάμερα. Κατά τον ίλαρχο στη «Κόκκινη Λίμνη» βρίσκονταν τρεις βαλίτσες με πτώματα δύο γυναικών και ενός 8χρονου κοριτσιού, κόρη της 36χρονης από τη Ρουμανία που δολοφόνησε.

Στη λίμνη Ξυλιάτου με sonar 

Στη λίμνη «Μεμί», κοντά στη «Κόκκινη λίμνη» και το μεταλλείο Μιτσερού, το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει έρευνα με συσκευή ηχοεντοπισμού (Sonar), ώστε να καταγραφεί κάθε αντικείμενο που βρίσκεται στον πυθμένα ή το νερό και ενδεχομένως δεν επισημάνθηκε από τη ρομποτική κάμερα και τους δύτες που επιχειρούσαν τις προηγούμενες μέρες. Το Sonar αναμένεται να φτάσει από τις ΗΠΑ την Παρασκευή και την επόμενη μέρα θα μπει στη λίμνη. Το κομμάτι από δέρμα που βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες, εξετάζεται για να διαπιστωθεί η προέλευσή του, αν και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μ. Τράγκολας δήλωσε χθες, για λόγους εμπιστευτικότητας της έρευνας, ότι δεν ξέρει αν πρόκειται για δέρμα. Το γεγονός ότι εξετάζεται από ιατροδικαστές, είναι αρκετό για να καταδείξει ότι πρόκειται για ιστό ανθρώπου ή ζώου. Ο Νίκος Μεταξάς, παρά το ότι έχει ομολογήσει 6 φόνους, επιμένει ότι δεν έχει σκοτώσει την 6χρονη κόρη της Mary Rose, αλλά ότι το κορίτσι το βρήκε νεκρό από κατάποση εμεσμάτων. Οι ισχυρισμοί του δεν μπορεί να υιοθετηθούν από τους ανακριτές, καθώς ο λεγόμενος «Ορέστης» παραδέχθηκε ότι είχε σκοτώσει και την 8χρονη κόρη της Livia από τη Ρουμανία το 2016. Η επιμονή του 35χρονου σε συνδυασμό με την αδυναμία εντοπισμού οποιουδήποτε στοιχείου στη λίμνη «Μεμί», στην οποία ισχυρίζεται ότι πέταξε το πτώμα της, δημιουργούν ερωτηματικά ως προς την ειλικρίνεια του αφηγήματός του. 

Μαραθώνιος ανάκρισης 

Ο 35χρονος ίλαρχος, ανακρίνεται σε καθημερινή βάση, ώστε να καλυφθεί κάθε κενό που διαπιστώνεται από τους ανακριτές, αλλά και για να διαφανούν αντιφάσεις που ίσως τον οδηγήσουν σε νέες ομολογίες ή σε αλλαγή κάποιων εκ των εξηγήσεων που έχει δώσει. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου, Ανδρέας Αγγελίδης, από την αρχή των ερευνών έχουν ληφθεί πέραν των 250 καταθέσεων, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 150 περίπου. Έχουν παραληφθεί επίσης 202 τεκμήρια, τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Νεκροτομή χωρίς απαντήσεις..

Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε χθες στο πτώμα της γυναίκας, που βρέθηκε σε βαλίτσα στη «Κόκκινη Λίμνη» δεν μπόρεσε να ρίξει φως στα αίτια θανάτου και την ταυτότητα του θύματος. Ο λόγος είναι οι αλλοιώσεις που υπέστη η σορός από τον χρόνο και από τις συνθήκες που επικρατούσαν στη λίμνη με το τοξικό νερό. Χθες οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους διενήργησαν νεκροτομή στη σορό που βρέθηκε στη βαλίτσα και πήραν δείγματα για εξετάσεις και για τεστ DNA ώστε να διαπιστωθεί η ταυτότητα. Αν ευσταθούν τα όσα έχει ομολογήσει στους ανακριτές ο λεγόμενος «Ορέστης», τότε πρόκειται είτε για την 36χρονη Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία, είτε για την 29χρονη Maricar Valdex Arquiola από τις Φιλιππίνες. Το γεγονός ότι κοντά στην πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε, εντοπίστηκε ακόμα μία οδηγεί στην εκτίμηση ότι ίσως πρόκειται για την 36χρονη, αφού είχε πεταχτεί το πτώμα της μαζί με αυτό της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea. Αυτό ωστόσο θα φανεί μόνο με εξετάσεις DNA και η ταυτοποίηση θα είναι πιο εύκολη αν στη δεύτερη βαλίτσα βρίσκεται η σορός της 8χρονης. Τότε θα γίνει σύγκριση του γενετικού υλικού μεταξύ των δύο σορών. Πάντως σήμερα αναμένεται και νέα νεκροτομή με τη συμμετοχή ανθρωπολόγων.

Άλλο μοτίβο δράσης 

Η σορός στη βαλίτσα ήταν ολόκληρη, χωρίς κατάγματα οστών, ενώ το θύμα φορούσε τα ρούχα του. Οι δύο πρώτες γυναίκες που είχαν εντοπιστεί στο φρεάτιο του Μιτσερού ήταν γυμνές και δεμένες στα άκρα. Ο 35χρονος είχε ισχυριστεί ότι την 28χρονη Arian την είχε σκοτώσει ενώ έκαναν έρωτα και μάλιστα ένιωσε ωραία και για αυτό το επανέλαβε. Tο πτώμα που βρέθηκε στη βαλίτσα, είτε ανήκει στη Livia είτε στη Maricar, καταδεικνύει άλλο τρόπο δράσης και είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί σε σχέση με την ειλικρίνεια των εξηγήσεων του «Ορέστη». Δεν αποκλείεται όμως να άλλαζε τις μεθόδους των δολοφονιών ώστε να αποφύγει την μεταξύ τους σύνδεση, σε περίπτωση που εντοπίζονταν τα πτώματα.

Κατήγγειλε θύμα του 

Ο 35χρονος ίλαρχος σε μια άλλη περίπτωση είχε καταγγείλει στην αστυνομία μια γυναίκα από τις Φιλιππίνες, λέγοντας πως τον παρενοχλεί και τον εκβιάζει, ισχυριζόμενη ότι την έχει βιάσει. Όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν επιθυμούσε την δίωξη της γυναίκας, αλλά έκανε την καταγγελία ώστε να προλάβει δική της καταγγελία για βιασμό, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δεν ευσταθούσε. Η γυναίκα από τις Φιλιππίνες, πριν λίγες μέρες είχε δηλώσει στον «Πολίτη» ότι μετανιώνει που δεν έκανε τότε καταγγελία, γιατί ίσως να είχε σώσει τη ζωή κάποιων γυναικών. Είπε ότι δεν έκανε καταγγελία γιατί πίστευε πως η αστυνομία θα την αντιμετώπιζε με απαξίωση.

reader 

www.mixanitouxronou.com.cy
Name

Admin Says,712,Break News,9719,History,596,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1069,Interesting,2958,Nature-Travel,640,Sience - Technology,610,Video,27,Αστυνομιία-Έγκλημα,1658,Γιώργος Φάκος,342,Ειδήσεις,13809,Ηealth - Μedicine,1467,Μαγειρική-συνταγές,992,Νίκος Ράμμος,242,Ομογένεια,904,
ltr
item
TGBNEWS: Στο μικροσκόπιο εμπειρογνωμόνων από την Αγγλία η δράση του «Ορέστη». «Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω» είχε πει στην πρώην σύζυγό του όταν του ζήτησε διαζύγιο
Στο μικροσκόπιο εμπειρογνωμόνων από την Αγγλία η δράση του «Ορέστη». «Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω» είχε πει στην πρώην σύζυγό του όταν του ζήτησε διαζύγιο
https://4.bp.blogspot.com/-FBnFaWOIlfs/XMiqsCStrJI/AAAAAAADfic/i9hNWxthHLgycQF_xva7V3GzThbg6tjZACLcBGAs/s640/kipros-1-741x486.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-FBnFaWOIlfs/XMiqsCStrJI/AAAAAAADfic/i9hNWxthHLgycQF_xva7V3GzThbg6tjZACLcBGAs/s72-c/kipros-1-741x486.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2019/04/blog-post_481.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2019/04/blog-post_481.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy