Είναι πολλά τα γιατί... Δεν λέγονται με «λίγα λόγια»

SHARE:


(Επειδή κάποιοι δεν πρόλαβαν τα τα εκτυπώσουν, και επειδή πίστεψαν ότι τα "έσβησα από φόβο", τα ξαναβάζω)

Γιατί ήρθε η ώρα κάποιων, να πάνε κι αυτοί σπίτι τους!

Έκαναν αρκετή ζημιά, με το να δημιουργήσουν διχόνοιες, αδίκησαν και πίκραναν πάρα πολύ κόσμο, προσέβαλλαν υπολήψεις, διέδωσαν ένα σωρό ψέματα για άλλους, εκβίασαν καταστάσεις και έχασαν πόσοι άνθρωποι το ψωμί τους, εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη του άλλου και προκάλεσαν την οργή πολλών, με την απαξιωτική στάση και προκλητική αλαζονεία τους, δημιουργώντας συνεχώς εχθρούς και πολέμιους (όπως κι εγώ καλή ώρα) από το πουθενά και χωρίς απολύτως κανένα λόγο (κι όλα αυτά, από τρία άτομα, οι βασικοί πυρήνες μιας κλίκας).

Το έγραψα πολλές φορές και παλιότερα σε κάποια άρθρα μου, πως, αυτή εδώ η παροικία, είναι μια "μικρογραφία" της ελληνικής κοινωνίας και πραγματικότητας, όπως και στην Ελλάδα.
Οι αριθμοί και τα πρόσωπα διαφέρουν μόνο, όχι όμως οι συνήθειες και οι μέθοδοι. Ίδιοι και απαράλλαχτοι. Έλληνες βλέπεις.

Μου λες όμως πως δεν καταλαβαίνεις και το "πώς" γίνεται.
Θέλεις και παραδείγματα. Να σου δώσω λοιπόν, αλλά, υπ' όψιν, θα γράψω κατεβατό "σεντόνι".

Παράδειγμα 1:
Βλέπουμε στην Ελλάδα κάποιον που έχει ένα πόστο, να "βολεύει" συγγενείς και δικά του άτομα. Ακριβώς το ίδιο βλέπουμε κι εδώ, ίδια κι απαράλλαχτα. Αδικία, ρουσφέτι και αναξιοκρατία χέρι-χέρι. Κάποιοι βόλεψαν εκεί μέσα όλη την οικογένειά τους. Οι υπόλοιποι ομογενείς είναι παιδιά κατώτερου Θεού;

Παράδειγμα 2:
Βλέπουμε στην Ελλάδα άτομα υψηλά ιστάμενα να καλύπτουν ασυγχώρητα λάθη και αδικίες υφισταμένων τους.
Ακριβώς αυτό βλέπουμε να συμβαίνει και εδώ πέρα.
Βλέπουν οι "από πάνω", ακούν, γνωρίζουν, αλλά, αντί να λάβουν άμεσα μέτρα, είτε αδιαφορούν, είτε κάνουν τους ανήξερους ή σκεπάζουν το γεγονός με κάθε κόστος, δίνοντας στην κλίκα περισσότερο θάρρος να αποθρασυνθεί, ενώ σ' εμάς δίνουν την εντύπωση ότι είναι κι αυτοί στην ίδια κλίκα.

Αν τους αδικεί που το βλέπουμε έτσι, σίγουρα δεν φταίμε εμείς. Ας έπρατταν τα δέοντα, ή έστω, ας τα πράξουν ΤΩΡΑ!

Τουλάχιστον τρία άτομα πρέπει να πάνε σπίτι τους «χθες»!!
Είναι η μόνη λύση να αποκτηθεί από την αρχή ξανά εκεί μέσα κάποια αξιοπιστία και η συμπάθεια των ομογενών που χάθηκε λόγω της συμπεριφοράς αυτών των ατόμων, καθώς θα είναι ταυτόχρονα και μια ηχηρή προειδοποίηση για τους επόμενους.

Ή να υποχρεωθούν σε παραίτηση, ή να αποζημιωθούν και να απομακρυνθούν άμεσα, χωρίς θόρυβο και τυμπανοκρουσίες.
Ακόμα κι αν αυτό κοστίσει, το ποσό θα είναι πολύ πιό υποφερτό από τη ζημιά που ήδη έκαναν και θα στοιχίσουν στο μέλλον. Δεν έχουν προσόντα για κάτι άλλο, εκτός απ' το να κάνουν "ζημιά". Έτσι κι αλλιώς οι μισθοί τους είναι "προκλητικά υψηλοί" γι' αυτά που -δήθεν- προσφέρουν.

Πώς είναι δυνατόν να προσφέρει κάποια, όταν όλο το χρόνο που θα έπρεπε να αποδώσει έργο, αυτή  χαζεύει μέσα στο Facebook σαχλαμαρίζοντας, ή κόβει βόλτες στο γραφείο της κολλητής της και παντού, με ένα κινητό στο χέρι;

Μπορώ κι εγώ να είμαι 8 και 16 ώρες στο Facebook να χαχανίζω γράφοντας σαχλαμάρες, αλλά δεν νομίζω να με πληρώσουν κι εμένα, έστω τα μισά, από όσα την πληρώνουν, άσχετα που θα κάνω την ίδια δουλειά -αν όχι πολύ καλύτερη- απ' αυτήν.

Πώς είναι δυνατόν να προσφέρει η άλλη έργο και μάλιστα να πληρώνεται «αδρά», όταν συχνά πυκνά εξαφανιζόταν με "κάποιον" για ολόκληρα δίωρα εν ώρα εργασίας και κανείς δεν ήξερε πού βρίσκεται, ενώ οι συνάδελφοί της προσπαθούσαν να τη δικαιολογήσουν εφευρίσκοντας δικαιολογίες κάθε φορά, πως δήθεν πήγε στην τράπεζα ή πήγε στα... Staples. ξανά και ξανά; Στα "στάπλες" πήγε; Ναι, ε; Τα "στάπλες" λοιπόν να της πληρώσουν και το μισθό.
("Στάπλες" ή "ξάπλες;".. Γέρασα και δεν ακούω και καλά "γμ" τα αφτιά μου..)

Λοιπόν; Ας μας δώσουν κάποιες εξηγήσεις.
Μήπως είναι "φαντασίες" και "ειδεχθή ψέματα" όπως ισχυρίζεται ωρυόμενη μια απ' αυτές, προσπαθώντας να δικαιολογήσει -ανεπιτυχώς πλέον- τα αδικαιολόγητα;

Και πώς γίνεται οι "από πάνω" να μην έλεγξαν ποτέ τις κάμερες, να εξακριβώσουν αν είναι ψέματα ή αλήθειες όσα καταγγέλλονται;
Τις κάμερες τις έβαλαν για τον ρουφιάνο της παρέας, τον... "μαμίκο"; Να παρακολουθεί αυτός "τι;" και "ποιούς;"

Τα ερωτήματα πολλά, οι απαντήσεις λείπουν. Τους έφαγαν οι "εχεμύθειες" και οι "όρκοι σιωπής". Τι θα πει ο κόσμος!
Μόνο που, ο κόσμος πλέον λέει, και λέει πολλά και δυσάρεστα.

Από την άλλη, κανείς δεν χαίρεται όταν κάποιος χάνει το ψωμί και τη δουλειά του. "Κανείς, εκτός από τους ίδιους".

Μόνο αυτοί έδιωχναν με απαράμιλλο "ζήλο" και ευκολία περισσή, κατηγορώντας αφειδώς άλλους και διαβάλλοντάς τους, με σκοπό να τους κάνουν να φύγουν για να κάνουν εκδούλευση σε ημετέρους, παραχωρώντας σ' εκείνους τις θέσεις τους. Αλαζόνες, γεμάτοι ειρωνεία, χαχανίζοντας αναμεταξύ τους μεσ' την τρελή χαρά και με μιαν ανεξήγητη εκδικητικότητα, κάθε φορά που κατάφερναν να διώξουν κάποιον ή να τον κάνουν να τα βροντήξει και να φύγει.

Όσο και να καλύπτουν κάποιοι αυτά τα άτομα, ο κόσμος ήδη γνωρίζει πολλά, δεν είναι ηλίθιος. Όταν κάνεις μια αδικία, κάνεις δεύτερη αδικία, κάνεις και τρίτη.., τότε πλέον ανοίγουν στόματα. Πολλά στόματα, κι όλα μαζί, εκφράζουν την πικρία, την απέχθεια και την απογοήτευσή τους, παίρνοντας όμως αμπάριζα το σύνολο.

Γιατί, είναι πολύ κακό να ακούς να σου λέει κάποιο άτομο: «δεν θέλω ούτε να ξανακούσω γι αυτούς, τους σιχάθηκα "όλους"».. Κι αυτό, γιατί το έδιωξαν με δόλιο τρόπο (για να βολέψει κάποια από εκεί μέσα, κάποιο άτομο "δικό της").

Όχι!! Δεν φταίνε όλοι, είναι άδικο να την πληρώνουν όλοι για τρία άτομα, κάποιοι προσφέρουν σημαντικό έργο.

Τους τα έλεγα, τους χτύπησα το καμπανάκι πολλές φορές αλλά τα λόγια μου πήγαν στο βρόντο. Σε τοίχους μιλούσα. Δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν τι έλεγα.
Ας μη με πίστευαν, αλλά, τουλάχιστον ας το έψαχναν, να έβλεπαν, αν είχα πάρει ληγμένα ή αν είχαν όντως κάποια βάση τα λόγια μου. Ούτε να με διαψεύσουν δεν καταδέχτηκαν; ή μήπως "δεν μπορούν;"

Και τώρα, ψάχνονται, προσπαθούν να βρούν τρόπους να τα γυρίσουν όπως τους βολεύει, επειδή φωνάζω αλήθειες που δεν παραδέχονται. Εδώ είμαι, κάντε μου κι εμένα μήνυση.
Ίσως με θεωρείτε τόσο ηλίθιο να καταγγέλλω κάτι χωρίς στοιχεία, απλά και μόνο για να μπορεί να με τυλίξει ο κάθε ένας σε μια κόλλα χαρτί και να τρέχω ανοιξιάτικα, μιας που δεν είχα φαίνεται να ασχοληθώ με κάτι καλύτερο.

Δεν μπορείς να κρατήσεις κρυφές για πολύ καιρό μηχανορραφίες και μαλαγανιές, σε μια τόσο μικρή κοινωνία ανθρώπων, ούτε το στόμα του κόσμου είναι τσουβάλι να το ράψεις. Ο κόσμος πάντα, ειδικά αν αδικηθεί, αρχίζει και «μιλάει», για να μην πω «κελαηδάει», κι άντε μετά εσύ σταμάτα τον αν μπορείς.

Δεν έκανες; Δε λένε.
Έκανες; Θα τα λουστείς και θα υποστείς τις συνέπειες, θες δε θες. Και στο φινάλε, δεν είναι στο χέρι σου.
Δεν μπορείς να παίρνεις στο λαιμό σου όλους τους άλλους που δεν φταίνε. Αν έχεις στάλα φιλότιμο, απλά παραιτείσαι!. Το ερώτημα είναι, έχεις φιλότιμο; Αν ναι, απόδειξέ το, ιδού η Ρόδος!

Ποιοί είναι; ζητάς με επιμονή ονόματα..

Θα μαθευτούν. Ας αφήσουμε το Πάσχα να περάσει ήρεμα και επανερχόμαστε με περισσότερα.
Σίγουρα όμως δεν θα δείς να αλλάζει και κάτι. Όχι από αυτήν την διοίκηση πάντως. Αν ήταν να άλλαζε κάτι, θα είχαν ήδη επέμβει για την καταστολή του προβλήματος εν τη γενέσει του. Αλλά και πάλι... καμιά φορά, δεν ξέρεις τι ξημερώνει, οι άνθρωποι συχνά μας εκπλήσσουν, γίνονται απρόβλεπτοι!

Κάποιοι που αδικήθηκαν, δεν μιλάνε φανερά, γιατί "δεν μπορούν".. για προφανείς λόγους. Όλοι όμως μου λένε: «είναι όπως ακριβώς τα λες και λίγα λες». Κάποιοι πάλι άρχισαν δειλά-δειλά να βγάζουν εσώψυχα και καθημερινά πληθαίνουν. Δε μπορεί να λένε όλοι ψέματα. Και, δεν γίνεται να λένε μόνο αυτοί πάντα την αλήθεια. "Ειδικά αυτοί!". Το αστείο είναι, πως δεν μπορούν πλέον να ξέρουν ποιοί με πληροφορούν, βάζοντας άτομα στο στόμα τους που ουσιαστικά δεν μου είπαν απολύτως τίποτε ούτε ήρθαν ποτέ σε επαφή μαζί μου. Όταν έχεις διώξει τόσο κόσμο, φυσικό είναι πλέον να μην ξέρεις ποιός άρχισε να "εξομολογείται" και να ονομάζεις στην τύχη όποιον σου κατέβει, ότι "μιλάει και βγάζει βρόμες"..

Και μια "ξεκάρφωτη" ερώτηση κλείνοντας για σήμερα, «από έναν χοντρό, που... δεν χώραγε στο ιερό της εκκλησίας»:
Τα Botox που πληρώνει κάποιος κούκλος "μαμίκος", πόσο στοιχίζουν;
(πού να φτάσει η σύνταξη μετά.. Τσκ τσκ τσκ...)

Υστερόγραφον, πρός αποφυγήν παρεξηγήσεων:
  1. Πάσα ομοιότης με υπαρκτά πρόσωπα είναι εντελώς "φανταστική" και "τυχαία", λόγω κατάγματος της κνήμης του διαβόλου.
  2. Πάσα ομοιότης με τυχόν υπαρκτές καταστάσεις, είναι απλώς "φαντασιώσεις" του γράφοντος υπό την επήρεια "ληγμένων χόρτων".
  3. Όλα όσα αναφέρονται στο παρόν άρθρο, αφορούν μια φανταστική πιτσαρία στο Σιδηροχώρι της Δράμας.

COMMENTS

Name

Admin Says,712,Break News,9719,History,597,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1069,Interesting,2958,Nature-Travel,640,Sience - Technology,610,Video,27,Αστυνομιία-Έγκλημα,1658,Γιώργος Φάκος,342,Ειδήσεις,13814,Ηealth - Μedicine,1469,Μαγειρική-συνταγές,994,Νίκος Ράμμος,242,Ομογένεια,904,
ltr
item
TGBNEWS: Είναι πολλά τα γιατί... Δεν λέγονται με «λίγα λόγια»
Είναι πολλά τα γιατί... Δεν λέγονται με «λίγα λόγια»
https://1.bp.blogspot.com/-MapIn2UN-bA/XMEgtxB4KgI/AAAAAAAAiao/0kIFIwDdy94dBbJiDeAzhSXbSY0992BRwCLcBGAs/s640/Resignation-Letter-sample-1.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-MapIn2UN-bA/XMEgtxB4KgI/AAAAAAAAiao/0kIFIwDdy94dBbJiDeAzhSXbSY0992BRwCLcBGAs/s72-c/Resignation-Letter-sample-1.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2019/04/blog-post_815.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2019/04/blog-post_815.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy