Οι βεγκανομανιακοί

SHARE:


Η νέα διατροφική μόδα, που θέλει τον άνθρωπο να βοσκάει σαν τα γελάδια, και να μην καταναλώνει κρέας.

Ξινισμένα μούτρα, απαιτητικοί σε βαθμό υπερβολής και με μια μόνιμη έκφραση αηδίας στα πρόσωπα, στην παραμικρή θέα του κρέατος.

Αν όμως ξινίσει ένας κρεατοφάγος τα μούτρα του στη θέα μιας αχυρόμπαλας σερβιρισμένης σε ένα πιάτο, τότε θεωρείται "ρατσιστής" και "βεγκανοφοβικός".
Τι; δεν υπάρχει τέτοιος όρος; Ωχ... την έκανα τη βλακεία, τους έδωσα ιδέες. Θυμηθείτε με, θα ακούσουμε και για "βεγκανοφοβικός" ή για "χορτοφοβικός" πολύ σύντομα.

Ψάχνοντας λοιπόν στο ιντερνέτ, έπεσα πάνω στο παρακάτω άρθρο ενός συναδέλφου Blogger που μιλάει με επιχειρήματα και αναγάγει τη νέα μόδα σε απλή "ανοησία". Ας δούμε τι γράφει λοιπόν:

«Γιατί η καμπάνια των vegans είναι μία ανοησία
Πρόσφατα είδαμε σε διάφορους συρμούς του μετρό κάποιες διαφημιστικές αφίσες,τοποθετημένες από κάποια οργάνωση vegans, με τρομολαγνικούς τίτλους και σοκαριστικές εικόνες που ενημερώνουν τον κόσμο για το πόσο φρικτό και απάνθρωπο είναι το να τρώει κανείς κρέας.Χτυπώντας στο συναίσθημα προσπαθούν να δημηουργήσουν τύψεις σε κάθε "αναίσθητο κρεατοφάγο",προκειμένου να διαπιστώσει πόσο φρικτό έγκλημα κάνει τρώγοντας κρέας και να στραφεί προς την αυστηρή χορτοφαγία ή βιγκανισμό.Δείτε μερικά παραδείγματα εδώ:
Κατ'αρχήν ας δούμε τί είναι ο βιγκανισμός:
Ως vegan διατροφή ορίζεται η πλήρης αποχή από κάθε ζωική τροφή, δηλ. κρέας,ψάρι, θαλασσινά,αυγά και γαλακτοκομικά.
Η διαφορά του vegan από τον vegetarian είναι ότι ο 2ος αποκλείει μόνο το κρέας, αλλά μπορεί υπό προϋποθέσεις να καταναλώνει κάποιες ζωικές τροφές όπως γαλακτοκομικά, αυγά , ψάρι ή προϊόντα που περιέχουν ίχνη αυτών, ενώ ο vegan αποκλείει αυστηρά κάθε τι ζωικό σε οποιαδήποτε ποσότητα.

Για ποιόν λόγο όμως γίνεται κανείς vegan;
Οι vegans εντάσσονται σε 2 κατηγορίες:
1η Εκείνους που αποφεύγουν το κρέας και τα ζωικά προϊόντα διότι τα θεωρούν τοξικά για τον ανθρώπινο οργανισμό,και ότι ακολουθώντας ένα αυστηρά χορτοφαγικό διαιτολόγιο θα κερδίσουν υγεία και μακροζωία , ενώ η 2η αφορά τους vegans λόγο πεποιθήσεως, εκείνους δηλ. που πιστεύουν ότι η σφαγή ζώων είναι απάνθρωπη και σκληρή πράξη και το ότι το να σκοτώνεις ένα ζώο είναι σαν να σκοτώνεις έναν άνθρωπο και το κρέας ισοδυναμεί με πτώμα.
Μάλιστα οι vegans αυτής της κατηγορίας θεωρούν ότι και η κατανάλωση γαλακτοκομικών βλάπτει τα ζώα διότι... στερεί το γάλα από τα νεαρά ζώα και τα οδηγεί στο να πεθάνουν από ασιτία και η κατανάλωση αυγών δολοφονεί αγέννητα κοτόπουλα.
Όμως όλο αυτό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.
Ας δούμε γιατί. Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την γνώμη μου επάνω σε όλο αυτο, καταρρίπτοντας τα επιχειρήματα των vegans.

Ας ξεκινήσω από την πρώτη κατηγορία, αυτούς που έγιναν vegans για λόγους υγείας. Αυτοί υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος ειναι φυτοφάγο ζώο και ότι η κατανάλωση ζωικών προϊόντων έχει τοξική επίδραση στον οργανισμό.
Αυτός ο ισχυρισμός ειναι τελείως αβάσιμος και υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα που μπορούν να τον καταρριψουν.
Ας αναφέρω μερικά από αυτά:

-Θρεπτικά συστατικά:
Αρκετά θρεπτικά συστατικά ζωτικής σημασίας που ειναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως πρωτεΐνες, σίδηρος, ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνες του συμπλέγματος B μπορούν να ληφθούν σε μορφή απορροφήσιμη για τον οργανισμό μόνο από τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος ακουλουθώντας σε μόνιμη βάση ένα αυστηρά χορτοφαγικό διαιτολόγιο, αν δεν λαμβάνει αυτά τα συστατικά από συμπληρώματα διατροφής, ειναι σχεδόν σίγουρο ότι μετά από κάποια χρόνια θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας όπως αναιμία, έλλειψη βιταμινών ή μυοσκελετικά προβλήματα.

-Ανομοιότητα του ανθρώπου με τα φυτοφάγα ζώα

Αν ο άνθρωπος ήταν από την φύση του φυτοφάγος, όπως υποστηρίζουν αρκετοί vegans, το ανθρώπινο σώμα θα λειτουργούσε πολύ διαφορετικά. Σκεφτείτε κάποιο φυτοφάγο ζώο όπως για παράδειγμα μια αγελάδα ή ένα άλογο. Τα δόντια τους ειναι πολύ διαφορετικά από τα ανθρώπινα. Δεν διαθέτουν κοπτήρες και κυνόδοντες όπως οι άνθρωποι, αλλά όλα τα δόντια τους εχουν τραπεζοειδή δομή που τους επιτρέπει να συνθλίβουν-πολτοποιούν την τροφή τους.

Αντίθετα οι κυνόδοντες ειναι χαρακτηριστικό των σαρκοφάγων ζώων διότι τους βοηθούν να δαγκώνουν και να σκίζουν τα σκληρά κομμάτια κρέατος.
Η οδοντοστοιχία του ανθρώπου μοιάζει αρκετά με εκείνη του σκύλου ή της γάτας ,που είναι ζώα σαρκοφάγα. Επίσης όλα τα φυτοφάγα ζώα μπορούν να πέπτουν την κυτταρίνη, ουσία που υπάρχει σε όλα σχεδόν τα φυτά. Ο άνθρωπος από την φύση του ΔΕΝ μπορεί να πέψει την κυτταρίνη διότι πολύ απλά δεν διαθέτει το κατάλληλο πεπτικό ένζυμο, γι αυτο και οι άνθρωποι δεν μπορούν να τραφούν με γρασίδι ή με σανό όπως τα φυτοφάγα ζώα. Μπορεί να υπάρχει σε κάποιο μικρο ποσοστό σε αρκετές από τις τροφές που τρώμε, όπως φρούτα και λαχανικά, όμως παραμένει άπεπτη από τον ανθρώπινο οργανισμό και αποβάλλεται ως έχει από το παχύ έντερο. Αν κάποιος άνθρωπος φάει κάτι με υψηλή περιεκτικότητα σε κυτταρίνη όπως γρασίδι, εκτός του ότι δεν θα πάρει κανένα θρεπτικό συστατικό, θα υποφέρει και από έντονο φούσκωμα, δυσπεψία και διάρροια, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να πέψει την κυτταρίνη. Άρα ο άνθρωπος είναι ζώο σαρκοφάγο ή έστω παμφάγο, όμως σε καμία περίπτωση φυτοφάγο διότι αν ήμασταν φυτοφάγοι, 1ον η οδοντοστοιχία μας θα ήταν διαφορετική και 2ον θα πέπταμε την κυτταρίνη.

-Φυσικό ένστικτο
Κανένα φυτοφάγο ζώο δεν θα φάει κρέας ή αλλο ζωικό προϊόν ακόμα κι αν του το δώσεις στο πιάτο. Δοκιμάστε π.χ. να ρίξετε μία μπριζόλα σε μία αγελάδα. Ούτε που θα την ακουμπήσει. Γιατί πολύ απλά τα φυτοφάγα ζώα είναι από την φύση τους φτιαγμένα να τους αρέσουν μόνο τα φυτά και να αποστρέφονται το κρέας.

Αντίθετα ο άνθρωπος καταναλώνει κρέας από την εποχή των ανθρώπων των σπηλαίων.Από πολύ παλιά το φυσικό μας ένστικτο μας κάνει να μας αρέσει το κρέας. Αν ήμασταν φυτοφάγοι, πολύ απλά θα νιώθαμε από την φύση μας αποστροφή από το κρέας, δεν θα το λαχταρούσαμε.

Ας πάμε τώρα στην 2η κατηγορία, τους vegans για ηθικούς λόγους. Οκ, μπορεί να εχουν μια υπερβολική ευαισθησία στο θέμα της θανάτωσης και του βασανισμού ζώων, και ειναι δικαίωμά τους να αρνούνται να φάνε κάτι που προέρχεται από νεκρό ζώο. Όμως είναι εντελώς ανόητο να νομίζουν ότι κόβοντας το κρέας συμβάλλουν στο να σφάζονται λιγότερα ζώα.

Έστω ότι ένα σεβαστό ποσοστό  του παγκόσμιου πληθυσμού συγκινείται από την καμπάνια και γίνονται vegans.
Tι ακριβώς θα συμβεί; Αρχικά θα μειωθεί η ζήτηση κρέατος με αποτέλεσμα να μειωθεί δραματικά η τιμή του(νόμος προσφοράς -ζήτησης).Οι φάρμες θα συνεχίσουν να εκτρέφουν και να σφάζουν τον ίδιο αριθμό ζώων πουλώντας το κρέας σε εξεφτελιστικές τιμές προκειμένου να "σπρώξουν" μεγαλύτερες ποσότητες.
Το ίδιο θα συμβεί και με τα υπόλοιπα ζωικά προϊόντα(αυγά,γαλακτοκομικά κτλ.).Έτσι όσοι δεν έγιναν vegans θα ωφεληθούν διότι θα αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες κρέατος με τα ίδια χρήματα.
Αντίθετα οι τιμές των φρούτων,λαχανικών και σιτηρών θα αυξηθούν κατακόρυφα λόγο της αυξημένης ζήτησης, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και προβλήματα με τους παραγωγούς διότι η παραγόμενη ποσότητα δεν θα αρκεί για να καλύψει την ζήτηση,θα πρέπει να αγοραστούν περισσότερα στρέμματα καλλιεργήσιμη γη προκειμένου να καλύψουν την μεγάλη ζήτηση σε οπωροκηπευτικά.
Και αυτό σε τι θα οδηγήσει; Μα φυσικά σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της τιμής των οπωροκηπευτικών.
Το αποτέλεσμα; Οι vegans θα πεινάσουν και οι μη vegans θα παραμείνουν κρεατοφάγοι, αλλά απείρως ευχαριστημένοι, αφού το κρέας θα καταλήξει να είναι φθηνότερο από τα φυτικής προέλευσης τρόφιμα.

Κάποια στιγμή το μεγαλύτερο ποσοστό των vegans βλέποντας την χαμηλή τιμή των ζωικών προϊόντων και την ακρίβεια στα οπωροκηπευτικά, θα υποκύψει ξανά στον πειρασμό της κρεατοφαγίας. Έτσι σιγά σιγά θα ξαναγυρίσουμε στην αρχική κατάσταση, έχοντας κάνει μία τρύπα στο νερό.

Κανένα ζώο δεν θα σωθεί. Άρα τα επιχειρήματα αυτού του είδους που υποστηρίζονται από τους vegans είναι τουλάχιστον ανόητα και έχουν στόχο τον συναισθηματικό εκβιασμό και την τρομολαγνεία.

Ο σκοπός του άρθρου δεν είναι να προσβάλλω τους χορτοφάγους και να υποστηρίξω την κρεατοφαγία.
Η διατροφή του καθενός είναι καθαρά επιλογή του.
Αν θέλουν κάποιοι για δικούς τους λόγους να αποκλείσουν τις ζωικές τροφές από την διατροφή τους, δικαίωμά τους.

Όμως με εξοργίζουν απίστευτα οι «αντιπαθητικοί χορτοφάγοι», που προσπαθούν με ηλίθια επιχειρήματα να επιβάλλουν τις πεποιθήσεις τους και στους άλλους και να γεμίσουν τύψεις και ενοχές όσους κάνουν αυτο που τους επιβάλει η φύση τους, να τρώνε δηλαδή κρέας.»

πηγή: iptamenoplyntirio

COMMENTS

Name

Admin Says,712,Break News,9719,History,596,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1069,Interesting,2958,Nature-Travel,640,Sience - Technology,610,Video,27,Αστυνομιία-Έγκλημα,1658,Γιώργος Φάκος,342,Ειδήσεις,13809,Ηealth - Μedicine,1467,Μαγειρική-συνταγές,992,Νίκος Ράμμος,242,Ομογένεια,904,
ltr
item
TGBNEWS: Οι βεγκανομανιακοί
Οι βεγκανομανιακοί
https://3.bp.blogspot.com/-L4QPRlQcPbI/XODNA1-J_pI/AAAAAAAAips/5gRSSlzglnEkoSZo8jIdhafHCz7UkryewCLcBGAs/s640/5.-xortofagos.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-L4QPRlQcPbI/XODNA1-J_pI/AAAAAAAAips/5gRSSlzglnEkoSZo8jIdhafHCz7UkryewCLcBGAs/s72-c/5.-xortofagos.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2019/05/blog-post_34.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2019/05/blog-post_34.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy