Pan-Macedonian Association of Canada - Όλη η συζήτηση του Α, Σταλίδη με τον Ν, Κοτζιά

SHARE:


Pan-Macedonian Association of Canada

Όλη η συζήτηση του Ανδρέα Σταλίδη με τον Νίκο Κοτζιά. Τα σχόλια είναι περιττά. Σηκώνουμε τα χέρια!

Σταλίδης - Κοτζιάς. Συζήτηση επί της ουσίας. (Οξφόρδη, 15.5.2019)

Μη νομίζετε ότι δεν τον πίεσα τις προάλλες.

Του είπα ότι πιστεύω ότι δεν έκανε ΚΑΜΙΑ απολύτως διαπραγμάτευση (και οι 4 μήνες Ιανουάριος-Μάϊος ήτανε θέατρο) διότι τα έδωσαν όλα. Υποχώρησε σε 12 σημεία από τις ελληνικές θέσεις. Πάμε τα 8 που συζητήσαμε. Τα άλλα του τα έδωσα τυπωμένα. Και πάλι καλά, διότι φώναζαν κάτι τσιράκια του ότι «μονοπώλησα τη συζήτηση».

1. Αμετάφραστο όνομα.

Απάντησε ότι αυτό δεν ήταν ελληνική θέση (πριν από αυτόν), αλλά δική του θέση! (πρόκειται περί ψέμματος, διότι είναι γνωστό ότι πρόκειται για πάγια ελληνική θέση από τη δεκαετία του 1990). Απερρίφθη, λέει, από τον Νίμιτς διότι δεν μπορεί να υπάρχει όνομα χώρας αμετάφραστο. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος έψαξε και βρήκε 58 χώρες που το όνομά διεθνώς ήταν αμετάφραστο. Στην ομιλία του είχε πει ότι κατά τη διαπραγμάτευση έκανε πέρα όλους τους συμβούλους εκτός Υπ.Εξ, όλες τις εξωτερικές δυνάμεις, ακόμα και τον ΟΗΕ. Οπότε τον ρώτησα «μα αφού είπατε ότι τον ΟΗΕ τον βγάλατε εκτός διαπραγμάτευσης, γιατί ακούσατε την απόρριψή του στο αμετάφραστο;». Μου απάντησε ότι «μα, ΤΟΤΕ ήταν που τον έβγαλα εκτός». Όχι μόνον δεν πείθει, αλλά και να έπειθε δεν δικαιολογεί γιατί δέχτηκε την απόρριψη του Νίμιτς. Στο κάτω κάτω με τον Δημητρώφ διαπραγματευόταν και όχι με τον Νίμιτς!

2. Σύνθετη ονομασία.

Του είπα ότι σύνθετο όνομα σημαίνει μία λέξη. Όχι δύο λέξεις. Εδώ ήταν που χρησιμοποιήσε τα μαθηματικά ως αδυναμία αντίληψης των ορισμών. Δεν τα ξέρετε καλά, λέει. Υπάρχει ορισμός που σύνθετο όνομα είναι δύο λέξεις!!

3. Η εθνικότητα/υπηκοότητα να συμβαδίζει με το όνομα του κράτους.

Εδώ έβαλε την κασέτα περί υπηκοότητας. Είπε επίσης ότι τα κράτη δεν αναγνωρίζουν εθνότητες. Του είπα έστω ότι είναι έτσι και πρόκειται για υπηκοότητα. Η εθνικότητά τους ποια είναι τότε; (βουβός - καμία απάντηση). Επίσης του είπα ότι ναι, εθνότητες αναγνωρίζει η Ιστορία, όχι τα κράτη. Τέτοια εθνότητα δεν υπάρχει. Το 1918 ιδρύθηκε το Βασίλειο Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων. Πουθενά «Μακεδόνες». Το 1921 έγινε απογραφή εκεί. Κανένας «Μακεδόνας», καμία «μακεδονική γλώσσα». Ένας φίλος του έδειξε εκεί και φωτοτυπία από το National Geographic του 1918 που ανέφερε τα έθνη των Βαλκανίων και δεν υπήρχαν πουθενά «Μακεδόνες».

4. Η γλώσσα θα συμβαδίζει με το όνομα του κράτους.

Τη γλώσσα, λέει, την δώσαμε το 1977. (παραμύθι). Για τη γλώσσα επέμεινε πολύ. «Μιλάτε μακεδονικά;» ρώτησε πάνω από 5-6 φορές. Για να αποδείξει τι ακριβώς δεν κατάλαβα. Του έλεγα ότι τα μακεδονικά δεν είναι διακριτή γλώσσα. Επέμενε και ρωτούσε το ίδιο. Στου κουφού την πόρτα, πάρ' την πόρτα και φύγε, που λέει και το ανέκδοτο. Α! έκανε και τις γνωστές αναφορές σε «μακεδονίτικα» ή «σλαβομακεδονικά». Παρενέβη ένας φίλος και του είπε, πάρα πολύ σωστά, ότι αυτά τα λέγαμε τότε εμείς ΑΚΡΙΒΩΣ για να μην στείλουμε τους Σλαβόφωνους στην αγκαλιά των Βουγάρων, διότι επρόκειτο για βουλγάρικα. Μετά, εγώ του ανέφερα τα Ευαγγέλια της Κουλακιάς και Κονικόβου του 1852 και 1863 που μιλάνε για «ιδίωμα της Βαρδαρίας». Έκανε ότι δεν το ήξερε. Μάλλον όχι. Έδειξε ότι δεν τα ήξερε. Αδιάβαστος.

5. Τα σύμβολα του κράτους θα συμβαδίζουν με το όνομα.

(είναι ΜΚ και MKD και όχι NM ή NMK)
Αυτό λέει το αποφάσισε το 1994 ο ISO και όταν έστειλε επιστολή στην Ελλάδα, η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) δεν απάντησε καν.

6. Θα υπάρχει αναφορά σε Μακεδόνες για τους Έλληνες. Υποχώρηση, διότι στο άρθρο 7(2) και 7(4) μας αναφέρει σαν «πληθυσμό της βόρειας περιοχής».

Είχα μαζί μου τη Συμφωνία και του την έδειχνα. Εδώ άρχισε τα παλαβά, ότι «δηλαδή τι χάσαμε»; Μα αυτό σας λέω, απανώ. Χάσαμε διότι αυτοί μονοπωλούν το όνομα Μακεδόνας διεθνώς ενώ εμείς είμαστε πληθυσμός.

7. Παύση του αλυτρωτισμού.

Στο προοίμιο του Συντάγματος παραμένει η αναφορά στην διακήρυξη της ΑΣΝΟΜ το 1944. Εδώ είχαμε και ολίγον γέλιο. Οι δικοί του γύρω γύρω, άρχισαν να μου λένε ότι «αυτό είναι ψέμα, δεν υπάρχει». Ο ίδιος επειδή ξέρει ότι υπάρχει απαντούσε σε μένα και λέει, ναι μεν υπάρχει, αλλά αυτό είναι «ιστορικό κείμενο», «ιδρυτικό του κράτους τους» και άλλωστε «όλοι γράφανε τέτοια πράγματα τότε». Μα εγώ ρωτάω γιατί μπήκε; Μετά άλλαξε τροπάριο και λέει ότι δεν είναι αλυτρωτικό (!!!!). Του λέω, μα είναι δυνατόν; μιλάει για ένωση «μακεδόνων που είναι στην Ελλάδα, Βουλγαρία και Γιουγκοσλαβία». Όχι μου λέει, δεν το διάβασες εσύ, άλλος σου το είπε!!! (Πολύ ψέμα.)

8. Οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες

Στο 7(3) της Συμφωνίας λέει ότι η ιστορία, κληρονομιά κλπ των Σκοπιανών είναι «διαφορετική» (distinctive different) από την αντίστοιχη τη δική μας. Αυτό το λέγανε πάντα! Το θέμα ήταν να αναγνωρίσουν ότι ήταν Έλληνες, όχι ότι ήταν διαφορετικοί. Κανένα σχόλιο.

Άλλα που συζητήσαμε.

9. Έλεγε συνέχεια για το πόσο ακραίος ήταν ο Γκρουέφσκι. Μα, το λέω, επί Γκρουέφσκι ήταν πού πήγαιναν οι Συριζαίοι στα Σκόπια και έλεγαν «για μας είστε σκέτο Μακεδονία»! Και τι απαντάει ο Θεός; «Μη μου λέτε εμένα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ»!!
--

10. Στη μία τυπωμένη που δεν πρόλαβα να την αναφέρω, αλλά θα την διάβασε μετά μόνος του, του λέω ότι ενώ συχνά μας έχει πει ότι η Συνθήκη Βουκουρεστίου χώρισε τη Μακεδονία στα 3 ή 4, την έχω μαζί μου τη Συνθήκη και δεν βλέπω πουθενά να γράφει τον όρο Μακεδονία. Πείτε μου παρακαλώ σε ποιο άρθρο το γράφει, διότι, είτε εγώ είμαι τυφλός, είτε εσείς ψεύτης.

COMMENTS

Name

Admin Says,712,Break News,9719,History,595,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1069,Interesting,2958,Nature-Travel,639,Sience - Technology,610,Video,27,Αστυνομιία-Έγκλημα,1657,Γιώργος Φάκος,342,Ειδήσεις,13807,Ηealth - Μedicine,1466,Μαγειρική-συνταγές,992,Νίκος Ράμμος,242,Ομογένεια,904,
ltr
item
TGBNEWS: Pan-Macedonian Association of Canada - Όλη η συζήτηση του Α, Σταλίδη με τον Ν, Κοτζιά
Pan-Macedonian Association of Canada - Όλη η συζήτηση του Α, Σταλίδη με τον Ν, Κοτζιά
https://4.bp.blogspot.com/-oLwrzh7lubs/XN27npQ4WDI/AAAAAAAAiog/jnSdY-ej5hMPjybErkQXrw-wKJxYh2-mQCLcBGAs/s640/51368230_1881500255310334_1528630778211074048_n.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-oLwrzh7lubs/XN27npQ4WDI/AAAAAAAAiog/jnSdY-ej5hMPjybErkQXrw-wKJxYh2-mQCLcBGAs/s72-c/51368230_1881500255310334_1528630778211074048_n.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2019/05/pan-macedonian-association-of-canada.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2019/05/pan-macedonian-association-of-canada.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy