Έχει καταργηθεί η θανατική ποινή στην Ελλάδα;

SHARE:


Για 12.000 κρατουμένους που έχουν ξεκινήσει αποχή από το φαγητό εδώ και έξι μέρες κάνει λόγο ένας κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας. Ο ίδιος καταγγέλλει τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης στις ελληνικές φυλακές καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η θανατική ποινή δεν έχει καταργηθεί, αφού όλοι μαθαίνουν τι γίνεται στον Κορυδαλλό, στα Τρίκαλα, στην Κρήτη. 

Δώδεκα χιλιάδες περίπου κρατούμενοι φυλακισμένοι στα καταστήματα κράτησης της χώρας, που κόπτεται για τα δικαιώματα του ανθρώπου, ξεκίνησαν αποχή από το φαγητό στις 1/6/2019 διαμαρτυρόμενοι για τις αδικίες νομοθεσιών και περισσότερο για την άρνηση κατάθεσης νέων νόμων, που έχουν ή δεν έχουν ψηφιστεί και παραμένουν καλά φυλαγμένα στα συρτάρια ή στους χαρτοφύλακες των οποίων αρμοδίων.

Οι περισσότεροι κρατούμενοι ξένης προέλευσης δεν μεταφέρανε παράνομα πρόσφυγες ή μετανάστες για να διασκεδάσουν την ανία η μονοτονία της Παραδείσιας ζωής τους ούτε κλέψανε για να ικανοποιήσουν τα χόμπι τους, ακόμη δε περισσότερο σε σχέση με τις οποίες ουσίες είναι ναρκωτικές, κάποιες έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύουν σοβαρές νόσους. Τα παραμύθια περί μεθαδόνης και άλλων αντιπροσωπευτικών φαρμάκων έχουν απομυθοποιηθεί.

Υπάρχουν στις φυλακές αυτής της τέλειας δημοκρατικής χώρας αρκετοί παραβάτες κάποιου νόμου, που δεν γνώριζαν, ιδιαίτερα οι αλλοδαποί οι οποίοι μετά το πρώτοδικό τους, που γίνεται συνήθως μετά από περίπου διετή κράτηση τους, ελπίζουν στην απόφαση του εφετείου βρίσκοντας με μεγάλο αγώνα αποδείξεις, που αποδεικνύουν την αθωότητά τους και πηγαίνοντας στο δικαστήριο που θα εκδικάσει την έφεση τους, παίρνουν λόγω φόρτου εργασίας των δικαστηρίων μία τουλάχιστον ετήσια αναβολή. Αυτό μπορεί να συμβεί και δύο και τρεις φορές.

Τα παραπάνω σημαίνουν δύο χρόνια μέχρι το πρωτόδικο και δύο χρόνια με τις αναβολές, τέσσερα χρόνια συνολικά περίπου στις φυλακές και στο τέλος το εφετείο πολλούς ανθρώπους τους αθωώνει. Δηλαδή 4 έως 5 χρόνια από τη ζωή τους σε ακατάλληλες φυλακές επειδή νόμιζε ο γείτονας ή ο αντίδικος ή οποιοσδήποτε άλλος. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα αθώων που εξέτισαν ποινή έως και 6 έτη χωρίς λόγο. Αυτό το χωρίς λόγο είναι πολύ ελαφρά έκφραση.

Οι ελληνικές φυλακές είναι όλες ακατάλληλες, τουλάχιστον κτιριακά. Όσοι προσφεύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κερδίζουν ποσά αποζημίωσης περίπου 6.000 ευρώ Δεν ψάχνουν την καταλληλότητα των φυλακών, τις γνωρίζει βάση δεδικασμένου και εγκρίνει . Στις φυλακές υπάρχουν και συμβιούν ασθενείς με σοβαρές νόσους. Σε κάποιες περιπτώσεις η πολιτεία περιμένει πότε θα επέλθει ο θάνατος τους. Για τέτοιες περιπτώσεις μιλάμε.

Υπάρχουν υπέργηροι οι οποίοι δεν μπορούν να σηκωθούν από την τουρκική τουαλέτα , γνωρίζεται τι σημαίνει τουρκική τουαλέτα, μετά την ανάγκη τους. Οι κρατούμενοι ταξιδεύουν με τα μεταγωγικά λεωφορεία, που είναι εσωτερικά διαμορφωμένα -χωρισμένα σε οκτώ κλουβιά τέσσερα από κάθε πλευρά του λεωφορείου, με διαστάσεις το καθένα ένα μέτρο επί 1,5 μέτρο και διαθέτουν παράθυρο 30 x 15 εκατοστά το κάθε κελί για εξαερισμό μάλλον και διαθέτουν δύο καθίσματα των δύο ατόμων, δηλαδή περίπου 32 άτομα πάντα περίπου.

Στη μεταγωγή πρόσφατα ένα τέτοιο μεταγωγικό τουμπάρισε στη διασταύρωση των εθνικών οδών Κορίνθου Τριπόλεως και είναι πραγματικό θαύμα που δεν θρηνήσαμε νεκρούς . Τα οχήματα αυτά τις περισσότερες φορές μεταφέρουν από φυλακή σε φυλακή ή από φυλακή σε νοσοκομεία ή από φυλακή σε δικαστήρια άνδρες αλλά και γυναίκες. Τα κλουβιά, εσωτερικά των λεωφορείων είναι χωρισμένα με διάτρητες λαμαρίνες, για να περιορίζεται το επιπρόσθετο βάρος, αλλά και για να μπορεί να ελέγχεται οπτικά από τους συνοδούς αστυνόμους στο εσωτερικό άρα και οι κρατούμενοι.

Με αυτή την κατασκευή έχουν οπτική επαφή το ένα κλουβί με το άλλο κλουβί . Τουαλέτα δεν υπάρχει. Όποιος έχει ανάγκη για τουαλέτα, ιδιαίτερα στα μακρινά ταξίδια ,παραδείγματος χάρη, Αθήνα-Λάρισα ή Θεσσαλονίκη ή Πάτρα πρέπει ο κρατούμενος να διαθέτει ή αν δεν διαθέτει φροντίζει κάποιος από τους συνοδούς μεταγωγής αστυνομικούς με άδειο μπουκάλι του νερού για διευκόλυνση.

Θα παρότρυνα αυτόν που διαβάζει τα όσα αναφέρω να δοκιμάσει να ουρήσει όρθιος σε ένα χώρο ένα μέτρο επί 1,5 μέτρο, όπου καταλαμβάνουν και χώρο τα δύο καθίσματα 40 X 80 εκατοστών, ο χώρος να έχει τις αναταράξεις του οδικού δικτύου και από το διπλανό κλουβί απόσταση καθισμένης γυναίκας περίπου ένα μέτρο, να σε κοιτάζουν μέσα από τις πολλές τρύπες της διάτρητης κατασκευής ,να προσπαθείς να συλλέξεις ουρά μέσα στο μπουκάλι του νερού και να μην λερωθείς από τα ούρα σου.

Αυτό δεν αποκαλείται αξιοπρέπεια , η αξιοπρέπεια που επικαλείται ο γενικός γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής , σήμερα λέγεται Φυτράκης, αύριο θα λέγεται αλλιώς και χθες λεγόταν αλλιώς. Ο Γενικός Γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής έχει επισκεφθεί όλες τις φυλακές της χώρας και έχει διατάξει να βαφτούν, όπως και έγινε.

Αυτό που λείπει κύριε Φυτράκη από τον πολίτη που εκτίει ποινή δεν είναι ο βαμμένος διάδρομος ή το βαμμένο κελί λείπει ο εξαερισμός της τουαλέτας, η ενημέρωση που κοστίζει ακριβά, τα φαγώσιμα που αναγκάζεται να αγοράσει σε τιμές εξωφρενικές αν και όποιος, μπορεί, το τηλεφώνημα στους δικούς του ανθρώπους, αφού για κάποιους λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση κινητών. Επιτρέψτε χρήση κινητών με συσκευές παλαιού τύπου, που να μη διαθέτουν φωτογράφηση και με κάρτες που θα χορηγεί η υπηρεσία, για να γνωρίζει τους κωδικούς, ώστε να παρακολουθούνται οι παρανομίες και να πληρώνει βέβαια το κόστος ο χρήστης.

Τώρα στις σύγχρονες φυλακές υπάρχουν εγκατεστημένες 6 συσκευές καρτοτηλεφώνων σε κάθε πτέρυγα των 60 ατόμων εκ των οποίων συσκευών συνήθως δύο ή τρεις για κάποιους λόγους δεν λειτουργούν. Σημαίνει κανονικά 10 άτομα μία συσκευή που με τις βλάβες αντιστοιχούν και 15 αλλά και 20 άτομα σε κάθε καρτοτηλέφωνο.

Όλοι θέλουν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους δικούς τους ανθρώπους όταν δεν τους βρούνε στο σπίτι αυτό και συνήθως συμβαίνει μετά το κλείσιμο των καταστημάτων ,των σχολείων ,των υπηρεσιών και λοιπά, Σίγουρα δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πραγματικά συμβαίνει με τις ουρές προτεραιότητα στα τηλέφωνα μετά τις τρεις το μεσημέρι που ανοίγουν τα κελιά.

ΔΕΙΝΟΝ ΔΕ ΕΣΤΙ Η ΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Αυτή η αρχαία ελληνική σοφία ισχύει για όλους όσους ασχολούνται με τον νόμο, δικηγόρους , αστυνομικούς, εισαγγελείς , δικαστές, πολιτικούς αλλά και δημοσιογράφους που τελευταία έχουν γίνει πρώτοι δικαστές. Αυτό το μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσης , που έχουνε σπουδάσει όλοι οι νομικοί δεν μας λέει άραγε τίποτα.... 

Τελευταία όλοι έξω από τις φυλακές αντιδικούν, οι πολιτικοί ιδιαίτερα, αν ο νόμος του συντάγματος είναι ισχυρός και αν στηρίζει την τάδε ή την άλλη απόφαση οι συνταγματολόγοι ειδικά μορφωμένοι επιστήμονες δεν συμφωνούν μεταξύ τους προκειμένου να υποστηρίξουν την πολιτική τους τοποθέτηση. Παρόλα αυτά υπάρχει νόμος που χρησιμοποιείται από τους δικαστικούς και από όσους χρησιμοποιούν τη δικαιοσύνη για να τηρείται η τάξη ,ο οποίος νόμος ισχυρίζεται ότι η άγνοια του νόμου τιμωρείται. Είναι οι φυλακές γεμάτες από τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Κουφοντίνας δεν παίρνει άδεια που προβλέπεται από το νόμο κύριε αντιεγκληματική πολιτική για να ασχοληθούν πόσοι άραγε εισαγγελείς, οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να ασχοληθούν με υποθέσεις των ανθρώπων που οι δίκες τους για να εκδικαστούν στο πρωτόδικο ή από το πρωτόδικο μέχρι το τελεσίδικο δικαστήριο παραμένουν στις φυλακές 3 ,4, 5 και 6 χρόνια, ώστε να αποφασιστεί τελικά ότι Ήταν αθώοι. Στερήθηκαν την ελευθερία τους επειδή νόμιζε ο γείτονας ο εφοριακός ή όποιος άλλος κατήγγειλε επώνυμα ή ανώνυμα χωρίς να έχει κανένα φόβο ότι θα τιμωρηθεί για την ανοησία του και με τη συναίνεση της πολιτείας κατέστρεψε ζωές, οικογένειες, σχέσεις επιχειρήσεις οικονομίες .

Από τους κρατούμενους επιβιώνουν οι δικηγόροι, εισαγγελείς ,οι δικαστές, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αρκετοί άλλοι. Καταλαβαίνει κανείς γιατί σε μία δημοκρατία σαν τη δική μας η λέξη έχει καταντήσει ύβρις. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μπορεί να υποδείξει στο θυμωμένο και αγανακτισμένο από τις αδικίες που έχει υποστεί αλλά και από αυτές που βλέπει να συμβαίνουν γύρω του πως είναι λογικό να συμπεριφερθεί, κύριε νομοθέτη.

Η λογική διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο ,είναι λέξη που δεν εκφράζει κάτι απόλυτο. Αυτούς τους αγανακτισμένους κάποτε τους χαρακτήριζε η πολιτεία, κομουνιστές. Τώρα αντιδρούν από αγανάκτηση οι Ρουβίκωνες που δεν χτυπάνε τα τσουκάλια τους στο σύνταγμα για να δείξουνε ότι πεινάνε και είναι, τάχα μου, αγανακτισμένοι πολίτες. Οι 12.000 έγκλειστοι στα καταστήματα κράτησης που δεν είναι σωφρονιστικά ζητούν με ήπιο τρόπο, με απλή προς το παρόν αποχή από το φαγητό να κατατεθούν επιτέλους τα νομοσχέδια, ελπίζοντας ότι θα είναι τουλάχιστον ευνοϊκότερα.

Κάποιοι Δεν θα έπρεπε να έχουν φυλακιστεί, κάποιοι άλλοι θα έπρεπε να έχουν μικρότερες ποινές, άλλοι θα έπρεπε να δικάζονται πρωτόδικα ή τελεσίδικα συντομότερα. Όλοι θα έπρεπε να δικάζονται δικαιότερα όχι προειλημμένες Αποφάσεις. Ας εξετάζεται η κάθε περίπτωση, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Κάτι προσπάθησε να κάνει ο υπουργός για την αποσυμφόρηση των φυλακών και τα έκανε θάλασσα. Χωρίς να το περιμένει έβγαλε από τις φυλακές κάποιους που δεν έπρεπε και δικαίως κατηγορείται για αυτό, αύξηση από 3 σε 5 χρόνια την αναστολή εις βάρος του πολίτη που αποφυλακίζεται. Η θανατική ποινή δεν έχει καταργηθεί αφού όλοι μαθαίνουν τι γίνεται στον Κορυδαλλό στα Τρίκαλα στην Κρήτη.

www.efsyn.gr

COMMENTS

Name

Admin Says,712,Break News,9719,History,595,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1069,Interesting,2955,Nature-Travel,638,Sience - Technology,609,Video,27,Αστυνομιία-Έγκλημα,1650,Γιώργος Φάκος,340,Ειδήσεις,13781,Ηealth - Μedicine,1458,Μαγειρική-συνταγές,988,Νίκος Ράμμος,242,Ομογένεια,904,
ltr
item
TGBNEWS: Έχει καταργηθεί η θανατική ποινή στην Ελλάδα;
Έχει καταργηθεί η θανατική ποινή στην Ελλάδα;
https://4.bp.blogspot.com/-0KjHHWxy7yI/XPjQmfBXkxI/AAAAAAADjXc/W03lCQg7NXwehpaRCGGBWJACu-1Ys4fCACLcBGAs/s640/filakes_4_5.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-0KjHHWxy7yI/XPjQmfBXkxI/AAAAAAADjXc/W03lCQg7NXwehpaRCGGBWJACu-1Ys4fCACLcBGAs/s72-c/filakes_4_5.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2019/06/blog-post_27.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2019/06/blog-post_27.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy