Έχουμε ακούσει πολλές φορές την ατάκα «τον έσπασε στο ξύλο» να χρησιμοποιείται στην καθημερινότητα, λαϊκά από τον κόσμο, ωστόσο δεν προέκυψε τυχαία από κάποιον. Η φράση αυτή προέρχεται από τα αρχαία χρόνια και οφείλεται σε βαρβατότητες κατά των ενόχων με ακραία βασανιστήρια και ωμή βία.
Διαβάστε από πού προέρχεται στο παρακάτω φώτο στόρι:
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ «ΘΑ ΣΕ ΣΚΙΣΩ». Η ΑΠΕΙΛΗ ΑΥΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ, ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΙ.
ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΟΤΑΝ ΜΑΛΩΝΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΕΦΕΥΓΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΑΝ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ Ή ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΗΤΑΝ ΒΑΡΥ, Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΕΒΓΑΖΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΔΙΚΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΓΩΣΗΣ.
ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ -ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ- ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΙ «ΡΑΒΔΙΣΤΑΙ». ΟΙ ΡΑΒΔΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΕΝΑΝ ΓΥΜΝΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΝΙΔΑ. ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΡΑΒΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΛΠ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΥΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ «ΤΟΝ ΕΣΠΑΣΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟ» Ή «ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ» ΠΟΥ ΤΙΣ ΛΕΝΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΑΓΡΙΑ
RatPack.gr
COMMENTS