Ε.Κ.Τ. «Συστηματικό Bullying σε εργαζόμενους από την γνωστή "κλίκα";»

SHARE:


Μου έρχονται συχνά πυκνά στ' αυτιά μου διάφορες καταγγελίες, που μιλάνε για ένα πολύ άσχημο κλίμα στην Ε.Κ.Τ. και που παραπέμπει σε "περίεργες" μεθόδους διοίκησης και αθέμιτης συμπεριφοράς από υπαλλήλους πρός υπαλλήλους, που παραπέμπει ευθέως σε «ψυχολογική βία» (ελληνιστί: πόλεμο νεύρων), γνωστό πλέον ως "Bullying"».

Άνθρωποι εξαναγκάζονται σε παραίτηση, αφού τους έκαναν συστηματικό πόλεμο μέχρι να τα βροντήξουν απηυδισμένοι και να φύγουν (μήπως για να μην δικαιούνται αποζημίωση; ) Άλλοι πάλι εκπαραθυρώθηκαν "εν μιά νυκτί", βλέποντας ότι ο/η αντικαταστάτης/τρια (άτομο φιλικά προσκείμενο της κλίκας και άρα απόλυτα ελεγχόμενο) είχε ήδη αναλάβει -και ανεπίσημα- καθήκοντα χωρίς καν να προηγηθεί η προβλεπόμενη «προκήρυξη θέσης εργασίας», κάτι που μας βάζει σε ακόμη περισσότερες σκέψεις, για το "ποιοί αποτελούν αυτήν την κλίκα", "πώς κινούνται" και "πού οδηγούν τον Οργανισμό".

Και, επειδή πολλές φορές αναφέρθηκα στην έννοια "κλίκα", ας δούμε το παρακάτω άκρως κατανοητό και επεξηγηματικό κείμενο, για να καταλάβουν επί τέλους όλοι, "τι σημαίνει και πόσο καταστροφική είναι μια κλίκα"

«Η καταστροφικότητα της κλίκας»

(Γράφει ο Γ. Νικολής)

«"Κλίκα": Μια λέξη με αρνητικό πάντα νόημα, διότι μια κλίκα λειτουργεί με βάση το δικό της συμφέρον, και πάντα εις βάρος του συνόλου. Και επειδή έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία, συνήθως λειτουργεί ύπουλα και υπόγεια στις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους της.

Η κλίκα αποτελείται από ομάδα ατόμων, συνήθως από τον ίδιο επαγγελματικό, πολιτικό, η κοινωνικό χώρο, που εξυπηρετεί μονάχα τα συμφέροντά της, και σχεδόν πάντα, με αθέμιτα μέσα.

Τα άτομα η οι ομάδες που είναι μέσα στην κλίκα αλληλοϋποστηρίζονται διότι έχουν κοινά συμφέροντα, και όποιος δεν είναι στην ομάδα τους ή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, τον βλέπουν ως εχθρό, άρα τον "απομακρύνουν" άμεσα και με όποιον τρόπο μπορούν.

Στην κλίκα συνήθως μπαίνουν αυτοί που έχουν την εμπιστοσύνη της ομάδας, διότι πρέπει να είναι μαζί και να ακολουθούν πιστά, χωρίς να της χαλάσουν ποτέ τα σχέδια.

Αν κάποιος από την κλίκα αρχίζει και δεν υπακούει στις διαταγές της ομάδας, ή θεωρηθεί "επικίνδυνος", φροντίζουν να τον απομονώσουν και τέλος να τον απομακρύνουν πλήρως από την ομάδα, συνήθως και με "απειλές να μην αποκαλύψει τίποτα" (σας θυμίζουν κάτι; ).

Για την προστασία της, η κλίκα, έχει ισχυρή και συνεχή επικοινωνία μεταξύ των μελών της, με απώτερο σκοπό να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους.

Έχουν επίσης δυναμική δραστηριότητα με το να παρακολουθούν τις εξελίξεις και, φυσικά, τους αντίπαλους τους. Η κλίκα, είναι κίνδυνος για την δημοκρατία, την διαφάνεια και την πρόοδο, διότι στην προσπάθειά της να προστατέψει τα δικά της συμφέροντα, χρησιμοποιεί διαφόρους αθέμιτους και υπόγειους τρόπους κι αθέμιτες μεθόδους, ώστε να εμποδίσει άλλους εκτός κλίκας στο να προοδέψουν η και να της αντισταθούν, διότι αυτό το βλέπουν σαν κίνδυνο κατά των συμφερόντων της κλίκας τους.


«Άν καταγγείλεις άτομο (ή ομάδα) ότι είναι σε μια κλίκα η αντίδραση τους είναι πάντα αρνητική και δεν αποδέχονται ποτέ ότι υπάρχει κλίκα, ή ότι είναι μέλη της»
Η κλίκα δεν λειτουργεί με αξιοκρατικά κριτήρια αλλά με κριτήρια συμφέροντος και αλληλοπροστασίας των μελών της, και μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, μόνο με την διαφάνεια, την αξιοκρατία και την αποκάλυψη των δραστηριοτήτων της, όπου και θα αποδεικνύονται τα άνομα συμφέροντα της ομάδας αυτής εις βάρος κάποιου, ή εις βάρος του συνόλου.

Λόγω του ότι η κλίκα λειτουργεί μόνο για να εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα, εις βάρος του συνόλου η της υγιούς ανταγωνιστικότητας, η έννοια και η λέξη της κλίκας, έχει αρνητική επίδραση ή αποδοχή, από την ευρύτερη κοινωνία.

Όταν μάλιστα αναφερθείς σε άτομο ή κάποια ομάδα, ότι είναι της κλίκας η αντίδραση τους συνήθως είναι αρνητική και δεν αποδέχονται ότι υπάρχει κλίκα η ότι είναι μέλη της.

Στην κοινωνία μας υπάρχουν αυτού του είδους οι κλίκες και τις βρίσκουμε σχεδόν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα από τα σχολεία (bullying), μέχρι τους πολιτικούς, τους επαγγελματικούς, εργασιακούς, κοινωνικούς χώρους.


(και... ασφαλώς και σε Κοινότητες - αυτό, δικό μου σχόλιο).

Οι κλίκες πρέπει για τους λόγους αυτούς, να αντιμετωπίζονται από την ευρύτερη κοινωνία, διότι η όποια κλίκα, λειτουργεί μόνο για τα συμφέροντά της εις βάρος του συνόλου και της υγιούς ανταγωνιστικότητας

Το διαβάσατε; Το καταλάβατε κι όλας; Εύχομαι "Ναι".

Λοιπόν; Ποιοί ήταν εκείνοι που "διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους" και αρνούνταν πεισματικά, παριστάνοντας και τον θιγμένο σε μένα, όταν εγώ επέμενα (σε κατ' ιδίαν συζητήσεις μας) ότι την Κοινότητα την λυμαίνεται μια «πολύ καλά οργανωμένη κλίκα 4 - 5 ατόμων», έχοντας μάλιστα την αμέριστη υποστήριξη και την απόλυτη κάλυψη των διοικούντων;

Είπατε μήπως κάτι... κύριε Πρόεδρε; Κυρία Πρόεδρος της Πρόνοιας, εσείς μήπως; Γιατί το αρνηθήκατε αμφότεροι επανειλημμένα και με ανεξήγητο πείσμα όταν σας τα έλεγα, παίρνοντας μάλιστα και το μέρος τους. Αρνηθείτε και αυτά τώρα.

«ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ»

-Γιατί, πώς αλλιώς θα είχε αναρριχηθεί "κάποια" underqualified σε τέτοια θέση και με τέτοιο μισθό, μη έχοντας τα "απαιτούμενα προσόντα" τότε που την προσέλαβαν;
-Πώς αλλιώς "κάποιος άλλος, που έκανε τόσα και τόσα", αντί να τον πετάξουν έξω κλοτσηδόν, συνεχίζουν να τον καλύπτουν, στέλνοντάς τον αλλού, για να μη φαίνεται ώσπου να ξεχαστεί ότι έκανε; (και έκανε -και συνεχίζει να κάνει- άπειρα)

Και εν κατακλείδι, δύο άτομα αυτής της κλίκας, κάνουν (και) τη δουλειά του, "βοηθώντας τον" (δωρεάν, όπως ισχυρίζονται), όταν λείπει.

Γιατί τους ανέχεστε; γιατί τους καλύπτετε; Μήπως τους φοβάστε; 
Εμείς, απλά ερωτήματα και απορίες εκφράζουμε, αλλά απαντήσεις από κάποιον "σοβαρό" δεν βλέπουμε ποτέ.
Name

Admin Says,712,Break News,9719,History,595,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1069,Interesting,2955,Nature-Travel,638,Sience - Technology,609,Video,27,Αστυνομιία-Έγκλημα,1650,Γιώργος Φάκος,340,Ειδήσεις,13781,Ηealth - Μedicine,1458,Μαγειρική-συνταγές,988,Νίκος Ράμμος,242,Ομογένεια,904,
ltr
item
TGBNEWS: Ε.Κ.Τ. «Συστηματικό Bullying σε εργαζόμενους από την γνωστή "κλίκα";»
Ε.Κ.Τ. «Συστηματικό Bullying σε εργαζόμενους από την γνωστή "κλίκα";»
https://2.bp.blogspot.com/-ikCVDRjHZFs/XKzPl6CMAlI/AAAAAAAAiSU/1TTsxRfZ248bK7qtWO-hCRJ5nD7Q3YI2QCLcBGAs/s640/2016-02-10_3-36-09.png
https://2.bp.blogspot.com/-ikCVDRjHZFs/XKzPl6CMAlI/AAAAAAAAiSU/1TTsxRfZ248bK7qtWO-hCRJ5nD7Q3YI2QCLcBGAs/s72-c/2016-02-10_3-36-09.png
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2019/06/bullying.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2019/06/bullying.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy